HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2015 Perşembe - 12:16

TÜSİAD’ta yeni dönem: Dinçer’den sert veda!

TÜSİAD'ın 45. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, Cansen Başaran-Symes'in sunduğu yönetim kurulu listesi seçildi. TÜSİAD’ta başkan olarak son konuşmasını yapan Dinçer’den çarpıcı açıklamalar geldi.

TÜSİAD’ta yeni dönem: Dinçer’den sert veda!

TÜSİAD başkanlığına, bugün yapılan seçimli genel kurulunda veda eden Haluk Dinçer seçimli genel kurulda konuştu.

Başkan olarak son konuşmasını yapan Dinçer, "Cumhuriyet dönemi birikimini anlamak istemeyenlerin yeterince incelemediklerini görebiliriz. Laikliğin din ve siyasetin ayrı tutulmasının önemini de demokratikleşmede daha iyi anladık. Siyaset insanların özel yaşamı ve ruhani yaşamıyla ilgilenmez. Laiklik ilkelerine sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

İşte Dinçer'in konuşmasında öne çıkan satırbaşları:
 
*Yaşadıklarımızın arka planında ekonomik kriz ve siyasi dengesizlikler var. Dünya ekonomisi 2008 krizini geride bırakamadı. Açıktan korumacılık yapılmıyor ama ticaret hacmi daralıyor. Kriz sadece ekonomiyle sınırlı değil siyasal bir kriz de var.
 
*Geçmişin güçlü ülkeleri direniyor. Yolsuzluk konusu da bu arayışlar çerçevesinde tartışılıyor. Bu nedenle bu yıl başkanlığını yapacağı G-20 yolsuzlukla mücadeleyi baş gündem maddesi yaptı. Bu yüzden vatandaşlar yönetici sınıflara güvenini kaybetmiş durumdalar. Siyasette güç kazanan otoriter yönetimleri görüyoruz.
 
*Üstelik bu konu ekonomik olduğu kadar güvenlik sorunu olarak da nitelendiriliyor. Kuraklığın yol açtığı çaresizlik ve şiddetin arttığı bir dünya bizleri bekliyor olacak.
 
*Dünyada şok etkisi yaratan Paris’teki olaylar üzerine çalışmalar başladı. Görüşler tartışılıyor. Paris katliamının laikliğe saldırı olduğu gözüküyor. Bir yandan Avrupa’da Müslüman topluluğunun zaafları sosyal ayrışmanın sıkıntıları mevcut. Bu unsurlar farklı kültürelin bira arada yaşamasını zorlaştırıyor.


*Terörizmle her şekilde mücadele edilmelidir. Terörizme yol açan nedenler iyi görülmelidir. Bir hukuk devletinde hangi söylemlerin suç unsuru olduğu hukuk çerçevesinde değerlendirilir. Keyfi sınırlamalar ifade özgürlüğünü ortadan kaldırır.
 
*Değerli üyeler tam bu noktada kendi tarihinden edindiği birikimi bir kez daha vurgulamak değeri hissediyorum. Cumhuriyet dönemi birikimini anlamak istemeyenlerin yeterince incelemediklerini görebiliriz. Osmanlı derin krizden modernleşmeyle krizini atlatmaya çalıştı.
*Laikliğin din ve siyasetin ayrı tutulmasının önemini de demokratikleşmede daha iyi anladık. Siyaset insanların özel yaşamı ve ruhani yaşamıyla ilgilenmez. Laiklik ilkelerine sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.
 
*Türkiye kendi tarihsel deneyimine sadık kalarak bu mücadelenin tarafı olabilir.  Bunu yapabildiği ölçüde kendi deneyimine özgün bir konuma gelecektir.
*Önümüzde AB’yle ilişkilerde mevzuat uyumu başta kamu ihaleleri olmak üzere yeni başlıkların açıklması gündem maddeleri var. Bu çabalarımızla bir fark da yaratıyoruz. Üyesi olduğumuz AB’yle mücadele sürecimizi destekliyoruz.
*Önemli reform girişimleri yarıda kaldı. Orta gelir tuzağının kıyısındayız.
 
*Bugün art arda yaşanan dönüşüm paketlerinden açıklandığı gibi daha yapacak çok iş var. 62. Hükümet önemli bir yol haritasıyla yola çıktı. Özel sektör olarak bu yerindedir.
 
*Değerli üyeler gerek yönetim kurulu üyesi olduğum dönemde gerekse başkanlığım döneminde fırsat bulduğum değerli başkanlarıma yönetim kurulu başkanlarıma ve yönetim kurulunda beraber çalıştığım arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

BAŞARAN-SYMES DÖNEMİ
TÜSİAD'ın 45. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, Cansen Başaran-Symes'in sunduğu yönetim kurulu listesi seçildi. Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran-Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra TÜSİAD'ın üçüncü kadın başkanı oldu.

Cansen Başaran-Symes'in listesinde, BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Metin Akman, Balorman Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Balkır, Boydak Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Gürallar Yönetim Kurulu Başkanvekili Esin Güral Argat, Organik Kimya Genel Müdürü Simone Kaslowski, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç, FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Sabancı Holding-Kordsa Global Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nurettin Pekarun, Enka İnşaat Genel Müdürü Agah Mehmet Tara ve Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Şükrü Ünlütürk yer alıyor.
 
"İŞİMİZ ZOR"
Cansen Başaran Symes, oylama sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Başaran Symes, toplantının ardına yönetim kuruluyla bir araya gelerek görev bölümünü yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Süreçte bana destek olan tüm üyelere, kimi telefonlar aradıysam, saat kaç olursa olsun, kime mail attıysam, kimden randevu istediysem çok seri halde oldu. Bu yönetim kurulunu oluşturuken müthiş bir güç aldım. Bütün arkdaaşlarım destek oldu, ne istediysem yaptılar. Bence şahane bir yönetim kurulu ortaya çıktı. Sizlerde bunu oylarınızla desteklediniz.  Müthiş bir nerjimiz var. Sizlerden ricam bu yönetim kurulunun enerjisini sizlerde destekleyin. Haluk'u (Dinçer) dinlerken yeni döneme çok uzun bir liste verdi. İşimiz zor. Sadece aslında TÜSİAD  değil, iş dünyasında 34 sene emek vermiş bir arkadaşınız olarak dünyada iş dünyasının işi zor. Bu TÜSİAD'a ve Türkiye'ye özel bir şey değil. Böyle dünyanın zor bir döneminde hep birlikte, TÜSİAD üyelerinin bilgisini en iyi harmanlayarak iş yapamaya çalışacağız. Onun için katkılarınız çok önemli."
 
YİK
TÜSİAD Genel Kurul toplantısına Tuncay Özilhan'ın sunduğu TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listeside; Başkan Tuncay Özilhan, Başkan Yardımcısı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başkan Yardımcısı Ümit Nazlı Boyner, Başkan Yardımcısı Ömer Aras, Başkan Yardımcısı Ahmet Agah Uğur, Başkan Sekreter Yavuz Canevi ve Sekreter Zekeriya Yıldırım yer alıyor.
 
CANSEN BAŞARAN-SYMES KİMDİR?
Cansen Başaran-Symes,İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 2013 yılının Nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Cansen Başaran-Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra TÜSİAD'ın üçüncü kadın başkanı oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 22 Ocak 2015 Perşembe 20:55

Tusıad da Kısa Vadede Kacıncı Baskan Degısımı... 2-3 Ay Sonra Yenı Secılen Baskan da Degısecek... Ve Turkıye de Hukumetlerı Tusıad Belırler Soylemı Unutulacak. Tusıad Olacak Musıad... Hukumet'e Yakın Isımlerın Yonetıme Gecmesı An Meselesı,Zaten Bu Istıfaların Gıt Gelmelerın Sebebı Budur... Nabız Yoklanmak da Ve Anıden Isımler Farklı Olacak...Her An Farklı Bır Medya Patronu Tusıad'ın Yonetım Kuruluna Gecebılır Ve Bu Isım Dogal Olarak da Hukumete Yakın Isım Olacak... Tusıad'da Kısa Surelı Calısma Sonrası Ardından Yasanan Bu Istıfaların Depremlerın Nedenı Baska Ne Olacak Kı...

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 22 Ocak 2015 Perşembe 19:28

Tusıad da Yakın da Hukumet Bunyesıne Gececek. Isaretler Onu Gösterıyor... Tusıad da Olusan Depremler Bunun Kanıtı... Tusıad Olacak Musıad... Yazın Bır Kenara Bu Acıklamamı,ANKARA Yazmıstı Bunu Dıyeceksınız...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma Ticaret Odası Başkanı’ından çarpıcı açıklama: Referandum yapılsa…
Manisa Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Işık, ...
TOKİ Çeşme’de ikinci etap iptal!
TOKİ’nin Çeşme Reisdere’de iki etapta 1153 konuttan oluşan toplu konut ...
Ve Whatsapp artık bilgisayarda
Yıllardır Whatsapp kullanıcılarının beklediği özellik kullanıcılara nihayet ...
 
IF Wedding Fashion İzmir’e Atıl Kutoğlu imzası
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, dünyaca ...
Doğuş Grubu’ndan flaş İzmir hamlesi
Doğuş Grubu, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 yıl önce temelini attığı ...
Soma’ya Zorlu müjdesi: Santralden geri adım
Zorlu Holding, Kolin’in termik santral yapmak için ağaç kestiği Manisa’nın ...
 
İzmir iş dünyası Davutoğlu’nu paylaşamıyor!
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 31 Ocak’ta yapacağı ziyaret, İzmir’deki iş ...
Altının yükselişi hız kesmiyor: Yine zirve yaptı
Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Bugün uluslararası piyasalarda ...
IMF büyüme beklentisini düşürdü
Uluslararası Para Fonu (IMF), 2015 küresel büyüme beklentisini yüzde 3,8'den ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva