HABERLER>EKONOMİ
22 Mayıs 2021 Cumartesi - 10:08

Taksicilerin başkanı Anık yaklaşan seçim öncesi konuştu: Allah bana böyle rakip nasip etsin!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, 8 ay sonra yapılacak genel kurul öncesi çalışmalar yürüten rakibini isim vermeden eleştirdi, "Esnafım bana güveniyor, inanıyor. Kurumda görev yaparken, beni CİMER'e şikayet eden biri. Benimle ilgili olmayacak şeyler söylüyor. Ben adaydan, rakipten korkmam; Allah bana böyle bir aday rakip nasip etsin" dedi.

Taksicilerin başkanı Anık yaklaşan seçim öncesi konuştu: Allah bana böyle rakip nasip etsin!

EGEDESONSÖZ - İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, SonSöz TV'ye konuk oldu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtlayan Başkan Anık, sektörün bugünkü sorunlarını dile getirdi, çok önemli değerlendirmelerde bulundu.  Başkan Anık, akaryakıta yapılan son zamların, taksilere yansıyıp yansımayacağı sorusuna, şu yanıtı verdi:

BİR İKİ AY BEKLEYİP GÖRECEĞİZ, SONRA ZAMMI KONUŞURUZ
"Benzindeki fiyat artışı yeni yapıldı; bugün zam geldi, yarın taksiye zam gelir gibi bir şey yok. Biz zaten geçen yıl temmuz ayında bir düzenleme yapmıştık. O zamandan bu zamana akaryakıt fiyatları bazen düştü bazen yükseldi. En son ÖTV’den kaynaklanan bir zam oldu. Gerçekten de yüksek bir zam yaptılar. Bununla ilgili olarak çalışmalarımız var ama şu an hemen acilen böyle bir şey yapmamıza ben gerek görmüyorum. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz bu konuyu. Arkadaşlarımız söylüyor ama önümüzdeki günlerin ne getirip ne götüreceği belli değil. Biz acele karar vermeyeceğiz. 1 ay veya 2 ay gelişmeleri izleyeceğiz. Önümüzü görmemiz lazım. Vatandaşlarında meslektaşlarımızın da fikrini alıyoruz. Şu an acil bir şey yok, he zaman olduğu gibi yine ortak bir noktada buluşacağız."

BİZİM EN BÜYÜK GİDER KALEMİMİZ, AKARYAKIT
Akaryakıt ÖTV'sine yapılan yüklü zammı değerlendiren Başkan Anık, şunları söyledi:

"Hakikaten de akaryakıttaki zam oranımız çok yüksek. Tabii ki hükümetlerin de en büyük vergi kalemleri ÖTV. Fiyatlarda bir tavan fiyat uygulaması yapmışlardı, o kalktı ve ÖTV zammı geldi. Sonunu bilmediğimiz için bir şey de diyemiyoruz. Bunu yaptılar, inşallah daha da yükselmez diyorum. Ama bu bizi etkiledi. Bizim meslektaşlarımızın en büyük gideri mazot. Bizi en çok etkileyen akaryakıt gideridir. Ben her gün vergi ödüyorum. Bir litre mazotun yüzde 70 oranında bir vergisi var ve her gün ödüyorum, depomu her gün doldurarak. Şahıslar veya işletmeciler, gün oluyor 10 kilometre yol yapıyor ama benim aracım günlük 300 kilometre yol yapıyor. Bunun üzerine de çıkabiliyor, altında da kalabiliyor. Bu sebeple ödediğimiz vergi çok yüksek. Dayanılacak gibi değil."

ARAÇ YENİLEMEDEKİ ÖTV HALA YÜZDE 45
Araçlarını yenilemek isteyen taksici esnafının alacağı arabada yüzde 45 ÖTV uygulandığını hatırlatan Başkan Anıl, "Sıfır olsun demiyorum, yüzde 20'ye razıyım" sözü hatırlatılınca, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz bunları sözlü olarak hep görüştük, yazımızı da verdik. Şimdi yeni bir çalışma içerisindeyiz. Gerçekten de bizim en büyük sıkıntımız, ÖTV giderleri. Akaryakıtta olduğu gibi aynı kalem araç alımında da bizim karşımıza çıkıyor. Bunu hep söylüyorum, benim meslektaşım yüzde 45 ÖTV ödüyor. Çok yüksek, otomobil grubuna giriyoruz biz. Diğer tarafta lastik tekerlekli olup da çalışan ticari taşıtlar yüzde 4-8 arası ödüyor. Müthiş bir rakam. Şu an taksiye koyabileceğiniz en kötü araba, yeni bir araba 210 bin TL. Bu araç ahım şahım bir şey değil, kullanacağınız süre 4 yıl. Eğer ÖTV’de bir düzenleme yapılmazsa, biz meslek grubu olarak yeni bir araba koyamayız. Arkadaşlarımız ister istemez 2. El araca yönelecek. Sıfır ÖTV bize bir sefere mahsus verildi. 2016’da çıktı ve kullanıldı. O zaman da ben hep şunu söyledim; ‘biz sıfır ÖTV istemiyoruz, diğer meslektaşlarımız ile aynı kategoride olalım’ onlar hafif ticari olarak geçiyor, biz otomobil. Zaten bize 3 yıl arabamı satamama kuralı koyuyorsun, satarsam ödemediğim ÖTV’yi geri alıyorsun. Zaten takside çalışan araç, 3-4 yıl sonra değerini kaybediyor. Bu sürede benim zaten ÖTV kazancım olmaz. Benim nerede kazancım olur? Ben arabamı yenilerken taksi müşterisine konforlu hizmet vermiş olurum. Bütün dünyada böyle bu. Gelişmiş ülkelerde, orta sınıf ülkelerde taksilerde ÖTV indirimi vardır. Mutlaka ÖTV indirimi olması lazım, bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde tüm partilere giderek; hem hükümet kanadı hem muhalefet kanadıyla görüşeceğiz. Hatta cumhurbaşkanlığına kadar da çıkmayı düşünüyoruz, randevu talebimiz olacak. Bu konunun üzerine gideceğiz bu bizim olmazsa olmazımız."

BENİ CİMER'E ŞİKAYET EDEREK YIPRATMAYA ÇALIŞTILAR
17 günlük tam kapanmada taksici esnafının iş hacminin çok düşük olduğuna dikkat çeken İzmir Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Celil Anık, kapanmanın ilk günlerinde verilen görevlendirme belgesiyle ilgili yaşanan sorun hakkında şu bilgileri aktardı:

"Bunlar iş bilmemek, beceriksizlik, başka bir şey değil. Siz e- devlet üzerinden izninizi alacaksınız. Alamıyorsanız, işletme sahibiyseniz siz bunu manuel olarak indirin, işletme sahibi doldursun ve kullansın dendi. Genelge böyleydi. Bizim anladığımız bu. Bunu da İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan Vali yardımcımızla görüştük. E devlet’te oluşan sıkıntıları söyledik. Manuel olarak işlem yapmamız söylendi. Arkadaşlarımıza e devlet üzerinden indiremeyenlerin odamıza gelmesini ve doldurulacağını söyledik. Arkasına genelgeyi zımbaladık. Arkadaşlarımızın işlerini gördük. Yoğunluk da oldu. Şikayet eden de, hem gelip belge alıyor hem de gidip şikayet ediyor. Niye biz orada kalabalığa sebep olmuşuz? Vatandaş gelmiş sırasına girmiş, kalabalık da olmuş olabilir. Eğer bir kişi verdiğimiz belgeden dolayı ceza yemişse, getirsin belgesini ben ödeyeceğim. Bir eksiği vardır, arabası kapanmıştır, o ayrı bir şey. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bir kurumdur, biz genelgelere göre hareket ederiz; fal bakarak mesaj atmayız. Odadan gelen mesajlara uyulması gerektiğini söyledim. Verilecek 3 bin liralık yardım daha bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Daha genelge de yayınlanmadı, esnafa odanın dışında 3-4 tane mesaj gitti. Bunlar olmayacak, olmaması gereken şeyler. Sonra, 'Ben odayı, CİMER’e şikayet ettim, diyebiliyorlar. Neden kalabalık olmuş orası? Samsun’da odanın mührü varmış, orası Samsun. Ben genelgeye göre hareket ederim, Samsun etmemiştir, onu bilmem. Kötü örnek olmaz, biz oda olarak görüştük gösterdik, valilik kabul etti.  Emniyette gidip konuyu anlatmışız, onlar da tamam demiş, işlemimizi yapmışız. Ondan sonra da çıkıp helvacı kağıdı demek, kendinizin de üye olduğu kurumu böyle bir şeyle itham etmek, yakışıksız."

HAZİRAN SONUNDA AŞILANMIŞ OLURUZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Taksici esnafının aşılanması gerektiğini tekrarlayan Başkan Anık, "Haziran ayı sonuna doğru, temmuz ayı içerisinde bu işin biteceğine inanıyorum. Dün gördüğümüz haberlere göre, ülkemize yeterince aşı geliyor. Bakanımız da turizmcilere ve şoför esnafına öncelik tanınacağını söylemişti. Bir iki ay içerisinde sorunun çözüleceğine inanıyorum. Biz hakikaten riskli gruptayız. Hastaneye gidecek olan vatandaş bizimle gidiyor, hastaneden çıkan bizimle çıkıyor. Bazı taksilerde paravan var ama bu araçlarda o paravanı net olarak kullanamıyorsun. Arabaya 2-3 kişi bindiği oluyor, insanlar taksi tercih ediyor. Sağlık ocağından çıkıyor, taksiye biniyor, hastaneden çıkıyor bize biniyor. Bu sebeple bizim aşı sorunumuzun acilen çözülmesi lazım. Yakında çözüleceğine inanıyorum. Pandemi sürecinde sadece bir meslektaşımız koronadan vefat etti. Onun dışında görülmedi. Şu anda bize gelip de meslektaşlarımızdan ben koronayım diyen yok. Hijyen konusuna da çok dikkat ediyoruz. Bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum. Pandemi başladığı günden beri haftanın 5 günü odanın önünde 8.30-16.00 saatleri arasında dezenfekte çalışması yapıyoruz araçlara. Bunun dışında kendi ekibimiz var, Karşıyaka’da Bornova'da temizlik yapıyor. Bu çok önemli bir konu. Ben Türkiye’de bu kadar başka dezenfekte edilen il bilmiyorum. Gerçekten de Büyükşehir, bu konuda bize destek veriyor ve birlikte bu süreci götürüyoruz."

İZMİR TRAFİĞİ, SON BİR YILDIR ANORMAL YOĞUNLAŞTI
İzmir trafiğini değerlendiren Başkan Anık, "Son bir yıldan beri müthiş bir trafik var İzmir’de. İşin içinden çıkılacak gibi değil. Yeşildere’den geldim buraya, kemerlerin orada konvoy başladı. Nasıl tedbir alınır, nasıl çözülür, bilmiyorum. Özellikle güney aksı çok sıkışıyor. Havaalanı istikametine gitmek çok zor. Şimdi yaz ayları ama yağmurlu havalar için nasıl tedbir alınır, çevreyolu mu gerekir, yoksa vatandaşların özel araç kullanımından mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Fakat çok yoğun trafik olduğu bir gerçek. İnsanlara, arabanı kullanma, diyemezsin. Çünkü insanlar toplu ulaşımdan kaçıyor. Ancak bu işin netleşmesi pandeminin biraz rahatlamasıyla olur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

BİR KEZ DAHA RUHSATLARINI YENİLEYİN ÇAĞRIYI YAPTI
Sık sık ruhsatları yenilemeleri konusunda esnafına çağrı yapan Başkan Anık, "Sizin sözünüzü dinlediler mi, ruhsatlar alındı mı?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Arkadaşlarım sağolsunlar beni dinlediler. Sanıyorum 300 civarında ruhsatını yenilemeyen arkadaşımız kaldı. Dinlemeyenlerin arabası zaten kapanıyor. Meslektaşlarımız mutlaka araç ruhsatlarını alsınlar. Bizim araç ruhsatı alım tarihimiz, yılbaşı. Pandemiden dolayı 3 ay uzatıldı. Nisan ayında da almayan arkadaşlarımız var. Bazı arkadaşlarım serzenişte bulunuyordu, biz 6 ayda, senede bir ruhsat alıyoruz diye. Biz bunu 2 yıllığa çıkardık belediyeyle görüşerek. İçişleri Bakanlığı’nın  kamera mevzusu çıktı. Kameraların uzatılma dönemine göre ayarladılar. İçişleri Bakanlığı 31 Aralık 2021’e kadar kamaraların takılması işini uzattığı için de şu anda 6 ay var, 6 aylık veriyor. Biz yaptığımız görüşmelerde buna bir çare bulalım dedik. Şöyle bir UKOME kararı aldık, kamera kararı uzasa da uzamasa da 2 yıllığa dönüşecek. Şu an evraklarını veren arkadaşlarımız ruhsatlarını alacaklar. Korsan yasası çıkarken araçların eğer ruhsatı yoksa kapatma yetkisi verildi. Zabıta, trafik ceza yazıyor, araç kapama yetkisi yok. Bu sefer normal trafik sizi durdurduğu zaman ruhsatınızı sorabiliyor ve yoksa eksiklik var diye kapatabiliyor. Buna kanunen yetkisi var, buna bizim yazma deme ihtimalimiz yok. Bunun maliyeti 15 liradır. Mutlaka çıkarılması gerekir. Maliyeti de yok. Mutlaka ruhsatlarını çıkarsınlar. İsterse başkan erteletebilir diye bir şey yok. Biz erteleteceğimiz kadar ertelettik. Söylenene değil, kimin ne söylediğine bakın. Çıkartmayan 300 ancak kalmıştır. Bu servisçiler de minibüsçüler için de geçerli. Bunu yerine getirmeyip başkalarını suçlamanın anlamı yok."

EN TAKSİ UYGULAMAMIZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
EnTaksi uygulamasının Türkiye'ye örnek olmasından gurur duyduğunu belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, şunları söyledi:

"İyi ki bu uygulamayı yapmışız. Türkiye’de gurur duyduğumuz, örnek olan bir proje. Eğer biz bunu yapmasaydık, yarın bizim işlerimize musallat olan küresel firmaları kimseye şikayet edemezdik. Yasaklandı Türkiye’de ne oldu? Mahkemeye verdi. Çalışma izni aldı. Adam doğru durmuyor ki. Çalışıyor da. Bugün böyle çalışıyor, yarın diğer taraftan başka arabaya iş veriyor. İşin oyunu var. Biz kendi işimize kendimiz sahip çıkmamız lazım, sistem çalışıyor. Bir takım eksiklikler var, onu da Büyükşehir destek veriyor, reklamla ilgili sıkıntılar için. İZUM’un içine de giriyoruz Haziran’ın 10’una kadar. Billboardlara da giriyoruz. Ben buradan İzmirlilere ve meslektaşlarıma söylüyorum, bu sisteme sahip çıkalım. Bununla ilgili de ileri geri konuşanlar oluyor. Bir durup diğer illere, Avrupa’ya bakıp bu iş, yani taksicilik nasıl yapılıyor, bunu göreceksiniz. Ona göre konuşacaksınız. Bununla ilgili geçtiğimiz Çarşamba günü Bursa Şoförler Odası geldi, ayın 1’inde de belediyeyle geliyorlar. Gaziantep, Ankara aynı sistemi kurmaya çalışıyor. Bunlar olmazsa olmaz. Bu bizim lehimize. Biz bunu yapmazsak yarın, belediyeler önümüze bu tip şeyler getirdiği zaman, seni bir küresel firmayla çalışmaya soktuğunda hayır bu işi yapma deme lüksümüz olmaz. Biz eğer ki onların yaptığı işi yaparsak bu olmaz."

KÜRESEL FİRMAYA BÜYÜKŞEHİR DE İZİN VERMEDİ
İstanbul'dan İzmir'e geçiş yapmaya çalışan küresel firmanın çabalarının sonuçsuz kaldığını belirten Anık, "Bizim birlik beraberliğimizi bozamazlar. Büyükşehir de küresel firmanın İzmir'e gelmesine izin vermedi" dedi ve ekledi:

"Buraya çok geldiler, bizim burada birlik ve beraberliğimiz bozmaya ne kadar çalışsalar da, hem Büyükşehir hem bizim kendi esnafımızla olan birlik ve beraberliğimizi bozamazlar. Esnaf da bize güven duydu. Büyükşehir de destek verdi, biz o tehlikeyi atlattık. Yine gelmeye çalışıyorlar ama ben bu görevi yaptığım sürece, başkan olduğum günden beri kurumlarla olan diyaloğum iyi. Biz Büyükşehir ile çok iyi anlaşıyoruz, benim görevim esnafımın işini yaptırmak. Bir takım laflar ediliyor ama edilecek sözler değil; eğer bizim işlerimiz orada yürüyorsa, teşekkür edip gurur duyman, yanlış yönlendirmemen lazım. Bizim hem yerel, hem genelden hiçbir sorunum yok. Haklı olduğumuz konularda da bizim çözemediğimiz problem yoktur. Yeter ki haklı olalım. Olmayacak bir işle, emniyete Büyükşehir’e gidersen olmaz. Olup olmayacağına önce benim inanmam lazım ki emniyeti, büyükşehir yetkilileri de inansın. Bundan rahatsız olanlar var, esnafım da bunu biliyor. İstediğin yere şikayet et, Cumhuriyet Savcılığı burada. Gider dilekçeni verirsin, gelirler araştırırlar. Zaten 10 tane mahkemem var, inkar etmem. Ceza yersem konuşurlar. Açık ve net. Biz bu göreve talip olduğumuz zaman, bunları göze alarak talip olduk. Davam olabilir daha evvel ki başkan döneminde de ağır cezada yargılandım ama beraat ettim. Şu anda da yargılanıyor olabilirim, ceza yersem, gelirsin karşımda konuşursun. O olmuş bu olmuş şikayet ediyorlar. Şikayet etsinler önemli değil ama sen her şikayet edileni mahkum gözüyle değerlendirirsen, bu olmaz. Yanımda 10 sene denetim kurulu üyeliği yapıp da şimdi böyle konuşuyorsan, hala daha o görevdesin, demek ki sen bu evraklara bakmamışsın hiç. 10 sene benim yanımda gezeceksin, şikayet edeceksin. Demek ki sen 10 sene hiç benim yanıma gelmemişsin. Sen altına imza atmışsın, korkma sana da bir şey olmaz."

HERKESİN, HER YERE ADAY OLMA HAKKI VARDIR, SAYGI DUYARIM
8 ay sonra yapılacak genel kurul öncesi, tekrar aday olacağını açıklayan Başkan Celil Anık, karşısına çıkacak aday ve esnafın güveniyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

" Herkes aday olabilir, saygı duyarım; aday olursun ama ne yaptığını bileceksiniz. 8 ay sonra yeniden aday olacağız tabii ki. Esnaf bana güveniyor, ben de esnafıma güveniyorum. Memnuniyet oranı olarak bir şey söylemeyeyim, seçimle ilgili benim endişem yok. Ne yaptığımı, nasıl çalıştığımı biliyorum. Benim yaptıklarımdan rahatsızlık duyan olabilir. Herkesin her yere aday olma hakkı vardır. Aday olursunuz; 1 yıldan beri mesajlarla esnafı da bıktırdılar, benimle ilgili de olmayacak şeyler söylüyorlar. Serbestsin, istediğin kadar çalış, adaylığını koy. Ne kadar saygı gösterirsen, o kadar saygı görürsün. Söylediklerini, ağzından çıkanı kulağın duyacak, ondan sonra sana söylenene de kızmayacaksın. Particilik değil de sivil toplumda görev yaparken buna dikkat etmen gerekiyor. Zaten suç duyurusunda bulunacağım, bir daha da böyle çıkıp sana baskı yapıyor. Bildiğin bir şey varsa, bana daha evvel gelip söyledin, bizim bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Allah yolunu açık etsin. Saygı gösterdiğin kadar saygı görürsün. Seçimle ilgili endişem yok. Ben adaydan korkmam. Allah da bana böyle aday nasip etsin. "

YAZIHANEYE BAKARAK ÖLÇME, İZMİR'DEKİ DEĞERE BAK
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı taksi duraklarıyla İzmir'in kıyaslanmasını eleştiren Başkan Anık, "Bizim İzmir’de duraklarımız güzel . Ankara’nın yazıhane  vardı zaten. Belediye örnek yapmış bir tane. Orası Ankara, burası İzmir. Bizim şu anda 100 tanesi yapılmış, 120 tane yazıhanemiz var. Daha evvelden hiç yazıhanemiz yoktu, kararları yoktu. Büyükşehir 2013’te halletti. O günden beri bunu çözdük, 3-4-5 metrekarelik yazıhaneler. Kaldırımınız genişse, yazıhane yapabilirsiniz. Bulunduğu nokta belli, yaya da engellenmeyecek. Ankara ve İzmir kıyaslanabilir mi? Ankara’da şehir içindeki yolun genişliği 50 metre. Yanındaki yeşil alan 50 metre. Burası İzmir, orada belediye ödüyormuş, ödeyebilir. Burada ben 15 TL ödüyorum. Burada bunu belediye yapabilir. Burada Büyükşehir belediyesi buyurun başkan kendiniz yapın, dedi. Keşke imkanı olsaydı da Büyükşehir yapsaydı. Eğer Ankara’yı çok beğeniyorsa arkadaşlarımız, burada arabasını elden çıkarır, Ankara'da üç tane alır, gider orada taksicilik yapar. Yazıhaneye göre ölçü alma, İzmir’deki değere bak. İzmir’de böyle, bu benim elimde değil."

TAKSİLERDE POS MAKİNESİNE GEREK YOK
Başkan Anık, taksilerde kredi kartı uygulaması hakkında da şu bilgileri aktardı:

"Kredi kartı çektiren arkadaşlarımız, komisyonu yolcudan alıyor. Ben yolcunun da mağdur olmasını istemem. Kredi kartı komisyonu taksiye aittir. Siz, taksi ne yazarsa, onu ödersiniz. Bunlar ölçülü aletlere giriyor, arkadaşlarımız dikkat etsin; şikayet olduğu takdirde sıkıntı yaşarsınız. Bizim normal EnTaksi’de sanal kredi kartı uygulaması var. bizim uygulamamızda komisyon araçtan kesiliyor. Dünyada uygulaması budur. Pos makinesine gerek yok. İyi ki de yapmışız, yoksa küresel firmalarla başımız ağrırdı."

TAKSİMETRE AYARINI TEK MERKEZDEN YAPMAMIZ LAZIM
Taksimetre ayar merkezlerinin bir yerde toplanmasıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Celil Anık, şu ifadelere yer verdi:

"Oda merkezimizde daha evvel bir tane taksimetre servisimiz vardı, bir de bir arkadaşımızla Bornova’ya açmıştık. Ancak bu yeni taksimetreleri açamıyoruz. Herkesin yapabileceği bir şey değil, komplike bir sistem ve ekip gerektiriyor. Tek merkezden idare ediyoruz. Bunda İzmir’in 2-3 yerine şube açma gibi şansımız yok. Bu işi bilmeyen birine yaptıramayız. O sebeple tek merkezden olmalı. Bornova’da evrak satışıyla ilgili bir sıkıntımız var, dükkanımız da var ama 1 eleman koyuyorsunuz 6 milyon gelir. Ona da bir formül düşünüyoruz."

 
Kalpler Altay ve Altınordu için atacak... Yakışır İzmir finali!
 
İki taraf da direniyor: Go-kart projesi yine mahkemelik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den vergi düzenlemesi teklifi
AK Parti milletvekilleri, matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ...
Esnafa hibe desteği başvuru tarihi belli oldu
Bakan Muş, "Esnafımıza sağlayacağımız destek için başvurular 25 Mayıs'tan ...
Muhittin AKBEL yazdı... Tükenişin fotoğrafı
Muhittin AKBEL yazdı... Tükenişin fotoğrafı
 
Çin kararları vurmuştu: Bitcoin yeniden yükselişte
Çin'in finans sektörüne getirdiği "kripto yasağı"nın ardından hızlı inişle ...
TBMM'de kabul edildi: Milyonları ilgilendiriyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bu hafta görüşülmeye başlanan ...
Esnafa hibe desteği kararı Resmi Gazete'de
Pandemiden etkilenen esnafa yönelik destek kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak ...
 
Bakan Pakdemirli’den İzmir’in iki ilçesine müjde!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kınık ilçesinde Tarıma Dayalı ...
İzmir’in kalbindeki tarihi alan için ‘restore et-işlet-devret’ sistemi!
İzmir'in Konak ilçesinde tarihi Kemeraltı Çarşısı bölgesinde keşfedilen ...
İzmir Kahveciler Odası Başkanı Kırdı: Devletten imtiyazlı destek bekliyoruz
Oyunların yasak olması sebebiyle kahvehanelerin açılmasının bir anlamı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva