HABERLER>GÜNCEL
22 Mayıs 2021 Cumartesi - 10:17

İki taraf da direniyor: Go-kart projesi yine mahkemelik!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Ben buradayken, oraya Go-kart olmaz. Bu konuyu kapattım, gündemimden düşürdüm. Çünkü yapacak çok işim var" derken, yatırımcı Mehmet Yaman, "Bilirkişi raporuna itiraz ettik. Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını bekliyoruz. Yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok. Başkan, benden bağışı alamayınca, GÜLDER'i  ve oradaki insanları kullandı" açıklamasında bulundu.

İki taraf da direniyor: Go-kart projesi yine mahkemelik!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Güzelbahçe'nin Yelki bölgesine yapılması planlanan ve 4 yıldır gündemi işgal eden Go-Kart pistiyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Ege Üniversitesi'nden bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor, İzmir Karting Kulübü Başkanı olan yatırımcı Mehmet Yaman'ın tepkisine yol açtı. Rapora itiraz eden Yaman, konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdıklarını belirtirken,

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de noktayı koydu: "Ben bu görevde olduğum sürece, orada Go-kart pisti olmaz. Bu konuyu tamamen kapattım, gündemimde böyle bir konu yok. Çünkü benim yapacak başka işlerim var."

PLANIN ONAYLANMIŞ OLMASI, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Go-kart tartışmalarıyla çok vakit kaybettiklerini söyledi. Mahkemenin, planı onaylasa bile, yeni bir plan gerektiğinin altını çizen Başkan İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mahkeme, planı onaylasa da yeni plan lazım derken, orada yol olmadığını hatırlatmak istiyorum. Plan, baştan yanlış. Onaylanmış olması bir şeyi değiştirmek. Bilirkişi raporuna da itiraz etmişler. Mahkeme kararına elbette saygılıyız. Fakat kanun, mülkiyet hakkını sabit tutuyor. Ben de mülkiyet hakkımı kullanıyorum. İnşaat için yolumu açmıyorum. Bu konu benim için gündemden düşmüştür, bu dosyayı kapattım. Benden sonrakiler düşünsün. Benim yapacak çok işim var. O tesisi yapmak isteyen arkadaşlara da, gidin, daha uygun yer bulun, tesisinizi oraya yapın, diyorum."

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA EKSİKLER, YANLIŞLAR VAR
Go-kart tesisinin yapılmaması için 6 dava açıldığını, bunlardan 4'ünün reddedildiğini öne süren yatırımcı Mehmet Yaman, bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirtirken, raporla ilgili eleştirilerde bulundu. Raporda, bitkilere ve tarım alanlarına zarar verileceği yazılmış. Fakat bu raporda Makine Mühendisleri Odası'nın raporu yok. Araçlarımız, 125 cc'lik. 12 kilogramlık motora tabii olan, 4-7 gram arasında egzoz emisyonu olan araçlara sahibiz. Ancak trafikteki araçlar, 240 gramlık egzoz emisyonu üretiyor. Ben yurtdışında yarıştayken, bilirkişi heyeti, bize bile haber vermeden gelip inceleme yapmışlar, rapor düzenlemişler. İki madde dikkatimi çekti. Birincisi, burada bu iş yapılamaz, deniyor. İkincisi; bizim bu işi yapabilmemiz için Tarım İl Müdürlüğü'nden izin almamız gerektiği öngörülüyor. Tarım alanları, tarım dışı kullanılamaz, diye bir madde var. Biz Tarım İl Müdürlüğü'nden gerekli izni aldık ama bu izin, bilirkişi raporunda yok. Bilirkişi raporunda eksikler, yanlışlar var. Dosya, Bölge İdare Mahkemesi'nde."

GEREKİRSE, İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDECEĞİM
Mahkemeden çıkacak kararı beklediklerini anlatan Mehmet Yaman, gerekirse dosyayı İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını ifade etti. Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada 15 kişinin konforunu düşünen bir insan grubu var. Diğer yanda da yüz binlerce çocuğun yararlanacağı, bilinçli trafik eğitimi alacağı, uluslararası yarışların yapılacağı bir tesis... Projemizi engellemeye çalışıyorlar. Belediye Başkanı Mustafa İnce, benden istediği bağışı alamayınca, GÜLDER ve buradaki insanları kullandı. Bizim her şeyimiz yasal. Elimde 8.5 kilo ağırlığında evrak var.  Zemin etütlerinden planlama, etaplamaya, Çevre Bakanlığı'ndan alınan ÇED raporlarına kadar. 4 senedir uğraşıyorum. Ben milli sporcuyum. Bu tesisten Türkiye'de4 tane var, hiçbiri uluslararası değil. Güzelbahçe'ye, İzmir'e uluslararası bir tesis kazandırmak istiyorum. Orada bir tane bile ağaç kesmedik. Bu işin peşini bırakmayacağım, gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim."

 
Taksicilerin başkanı Anık yaklaşan seçim öncesi konuştu: Allah bana böyle rakip nasip etsin!
 
Soyer'in seçim projeleri arasında yer alıyordu... 'Buca'nın vahası'nda tam gaz çalışma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akıllı olmak 22 Mayıs 2021 Cumartesi 16:17

Akıllı olmak gerek, 2 yıl sonra bu yandaş mahkemeler olmayacağına göre, yerel yönetici ve halk ile inatlaşmanın maliyetine katlanacak mı bu şirket? Neyine güveniyor? Yahu burası İzmir, Basmane çukurunu görmemiş mi bu yatırımcı?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz Özdil hakkında hapis talebi!
Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sifil, “Öldüklerinde cesetleri ...
Çiçekçi kavgası: Hıncını arabadan çıkardı!
İstanbul-Esenyurt'ta çiçek satıcıları arasında çıkan kavgada 2 kadın bıçaklanarak ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Dikili' kararı: Çivi bile çakılmayacak!
İzmir'in Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan 1. Grup (Adalar etabı) ...
 
İzmir'de kablo hırsızlığı ölümle bitti!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 8 katlı bir binadan kablo çalmaya çalışan ...
Basın toplantısındaki o soruya AK Parti'den tepki
Basın toplantısı düzenleyen iki bakana Sedat Peker'in açıklamalarını soran ...
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 15 tutuklama!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik operasyonda ...
 
İzmir'de 6.15 milyon kaçak makaron ele geçirildi!
Menemen ilçesinde, polis ekiplerinin durdurduğu kamyonda 6 milyon 150 ...
DSÖ Türkiye'yi de o listeye aldı!
Dünya Sağlık Örgütü, haftalık olarak açıkladığı yeni grafik kapsamında ...
İş güvenliği uzmanları da aşı takvimine alındı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlık tarafından yetkilendirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva