HABERLER>SAĞLIK
16 Ekim 2021 Cumartesi - 13:38

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı uyardı: Toplumun sağlığını riske atmayın!

İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, aşı karşıtlarının, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de miting hazırlığında olmasını değerlendirdi. Çamlı, "Topluma verilmek istenen mesaj, bilim ve akıl dışıdır. Buna alet olmamak gerekiyor. Toplum sağlığını tehlikeye atmayın. Bilimden yana olun. Sevdikleriniz, toplumun diğer bireyleri ve tüm insanlık için bu sorumluluğu hissederek aşı karşıtlarının yaymaya çalıştığı bu sapkın düşünceye alet olmayın" dedi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı uyardı: Toplumun sağlığını riske atmayın!

Aşı karşıtlarının oluşturduğu 'Büyük Uyanış Hareketi', İstanbul ve Ankara'nın ardından bu kez İzmir'de, 17 Ekim Pazar günü miting düzenleme kararı aldı. İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı, mitingi ve aşı karşıtlığını değerlendirdi. Çamlı, "Öncelikle genel olarak baktığımızda aşı, 20'nci yüzyılda halk sağlığı biliminin en önemli keşiflerindendir. Aşıyla her yıl enfeksiyon ve salgın nedeniyle milyonlarca kişinin ölmesine veya sakat kalmasına engel olmaktayız. Keza 20'nci yüzyılda kitlesel ölümlere yol açan birçok hastalığı günümüzde görmüyorsak bu aşı sayesinde olmuştur. Dolayısıyla aşının etkinliği, koruyuculuğu, insan yaşamına sağladığı önem tartışılmaz. Hekimler bilimden yana tavır koymuştur her zaman. Bilimin ışığında yürümeyi tercih etmişlerdir. Baktığımızda aşı karşıtlarının şu anda savunduğu argümanların hiçbirinde bilimsel bir kanıt yoktur. Tamamen kanıtı olmayan birtakım inançlarla toplumu yönlendirme çabaları vardır ki sanırım asıl tehlike burada" diye konuştu. 

'İNSANLIĞI TEHLİKEYE ATAN SÜREÇ'
Dünyanın 1,5 yıldan fazla bir süredir Covid-19'un yıkıcı etkisi altında olduğunu belirten Çamlı, "Bu süreçte çok sayıda kişiyi kaybettik. Milyonlarca kişi hasta oldu. Dünya ciddi bir tehdit altında. Şu an hastanede yoğun bakımda yatan veya vefat eden kişilerin yüzde 95'inden fazlası aşısız kişiler. Bir kere bu aşının ne kadar önemli ve koruyucu olduğunun en büyük ispatı. Başka ispat aramaya bile gerek yok. Bu kesimlerin aşı olmamayı bir inanç olarak öne sürmeleri sadece kendi açısından değil toplum sağlığı açısından da ciddi bir risk. Çünkü aşı olmadığınız takdirde bu enfeksiyonun devam etmesine katkı sağlanıyor. Bunu diğer bireylere bulaştırarak pandeminin sürmesine neden oluyorlar. Bu süreçte aşıya karşı dirençli olabilecek birtakım varyantların oluşmasıyla dünyada devam etmekte olan tehlikenin uzamasına yardımcı oluyorlar. O yüzden sadece kendileri için bir tercih değildir. Sevdiklerini, toplumun diğer bireylerini hatta insanlığı tehlikeye atan bir süreçtir. Bu yüzden aşı olmak bir sorumluluktur" dedi.

'BİLİMDEN YANA OLUN'
Aşı karşıtlığının savunulmasının, toplum sağlığı açısından tehlikeli ve riskli olduğunu belirten Opr. Dr. Çamlı, "Kaldı ki bu mitinglerin maske, mesafe ve hijyen gibi pandemi kurallarına uyulmadan gerçekleştirilen toplantılar olduğunu biliyoruz. Önceki örneklerinde bu tür tehlikeli toplantılardan sonra enfeksiyon artışlarındaki vakaları gördük. Dolayısıyla baştan kurgusu yanlış olan, pandemi kurallarının hiçe sayıldığı bu tür mitinglerde toplumsal açıdan büyük bir risk vardır. Bunun ötesinde topluma verilmek istenen mesaj, bilim ve akıl dışıdır. Buna alet olmamak gerekiyor. Toplum sağlığını tehlikeye atmayın. Bilimden yana olun. Sevdikleriniz, toplumun diğer bireyleri ve tüm insanlık için bu sorumluluğu hissederek ayı karşıtlarının yaymaya çalıştığı bu sapkın düşünceye alet olmayın" diye konuştu.

 
Ankara'yı İzmir'e bağlayacak: Tünelde ışık göründü
 
Altınordu, Erzurumspor'a konuk oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek
Çeşitli sebeplerle sağlık kuruluşunda doğum bildirimi yapamayan vatandaşlar, ...
2 yıldır sahneden silinen grip, bu yıl korkutuyor
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek ...
BioNTech o yaş grubu için izin başvurusu yaptı
BioNTech/Pfizer corona virüs aşısının Avrupa Birliği'nde 5-11 yaş grubu ...
 
Başkan Sayılkan: 60 yaş altının grip aşısına ihtiyacı yok!
Havaların giderek soğumasıyla grip vakaları artış gösterirken grip aşısının ...
Son 24 saatte 181 can kaybı, 30 bin 694 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Buna göre, son ...
39 ağrı kesici için toplatma kararı!
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kas ve eklem ağrıları ...
 
3’üncü doza çağrı var, randevu yok!
Sağlık Bakanlığı, Sinovac aşısı olan yurttaşlara sürekli ‘İkinci dozdan ...
TURKOVAC aşısı olanlar 6 ay takip edilecek
TURKOVAC'ın Faz-3 çalışması kapsamında gönüllülere uygulanmasıyla ilgili ...
Aşısız baba, oğluna virüs bulaştırdı... 'Vicdan azabı çekiyorum!'
İzmir'de, bir hastanede güvenlik görevlisi olmasına karşın aşı olmayı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva