HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2014 Pazartesi - 10:56

Soylu’dan mesaj yağmuru: Havza, Şaşal ve dönüş yolu!

Menderes Belediye Başkanı’ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Tahtalı Barajı hassasiyetinin abartıldığına vurgu yaptı ve ilçeye yapılacak projelerin önünü tıkadığını söyledi ve ‘havza belası’ tanımlaması yaptı. İhaleye çıkacak Şaşal su kaynağı gelirinin ilçeye dönmesini temenni ettiklerini ifade eden Soylu, yol müjdesi verirken hastane projesi hakkında da bilgilendirme yaptı.

Soylu’dan mesaj yağmuru: Havza, Şaşal ve dönüş yolu!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ -  Kanal 35’te yayınlanan Sabah Postası programına katılan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gazeteci Kemal Önderoğlu’nun sorularını yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geride kalan 4 aylık dönemde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Bülent Soylu önceliği vatandaşlar direkt temasa verdi. Menderes Belediye Başkanı belediye kapılarını akşam 7’ye kadar açarak 20’in üzerinde vatandaşın sorunlarını bire bir dinlediklerini ve çözüm aradıklarını söyledi.

Sahil düzenlemesine büyük önem verdiklerini ifade eden Soylu, “75 günlük çalışma ile 2 bin dönümlük sahil ortaya çıkardık. Yoğunluktan dolayı herhangi bir kazaya mahal vermemek için yaklaşık 15 gün önce çalışmayı durdurduk. Önümüzdeki sezon mart ayı itibari ile çalışma devam edecek. Giyinme soyunma kabinleri, can kurtaranlar, tuvalet, duş gibi eksiklerini yerine getireceğiz. Çöp kovasından bankına kadar devam eden bir çalışma yaptık” dedi.
 
Soylu ayrıca şunları söyledi: İbadethane temizlik ekibi oluşturulacak. Cami temizliği ve bahçe düzenlemesi yapılacak. Cami iç ve dış temizliği sağlanacak. Okulların da içi dışı temizlemeye başlandı. Tadilatı yapılacaklar tespit edildi yapılacak.
Ramazan şenliği 30 gün boyunca günde yaklaşık 1400 kişiye iftar yemeği verdik. Görece göçmen konutlarında ve Gümüldür’de iftar düzenledik. Özdere’de sahilde ilk defa iftar yemeği verdik. İftar sofralarıyla sevgi saygı samimiyet ortamını oluşturduk. İftar sofralarımıza tüm partililer de geldi hepsi teşekkür etti adeta gönül sofrası kuruldu.

ÖLSEK DE GAM YEMEYİZ!
Soylu seçim öncesi vaat ettiği 99 proje içinde hastanenin ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Menderes Belediye Başkanı, “Devlet hastanesi projesine çok önem veriyoruz. Devlet hastanesi bizim namus meselemizdir. Vatandaşlarımız tedavi için çok uzak hastanelere gidiyor. Havaalanının dibindeyiz merkez ilçe sayılırız hastane bizim için lüks değil olmazsa olmazlardandır. İlgili yerin plan tadilatını yaptık, büyükşehire gönderdik…  İnşallah onaylanıp gelecek ve tam teşekküllü bir devlet hastanesi oluşturacağız. Hastaneyi yaparsak ölsek de gam yemeyiz” ifadelerini kullandı.

HAVZA BELASI!
Soylu her projede gündeme gelen havza tartışmalarına da değindi. Menderes Belediye Başkanı Tahtalı Barajı hassasiyetinin abartıldığına vurgu yaptı ve ilçeye yapılacak projelerin önünü tıkadığını söyledi. Soylu, “Havaalanında okul yapılacak izin verilmiyor ama 3 bin kişilik site yapılıyor! Artık buna ‘havza belası’ demek istiyorum. Her anlamda önümüzü tıkıyor. Araba yıkama istasyonuna, benzin istasyonuna izin yok, cezasını halk çekiyor. Bazılarını anlıyoruz ama bazılarına anlam veremiyoruz… Bıçak kemiğe dayandı, dünyanın hiçbir yerinde büyük baraj havzası yok! Hala 20 yıl önceki havza yönetmeliğini takip ediyoruz. Suyun hiçbir şekilde siyasete alet edilmemesi gerekir. Çözüm bekliyoruz” dedi.

YOL MÜJDESİ
Soylu ayrıca “Gümüldür-Ürkmez-Özdere havzasından İzmir’e dönüş yolunda büyük sıkıntı yaşanıyor. İnsanlar 3 kilometrelik yolu 1 buçuk saatte dönebiliyor.
Karayolları ile görüşme sonunda kavşak düzenlemesi ile ilgi ihale yapıldı. Okullar kapandıktan sonra düzenleme yapılacak ve Adnan menderes Havaalanı’nda ve Menderes çevre yolunda asfalt çalışması yapılacak.
Dönüş trafiği engel olduğundan okullar açıldıktan sonra düzenleme başlayacak. Önümüzdeki yaz otobana girmeye gerek yok!” diye konuştu.

ŞAŞAL BİZE VERİLSİN
Menderes belediye başkanı önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak Şaşal suyu kaynağı ile ilgili olarak da konuştu. “Büyükşehir Belediyesi ihaleyi kuruyor” diyen Soylu, “Biz isteriz ki kaynak bize verilsin. İlçeye büyük katkı sağlar. İnşallah oradan gelecek para bize döner, biz de mutlu oluruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gonca 27 Ağustos 2014 Çarşamba 22:19

Sayinbaskanim gûmuldur orta mahallede 1234 ve 1236 sokaklarin asfalti hala yapilmadi tozdan eve giremiyoruz ilgilenirsenizz seviniriz tum mahalle Adina yaziyorum basarilarinizin Devamînî diliyorum

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 26 Ağustos 2014 Salı 07:56

Sıra Ahmetbeyli ve Yonca köyün tamamında yapılan imar bozukluklarına gelsin.Herkes kafasına göre tadilat ve eklenti yaparak görsel kirlilik yapıyor.Sonra zor düzeltirsiniz.

Yorumu oyla      14      5  
ozlakc 25 Ağustos 2014 Pazartesi 21:49

Sn Başkan birde şu Özderenin kanalizasyon sorunu hakkında bilgi verirse çok memnun olacağız. Büyükşehire baskaı ise baskı...21. yy da kanalizasyonu yarım olan bir merkez olabilir mi?

Yorumu oyla      14      5  
Mahmut Esat Aslan 25 Ağustos 2014 Pazartesi 18:06

Titizlikle korunan su havzaları ranta açılmak isteniyor herhalde. Sayın başkan İzmir'in suyu o barajdan geliyor, lütfen kendine gel.

Yorumu oyla      20      5  
Yol Problemi Karayollarının İzmirlilere İşkencesidir. 25 Ağustos 2014 Pazartesi 13:46

Bu yol konusu sadece Menderes ile ilgili değil. Çevre Yolunun Bornova bağlantısında da aynı rezalet var. Menderes Havalalanı kavşağı sadece hafta sonları tıkanıyor. Çevreyolunun Bornova bağlantısında ise hergün sabah ve akşamları izdiham yaşanıyor. Çeşme, Aydın Yönünden gelip,Kemalpaşa- Ankara, Manisa-İstanbul, Karşıyaka_Çanakkale yönüne gitmek isteyenler veya bu yönden gelenler hergün çile çekiyorlar. Üstelik bu insanlar, eğlenceden dönen kişler değil Kemapaşa'da Manisa'da Çiğli Organize'de Aliağa'da çalışan geçim derdindeki insanlardır. Çevreyounun bu bağlantısına basit bir viyadük yapmayı beceremediler,insanlar çıle çektiriyorlar. Bu acil işin yerine çok lazımmış gibi Konak Tüneli ile uğraşıyorlar. AKP'lilerin Şehircilik anlayışı işte budur.

Yorumu oyla      21      9  
kerime 25 Ağustos 2014 Pazartesi 12:11

sayın başkan lütfen istirham ediyorum şu menderes havaalanı yol ayrımı çözün...dün tatilciler tam 3 saat te gaziemir e girebilidiler yazık mazota yazık insanlara....

Yorumu oyla      25      7  
mümin 25 Ağustos 2014 Pazartesi 11:21

havza tam bi sacmalık ev var 100m altında dere olunca yasak... neymiş havzada kalıyor yolun sağı başka solu başka...

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 ülke Alaçatı'da '#rüzgaraşkına' buluşuyor
Dünyanın dört bir yanından gelen rüzgar sörfçülerinin katılacağı Alaçatı ...
Piriştina'dan genç çifte gelin arabası sürprizi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bir süre önce twitter üzerinden ...
Karşıyaka muhtarlarına yeni hizmet binası
Karşıyakalıların daha iyi ve modern koşullarda hizmet alabilmesi için ...
 
Dikili’de futbol dolu dakikalar nefes kesti!
Dikili Belediye Spor ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün minikler kategorisindeki ...
Selvitopu: Karabağlar’ın kör talihini kıracağız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 480 bin nüfuslu ilçede ...
Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde son viraj!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet ...
 
İzmir’e ‘gardaş’ ziyareti
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, İzmir Büyükşehir ...
İzmir Kent Konseyinden Urla’ya destek
Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı İzmir Kent Konseyi Başkanı ...
Menderes halk oyunları şenliğine hazır
Menderes Belediyesi tarafından Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva