HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2014 Pazartesi - 10:37

30 ülke Alaçatı'da '#rüzgaraşkına' buluşuyor

Dünyanın dört bir yanından gelen rüzgar sörfçülerinin katılacağı Alaçatı PWA Dünya Kupası, bugün başlayacak; 30 farklı ülkeden 88 sporcunun yarışacağı şampiyona nefes kesecek.

30 ülke Alaçatı da  #rüzgaraşkına  buluşuyor

İZMİR - The Professional Windsurfers Association (PWA) World Cup'ın Türkiye ayağı; Pegasus Airlines Alaçatı PWA Dünya Kupası adıyla bugün (26 Ağustos) Çeşme, Alaçatı'da başlayacak. Erkeklerde 8, kadınlarda 5 etaptan oluşan PWA Dünya Kupası'nın erkeklerde 4, kadınlarda ise 2'nci etabının yapılacağı Alaçatı, hem hız hem de yıl sonu olması itibariyle en kritik yarışlardan biri olma özelliğini taşıyor. 30 farklı ülkeden 64'ü erkek, 24'ü kadın toplam 88 sporcunun kıyasıya mücadele edeceği Alaçatı karşılaşmalarını izlemek ve takip etmek amacıyla dünyanın dört bir yanından sörf yüzlerce tutkunlarının kente gelmesi bekleniyor.



ALTI GÜN SÜRECEK

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Pegasus Airlines Alaçatı PWA Dünya Kupası 2013'e 29 ülkeden katılım olduğunu bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, bu yıl gerçekleşecek şampiyonaya bir ülkenin daha eklenmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Altı gün sürecek turnuva boyunca sporcular ve yakınlarının yanı sıra sörf tutkunlarının da kenti ziyaret edeceğini vurgulayan Dalgıç, sporcuların temsil ettiği ülkeler başta olmak üzere dünya basınındaki canlı yayın ve haberlerle Alaçatı ve Çeşme'nin tanıtımının yapılacağını söyledi. Dalgıç, "Rüzgar Alaçatı'dan yana esecek; şampiyonanın kazananı, Çeşme olacak" dedi.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI
Alaçatı PWA Dünya Kupası'nın gerçekleştiği süre boyunca sörf sporu ve bölgenin tanıtımına yaptığı katkıya değinen Başkan Muhittin Dalgıç, "Organizasyon, önceki şampiyonalarda olduğu gibi Çeşme'nin dünya çapında bilinirliği artıracak; bölgenin ekonomisi ve turizmine olumlu katkı sağlayacak. Sezonun bitmesine yakın zamanda gerçekleşen bu kalitede etkinlikler, kentteki hareketliliği ve turizm potansiyelini artırıyor. Bölgenin tanıtımı, ekonomisi ve turizmine katkı sağlayacak faaliyetlerin bir parçası olmaya her zaman açığız. Bölgenin potansiyelini artıracak etkinliklere destek vermeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

SÖRF MERKEZİ ALAÇATI
Alaçatı'nın dünyanın önde gelen sörf merkezlerinden olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus, Türkiye Yelken Federasyonu ve PWA'ya Alaçatı'nın eşsiz sahilini böyle güzel bir organizasyonla tanıtma imkanları sundukları için teşekkür etti. PWA Windsurf Dünya Kupası dolayısıyla dünyanın dört bir yanından rüzgar sörfçülerinin yarışa katılmak ya da izleyebilmek için Alaçatı'ya geldiğini kaydeden Dalgıç, "Dünyaca ünlü windsurfçülerin Alaçatı'nın eşsiz rüzgarında kıyasıya yarışacağı şampiyona için herkesi 26-31 Ağustos tarihinde Alaçatı'ya bekliyoruz" dedi.

WİNDSURF (RÜZGAR SÖRFÜ) NEDİR?
Sörf, uzun bir tahtanın yardımıyla dalgaların üzerinde kıyıya doğru kayarak yapılan bir spordur. Winsurf (rüzgar sörfü) ise yön ve hareket gücünü tahtaya (board) bağlı bir yelken aracılığıyla sağladığı için sörf gibi büyük dalgaların kırıldığı kumsalların dışında da gerçekleştirilebilir. Hem sörf hem de yelkenli sporların temel öğelerini birleştiren rüzgar sörfü, 1970'lerde bir spor dalı olarak kabul edildi. 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda yarışma kapsamına alınan rüzgar sörfü, günümüzde de olimpiyat sporları içerisinde yer almaktadır. Türkiye'de, Türkiye Yelken Federasyonu'na kayıtlı bin 200 rüzgar sörfçüsü vardır.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina'dan genç çifte gelin arabası sürprizi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bir süre önce twitter üzerinden ...
Karşıyaka muhtarlarına yeni hizmet binası
Karşıyakalıların daha iyi ve modern koşullarda hizmet alabilmesi için ...
Dikili’de futbol dolu dakikalar nefes kesti!
Dikili Belediye Spor ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün minikler kategorisindeki ...
 
Selvitopu: Karabağlar’ın kör talihini kıracağız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 480 bin nüfuslu ilçede ...
Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde son viraj!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet ...
İzmir’e ‘gardaş’ ziyareti
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, İzmir Büyükşehir ...
 
İzmir Kent Konseyinden Urla’ya destek
Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı İzmir Kent Konseyi Başkanı ...
Menderes halk oyunları şenliğine hazır
Menderes Belediyesi tarafından Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği ...
Başkan Şahin, Kocaoğlu ve Sarıgül'e meydan okudu!
Dünyayı saran ve Türkiye’deki ünlülerin de destek olduğu bir kova buzlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva