HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2019 Pazar - 17:27

Soyer: Türkiye’nin ilk tarım üniversitesini kuracağız

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında önce Kemalpaşalılarla bir araya geldi, ardından Kemalpaşa İlçe Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı. Soyer’e, CHP Kemalpaşa Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko da eşlik etti. Kemalpaşa’nın Sütçüler Köyü’nde esnafla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Soyer’i, köy halkı da ilgiyle karşıladı.

Soyer: Türkiye’nin ilk tarım üniversitesini kuracağız

Kemalpaşa ziyaretinde, bölgenin kirazını dünyaya tanıtacaklarını söyleyerek sözlerine başlayan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 15 yılda Türkiye’deki 81 vilayet içinde tarımı en çok teşvik eden belediyedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticinin üretmeye devam etmesini teşvik etmek ve pazarlama sıkıntısı yaşamasını engellemek için üreticiden 470 milyon liralık alım yaptı. Biz İzmir’in köylerinden ve ilçelerindeki üretim kooperatiflerinden daha da fazla ürün alarak bu rakamı, 1 milyar liraya çıkartacağız” dedi. Soyer sözlerine şöyle devam etti: “En önemli konulardan biri, kooperatif örgütlenmesini büyütmek. Üretici örgütlenirse fiyatı kendi belirler ve pazarlama gücüne sahip olur. Öncelikle ilçe bazlı kooperatifler kuracağız ve tarım ürününü sanayi ürününe dönüştüreceğiz. Bu, çok zor bir şey değil. Enginarın konservesini yaptığınızda katma değerini ve pazarlama gücünü artırmış oluyorsunuz. Kemalpaşa’da dünyanın en güzel kirazını üreteceğiz ve aynı zamanda katma değerini artırarak pazarlayacağız.”

“KEMALPAŞA’NIN KİRAZINI DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
Tarım ve kırsal kalkınma vizyonu doğrultusunda entegre tesisler ve araştırma laboratuvarları kuracaklarını söyleyen Soyer, “Kemalpaşa kirazını dünyaya tanıtmamız lazım. İspanya ve İtalya bizden zeytinyağını dökme olarak alıyor, ambalajlayıp, etiketleyip bize ve dünyaya beş misline satıyor. Artık biz ürünlerimizin markasını, patentini, coğrafi işaretini kendimiz alıp dünyaya satacağız. Dünyanın farklı yerlerinde kiraz festivalleri gibi etkinlikler yaparak kirazımızı tanıtacağız. Araştırma Enstitüsü kuracağız. Türkiye’nin ilk Tarım Üniversitesini İzmir’de açacağız” dedi. 

CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı’nın “Türkiye’nin kiraz ihtiyacının yüzde 12’sini Kemalpaşa karşılıyor. İzmir’in et ihtiyacının yüzde 35’ini de yine Kemalpaşa karşılıyor. Kemalpaşa’da Meyve İşleme ve Kurutma Fabrikası ile Et Entegre Tesisi’ne ihtiyaç var” demesi üzerine Soyer, bu tesislerin yapılacağının sözünü verdi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi ile 135 bin çocuğa süt ulaştırıyor. Biz bu rakamı 250 bine çıkartacağız. Sütü sadece Tire’den almayacağız, diğer ilçelerden ve süt kooperatiflerinden de alacağız. Halk Gıda, Halk Ekmek, Halk Et ve Halk Balık uygulamalarımızla üreticimizden alacağımız ürünleri doğrudan tüketicimizle buluşturacağız.”

 
AK Partili Dağ’dan Bayraklı’ya ‘geçmiş olsun’ ziyareti
 
Paşa'yı yıkamadı: Göz-Göz ateşte!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M hayrullah 10 Mart 2019 Pazar 21:52

Sayın Soyer oyum size ama şunu anlayamadım, belediye başkanı ilkem seçim kaybetmiş bir kişi, o koltukta değilken nasıl seçim kazanacak. Ankara’da adaylık kararı verenler bu işi bilmiyorlar sna yapacak bişeyimiz var size oyum var ankaradakikere yok ne demek istediğim çok açık değil mi?

Yorumu oyla      4      5  
Soru işareti 10 Mart 2019 Pazar 20:56

Sevgili Başkan, bahsettiğiniz projelerden bazıları devlet gibi bütçe gerektiriyor. Paranızın çoğu personele gidecek, geriye kalanla bu işleri yapamazsınız, mahcup olursunuz köylüye. siz de bizde çok üzülürüz. hesabınızı iyi yapın, laf olsun diye köylüye ümit vermeyin. Coğrafi işaretle bi halt da olmuyor bu arada, 1000 yakın işaretimiz olmuş. Şambali tatlısının, bergama kiliminin var da ihracat mı patladı.

Yorumu oyla      4      5  
Ne içiyorsun sen? 10 Mart 2019 Pazar 20:06

Hendekçi, PKK sevicisi bu işler terörist seviciliğine benzemez. Senden büyük proje yok.

Yorumu oyla      4      5  
Basın dünyası 10 Mart 2019 Pazar 19:49

Sen nasıl bir partisin CHP.. Dünyadan bihaber adamları belediye başkan adayı yapıyorsun. Konya da tarım üniversitesi var. 6 yıl önce kurulmuş. Adamın bundan haberi yok. CHP yerel de bunlarla mı seçim kazanacak? Kemalpaşa ise fiyasko. Arif'e başkanlığı altın tepside sundunuz, eski belediye başkanını aday yaparak..

Yorumu oyla      4      5  
gerçek merkez 10 Mart 2019 Pazar 19:08

nasıl hangi kaynakla? kredi kullanır. sponsor bazlı yatırım yaparlar.belediye özkaynakları ile kurarlar. bir çok yol bulunur! siz halen daha belediyelerin futbol klübü kurupta nasıl kaynak yarattıklarını sormayın da adam üniversite kurucam diyince onun kaynagını sorun . hem kredi notu bukadar yüksek bir belediye kaynak bulmakta zorlanmasa gerek ha merkezcim ? yani bugün baktıgında izmirdeki tüm yatırımlar belediye bazlı ve hala borç ,gider dengesi olarak türkiyenin en iyi belediyesi izmir.

Yorumu oyla      4      5  
Merkez 10 Mart 2019 Pazar 17:34

Nasıl kuracaksınız üniversiteyi hangi kaynakla?

Yorumu oyla      8      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan Bayraklı’ya ‘geçmiş olsun’ ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bayraklı’nın Yamanlar Mahallesi’ndeki ...
Zeybekci’den iki ilçede çarpıcı mesajlar: Karanlıkta anlaşma yaptılar!
Narlıdere’de Cumhur İttifakı MHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Süleyman ...
Erdoğan: Karşılarında olmak namus borcumuz!
Adana'da konuşan Erdoğan, "Millet, bayrak, ezan, vatan düşmanı kim varsa ...
 
CHP'lilere 'Vazgeçin bu Kılıçdaroğlu'ndan' çağrısı!
Bilecik mitinginde konuşan MHP lideri Bahçeli, "Beka meselemiz geçmişe ...
AK Parti Adayı Doğan: Karabağlar'da gezmek için komando eğitimi almak lazım!
Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, ...
AK Parti Konak Adayı Eroğlu’ndan ‘güç birliği’ mesajı
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, Konak’ın tüm mahallelerine ...
 
Kılıçdaroğlu: Hal esnafı terörist oldu
Antalya'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, gıda fiyatlarındaki artış ...
'15 Temmuz sonrası 511 bin kişi gözaltına alındı'
İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz sonrası toplam 511 bin kişinin gözaltına ...
CHP Adayı Oran'dan Alaçatılılar'a: Belediyenizi kapatanlardan hesap soracak mısınız?
Ekrem Oran, Alaçatı Seçim Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "En ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva