HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2019 Pazar - 13:25

'15 Temmuz sonrası 511 bin kişi gözaltına alındı'

İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz sonrası toplam 511 bin kişinin gözaltına alındığını söyledi. Soylu'nun açıklamasına göre, FETÖ irtibatı nedeniyle tutuklu sayısı ise 30 bin 821.

 15 Temmuz sonrası 511 bin kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar çerçevesinde 15 Temmuz 2016'dan bu yana 511 bin kişinin gözaltına alındığını, tutuklu sayısının ise 30 bin 821 olduğunu bildirdi.

Soylu, FETÖ/PDY ile mücadelede gelinen son noktaya ilişkin soruları yanıtladı.FETÖ'yü dünyaya anlattıklarını belirten Soylu, özellikle güvenlik, istihbarat, yargı, bilişim, üniversiteler, medya başta olmak üzere toplumu ve devleti etkileyecek ana koridorlarda ciddi bir şekilde etkin olmak isteyen FETÖ mensuplarına yönelik "paket paket" operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Soylu, FETÖ'nün terör ve istihbarı bir örgüt olduğuna işaret ederek, "Bu örgüte terör örgütü ve istihbarı örgüt olarak bakmazsak biz eksik ayakla hareket etmiş oluruz. Şu anda biz bunu bir mantığa oturttuk ve bu mantıkla devam ettiriyoruz. Mümkün olduğunca da budamaya çalışıyoruz. İçeride ve dışarıda nasıl PKK ile mücadele ediyorsak aynen FETÖ ile yapmış olduğumuz mücadelenin kendi adına safhaları var. Özellikle Adalet Bakanlığımızla, Dışişleri Bakanlığımızla, Maarif Vakfımızla el ele kol kola ciddi bir mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz, içeride ve dışarıda..." diye konuştu.

"38 BİN 578 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ"
FETÖ ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığından ihraç edilenler hakkında bilgi veren Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımızdan şu ana kadar 38 bin 578 personel ihraç edildi ve 5 bin 679 kişi de görevden uzaklaştırıldı. İhraç edilenlerin bir kısmı içeride. Bunların 31 bini emniyet, 4 bin 159'u jandarma, 348'i sahil güvenlik personeli ve ayrıca mülki idareden olanlar da söz konusu. Bütün bu personel açığına rağmen ciddi bir şekilde çalışma ortaya konuldu. Bütün arkadaşlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize, mülki idare amirlerimize, herkese bu konuda çok teşekkür ediyorum. FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar toplam 511 bin kişi gözaltına alınmış. Tutuklu sayısı 30 bin 821."

"TAMAMEN ÇÖKERTİLDİ Mİ?"
Soylu, "FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması tamamen çökertildi diyebilir miyiz?" sorusuna "Diyemeyiz, çalışıyoruz, elimizde dosyalar var. Çalışıyoruz, iyi de çalışıyoruz, hiç merak etmeyin." yanıtını verdi.

"BİR ANA KÜTÜPHANEMİZ VAR, BLOK BLOK"
FETÖ mensuplarına yönelik devam eden operasyonlardan dolayı vatandaşlarda örgütün bitmeyeceği algısının oluştuğuna dikkati çeken Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni deliller, yeni dijitaller, yeni mahremler... Yani bir mahrem yakalıyorsunuz bir büyük külliyat ortaya koyuyor, o külliyatın üzerinden tekrar gidiyorsunuz. Bir ana kütüphanemiz var, blok blok. İşte büfe/ankesör, ByLock, mahrem yapılanmalar sırasıyla yöntemleri ve alanlarına göre... Ama bu kütüphanelerin dışında bir de elde ettiğimiz var. Mesela özellikle siber, 1 milyon 800 binin (dijital materyal) 1 milyon 407 binini çözdü. Bu Avrupa'nın bütün ülkelerinde bir yıl, iki yıl, üç yılda elde edilemeyecek rakamlar."

Bakan Soylu, birçok ülkenin Türkiye'den siber suçlarla mücadele alanında yardım istediğini vurguladı ve son olarak İran'ın böyle bir talepte bulunduğunu sözlerine ekledi. (AA)

 
157 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü!
 
Kılıçdaroğlu: Hal esnafı terörist oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Oran'dan Alaçatılılar'a: Belediyenizi kapatanlardan hesap soracak mısınız?
Ekrem Oran, Alaçatı Seçim Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "En ...
Zeybekci: Mobilyacılar için partilerle el ele veririz
Ofis ve İş Mobilyaları Sanayicileri Derneği’nin (OFİSMOD) gala yemeğine ...
CHP Bornova Adayı İduğ'dan dar gelirli ailelere müjde
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, İzmir'in 'arka sıradakileri' ...
 
AK Partili Nasır'dan Menemen'e Tarım OSB müjdesi
AK Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Durmaz Bayraktar'ın seçim çalışmalarına ...
CHP Narlıdere Adayı Engin: Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bayraklı'da yaralanan gence telefon
İzmir’in Bayraklı ilçesinde CHP seçim bürosuna yönelik silahlı saldırı ...
 
Başkan İnce site sakinleri ile buluştu
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye ...
Balçova'nın Topuklu Efesi'nden tam gaz seçim mesaisi
Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya gününün büyük bölümünü ...
Buca'da gövde gösterisi: Soyer ve Kılıç ne mesaj verdi?
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva