HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2022 Çarşamba - 11:30

Soyer 'müteahhitle başımız dertte' demişti... AK Parti’den çağrı: Kim bu firma açıkla!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da projelendirilen ve yapımı bir süredir durma noktasına gelen opera binasıyla ilgili Başkan Tunç Soyer’in sözleri üzerine AK Parti’den çağrı geldi. İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, “Buraya gereken 1,5 milyarlık kaynak ayrıldı mı? Kim bu firma açıklansın” dedi. Başkan Soyer son olarak, “İşin doğrusu bizim bu binayı yapan müteahhitle başımız dertte” demişti.

Soyer  müteahhitle başımız dertte  demişti... AK Parti’den çağrı: Kim bu firma açıkla!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mimari yarışma düzenleyerek projelendirdiği Karşıyaka Mavişehir’de yapımı devam eden opera binası inşaatıyla ilgili süreç devam ediyor.

Ekonomik sorunlar ve mali problemler nedeniyle yüklenici şirketin iş yavaşlattığı proje durma noktasına gelirken kamuoyunda projenin şekil değiştireceği ve opera binasından başka bir projeye dönüşeceği iddiaları dillendirilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “böyle bir şey yok” açıklamasının ardından belediye ile yüklenici firma arasında yürüyen görüşmeler hızlanmış, şirketin hak edişleri ödenerek olası fesih işleminin önüne de geçilmişti.

Başkan Soyer, projenin yaşlı bakım merkezine dönüştürülmesi ve opera binasından vazgeçilmesi iddiasına son olarak Gazeteci Fatih Altaylı’nın köşesinden ayrıntılı yanıt verdi. Soyer, “Opera binamızı tamamlama konusunda kararlıyız ve bu binayı yaşlı bakım evine çevirme gibi bir niyetimiz yok” derken, “ Opera binasının fonksiyonun değiştirileceği haberleri bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve bizim de kulağımıza geliyordu. Biz de hayretle izliyorduk. İzmir’de yoğun olarak konuşulduğunun farkında idik ama emin olun ciddiye almadık. Özellikle muhaliflerin yaydığı bir dedikodu olarak gördük. Belki de daha önce güçlü bir şekilde bir yalanlama yapmamız gerekiyordu” açıklamasında bulundu.

MÜTEAHHİT KAÇMAYA ÇALIŞIYOR!
Başkan Soyer ayrıntılı olarak anlattığı süreçle ilgili müteahhit firmayı eleştirerek projenin süreci bilerek ve isteyerek zora soktuğunu anlattı. Soyer şunları söyledi:

“İşin doğrusu bizim bu binayı yapan müteahhitle başımız dertte. İşin kolay ve karlı kısmı olarak gördüğü betonarme tarafını yaptı ve şimdi işin zor ve meşakkatli kısmı başlıyor. Teknik altyapı, ses düzeni, elektronik, dekorasyon, tefrişat. Açık söyleyeyim, müteahhit işi bırakmaya ve kaçmaya çalışıyor. Biz belediye olarak tüm ödemelerimizi günü gününe yaptık. İhale bedelinde kamunun öngördüğü tüm artışları fiyata ekledik ki, zaten bundan fazlasını yapmamız yasal olarak mümkün değil. Buna rağmen müteahhit ipe un seriyor, işi durduruyor, geciktiriyor, bizi bezdirerek sözleşmeyi feshetmemizi sağlamaya çalışıyor. Bu gecikme de dedikoduları alevlendiriyor. Ama emin olabilirsiniz ki, biz o binayı İzmir Opera ve Bale Binası olarak tamamlayacağız. Bunu hem İzmirlilere, hem İzmir’in genç sanatçılarına borcumuz olarak görüyoruz. Ben orayı Opera ve Bale binası olmaktan çıkarırsam sadece seçmenlerin değil, kızımın ve kızımın arkadaşlarının yüzüne bakamam”

'KİM O ŞİRKET AÇIKLA' ÇAĞRISI
Başkan Soyer’in kamuoyunda tartışmalara neden olan opera binasının süreciyle ilgili açıklamalarının ardından AK Parti’den çağrı geldi. SONSÖZ TV’de yayına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Soyer’in bu projeyi bitiremeyeceğini iddia etti.

AK Partili Kaya şu ifadeleri kullandı:

“Tunç Soyer’in 4’ncü yılındayız somut bir eser, şunu yaptı diyebileceğiniz bir şey gösterin. Opera Binası ile ilgili şu zaman bitecek deniliyordu. Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamaları görmüşsünüzdür. Tamamen kendi imajını korumak adına gitmiş oraya çalışma yapmış. Topu müteahhit firmaya atmış. Ben buradan söyleyeyim, kim o müteahhit firma? Altından kimler çıkacak? Hadi söylesinler bakalım… Kendileri açıklasınlar. Fatih Altaylı’ya açıklama yapmış. Biz bu programda ‘orayı yaşlı bakım merkezi yapacaklar artık opera binasından çıktı’ demiştik. Fatih Altaylı’ya ‘ben bunu ciddiye almamıştım, cevap da vermemiştim ancak sizin köşenizde  yazıldıysa ben bir açıklama yapayım. Biz bunu kesin olarak yapacağız’ demiş. İddiamın altını çiziyorum, kesin olarak yapamayacak! Çünkü planı farklı. Yapmak için bir bütçe lazım ancak bütçeden bir para ayırmamış. Yapmaya niyeti de yoktu zaten. Biz konuyu gündeme getirince ben bunu yapacağım diyor. Fatih Altaylı’da görsün gerçek yüzünü. Unutmaz inşallah bunu. Müteahhit firmaya atmış topu. ‘Müteahhit firmanın başka hesapları var, betonarme kısmı yürüdü hızlıca şimdi savsaklıyor. Biz fiyat farklarını da verdik ancak yine de böyle yapıyor’ diyor. Kim bu firma? Hadi açıklasın. Müteahhit firma cevap versin ya da. Ülke gündemine oturdu Tunç Soyer’in gerçek dışı beyanı. Müteahhit firmalık bence bir şey yok. Kaynak meselesi bu. 1,5 milyarlık kaynağı ayırdın mı ayırmadın mı? Keşke Sayın Altaylı’da sorsaydı bütçenizden kaç para ayırdınız diye…Şu ana kadar çok çark etmiş ve dediğini yapamamış, belediye başkanlığı döneminde başlayıp bitirmiş bir işi olmayan bir arkadaş. Çok da gerçek dışı beyanını ortaya çıkardık. Keşke sorsaymış bu nedenle. Allah sağlık ve ömür versin göreceğiz. Orayı geriatri merkezi yapacaktı ancak konu büyüyünce geri adım attılar. Bir opera binasını bile bu kadar yılda yapmamış yerel yönetimden ne beklersiniz? Somut bir eser yok ortada. 4 yılda başlayıp bitirdikleri bir iş yok…”

 
Kartlı ödemeler ağustosta 346 milyar lira oldu!
 
Açlık sınırı 7 bin, yoksulluk sınırı 23 bini aştı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 28 Eylül 2022 Çarşamba 18:24

Karşıyaka Devlet Hastanesini yıktınız, şehir hastanesi yapılacak diye. 10 yılı aşkın süredir bitiremediniz.

Yorumu oyla      3      3  
28 Eylül 2022 Çarşamba 13:37

Opera binası şehre yapılıyor, o bölgeye değil. Keşke daha merkezi bir yerde olsaydı, daha iyi olurdu ama şimdiki yeri de hiç fena değil.

Yorumu oyla      6      7  
Cumhuriyetli 28 Eylül 2022 Çarşamba 13:18

o bölgenin opera binasına ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Yorumu oyla      5      13  
Bülent Işık 28 Eylül 2022 Çarşamba 13:14

Konak Tünelinin çıkışında Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçitini hangi muteahhite yaptırdınız. 2.kez üst geçit yaya geçişine kapatılıp tadilata alındı.

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 28 Eylül 2022 Çarşamba 12:27

Opera binasını yapan belli değil mi? Bu nasıl soru? 4 milyarlık otogar metrosu inşaatı için 1500 TL, evet yanlış duymadınız 1500 TL ödenek koyanlar, opera için 1,5 milyar bütçe ayırdın mı diye soruyor. Fıkra gibi olay. 4 milyarlık işe son 2 yıldır toplamda 6 bin TL ödenek koymuşsunuz. Bu hat ne zaman yapılacak? Bu hatta çalışacak setler için de 1500 TL gibi komik ödenekler koyuyorsunuz. Hükümet İstanbul'da opera binası, kongre merkezi yaparken, İzmir kendi haline bırakılmıştır. Belediye bir taraftan metro-tramvay yapmaya çalışıyor, diğer taraftan opera binası. Bu şehir vergi vermiyor mu? Ekonominin bu hâlde olması belediyelerin suçu mu? Dolar 18 lirayı da geçti, farkında mısınız? Son 3 yılda bakanlığın İzmir'de başlayıp, bitirdiği bir tane proje var mı? 22 yılda AASSM gibi bir yapıyı İzmir'e kazandırdınız mı? Bornova'da bir kültür merkezi yapıldı, o da 25 senede bitti. Şaka gibi!

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: CHP'ye borcumuzu ödedik!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Altılı masayı toplayan Kemal Bey. ...
Akşener'in açıklamalarına DEVA'dan ilk yorum!
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ...
CHP'li Özel: 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız?
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mersin'de polisevine saldıran ve etkisiz ...
 
Tanju Özcan, HDP Genel Merkezi'ne kına gönderdi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ...
CHP Lideri'nden Babacan ve Uysal'a ziyaret
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat ...
AK Partili Kaya sosyal medya hesabını açtı, CHP'li Sındır’a ‘saha’ yanıtı verdi: Yatsıya kadar yanmadı mumu!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın ‘AK Partili vekiller sahaya ...
 
AK Partili Dağ'dan CHP'nin raporuna tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı ...
CHP’li Beko’dan 'PTT' çağrısı: Sözünüzü tutun!
PTT'nin önemli bir bölümünü teşkil eden 14 bin taşeron işçiye ayrımcılık ...
Erdoğan'dan Soyer'e bir tepki daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva