HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2022 Cuma - 15:05

Soyer müjdeyi vermişti... Büyük dönüşüm Yeşildere'den başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “şehrin kaderine yön verecek proje” olarak önceki gün müjdesini verdiği EXPO 2026’nın Yeşildere’de yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği önergesi dün Meclis gündemine geldi. Türkiye’nin ilk büyük yeşil dönüşüm projesi Yeşildere’de başlayacak.

Soyer müjdeyi vermişti... Büyük dönüşüm Yeşildere den başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı dünyanın en önemli Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO) Yeşildere’de yapılması planlanıyor. Bu amaçla hazırlanan imar planı değişikliği önergesi dün Meclis gündemine geldi. 35 hektarlık alanda kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesini içeren önerge ilgili komisyonlardan ve Meclis’ten geçtikten sonra bölgede kamulaştırma, kiralama ve tahsis işlemleri başlatılacak. Yeşildere’de yaklaşık 100 hektar üzerine kurulacak EXPO alanı, altı ay boyunca fuar ziyaretçilerini ağırlayacak, sonrasında ise Yeşil Koridor olarak İzmir’e kazandırılacak. EXPO 2026, İzmir ve Türkiye’de bitki üreticilerine can suyu olurken, sektörü uluslararası çapta vitrine çıkartacak.

Nerede olacak?
EXPO 2026’nın Şehitler Korusu ve Kadifekale'nin güneyinde heyelan nedeniyle boşaltılarak ağaçlandırma faaliyetlerine devam edilen alanla bütünleşecek şekilde Atatürk Maskı’nın altından başlayarak İZBAN hattı ile Meles Deresi ve Yeşildere Caddesi arasında kalan bölgeyi kapsayan yaklaşık 100 hektarlık bölgede yapılması planlanıyor.  

Müjdeyi Başkan Soyer vermişti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önceki günkü Meclis’te “İzmir’in yıllardır bekleyen sorunlarından birini, Yeşildere’yi çözüme kavuşturuyoruz. İzmir yeşil altyapı stratejisinin en önemli ayağını teşkil eden Expo 2026, Yeşildere’de vücut bulacak. Türkiye’nin ilk büyük yeşil dönüşüm projesi bu vadide başlayacak ve bölge dört yıl içinde Expo 2026 alanına dönüşecek. Kaderine terk edilmiş Yeşildere, Kültürpark’tan da büyük yeni yeşil alanımız olarak hizmet verecek. Yeşildere, kısa bir süre sonra dünyanın her yerinden katılımcıları ağırlayacak ve yeni bir istihdam alanı olacak. Bölgedeki hak sahipleriyle görüşmelerimizi de başlattık” demişti.



Beş milyona yakın ziyaretçi bekleniyor
İzmir’in EXPO 2026’ya ev sahipliği yapması, uzun süredir devam eden temaslar sonucunda Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildi. 1 Mayıs-31 Ekim 2026 tarihleri arasında “Uyum İçinde Yaşamak (Living in Harmony)” ana temasıyla yapılacak Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunu 4 milyon 700 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.
Tohumdan ağaca sektördeki tüm üreticiler için uluslararası ticaretin kapısını açacak EXPO 2026, İzmir’in dünyadaki bilinirliğini de artıracak. Yeşildere’de kurulacak fuar alanı tematik sergilerin, dünya bahçelerinin, sanat, kültür, gıda ve diğer etkinliklerin yapılacağı önemli bir cazibe merkezi olacak. Alan 6 aylık EXPO süresince bahçeleri ve etkinlikleriyle misafirlerini ağırlarken, sonrasında yaşayan bir kent parkı olarak İzmir’e kazandırılacak.

 
Markette 40 ürünün 29’unda fiyatlar arttı
 
Foça mezunlarını verdi... Mücadeleye hazır 835 asker!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan Aydın 17 Nisan 2022 Pazar 17:10

Çok güzel olcagina inanıyorum .Yesilder ve hilal ege Mah .kensel dönüşüm olursa şehrimizi çok daha güzel olcagina inanıyorum .İnşallah Hersey çok güzel olacak .

Yorumu oyla      2      3  
17 Nisan 2022 Pazar 14:20

Çiğli'de şu an 1 milyar 250 milyona tramvay yapılıyor. Bu yatırım değil mi? Doğal yaşam parkı ve kent ormanı da yıllar önce yapıldı. Bırakın da biraz buraya yatırım yapılsın. Şehir merkezi dökülüyor.

Yorumu oyla      4      3  
Zaza 17 Nisan 2022 Pazar 14:11

Çok zor kimse malindan vazgecmez mahkemeler yillarca surer

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 17 Nisan 2022 Pazar 14:03

İzmir boy boy reklam görür, ama işin bittigini göremez. Hiç umudum yok. Birde başladık diye reklam görürüz, bittiğini kimse göremez. Boşuna umitlenmeyin...

Yorumu oyla      2      3  
Orhan Yılmaz 17 Nisan 2022 Pazar 08:48

Sakın Çiğli ye bir yatırım yapmayın. Orası sizin çöp ve atık su ilçeniz olsun. Izmirin en geri kalmış ilçesi. Ilk seçimde iktidara oy vermeyi inanın düşünüyorum. Yetti artık. Bir meydanı bile olmayan tek ilçeyiz. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      2      6  
Depremzede 16 Nisan 2022 Cumartesi 19:44

Önce bayraklidaki depremzedelerin konutlarını dönüştürün ??

Yorumu oyla      2      3  
Alkış :) 15 Nisan 2022 Cuma 18:34

Dilerim gerçekleşir. Mezbele ortadan kalkacak, beton yerine yeşille dolacak, kente ilk girenlerin karşılaştığı çirkin görüntü yok olacak, bir çok ilçede sürdürülen fidan-çiçek yetiştiriciliği sağlam temellere oturacak. Haydi hayırlısı, emeği geçenlere teşekkürler.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı intihar girişimini engelledi!
Kemalpaşa Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir binanın terasına çıkarak ...
Karşıyaka'da hedef her yaşta mutlu toplum
İzmir Kent Konseyi Merkezi’nde gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler ve Yaşlı ...
İzmir trafiğine maraton düzenlemesi... Hangi yollar kapalı olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sürdürülebilir bir dünya” temasıyla ...
 
İzmir'in en uzun tünelinde ihale ikinciye!
Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında şehir trafiğine ...
Durak Kitaplık projesi Konak'ta yola çıktı
Konak Belediyesi, İzmir Çeşme Metropolis Lions Kulübü işbirliği ile üniversiteye ...
We-Cycle'da hedef: Dönüşüm
Geri dönüşüm sektörü, İzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan uluslararası ...
 
Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu erken başladı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü hafta ...
Buca sağlıkla bilinçlendi
Yurttaşların sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler ...
Menemen'in parkları yeşilleniyor!
Baharın gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Menemen Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva