HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2022 Çarşamba - 08:49

Soyer'e dönüşüm çağrısı: Hatadan dönmek erdemdir!

Gaziemir Aktepe-Emrez’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışması ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ‘Kooperatif yöneticileri yeterli iş deneyimine sahip değilse, İBB hangi akıl, zihniyet veya güvenle bu kooperatifin kurucularına garantör olup vatandaşa daire satmasına imkan sağlıyor?' şeklinde sorular yönelten Gaziemir Belediye Meclis Üyeleri Uğur İnan Atmaca ve Selahattin Şahin mevcut çalışma koşulları ile dönüşümün 30 yılda tamamlanacağını ileri sürdüler. Soyer'e çağrıda bulunan iki isim, hatadan dönmenin bir erdem olduğunu ifade etti.

Soyer e dönüşüm çağrısı: Hatadan dönmek erdemdir!

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile MHP Grup Başkanvekili Selehattin Şahin, Gaziemir Aktepe-Emrez’de İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON ve İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili açıklamada bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Örneköy'deki temel atma töreninde söylediği “….kriz ortamında olağanüstü çözümler üretiyorsunuz, vatandaşlarınızı mutlu etmeye çalışıyorsunuz…” sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada kentsel dönüşümde kooperatif modelinin yürürlükte bulunan hiçbir kanuna dayanmadığı ve tamamen keyfi ve usulsüz işlemler dizisi olduğu iddia edildi.

Aktepe-Emrez’deki dönüşümde inşaat yapma süreçlerinin ihale kanunları çerçevesinde gerçekleştirilmesinin gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Her ne hikmetse 2012 yılından bugüne kadar bu kanun hükümleri çerçevesinde bölgenin bütüncül imar planlarını dahi yapmayan İBB, bölgeyi birden bire 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında yayınlanan kanun hükümleri çerçevesinde ele almaya başladı. Bir bölgenin riskli alan statüsü altında değerlendirilebilmesi için 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğine uygun işlemler tesis edilmesi gerekir” denildi.

HANGİ AKIL VE ZİHNİYET?
Açıklamada ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “İZBETON ve İş İnsanları Kooperatifi tüzel kişilik olarak, 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılan ihalenin şartnamesinde belirtilen koşullara uygun ölçütlere sahip mi? Kooperatif kurucuları, 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılan ihalenin şartnamesinde belirtilen koşullara uygun ve yeterli iş deneyimine sahip mi? Eğer kooperatif yöneticileri yeterli iş deneyimine sahip değilse, İBB hangi akıl, zihniyet veya güvenle bu kooperatifin kurucularına garantör olup vatandaşa daire satmasına imkan sağlıyor?

Yapılan işleri doğru ve kanuni bulmamakla beraber, kooperatifin bölge halkı tarafından kurulmasını neden sağlamadınız? Yıllardır mağdur ettiğiniz bölge insanları sizce bunu hak etmedi mi?” soruları yönetildi.

GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIK YAPMAYA HAZIRIZ
Dönüşüm sürecinde 10 yıllın geçtiği ve bölge halkının mağdur olduğuna dikkat çekilen açıklamada Tunç Soyer’e çağrıda bulunularak, "Aktepe – Emrez kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanıyla ilgili, bürokratlarınız sizi yanlış yönlendiriyor. Bürokratlarınızı gözden geçirip gerekli kan değişimini sağlamanızı ve yapılan tüm usulsüz işlemler ile meclis kararlarını iptal etmenizi tavsiye ediyoruz. Bölgede yapılması öngörülen bağımsız bölüm sayısı 10 bin. Siz 10 yıldır ancak ve ancak 275 konut 9 iş yeri yapmaya çalışıyorsunuz. Bu hızla bölge 30 yılda ancak dönüşebilir. Gelin halkımızla birlikte el ele sorunu çözelim. Emin olun bu yöntemle bölge çok çabuk dönüşecek ve sizin üzerinizdeki baskı ve stres azalacaktır. Bu konuda, elimizdeki bilgi ve belgeleri sizinle paylaşmaya, bölge halkı adına gönüllü danışmanlık yapmaya hazır olduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz” denildi.

Atmaca ve Şahin'in imzasını taşıyan ve 'Aktepe-Emrez (rantsal) dönüşüm hikayesi' başlığını taşıyan yazıda, "Son dönemde İBB Başkanı Sn Tunç Soyer tarafından; “….kriz ortamında olağanüstü çözümler üretiyorsunuz, vatandaşlarınızı mutlu etmeye çalışıyorsunuz…” cümlesiyle dile getirdiği kentsel dönüşümde kooperatif modeli, yürürlükte bulunan hiçbir kanuna dayanmayan tamamen keyfi ve usulsüz işlemler dizisidir

Aktepe-Emrez bölgesi İzmir’in en büyük (122 hektar) kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanıdır. Bu alanda işlemler 5393 sayılı kanunun 73. Maddesi ve 5998 sayılı kanununla değişiklik yapılan hükümler doğrultusunda yürütülmekteydi. Bu kanunda; “Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen yerlerde belediyelere ait gayrimenkuller ile belediyelerin anlaşma sağladığı veya kamulaştırdıkları gayrimenkuller üzerindeki inşaatların tamamı belediyeler tarafından yapılır veya yaptırılır.” Hükmü bulunmaktadır. Ve belediyelerin inşaat yapma veya yaptırma koşulları 2886 veya 4734 sayılı ihale kanunları çerçevesinde gerçekleştirilmelidir

Her ne hikmetse 2012 yılından bugüne kadar bu kanun hükümleri çerçevesinde bölgenin bütüncül imar planlarını dahi yapmayan İBB, bölgeyi birden bire 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında yayınlanan kanun hükümleri çerçevesinde ele almaya başladı

Bir bölgenin riskli alan statüsü altında değerlendirilebilmesi için 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğine uygun işlemler tesis edilmesi gerekir" denildi.

Riskli alanın tespitinin nasıl yapılması gerektiği ve sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

(1) Riskli alan;

a) Alanın, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik raporu,

b) Alanda daha önceden meydana gelmiş afetler varsa, bunlara dair bilgileri,

c) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı sınırlandırma haritasını, varsa uygulama imar planını,

c) Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,

d) Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,

e) Zemin yapısı sebebiyle riskli alan olarak tespit edilmek istenilmesi halinde yer bilimsel etüt raporunu,

f) Alanın özelliğine göre Bakanlıkça istenecek sair bilgi ve belgeleri, ihtiva edecek şekilde hazırlanmış olan dosyaya istinaden ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir ve teklif olarak Bakanlar Kuruluna sunulur.

(2) TOKI veya Idare, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan riskli alan tespit talebinde bulunabilir. Bakanlıkça yapılacak inceleme neticesinde, uygun görülen talepler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü alınarak, teklif olarak Bakanlar Kuruluna sunulur.

(3) Riskli alan belirlenmesi için bu alanda taşınmaz maliki olan gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosya ile birlikte Bakanlık veya idareden riskli alan tespit talebinde bulunabilir. Idareye yapılacak talepler Bakanlığa iletilir. Bakanlıkça yapılacak inceleme neticesinde uygun görülen talepler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü alınarak, teklif olarak Bakanlar Kuruluna sunulur.

(4) Bir alanın riskli alan olarak tespit edilebilmesi için alanın büyüklüğünün asgari 15.000 m² olması gerekir. Ancak, Bakanlıkça uygulama bütünlüğü bakımından gerekli görülmesi halinde, parsel veya parsellerin büyüklüğüne bakılmaksızın ve 15.000 m² şarti aranmaksızın riskli alan tespiti yapılabilir. (5) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı riskli alana ilişkin görüşünü on beş gün içerisinde bildirir."

Bu ifadeler çerçevesinde hiçbir işlem yapılmadığının altını çizen meclis üyeleri, "Sadece 2348 ada üzerinde bulunan kaçak wc için riskli bina tespiti yapılarak, mülkiyetinin tamamı IBB ye ait olan boş alanda, 6306 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde işlem tesis edilmiştir. Bu kanunsuz uygulamanın sebebi ihalesiz iş görmeye yöneliktir" açıklamasında bulundu.

Buna ilişkin, 6306 sayılı yasanın tanımı işaret edilen metinde, ilgili madde şu şekilde tanımlandı:

"MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemektir. Hükmü bulunmaktadır.

Afet riski taşımayan, vatandaşın yaşadığı tek bir ev bile bulunmayan 2348 ada, İBB tarafından 6306 sayılı kanun kapsamına alınmışsa, bunun sebebi ilgili kanunun 8. Maddesine göre, afet riski taşıyan alanlarda vatandaşın 2 mağduriyetinin ivedilikle giderilebilmesine yönelik uygulamalara cevaz veren kanun hükmünü, şahsi çıkarlar uğruna kullanarak ihalesiz iş görmeye çalışmaktır. Bunun başka açıklaması olamaz.

Aşağıda 23 Mayıs 2019 tarihinde, İBB tarafından 2886 sayılı devlet ihale kanunu çerçevesinde yapılan kat karşılığı ihale şartnamesinden bazı hükümler yer alıyor.

1:10. Mevzuat hükümleri uyarınca ihale tarihinin içinde bulunduğu ay veya bir önceki aya alt sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair düzenlenmiş belge,

1.11. Mevzuat hükümleri uyanınca ihale tarihinin içinde bulunduğu ay veya bir önceki aya ait vergi borcu olmadığına dair düzenlenmiş belge,

1.13. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler

a) İsteklinin muhammen bedelin % 20'sinden az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu b) İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu ve eşdeğer belgeleri.

c) İş hacmini gösteren belgeler: İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;

1) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu

2) Taahhüdü altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarını gösteren faturalar

1.14. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler

Muhammen bedelin % 50'sinden az olmamak üzere, İsteklinin, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer iş tanımına uygun, Kat ve/veya arsa karşılığı inşaat işleri ile kendi mülkü üzerine benzer iş tanımına uygun, İdari Şartnamede belirtilen iş deneyim belgeleri kabul edilecektir.

1.15. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık Ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğin IV. Sınıf A Grubu ve yukarısı gruplardaki yapılara ait iş deneyim belgeleri benzer iş olarak kabul edilecektir."

İlgili madde üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkablığına sorular yönelten Cumhur İttifakı meclis üyeleri Atmaca ve Şahin, daha önce bu iş için çıkılan ihale şartnamesinde, katılımcıların sahip olması gereken nitelikler açıkça belirtildiğini hatırlattı ve şu soruları sordu:

-İZBETON ve İş İnsanları Kooperatifi tüzel kişilik olarak, 23.05.2019 tarihinde yapılan ihalenin şartnamesinde belirtilen koşullara uygun ölçütlere sahip mi? Kooperatif kurucuları, 23.05.2019 tarihinde yapılan ihalenin şartnamesinde belirtilen koşullara uygun ve yeterli iş deneyimine sahip mi?

-Eğer kooperatif yöneticileri yeterli iş deneyimine sahip değilse, İBB hangi akıl, zihniyet veya güvenle bu kooperatifin kurucularına garantör olup vatandaşa daire satmasına imkan sağlıyor?

-Yapılan işleri doğru ve kanuni bulmamakla beraber, kooperatifin bölge halkı tarafından kurulmasını neden sağlamadınız? Yıllardır mağdur ettiğiniz bölge insanları sizce bunu hak etmedi mi?

-Kooperatif kurucuları ile CHP arasında herhangi bir bağ var mı?

-Kooperatif birilerinin arpalığı mı? Yöneticiler kaç para maaş alıyor?

-Kooperatif, İBB ye inşaat ruhsat harcı, altyapı katılım payı ve yol bedeli ödeyecek mi?

-2348 adanın tamamının mal sahibi olan İBB, kendi mülkündeki rantı neden başkalarıyla paylaşma ihtiyacı duydu? Kimler bu ranttan pay alıyor?

-10 yıldır vatandaş için kılını kıpırdatmayan İBB, bütüncül imar planlarını dahi yapmadıkları bölgede, birileri milyarlık iş yapsın diye neden canhıraş çaba sarf ediyor?

-İBB, her fırsatta yapılan işlerde şeffaflık sini dile getirmektedir. Yazılı önerge ile sormamıza rağmen, İBB - İZBETON ve İZBETON - İş İnsanları Gaziemir Kooperatifi arasında yapılan protokoller hakkında tarafımıza neden bilgi verilmemektedir?

-İBB, İZBETON a hangi yüzdelik oranıyla işi vermiştir?

-İZBETON, İş İnsanları Gaziemir Kooperatifi'ne hangi yüzdelik oranıyla işi devir etmiştir? 23.05.2019 tarihinde yapılan ihalede, işin süresi 2348 ada ve 2349 adanın tamamı için 24 aydır. Burada tek ada için verilen süre nedir?

-Açıklanan lansman fiyatları sabit midir? Fiyat artışı söz konusu olursa hangi kriter baz alınacaktır? Kentsel dönüşüm alanında olup, mülkünü vererek daire alacak olan vatandaşlarımız fiyat artışından etkilenecek midir?

-Aziz Kocaoğlu döneminde, bölgenin imar planı ve mimari proje yarışmasında 5 eşit mansiyon ödülü verildi, yarışmanın kazananı belli değil. 10 yıldır 122 hektarlık alanın bütüncül imar planlarının yapılmamasının sebebi nedir?

-İBB kendi mülkiyetindeki 2348 ve 2349 adalarda 3 emsal yapılaşma oranı verip, vatandaşa 1,5 emsal üzerinden % 50 teklif ederek, gerçekte verdiği % 25 oranıyla vatandaşın hakkını gasp ediyor. Bütüncül imar planının yapılmama sebebi, vatandaşın emsal hakkı konusunda bilgi sahibi olmadan uzlaşmaya zorlanması olabilir mi?

-5393 sayılı yasanın 73. maddesinde belirtilen "...Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında bulunan yapıların boşaltılması, yıkımı ve kamulaştırılmasında anlaşma yolu esastır..." hükmü bulunmaktadır. Vatandaşlar ile yapılan uzlaşı yüzdesi nedir? Bu uzlaşılar farklı adalarda ve bütünlük sağlamıyorsa, bundan sonraki adımda dönüşüm çalışmaları hangi yöntemle sonuçlandırılacak?

-Bölgedeki vatandaşların muhtarlar öncülüğünde kentsel dönüşüm ve gelişim alanı kararının iptal edilmesi yönünde binlerce imza topladığı biliniyor. Konu ile ilgili bölge halkıyla geniş katılımlı toplantı yapılması düşünülüyor mu?

-İBB kentsel dönüşüm daire başkanlığı, 2348 ada için daha önce yaptığı ihaleye girme yeterliliğine sahip olmayan şahıs ve tüzel kişilere, bu işi ihalesiz bir biçimde vermesini hangi yasal dayanakla açıklayabilir?

İHALEYE TEKLİF VEREN BİLE ÇIKMADI 
Ekonomik kriz sebebiyle daha önce yapılan ihalelere katılım olmadığı yönünde açıklamalar yapıldığına, bu beyanların gerçeği yansıtmamadığına dikkat çeken meclis üyeleri, "Çünkü daha önce yapılan ihaleler 2886 sayılı kanun çerçevesinde ve kat karşılığı olarak yapıldı. Yani ihaleye girenler sabit ücret karşılığı götürü bedel ile inşaat yapmayacak, teklif edecekleri yüzdelik oran karşılığında inşaatı teslim edeceklerdi. Yani düşük yüzdelik teklif ederek para kazanabilirlerdi. Fakat ihaleye teklif veren dahi çıkmadı.

FİRMALAR RİSKİ GÖZE ALAMADI
Bunun yegane sebebi, müteahhit firmalar bütüncül imar planı olmayan, altyapı sorunları çözülmemiş, yapılan yarışma neticesinde birincisi bile belli olmayan, 5 eşit mansiyon verilmiş bir alanda karşılaşacakları süreçleri kestiremedikleri için, ihaleye girip teklif dahi vermediler. Çünkü inşaatları tamamlasalar dahi, çevresel faktörlerdeki belirsizlikler yüzünden, yaptıkları konutları satamama riskini göze alamadılar" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrılarını yinileyerek, "Bugüne kadar yapılan işlemler, ihmal hata ve kanunsuz eylemler dizisidir. Hatadan dönmek erdemdir. Bölgedeki halkımızın yıllar süren mağduriyetini çözmek elinizde. 5998 değişik 73. Maddesinde;

“Bu yerlerde devam eden inşaatlardan projeye uygunluğu belediye tarafından kabul edilenler dışındaki diğer inşaatlar beş yıl süreyle durdurulur. Bu sürenin sonunda durdurma kararının devam edip etmeyeceğine belediye tarafından karar verilir. Toplam durdurma süresi on yılı geçemez.” hükmü bulunmaktadır.

Süre çoktan 10 yılı geçti ve bölge halkı gerçekten mağdur. Aktepe – Emrez kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanıyla ilgili, bürokratlarınız sizi yanlış yönlendiriyor. Bürokratlarınızı gözden geçirip gerekli kan değişimini sağlamanızı ve yapılan tüm usulsüz işlemler ile meclis kararlarını iptal etmenizi tavsiye ediyoruz.

Gelin öncelikle 122 hektar alanın bütüncül imar planlarını ivedilikle İBB meclisinde onaylayın. Sonrasında hak sahipleriyle yaptığınız uzlaşma oranınıza göre, istekli vatandaşlarımızın yerlerinde dönüşümünü sağlayın. Yapacağınız bütüncül imar planları doğrultusunda, dönüşüm içerisinde yer almak istemeyen vatandaşların özel firmalarla ada bazında anlaşabilmesinin önünü açarak, dönüşümün hızla tamamlanmasını sağlayın.

Bölgede yapılması öngörülen bağımsız bölüm sayısı 10 bin. Siz 10 yıldır ancak ve ancak 275 konut 9 iş yeri yapmaya çalışıyorsunuz. Bu hızla bölge 30 yılda ancak dönüşebilir.

Gelin halkımızla birlikte el ele sorunu çözelim. Emin olun bu yöntemle bölge çok çabuk dönüşecek ve sizin üzerinizdeki baskı ve stres azalacaktır. Bu konuda, elimizdeki bilgi ve belgeleri sizinle paylaşmaya, bölge halkı adına gönüllü danışmanlık yapmaya hazır olduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz" açıklamasında bulundu.

 
Bakan Bilgin'den '3600 ek gösterge' açıklaması
 
Altındağ Esnaf Odası’ndan İduğ’a ziyaret
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 27 Nisan 2022 Çarşamba 16:27

Depremde yıkılmış binalara katkı sunamayanlardan kentsel dönüşüm beklemek fazla hayalcilik.

Yorumu oyla      6      4  
Engin şahinler 27 Nisan 2022 Çarşamba 16:05

Ne zaman hayırlı bisi olsa itiraz 2012 den beri salih omurtak bahriye üçok mahhalesine mahkeme yolu ile plan itirazı yapiosunuz Karabaglar belediyesi kaldırım yapmayan belediye plana itiraz edip. O.kadar vatandasi deprem.riski.ile karşı karsiya getiriyorsunuz yapamıyorsan karışma bari yaa oy zamanı gelecek.elbet

Yorumu oyla      7      3  
Kskli 27 Nisan 2022 Çarşamba 15:03

Ksk Ornekkoyde 1 yil önce temel attıkları yerde birinin kaba inşaat yarıda bile değil diğerinin temeleri kazildi baska bişey yok koop satacakda projeden olmayan evi beton demir alıp ev yapmaya başlayacak.

Yorumu oyla      5      4  
Objektif Yorum 27 Nisan 2022 Çarşamba 11:01

Sayın Atmaca ve Şahin siz ne kadar çomak soksanız da Sayın başkan Soyer bu projeyi anlının akı ile bitirecektir.

Yorumu oyla      5      6  
27 Nisan 2022 Çarşamba 10:51

25 yıl yönettikleri İstanbul'da bugün bir deprem olsa kaç bina yıkılır? Akıl verenler, çok bilenler İstanbul'da neden hızla dönüşüm yapmamışlar? Sulukule'de yapılan dönüşüm gibi mi burada da dönüşüm yapılsın? İstanbul'u bırak, bakanlığın uzun yıllardır yapamadığı, sürekli planların iptal edildiği Karabağlar'da dönüşüm kaç yılda biter?

Yorumu oyla      4      4  
Mehmet 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:04

Çok güldüm, kendine faydası olmayan adamlar gönüllü danışmanlık yapacakmış, aktepe ve emrezde kentsel dönüşümün başlayacak olması bu adamları çoookkkk rahatsız ediyor. Çünkü oradaki tabanları altından kayıyor.

Yorumu oyla      8      3  
İzmir 27 Nisan 2022 Çarşamba 09:44

Bu zihniyet, İzmir'i gecekondulara mahkum etmek isteyen zihniyettir. Hükümet olarak İzmir'de nerede kentsel dönüşüm yapmışlar 2002 yılından beri. Kimse Yenitepe İzmir Projesini kentsel dönüşüm olarak göstermesin. Kentsel dönüşüm, boş alanda yapılan binaları içermez. Yapın gecekondu mahallelerinde adil dönüşüm, görelim.

Yorumu oyla      8      3  
ERKAN 27 Nisan 2022 Çarşamba 09:41

İzmir için bir hatadır Tunç Soyer.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci S-400 paketi alınacak mı?
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye Rusya'dan ikinci S-400 ...
Şampiyonun acı sonu... Kamyonun altında can verdi!
Türkiye çapında katıldığı şampiyonalarda dereceler kazanan vücut geliştirme ...
Et ve Süt Kurumu müdürü görevden alındı
Ete yüzde 48’lik zammı ‘uzun kuyrukla’ açıklayan Et ve Süt Kurumu Genel ...
 
Şafakta DEAŞ operasyonu: Çok sayıda gözaltı
Adana'da terör örgütü DEAŞ'e yönelik düzenlenen şafak operasyonunda çok ...
İZBAN seferleri normale döndü
Sinyalizasyon kablolarına verilen zarar dolayısıyla Kemer civarında İZBAN ...
Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı Bakanlıklar ile ...
 
Bakan Soylu: TÜGVA saldırganı yakalandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul Gaziosmanpaşa TÜGVA Temsilciliği ...
Hesabına yanlışlıkla 1 milyon lira gönderildi!
Adana'da bir gıda firmasında şoförlük yapan Erdinç Kaya, banka hesabına ...
MSB: 10 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı, Fırat ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva