HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2021 Salı - 12:59

Soyer'den 'IF Wedding' mesajı... Hedef: Cazibe merkezi İzmir!

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarlarından biri olarak gösterilen "IF Wedding Fashion-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı" 15'inci kez kapılarını açtı.

Soyer den  IF Wedding  mesajı... Hedef: Cazibe merkezi İzmir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin fuarcılık iştiraki İZFAŞ iş birliğinde düzenlenen etkinlik 2 holde misafirleri ağırlıyor. Sunuculuğunu Burcu Esmersoy'un yaptığı IF Wedding Fashion İzmir’in açılışına Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, yabancı satın almacılar, modacılar, sektör profesyonelleri, tasarımcılar, moda dernek ve federasyonların başkanları ile temsilcileri ve bürokratlar katıldı. IF Wedding Fashion İzmir, 19 Kasım tarihine kadar Fuar İzmir’de devam edecek.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeni normalleşme dediğimiz bu dönemde biriktirdiğimiz enerji, heyecan ve coşkuyla yeniden canlanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. IF Wedding Fashion Fuarı gelinlik, abiye, damatlık, çocuk giyim ve aksesuarları sektörünün en önemli fuarı. Her geçen yıl daha da gelişen gelinlik ve abiye sektörünün dünyadaki temsilcileri ve profesyonellerini bu yıl da İzmir’de bulus¸turmaktan büyük onur duyuyoruz. Sektörde Türkiye’nin lokomotifi durumunda olan ve İzmir’de geçen yıl pandemi nedeniyle ara verdiğimiz fuarımız, bu yıl üretim ve ihracatımıza çok önemli katkılar sunacak. Fuarımız sayesinde ülkemizin düğün kıyafetleri sektöründeki gücünü her sene daha da büyütmekten ve İzmir ile birlikte ülkemize katkı sağlamaktan çok memnunum. Fuarımızda bu yıl 12’inci Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarıs¸ması’nı düzenliyoruz. Yarışmamız genç tasarımcıların İzmir’den ilham alan yeni bakış açılarıyla moda dünyasını şekillendirmesine imkan tanıyor. Bu yarışmayla sektörün yeni trendlerine yön veren çok özgün tasarımlar ve tasarımcıların ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

İzmir’i evrensel sanat üretiminin cazibe noktalarından biri haline getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Doğayla, birbirimizle, geçmişimizle ve değişimin kendisiyle uyumu esas alan döngüsel kültür ilkesiyle çalışıyoruz. Yarattığımız bu kültür ekosisteminin temel sonucu ise ülkemiz ve dünyanın farklı yerlerindeki yatırımcıları İzmir’de buluşturmak. Bu hedeflere ulaşmamızın en önemli kilometre taşlarından olan 15’inci If Wedding Fashion Fuarı’nın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle ise fuarın tüm sektör paydaşları tarafından ilgiyle takip edildiğini vurguladı. Sektörün salgından sonra yaşanan normalleşmeyle hızlı şekilde toparlandığını anlatan Gülle, şöyle devam etti:

"2021'i hem dünyaya hem bize özel gelişmelerin olduğu bir yıl olarak unutmayacağız. 2020'yi de unutmayacağız. 2020'yi bizden götürdükleri 2021'de bize getirdikleri ile hatırlayacağız. Özellikle ihracat açısından çok özel anların yaşandığı bir yıl oldu 2021 ve halen de devam ediyor. İlk defa aylık ihracatımız 20 milyar doları geçti bu yıl içinde. İnşallah bu ay içinde de 20 milyar doları aşıp rekor kıracağız."

Gülle, dış ticaret fazlası veren bir Türkiye için çok çalıştıklarını belirterek "Pek çok sektörde önümüzdeki yılın başına kadar oldukça yoğun siparişler alındı. TİM olarak 2026'da 300 milyar dolar olarak koyduğumuz hedefi de daha önce gerçekleştirmek istiyoruz. Ekonomik olarak bağımsızlığımızı ihracatımız, ithalatımızı aştı gün vermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk de gelinlik sektörünün hazır giyim içinde katma değeri yükselten ürün grubu olduğunu söyledi. Fuarın sektörleri için büyük önem taşıdığını aktaran Öztürk, katılımcılara ve fuarda emeğe geçenlere teşekkür etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kentte her yıl yaklaşık 30 fuar düzenlendiğini ifade etti. Bu fuarlar arasından IF Wedding Fashion-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın ayrı bir yeri olduğunu belirten Özgener, uluslararası alanda da fuarın bilindiğini aktardı. İzmir'de gümrükten çıkan 6 üründe birinin tekstil olduğuna değinen Özgener, "Tekstil ürünleri içinde gelinlik önemli bir yere sahip. İzmir olarak Türkiye'nin gelinlik üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini yapıyoruz. Ayrıca 40'ın üzerinde ülkeye de ihracat gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Gelinlik Tasarım Yarışması kazananları belli buldu
Moda dünyasında genç ve yaratıcı fikirleri desteklemeye devam eden ve fuarın en önemli etkinliği olan 12. Gelinlik Tasarım Yarışması’nın ödül töreni de ilk gün yapıldı. Bu yıl “Uyanış”’ temasıyla düzenlenen yarışmada finale kalan 15 tasarımcının eserleri podyumda sergilendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Nurdan Ahsen Fıçıcı birincilik ödülünü Başkan Tunç Soyer'den aldı. Giresun Üniversitesi'nden Hasancan Meşelik'e ikincilik ödülünü Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Gözde Ağca da üçüncülük ödülünü İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'den aldı.  

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi
Fuara 100’ün üzerinde ülkeden 2 binden fazla ziyaretçi kaydı alındı. Fuarda, T.C. Ticaret Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası desteğiyle Alım Heyeti programı düzenlendi. Program kapsamında ziyaretçilerin yüzde 32’si Avrupa’dan, yüzde 30’u Orta Doğu’dan, yüzde 20’si Balkanlar ve Kafkasya Bölgesi’nden, yüzde 10’u ise Amerika ve diğer ülkelerden katılım sağlıyor.
IF Wedding Fashion İzmir’de yabancı katılımcılarla beraber başta İzmir ve İstanbul olmak üzere Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Konya ve Sakarya’dan yerli katılımcılar da yer alıyor. Amerika, İran, İngiltere, Kanada, Katar ve Lübnan’dan gelen firmalar ürünlerini sergileyerek yerli firmalarla da iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacaklar. Toplamda 195 katılımcı fuarda ürünlerini sergileyecek. Dokuzu solo, üçü özel, üçü karma ve Gelinlik Tasarım Yarışması olmak üzere toplam 16 defile yapılacak. Fuar, www.digitalifw.com.tr adresinden dijital ortamda da ziyaret edilip, katılımcı firma yetkilileri ile görüntülü görüşmeler sağlanabilecek.

 
İzmir'deki korkunç cinayetin şüphelisi tutuklandı
 
Başkan Gümrükçü'ye Avrupa gururu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pandemi nedeniyle ertelenmişti... Selanik seferleri yeniden gündemde
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer görev süresinin sona ermesi ...
Şampiyon Samed kupayı Karakayalı'ya getirdi
Kemalpaşa Belediyesi sporcusu Samed Ağdeve, Karadağ’da düzenlenen Avrupa ...
Bergama’da parklar yenileniyor
Bergama Belediyesi, ilçede bulunan parkları baştan aşağı yenilemek ve ...
 
Germencik'teki çatlaklar için büyükşehirden kritik adım
Germencik’te meydana gelen toprak yarılmalarının nedenlerinin araştırılması ...
Büyükşehir'in bisiklet tarifesine yoğun ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, bisikletin ulaşım aracı ...
Buca'da IMSEF başladı: 26 ülkeden 166 proje yarışacak!
Buca’nın bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ...
 
‘Diyabetle Yaşam’ Bornova’da anlatıldı
Bornova Belediyesi, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan diyabete, ...
'Başkan amca ile hakkımız hukukumuz'
Çocukların eğitimine yönelik pek çok projeye imza atan Bornova Belediyesi, ...
Başkan Demirezen’den Büyükşehir’e tepki: Nedir bu beton sevdası!
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva