HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2015 Perşembe - 16:38

Skandal üstüne skandalı: Kaymakamlığı Valilik de yalanladı

Şehit ailesine acı haberin verilmesi sırasında yaşanan skandal görüntülerle ilgili olayda yeni bir gelişme yaşandı. Olayın ardından önce kaymakamlık ardından valilik görüntülerin gizli çekildiği yönünde açıklama yapmıştı. Ancak kaymakamlığın, Hatay Valiliği'ni yanlış bilgilendirdiği ortaya çıktı. Hatay Valiliği, şehit ailesine kameralar önünde şehit haberini veren Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın ’Gazeteciler gizli çekim yapmış’ açıklamasının yeterli inceleme olmadan yaptığını, hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Skandal üstüne skandalı: Kaymakamlığı Valilik de yalanladı

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın şehit polis Mehmet Tuhal’ın ilçeye bağlı Yukarıbucak Mahallesi’nde oturan babası Mehmet ile annesi Feride Tuhal’a acı haberi kameralar önünde ve uygun olmayan bir şekilde vermesi kamuoyundan büyük tepki çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da soruşturma açılması talimatı vermişti.
 
Hatay Valiliği’nin ilk incelemesi tamamlandı ve Kaymakam’ın beyanına dayanılarak dün Valilik’ten ve Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada gazetecilerin hedef alınması ile ilgili bilginin, yeterli inceleme yapılmadan verilmiş olmasından kaynaklandığı belirtildi.
 
Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada Kaymakam Pala hakkında inceleme başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:
 
"ÜST MAKAMLARA YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ"
"Hakkari’de şehit olan polis memuru merhum Mehmet Tuhal’ın şehadet olayının ailesine haber verilmesi sırasında yaşanan tartışmalarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Hassa Kaymakamı Mustafa Pala hakkında; Şehit Mehmet Tuhal’ın şehadetinin ailesine haber verilmesi sırasında, basın mensuplarının da bulunduğu kalabalık bir ortamda şehit yakınlarına bilgi verilerek özensiz davranıldığı, şehit yakınlarına haber verilmesi sırasında çekilen fotoğrafların Kaymakamlık internet sayfasında yayınlanarak gereksiz tartışmalara sebep olunduğu, yaşanan hadiseler hakkında gerekli incelemeyi yapmadan ’Gizli çekim yapıldığı’ şeklinde üst makamlara eksik bilgi verildiği, yukarıda belirtilen hususları incelemek ve gerekiyorsa disiplin yönünden soruşturmak üzere bir vali yardımcısı görevlendirildiği, yapılacak inceleme ve soruşturma neticesinde tespit edilecek hususların kamuoyu ile ayrıca paylaşılacağı hususları kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
Kaymakam Pala, şehit haberini aileye vermesi sırasında birçok flaş patlamasına rağmen çekimin ’Gizli yapıldığını’ söyleyerek ilçedeki bir gazeteciyi hedef göstermiş, ancak 3 ayrı ajans ile Kaymakamlık basın görevlisinin aynı yerde çekim yaptığı görüntülerin incelenmesi ile ortaya çıkmıştı.
 
VALİ YARDIMCILIĞI DA YAPMIŞ
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 35 yaşındaki Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, 3 çocuk babası. Hassa Kaymakamı çeşitli ilçelerde kaymakamlık, bir ilde de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bir yıl süreyle dil eğitimi almak ve idari sistemini incelemek üzere Fransa’da bulundu. Halen Ankara Üniversitesi İdare Hukuku Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Belçika’da Yerel Yönetimler ve Adem-i Merkeziyetçilik Eğitimine, Almanya’da Mesleki Eğitim Kursuna, ABD’de Devlet ve Yerel Yönetimler Eğitimine katıldı. İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde Hollandaca ve Almanca biliyor.

 
Flaş! Boydak CEO'su Mehmet Boydak serbest
 
Ankara’da dev miting: Tek bayrak, tek slogan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Boydak CEO'su Mehmet Boydak serbest
Kayseri'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding ...
Rize'de Atatürk gidiyor, çay bardağı geliyor!
Rize'de, belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ...
Hasan Cemal'e Erdoğan yazısı için soruşturma
Savcılık, gazeteci Hasan Cemal'i "Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray'daki ...
 
İzmir'de genç kadının ölümünde uyuşturucu şüphesi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 yıl önce ...
Sarraf, Kılıçdaroğlu’ndan 5 TL tazminat kazandı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 22 Nisan 2014'teki meclis grup ...
Büyük dönüşüm projesine bilim isyanı: Biz de yok sayıyoruz!
TMMOB’a bağlı 6 oda yazılı bir açıklama yaparak bakanlığın Karabağlar’daki ...
 
Tunceli’de havadan ve karadan büyük PKK operasyonu
Tunceli’de dün akşam başlatılan, havadan ve karadan sürdürülen operasyonda ...
Büyükşehir’den ‘Pasaport’ yazısı: Her şey yasak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Pasaport’ta yer alan kafe ve barlara resmi ...
Şehit haberi skandalında skandal savunma: Neresi gizli?
Hakkari’de şehit düşen polis memuru Mehmet Tuhal’ın ailesine acı haberin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva