HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2015 Perşembe - 17:01

Ankara’da dev miting: Tek bayrak, tek slogan!

Ankara bugün dev bir mitinge ev sahipliği yaptı. Terör olaylarını protesto eden on binlerce kişi, Sıhhiye Meydanı'ndan Ulus'a yürüdü. Siyasi partilerin davet edilmediği yürüyüşte sadece Türk bayrakları vardı.

Ankara’da dev miting: Tek bayrak, tek slogan!

Ankara'da "Teröre hayır, kardeşliğe evet" mitingi yapıldı.

- FOTO GALERİ: TERÖRE KARŞI DEV YÜRÜYÜŞ
 
Daha önceden 16.30'da başlayacağı açıklanan yürüyüş, 30 dakikalık bir gecikmeyle başladı.
 
Yürüyüşün yapılacağı 2 kilometrelik güzergah 21.00'e kadar araç trafiğine kapatıldı.
 
Sıhhiye Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Ulus'taki Birinci Meclis binası önünde tamamlandı.
 
Yürüyüşün öncülerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada kısa bir konuşma yaptı.
 
Eyleme TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, Türkiye Barolar Birliği , Hak-İş, TESK, TÜRMOB ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği destek verdi.
 
TÜRK BAYRAĞI VE TEK SLOGAN
Yaklaşık, 250 sivil toplum kuruluşunun katıldığı yürüyüşe siyasi partiler davet edilmedi. İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı.
 


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki işçi ve işveren örgütü yöneticileri hep birlikte ilk meclisin Ulus Meydanı'na bakan balkonuna çıktı.
 
Hisarcıklıoğlu, burada yürüyüşü tertip eden 14 işçi ve işveren örgütü adına bildiri okudu.
 
Yürüyüşe katılan herkesin ülkenin, milletin, devletin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıktığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
 
"Hep birlikte teröre karşı milli bir duruş sergilendi, milletimizin kardeşliğini gösterdiler. Bugün burada olan bizler, farklı dünya görüşlerine, farklı düşüncelere sahibiz. Ama ortak noktalarımız var. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Bizi bize, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız. Bir tarafta terör belasını hep birlikte yaşarken, toplumda her geçen gün kutuplaşma artarken, akıl ve vicdan tutulması karşısında sessiz kalamayız. İşte bu yüzden her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerinden mahşeri bir kalabalık bugün burada. Birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı alıp buraya geldik. Milletimizin kardeşliğini korumak için buraya geldik. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunu boşa çıkarmak için buraya geldik. Bizi ayırmaya çalışan fitne ateşini söndürmek için buraya geldik. Huzura kastedenlere karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Toplumsal barışa güç vermek ve kırılan umutları yeniden yeşertmek için buraya geldik. Farklılıklarımıza değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık."
 
Terörü lanetlediklerini kardeşliğe sahip çıktıklarını hep birlikte "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" dediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına söyle devam etti:
 
"Şimdi Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı meclisteyiz. Yürüyüşün burada sonuçlanması son derece önemli bir mesajı içermekte. Bu milletin birlikte yaşama iradesinin ilk timsali olan kurucu meclisteyiz. Aziz milletimiz, gün, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk. Hep birlikte bugün vicdanımızın sesine kulak verdik. Bu ülkenin vatandaşı olmanın bilinciyle bir araya geldik. Bundan sonra da bu kararlı birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Kalbini öfkeyle dolduranların değil, yüreği kardeşlik ve barışla çarpan insanların sesi olacağız. Teröre tepki göstermek adına vatandaşlarımızı rencide edecek, kardeşliğimize zarar verecek her tür eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız. Bu millet terörün karşısında. Bu millet kardeşliğine sahip çıkıyor. Birlik, beraberlik içinde geleceğe kararlılıkla yürümek istiyor. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, birbirimizin kardeşiyiz. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Hep birlikte Türkiye'yiz."
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun okuduğu bildirinin ardından etkinlik son buldu. Yürüyüş dolayısıyla trafiğe kapatılan yollar kademeli olarak açıldı.
 
TÜRK BAYRAĞI VE TEK SLOGAN
Yaklaşık, 250 sivil toplum kuruluşunun katıldığı yürüyüşe siyasi partiler davet edilmedi. İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı.
 
2 BİNDEN FAZLA OTOBÜS
Ankara dışından yürüyüşe katılanları taşımak üzere  2 binden fazla otobüsün gelmesi bekleniyor. Polisin başkentin 5 ana giriş noktasında refakat edeceği otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı.
 
7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI
Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.
 
İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.
 
6 BİN POLİS GÖREVLİ
Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.
 
Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra özel harekat polisleri de çevredeki binaların çatılarında yer alacaklar. Yürüyüş, havadan da polis helikopteri tarafından takip ediliyor.
 
 
 

 
Skandal üstüne skandalı: Kaymakamlığı Valilik de yalanladı
 
Flaş! Gülen hakkında 34 yıla kadar hapis istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandal üstüne skandalı: Kaymakamlığı Valilik de yalanladı
Şehit ailesine acı haberin verilmesi sırasında yaşanan skandal görüntülerle ...
Flaş! Boydak CEO'su Mehmet Boydak serbest
Kayseri'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding ...
Rize'de Atatürk gidiyor, çay bardağı geliyor!
Rize'de, belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ...
 
Hasan Cemal'e Erdoğan yazısı için soruşturma
Savcılık, gazeteci Hasan Cemal'i "Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray'daki ...
İzmir'de genç kadının ölümünde uyuşturucu şüphesi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 yıl önce ...
Sarraf, Kılıçdaroğlu’ndan 5 TL tazminat kazandı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 22 Nisan 2014'teki meclis grup ...
 
Büyük dönüşüm projesine bilim isyanı: Biz de yok sayıyoruz!
TMMOB’a bağlı 6 oda yazılı bir açıklama yaparak bakanlığın Karabağlar’daki ...
Tunceli’de havadan ve karadan büyük PKK operasyonu
Tunceli’de dün akşam başlatılan, havadan ve karadan sürdürülen operasyonda ...
Büyükşehir’den ‘Pasaport’ yazısı: Her şey yasak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Pasaport’ta yer alan kafe ve barlara resmi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva