HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Nisan 2012 Pazar - 10:21

Şiirin kalbi İzmir’n her köşesinde attı

7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’nda şiir salonlardan meydanlara, meydanlardan sokaklara taştı. İzmir’in her köşesinde şiirler okundu.

Şiirin kalbi İzmir’n her köşesinde attı

İZMİR - İzmir’in tek uluslararası şiir organizasyonu 7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması sanat dolu üç günün ardından sona erdi. Açılışı Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir buluşması sadece salonlarda değil sokaklarda, meydanlarda, Konak’ın her köşesinde yaşandı. Şiirin baş tacı yapıldığı etkinliklerin ilk gününde oluşturulan kalabalık şiir korteji, Konak Belediyesi Ritim Grubunun müzikleriyle şiirin sesini İzmir’e yaydı. Onur Konuğu ülke Yunanistan’dan gelen şairler, kortejde İzmirlilerle birlikte yürüdü.




Uluslararası Şiir Buluşması kapsamında Alsancak Vapur İskelesi, İzmir’in konser meydanı oldu. Etkinlikler boyunca her gün birkaç konserin dinleyiciyle buluştuğu programda ilk gün Düş Gezginleri sahne aldı. İzmir’de ikinci konserlerini veren dünyaca ünlü Sinem ve Didem kardeşler ise Şiir Buluşması’na damgasını vurdu. İzmir’de baharın ilk açık hava konserlerini oluşturan Şiir Buluşması konserlerinin üçüncü gününde Haluk Çetin, dünya şairlerinden ezgiler seslendirdi.

7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması farklı yerlerde, farklı etkinliklerle festival gibi yaşandı. Türkiye şiirinin önde gelen isimleri 7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’nda sokaklarda, meydanlarda şiirler okudu. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde panel, söyleşi ve film gösterimleri devam ederken bir yandan da şiir sokağa yayıldı. Fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın’ın objektifinden yansıyan Refik Durbaş Fotoğrafları Sergisi şiirle fotoğrafı bir araya getirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü Yunan sinemacı Angelopoulas da dans gösterisi eşliğinde filmlerinden gösterilen sahnelerle yer aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının dans gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Antik Yunan şehirlerini anımsatan sahnede, bir bank üzerinde konuşmalarını gerçekleştiren şairler ise, açık havada söyleşi keyfini Avni Anıl Sahnesi’ne taşıdı.



Şairlerin kenti İzmir
7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’na başta Onur Konuğu usta şair Refik Durbaş olmak üzere Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, Hüseyin Peker, İnci Asena, Sezai Sarıoğlu, Cevat Çapan, Aristea Popaleksandru, Dimitra Christodoulou, Kleti Sotiriadou, Mehmet Çetin, Ahmet Günbaş, İro Nikopoulou, Matina Moshovi, Mine Ömer, Neşe Yaşın, Yusuf Alper, Metin Cengiz, Pelin Batu, Ragıp Taranç, Gülümser Çankaya, Mehmet Çetin, Nesrin Kültür Kiraz, Sotiris Pastakas, Tuğrul Keskin Hayri K.Yetik, Ahmet Telli, Medine Sivri, Orhan Aklaya, Aslıhan Tüylüoğlu, Aysel Güntürkün, Azime Akbaş Yazıcı, Bilsen Başaran, Fatma Aras, Filiz Gülmez, Güzin Oralkan, Harika Külçür, Hülya Deniz Ünal, Melodi Zerrin Yalım, Nevin Konuk, Pelin Onay, Sedef Kandemir, Zübeyde Seven Turan ve daha birçok şair katıldı.

7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’nın her geçen gün çıtayı yükselttiğini, uluslararası boyutta, hem salonlarda hem sokaklarda şiiri yaşattığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Goethe’nin ünlü ‘Işık, biraz daha ışık’ sözünü hatırlatarak “Daha çok şiir, daha çok sevgi, daha çok paylaşım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Şehir Tiyatrosu sanat seferine çıktı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sezon başında kapalı gişe oynadığı ...
Gördüm'den geri dönüş müjdesi
Meme kanseri tedavisi gören tiyatro oyuncusu Vahide Gördüm, ''Hastalıktan ...
Dario Moreno 91 yaşında
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir’i Sevenler Platformu, Dario Moreno ...
 
Manga'dan Hrant Dink'e şarkı
Manga grubu, yeni albümlerindeki "Ben Bir Palyaçoyum" adlı şarkıyı Hrant ...
Narlıdereli kadınlar tiyatroyla tanışacak
Narlıdere belediyesi ve Narlıdere engelliler merkezi tarafından organize ...
Soyer'de Türkü Jazz söleni
İzmir Kent Orkestrası'nın şefi Zafer Çebi ve grubu Türk müziğinde kullanılan ...
 
Toplumu aydınlatan bir ‘Sabah Yıldızı’ydı
Yönetmenliğini Metin Avdaç’ın yaptığı, Sabahattin Ali’nin hayatını konu ...
Şiirin kalbi şiirin başkenti İzmir'de atacak
Yunanistan İzmir Konsolosu Theodoros Tsakiris’in de izleyeceği etkinliklerde ...
Dario Moreno'nun 91'inci doğum yılı unutulmadı
Dario Moreno’nun 91'inci doğum yılı çeşitli etkinliklerle anılacak.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva