HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2021 Cuma - 11:05

Seyyar satıcılar isyanda: Bize bayram yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 275 seyyar satıcıya 1000’er TL’den toplamda 275 bin TL’lik nakdi destek vereceğini açıklamıştı. Bu karar üzerine konuşan İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, ihtiyaçlı olan esnafa su serpecek bir karar olduğunu söyleyerek “Belediye bu parayı verdikten 3 sonra gün sonra zabıta gelir ceza yazarsa o para geri gidecek…” dedi ve kayıt altına alınma taleplerini yineledi. Laçin, “Ekmek alacak paraları yok bu insanların. İnanın biz bayramı da geçtik; gelmiş, geçmiş bizim için anlamı yok” diye konuştu.

Seyyar satıcılar isyanda: Bize bayram yok!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Pandemi sürecinden en çok etkilenen meslek grupları içerisinde yer alan seyyar satıcılar zorlu günlerden geçerken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir belediyeleriyle yaptığı haftalık toplantıda seyyar satıcıların sorunlarına çözüm üretilmesini istemişti.

Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 10 Mayıs tarihindeki açıklamayla seyyar satıcılara nakdi destek verileceği açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı duyuru sonrası güzel haberi alan acil ihtiyaçlı seyyar satıcının içine su serpildiğini söyleyen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “Büyükşehir Belediyesi 1000 lira desteği verirse gerçekten ihtiyacı olan esnafımız rahatlar.  Zaten pandemi sürecinde herkes evde. Seyyar satıcılar sokağa çıksa bile iş yok, insan yok. Başkanımız Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. İlk defa biz böyle bir yardım görüyoruz ve bu yardımı da gerçekten ihtiyacı olan esnafımıza bekliyoruz” dedi.

BUGÜNÜ ATLATTIK YARIN NE OLACAK?
1 yıldan uzun süredir seyyar esnaf olarak yaptıkları çağrılara Türkiye’den ilk defa Tunç Soyer’den destek geldiğini söyleyen Laçin, “Bir yıldan fazla süredir dile getiriyoruz sorunlarımızı ama herhangi bir belediyede henüz bu girişimi görmemiştik ta ki Tunç Başkan bu desteği açıklayana kadar. Acil ihtiyaçlı olan esnafın dosyasını Tunç Başkanımıza verdik, ekmek alacak paraları yok bu insanların. İnanın biz bayramı da geçtik; gelmiş, geçmiş bizim için anlamı yok. Biz esnaf arkadaşlarımızla bugünü atlattık yarını nasıl atlatacağız bunun hesabını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU İNSANLAR GÜNÜBİRLİK YAŞIYOR”
Laçin, seyyar esnafın günü birlik yaşadığına dikkat çekerek , “Devletin de bu süreçte bizlere bir desteği olsaydı 17 gün değil de 1 ay kapalı kalalım evde ama bu insanlar günübirlik yaşıyor. Çöp konteynerlarına, pazarın artıklarına bakıyor ki acaba eve 1 lokma yemek götürebilir miyim diye… Tunç Başkan’dan umutluyuz, kendisi iyi niyetli biri ancak bir takım aksaklıklar söz konusu umarım bu da kısa süre içerisinde çözülür” diye konuştu.

“YA AÇLIKTAN ÖLECEKLER YA KORONADAN”
İzmir’de günü birlik geçinen 250 bin kişi olduğuna vurgu yapan Laçin, ”Aileleriyle 1 milyon kişi. Bu insanlar sıkıntıyı içinde yaşıyor. Açıklayamıyor derdini söylerken gözleri doluyor. Bu insanlar ya açlıktan ölecek ya da koronadan. Bizim istediğimiz şeyler belli; bize yer verilsin, vergimizi ödeyelim, işgaliyemizi ödeyelim, sosyal güvencemiz olsun ki çalışabilelim. Verilen sözlerin bir an önce tutulmasını istiyoruz. Verilen para tabiki ihtiyaç sahibi arkadaşlarımızın yaralarına su serpecek ama belediye bu parayı verdikten 3 sonra gün sonra gelir ceza yazarsa zabıta o para geri gidecek. Kesilen ceza 230 240 lira. Bir esnafa ayda 5-6 tane ceza yazıldığı oluyor. 1000 lira ihtiyacı olana umut oldu ama yarınımız ne olacak hala belli değil” dedi. 

 
Kemalpaşa'nın tarihi kitaplaştı
 
İnciraltı planlamalarında sona gelindi… 'İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Türkiye'nin normalleşme planı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ...
Bekçiler kelepçeleyip darp etti: Soruşturma başlatıldı!
İstanbul Fatih'te yere yatırdıkları bir kişiyi döven, kaçan kişileri yakalamak ...
Kemal ANADOL yazdı... İhtiyar bir genç kuşak!
Kemal ANADOL yazdı... İhtiyar bir genç kuşak!
 
Üniversitede 80 bin liralık mobbing davası!
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski ...
Babası uyurken evi ateşe verdi!
İzmir'in Buca ilçesinde, babasıyla birlikte oturan Murat G. iddiaya göre ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbi güzel bir doktor!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbi güzel bir doktor!
 
Metrobüsü rehin almıştı: Gözaltına alındı!
Haramidere metrobüs durağında hareketli anlar yaşandı. İddiaya göre metrobüs ...
Eleştirilere neden olan heykeller kaldırıldı
Diyarbakır'da Havalimanı Yonca Kavşağı'nda çevre düzenlemesi yapılan alana ...
Sahile 10 metre boyunda balina vurdu
Mersin'de sahile vurmuş 10 metre boyunda oluklu balina bulundu. Mersin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva