HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2021 Cuma - 11:15

İnciraltı planlamalarında sona gelindi… 'İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz'

Planlama süreci devam eden İnciraltı'nda son durumu değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, " Artık yapılması gereken imzalı alanlar var. Burada birkaç imza kaldı. Umarım bu da bayramdan sonraki günlerde sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bunun sonucuna ulaşması gerekli" diye konuştu. Karabulut ayrıca "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in geçmiş deneyimleri ve bugünkü vizyonunu da dâhil edersek, yabancı yatırımcılar ile birlikte İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz" dedi.

İnciraltı planlamalarında sona gelindi…  İzmir i zirveye taşıyacağına inanıyoruz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in en gözde yerleri arasında olan ve planlama süreci yıllardır devam eden İnciraltı'nda sürecinde sona yaklaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmalarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin de destekleri ile devam ederken, İzmir'de bulunan meslek odaları ise bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkmıştı.

Tartışmalı geçen süreçte odalar ve İnciraltı'ndaki mülk sahipleri sık sık karşı karşıya gelirken, son durum hakkında konuşan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir'in 'düğün' gününün yakın olduğun olduğunu söyledi.  

GERÇEKTEN SÜREÇTE SONA GELİNDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İnciraltı için sona yaklaşıldı söylemlerini değerlendiren  İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Tunç Soyer başkanın açıklamalarını bende memnuniyet ile izledik. Daha öncede, geçtiğimiz ay kendisiyle de makamında ile bir araya gelmiştik. Orada da benzer açıklamaları plan üzerinde son değerlendirmeleri yapma fırsatımız olmuştu. Biz yıllarca sunu söyledik, İnciraltı sadece İnciraltı toprak sahiplerinin değil tüm İzmir'in sorundur. Bu sorun İzmir'in önce kendi içlerinde çözmesi gereken bir sorundur. Süreci maalesef bu güne kadar gecikti. Süreç ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süreci çok olumlu şekilde yürütüyor. Diyalog halinde, istişareler ile süreci yürüyor. Bu diyaloğa gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerek Balçova Belediyesi, gerekse toprak sahipleri olarak İnciraltı Gelişim Derneği olarak süreci karşılıklı görüş alışverişleri ile yürütülüyor. Gerçekten süreçte sona gelindi.  Bu aşamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in özveri ile kattığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

 MESLEK ODALARININ AÇIKLAMALARINI GÖRDÜKÇE ÜZÜLÜYORUZ
Alanın İzmir için yüksek derecede kamu faydasının olduğunu belirten Karabulut, "Burada önemli olan İncirlatı'nın Tunç Soyer'in de dediği gibi dehşet derecede kamu faydası vardır. Faydasız şekilde yıllardır bekliyordu. İzmir'e hiçbir faydası yoktu ve İzmirlilerin kullanamadığı bir alan. İzmir'e gerçekten turizm kimliğini İnciraltı kazandıracak. Meslek odalarının açıklamalarını gördükçe üzülüyoruz. İnciraltı'nın tarım vasfının artık yitirildiğini kendileri denilmelerine rağmen, maalesef ideolojik yaklaşımları olsun, başka kişiler ve makamlar üzerindeki hesaplaşmalarından kaynaklı biz onların aralarında kalmaktan dolayı artık bıktık" ifadelerini kullandı.

BUGÜN İTİBARİ İLE İSTİFA ETMELERİ GEREKİYOR
Şehir Plancıları Odası'nın 1 Mayıs'ta gerçekleştirdiği açıklamaları hatırlatarak tepki gösteren Karabulut, "Biz 2015 Kasım ayında TMMOB İKK o dönem başkanına bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Biz o dönemki kavgaların bitmesi ve İnciraltı'nın İzmirlilerin istediği gibi bir planlama ile çıkması için bilim insanları ile el ele vererek bunu tamamlandırmak için görüşme talep etmiştik. Kendilerinin espri ile karışık 'bizi mi dövdüreceksiniz' demişlerdi.  Bugün şehir plancıları odasının depremzedeler için yapılacak planlara açacağı davayı duyduğunuzda çok üzülüyoruz. Biz İnciraltı için yapılacak planlar ile ilgili kendileri ile görüşmek istediğimizde, biz İzmirliyiz, halkız dedik ancak kendileri halk ile görüşmek istemiyorlar. Yani fikir ayrılıkları olsa dahil bunu görüşmek istemiyorlar. Bunun sonucunda en son ki örnek bardağımız taşırdı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bile bir siyasete, ideolojiye iten meslek odası artık itibarını İzmirlilerin gözünde yitirmiştir. Bunun artık kabul etmeleri gerekiyor. 100 yıldır bu topraklarının sahipleri hakkında 'İnciraltı sen zaten bizimsin' diyecek kadar ileriye gidebiliyorlar. Bu zihniyetin İzmir'e ve İzmirliye hiçbir faydası olmadığını herkesin gördüğünü biliyoruz. Maalesef bu konuda bunun önüne geçilmesi için, meslek odalarının itibarını yeniden kazanabilmesi için bugünkü Şehir Plancıları Meslek Odası'nın bugün itibari ile istifa etmeleri gerekiyor. Gerçekten doğru bir yönetim ile pozitif katkılarda bulunabilecek, yapıcı bir meslek odasının oluşmasını istiyoruz. Bunun oluşması halinde odanın İzmir'e ciddi anlamda büyük bir katkısı bulunur. İnciraltı için bırakın fikir üretmeyi biz konuşmakta bile zorlanıyoruz. İzmir'in en önemli 5 sorunu varsa 1 tanesi İnciraltı'dır" ifadelerini kullandı.

İZMİR'E NELER KAYBETTİRDİĞİNİ GÖRECEĞİZ
Önümüzdeki haftalarda İnciraltı planlarının sonuçlanacağını belirten Karabulut, "Planlama ile ilgili aşamalar neredeyse bitti. Artık yapılması gereken imzalı alanlar var. Burada birkaç imza kaldı. Umarım bu da bayramdan sonraki günlerde sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bunun sonucuna ulaşması gerekli. Gerek planlamanın gerek bürokrasinin yapabileceği aşamaların hemen hemen tamamlandığını, bu saatten sonra önümüzdeki haftalar içerisinde İzmir'in düğün gününe ulaşılacağını düşünüyoruz. İnciraltı planlarının çıktığında bugüne kadar bu sürece itiraz edenlerin İzmir'e neler kaybettirdiğini göreceğiz" dedi.

SOYER'İN İZMİR'İ ZİRVEYE TAŞIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Planlamaların tamamlanmasının ardından bölgeye yoğun bir yabancı yatırımcı ilgisinin olacağını belirten Karabulut, "Bugün bile İnciraltı için yabancı yatırımcının bölgeye ilgisi yoğun. Ancak planların askıya çıkmamasından kaynaklı nitelikli yatırımcılar da beklemekte. Biz inanıyoruz ki planların onaylandıktan sonra bölgeye yabancı yatırımcının yoğun ilgisi ile şehrimize ciddi anlamda katkı sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in geçmiş deneyimleri ve bugünkü vizyonunu da dahil edersek, yabancı yatırımcılar ile birlikte İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Seyyar satıcılar isyanda: Bize bayram yok!
 
Şampiyonlar Ligi İstanbul Finali 2023'e ertelendi!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuco35 14 Mayıs 2021 Cuma 23:27

Yerlerimize tarım alanı deyip taş koyanlar.Gelin yerimizin ederini verin.Sizin olsun hıyar dikersiniz.Ben safkan izmirliyim.Izmirin her yeri tarım alanıydı nerdeydiniz bugüne kadar değişikler.Emeği geçen herkese teşekkürler. Bir an önce plânlar çıksın yer sahipleride artık rahat etsin.

Yorumu oyla      4      6  
Alen35 14 Mayıs 2021 Cuma 22:01

İnciraltı izmiri uçuracakmış. 5 milyonluk izmirden bir haber olan insanların yorumları bunlar. İnciraltına kim yatırım yapacak ? sağlık turizmi desek tam randıman almak mümkün değil. jeotermal dediğimiz şeyin bir sınırı var. binlerce konuta zaten jeotermal veriliyor.3 tane otele veriliyor. artı olarak buraya kurulacak tesislere verilmesi mümkün değil. İkinci olarak karma projeler desen yeni kent merkezi varken buraya kim neden yatırım yapsın ? İzmirdeki tüm finans,turizm, teknoloji ve Aplus high rise oraya akmakta. kim neden inciraltına yatırım yapsın ? Üçüncü olarak geriye bir tek konut projeleri kalıyor. bu dernek başkanı arkadaş bir röportajın da 5 kat imar istediklerini ağzından kaçırdı. niyet belli !!! Tunç soyer de buraya bu seviyede imar verilemeyeceğini bir çok kez belirtti. Evet incirlatı imara açılacak ancak sizin beklediğiniz ölçüde değil. bakın sahil evleri seviyesinde bile değil!! buraya oldukça kısıtlı bir imar verip en fazla 2-3 kata izin verecekler ve belirli parsel aralıkları olacak. yani siz rantçı toprak sahipelerini istediğinizi alamayıcaksınız. Bİrde eşyi anlamıyorum . tarım yapılamıyor diye ehr yeri imara mı açmak lazım sorarım size? tarım yapılamıyor diye her yeşil alana apartman mı dikelim? Hiç bir belediye başkanı buraya o cesareti gösteripte 5 kat iamr vermez. saygılar.

Yorumu oyla      5      5  
İnciraltılı 14 Mayıs 2021 Cuma 20:06

Tc misafir tayfun karabulut a sordugunu sana soruyorum "nerden biliyosun inciralti planinin kotu oldugunu hic baktin mi plana". %45 terk kanunen en yuksek orandir.daha fazlasi yoktur daha azi coktur.izmirin surdurulebilir tarim icin uygun ovalari varken menderes vs ve buralara imar verilirken sesiniz cikti mi.dunyanin hicbir yerinde modern bir sehrin ortasinda yanindan otoban gecen,zehirli su borlu toprakla surdurulebilir tarim yapilan bi yer yoktur.yukumuzu yillardir sesimiz cikmadan cektik simdi sesimiz cikmaya baslayinca sizin gibiler veryansin edip bilgi kirliligi yaratiyorsunuz.bizim odedigimiz bedeller canimiza tak etti.topragimizin hayrini goremiyoruz.moloz alanlari, mezbelelikler ,ruhsatsiz isletmeler,otobus bakim onarim tesisi,kiralik kurbanlik alanlari,verimsiz bakimsiz bir bolge mi izmire yakisan,bunu mu istiyorsunuz.planlanmadan gecen her dakika inciraltinin elden gitmesine ve izmire zarar vermeye devam edecektir.

Yorumu oyla      4      5  
turgay 14 Mayıs 2021 Cuma 19:13

benimde orda arsam olsa bende imar isterdim havuzlu villa yapsan 5 milyondan aşağaya gitmez

Yorumu oyla      4      4  
ANKARA 14 Mayıs 2021 Cuma 18:27

İnciraltı Tıpkı İstanbul Boğazı Gibi Bagımsız Bir İmar Ve Çevre Statüsüne Sahip Olsun; Ve de Sadece Cumhurbaskanlığına Tabii Kurulca Yonetilsin! Yoksa Bu İşin İcinden Cıkılması Zor!

Yorumu oyla      2      6  
Erhan 14 Mayıs 2021 Cuma 16:45

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.izmirimiz değil Türkiye kazanacaktır. Tunç başkan tarihe geçmek uzere

Yorumu oyla      6      7  
ibrahim Yüncü 14 Mayıs 2021 Cuma 15:31

İnciraltı Bahçeler arası denilen bölgeye senelerdir çivi çaktırmadılar. Bu bölgenin gerçek sahipleri bu tarlaları ellerinden yok pahasına satmak zorunda kaldı. Aynen Güzelyalı Pazar yerinde olduğu gibi. Şimdi demek ki tüm alımlar tamamlandı, yeni imar planları yine diğer illerden gelen yatırımcıların hizmetine sunuluyor. Şehri düşünen yok, rantı düşünen çok. Gökdelenler ile zaten İzmir'in içine ettiniz.

Yorumu oyla      10      4  
Selin 14 Mayıs 2021 Cuma 14:04

Teşekkürler ağzınıza yüreğinize sağlık bu odalar yüzünden yıllardır gecikti zaten güzel izmirin en güzel yeri bir an önce planlanıp izmire kazandırılır

Yorumu oyla      5      7  
metin 14 Mayıs 2021 Cuma 13:59

soyer izmir i zirveye taşıyacakmış :))) evet bence de tüm izmir imar a açarak galiba...Alsancak Reji-Tekel arsası özelleştirme idaresi ,AKP açamadı Sayın SOYER ve saygıdeğer meclis üyeleri açtı...Deprem alanları kimse itiraz etmesin planlara dedi...Bornova Belediye Başkanı bizim görevimiz kaçak yapıları yıkmak değil dedi... iktidar bizi halkla karşı karşıya getiriyor...Narlıdere Folkartın telle kapattığı kamu yollarına ses çıkarmıyor spor alanlarına folkart sakinlerine peşkeş çekiyor... İnciraltı planlarının arkasından ciddi yapılaşma çıkıyor...Zaten kaçak yapıların hiç birine yıkım kararı uygulanmıyor... İzmir de yerel yönetim Merkezi AKP hükümeti uygulamaları ile bire bir örtüşüyor...Yok birbirinizden farkınız biz bunu anladık ...Sizlere artık saygımız kalmadı ... Sizlerin ar damarı da çatlamış yazdıklarımın birine itaraz edip yalan yazılıyor diyecek cesaretleri bile yok....

Yorumu oyla      10      4  
Hakan D 14 Mayıs 2021 Cuma 13:55

1-işsizlik 2-enflasyon 3-korona 4-trafik 5-otopark 6-kentsel dönüşüm 7-göç 8-ev kiraları 9-suriyeliler 10-laiklik 11-adalet 12-stadyumlar 13-betonlaşma 14-çarpık yapılaşma 15-faturalar 16-alt yapı 17-su baskınları 18-çöp tesisi 19-yüzülebilir körfez 20-aktarmalı ulaşım. bırak ilk beş sorunu bana göre ilk yirmide değil siz bina dikip para kazanacaksınız diye bu neden izmirin sorunu oluyo

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seyyar satıcılar isyanda: Bize bayram yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 275 seyyar satıcıya 1000’er TL’den toplamda ...
İşte Türkiye'nin normalleşme planı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ...
Bekçiler kelepçeleyip darp etti: Soruşturma başlatıldı!
İstanbul Fatih'te yere yatırdıkları bir kişiyi döven, kaçan kişileri yakalamak ...
 
Kemal ANADOL yazdı... İhtiyar bir genç kuşak!
Kemal ANADOL yazdı... İhtiyar bir genç kuşak!
Üniversitede 80 bin liralık mobbing davası!
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski ...
Babası uyurken evi ateşe verdi!
İzmir'in Buca ilçesinde, babasıyla birlikte oturan Murat G. iddiaya göre ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbi güzel bir doktor!
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbi güzel bir doktor!
Metrobüsü rehin almıştı: Gözaltına alındı!
Haramidere metrobüs durağında hareketli anlar yaşandı. İddiaya göre metrobüs ...
Eleştirilere neden olan heykeller kaldırıldı
Diyarbakır'da Havalimanı Yonca Kavşağı'nda çevre düzenlemesi yapılan alana ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva