HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2022 Cumartesi - 20:08

Şentop’tan ’Dünya Yetimler Günü’ mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, "Bireyler kadar toplumların da yalnızlaşıp yüzüstü bırakılabildiği bir çağda, UNICEF rakamlarına göre muhtelif sebeplere bağlı olarak dünyada 140 milyon yetim çocuk bulunuyor. Gerçekte bu sayının daha yüksek olduğuna inanılıyor ve her yıl bu rakama 3 milyon yeni çocuk ekleniyor" dedi.

Şentop’tan ’Dünya Yetimler Günü’ mesajı

TBMM Başkanı Şentop, Müslüman ülkelerde her yıl Ramazan ayının 15’incü günü kutlanan ’Dünya Yetimler Günü’ nedeniyle bir Mesaj yayımladı. Şentop mesajında, Ramazan ayının 15’inci gününün ’Dünya Yetimler Günü’ olarak kabulünün Müslümanlar kadar bütün insanlık için büyük önem arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Yetimlerin bağışlanmaya vesile olması bakımından da ayrıca düşünülmesi gereken bu özel günü, bugün de yeniden idrak ediyor ve dikkatlerimizi dünyanın her yanına serpilmiş yetimlerimize çevirip, insani ana gündemlerimizden biriyle daha yakından hemhal olmaya çalışıyoruz. Bireyler kadar toplumların da yalnızlaşıp yüzüstü bırakılabildiği bir çağda, UNICEF rakamlarına göre muhtelif sebeplere bağlı olarak dünyada 140 milyon yetim çocuk bulunuyor. Gerçekte bu sayının daha yüksek olduğuna inanılıyor ve her yıl bu rakama 3 milyon yeni çocuk ekleniyor. Küresel olduğu ölçüde kırılganlığı da artan dünyamızda zincirleme reaksiyonlar zayıf ve güçsüz toplumları bir anda yıkım ve sosyal çalkantılarla yüzyüze bırakabiliyor. Böyle bir vasatta çoğu İslam coğrafyasında olan yetim yavrularımızın sorumluluğu, içimizde ağırlık noktası oluşturuyor. Yetim kardeşlerimize karşı olan davranışlarımızı ilahi öğretiyle öğrendiğimiz gerçeğini ve alemlere rahmet Peygamber Efendimizin yetim olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu konudaki sorumluluk ve hassasiyetimiz bir kat daha artıyor." 

’YETİMLERİ İHMAL, KALBİ İHMALDİR’ 
Halihazırda sivil toplum kuruluşlarının yüzlerce ülkede hiç bir ayırım yapmaksızın yetim çocuklarla ilgili çeşitli projeler yaptığını ve sponsorların desteğiyle kalıcı ve çözüm odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Şentop, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Sivil toplum kuruluşlarımızın gönüllülerini ve çalışanlarını bu özel ilgi ve çalışmaları için tebrik ve takdir ediyorum. Sistematik iyilik bilinci ve eylemi dünyayı bütünüyle kurtaramasa da yetim çocuklarımız için her zaman hayati bir dokunuş olacaktır. İyiliğin onarıcılığına sığınarak, ramazan ayında biraz daha yoğunlaşan ve incelen duygularımız toplumsal hayatın akışını etkileyip, başkalarını da düşünmenin köprülerini kuruyor. Bu gönül köprülerinde adımlarken yetimlerimizi, güçsüz insanlarımızı yeni bir bakışla selamlıyor, geçip gitmek yerine durup bakmanın ve bir şeyler yapmanın değerli bahçesine giriyoruz. Yetimlerimizle çiçekleniyor, dünyayı daha tahammül edilebilir bir yere dönüştürdüğümüzü hissediyoruz. Yetimleri ihmal etmenin kalbimizi ihmal etmek ve çürümeye terk etmek olduğu inancıyla; yeryüzünde iyilik için çalışan bütün kardeşlerimizi en içten duygularımla selamlıyorum."

 
Günlük tablo açıklandı: Vaka sayısı 4 bine indi!
 
İki ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yaşındaki çocuğun kahreden ölümü!
Konya’da, oyun oynadığı sırada üzerine televizyon düşen Meral El Hıdır ...
İmamdan cemaate uyarı!
İzmir'in Tire ilçesinde bir caminin penceresindeki kumru yuvasını, caminin ...
Yol kavgası: Aracın önünü kesip camlarını kırdılar
İstanbul'da trafikte yol verme tartışmasında iki kadın, otomobilleriyle ...
 
Enflasyonu eleştiren MHP'li vekil istifa etti!
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ...
Bayram'dan sonra Umre turları başlıyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır ...
Apartman yangını: 7 kişi hastanelik oldu
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir apartmanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ...
 
Çeşme Projesi'ne karşı büyük eylem: Hep birlikte mücadele etmeliyiz!
Çeşme Projesi için mahkeme bilirkişi heyetinin değerlendirmesi sonrası ...
Kavgayı ayırmak isteyen kişiyi bıçaklayan taksici tutuklandı
İzmir'de otobüs şoförüyle kavga ederken kendilerini ayırmak isteyen M.G.'yi ...
Aşçılık için staja başlamıştı... Beton mikseri hayallerini yıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken beton mikserinin ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva