HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2024 Çarşamba - 18:00

Selvitopu'ndan CHP Genel Merkezi'ne sitem: 500 bin insanın sesini duymadılar!

Karabağlar Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek kapalı hale getirilecek Yeşilyurt Pazaryeri’nin temeli törenle atıldı. 10 yıllık görev süresi boyunca herkese eşit ve adaletli bir hizmet sunmaya gayret ettiklerini belirten ve CHP Genel Merkezine sitemde bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi'ni İzmir’in sayılı dinamik belediyelerinden biri haline getirdik. Dolu dolu hizmet etmeye çalıştık. Ancak şunu göremedik: Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın sesini duymayanlar oldu" dedi.

Selvitopu ndan CHP Genel Merkezi ne sitem: 500 bin insanın sesini duymadılar!

Karabağlar Belediyesi Yeşilyurt Pazaryeri temel atma törenine, Başkan Selvitopu, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Kösen, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


“En çok kapalı pazaryerine sahip belediyeyiz”
Törende konuşan Başkan Selvitopu “Bu gün çok önemli bir törendeyiz. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız Yeşilyurt Pazaryeri'nin temelini atıyoruz. Burada her pazar kurulduğunda büyük bir kargaşa yaşanıyordu. Pazarın altına yapılacak otopark, üzerinde de modern pazaryeriyle pazarcı esnafımız ve yurttaşlarımız rahat bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayacaklar. İzmir’de kapalı olarak en çok pazaryerine sahip belediyeyiz. Bundan sonra da Esenyalı, Yurtoğlu, General Kazım Özalp ve Üçkuyular'da modern pazaryerleri yapılacak” dedi.

Ülkemizde ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak dar gelirli vatandaşların yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkan Selvitopu “Şu anda 3 bin yakın aileye Sosyal  Destek Kartı veriyoruz. Her ay 3 milyon liraya yakın rakamla bu gerçekleşiyor. KARBEM'de dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği vererek, onların şanslarını artırmaya gayret ediyoruz. Eğitim kart uygulamasıyla fakir fukara ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz. Açtığımız semt merkezleriyle aile bütçesine katkı sağlamak isteyen  kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Birçok sosyal faaliyetlerimizde hep dar gelirli insanlarımızın yanında olmaya, küçük de olsa yaşamlarını rahatlatmaya gayret ettik. Bunları yaparken belediye çalışmalarını da ihmal etmedik. Asfalt plentiyle, aracıyla gereciyle, çalışanlarıyla her işini kendisi yapabilen bir belediyeyi hep birlikte yarattık. Karabağlar’a helal-i hoş olsun!Umarım bundan sonra da bu hizmetler aksamadan devam eder” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızı dinledik”
Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın her türlü hizmete layık olduğunu, onların görüş ve önerileri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Karabağlar Belediyesi her yaptığı yatırımla halkını, toplumunu düşündü ve onların isteklerini yerine getirdi. Bu şekilde de dinamik bir belediye haline geldik. 31 Mart sonrası görevimi teslim ederken gönlüm çok rahat olacak. Dinamik bir belediyeyi teslim etmenin onurunu, gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bu çok çok önemliydi. 10 yıllık sürenin her dakikasını dolu dolu geçirdim. Dolu dolu hizmet etmeye çalıştım. Bunları çalışanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, hep birlikte yaptık. Burada bir cümle kurmak istiyorum. Şunu göremedik! Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanının sesini duymayanlar oldu. O duymayanlara bir kez daha bu sesi hatırlatmak istiyorum.”

Nasreddin Hoca'yı görsünler!
 Zamanında çok eleştirilen Nasreddin Hoca binasının bugün çocuk kültür bilim merkezi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Türkiye'nin önde gelen yazarları burayı çok eleştirdi. Şimdi ben buradan onları davet ediyorum. Gelin, gezin. Gençlere çocuklara nasıl faydalı olduğunu görün. Zahmet olmazsa onu da yazın, tüm Türkiye okusun, görsün” diye konuştu.

“Karabağlar’ı ranta teslim etmedik”
Başkan Selvitopu, seçim sürecinde kimi adayların Karabağlar Belediyesi'nin açtığı davaları geri çekme sözü vermesine de değinerek, “Hakka, hukuka ve adalete inanıyorsanız neyi geri çekeceğinizi çok iyi değerlendirmeniz lazım. Biz yaptığımız hukuk mücadesiyle Karabağlar'ın hakkını savunduk. Karabağlar’ın hakkını ranta teslim etmedik. Karabağlar'a rant gözüyle bakanlara buraların halkın malı olduğunu hatırlatma gereği duyduk. O  davaların hepsinde de haklı çıktık. Bundan sonraki süreçte siyasi çalışmalarıma devam edeceğim. Doğru yapılan işleri destekleyeceğim. Ama yapılan bir yanlış olduğunda da hiç kimsenin şüphesi olmasın, Karabağlar'ın eski belediye başkanı olarak en başta ben karşı duracağım. Bu kentin değerlerini, halkın değerlerini korumak bizlerin görevi olacak” diye konuştu.

Muhtardan teşekkür plaketi
Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Kösen de konuşmasında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Başkan Selvitopu'na teşekkür etti ve günün anısına plaket sundu.

İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen de, “İzmir'de ve Karabağlar’da yaptıklarınızdan ve pazarcılar esnafına göstermiş olduğunuz katkılardan dolayı size binlerce kez  teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Selvitopu ve beraberindekiler butona basarak ilk harcı temele koydular.

Bahçelievler Mahallesi Ulu Önder Caddesi'ndeki 4500 metrekare arsa üzerine inşaatına başlanan Yeşilyurt pazaryerinde 250 tezgah ve 115 araçlık otopark olacak. Yeşilyurt pazaryeri inşaatı 2025 yılında tamamlanacak.

 
CHP İzmir'de kritik zirve... Tugay'dan 'parti içi dizayn' mesajı!
 
31 Mart mesajı: ‘Yeter artık' derseniz herkes hesabını ona göre yapacak!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lome 7 Mart 2024 Perşembe 09:43

belediye başkanlığı iki dönemle , vekillik üç dönemle sınırlandırılmalı chp bunu tüzüğüne koymalı. yoksa bazıları aday belirleme sürecinde neredeyse mezardan kalkıp gelecek. arıza çıkartanlar hep mezara kadar başkanlık, vekillik isteyenlr...

Yorumu oyla      3      1  
murat 7 Mart 2024 Perşembe 09:35

Son nefesinize kadar başkan olarak mı kalacaktınız? Gençlere güvenenin, onlara destek olun yeter.

Yorumu oyla      5      1  
BARIŞ 7 Mart 2024 Perşembe 09:21

Rüyasında bile göremeyeceği belediye başkanlığını zat-ı muhterem(!) kocaoğlu sayesinde 2 dönem üst üste yapan, güzel İzmir'in 20 yıldır önünü tıkayan zihniyete bak sen, yeğenlerine eş dostuna liyakatsiz imkanlar sağlayacağı 3.dönem görevi verilmedi diye hiç utanmadan bir de seçimler kaybedilsin diye halkı galeyana getirmeye çalışıyor.

Yorumu oyla      4      1  
cem demir 7 Mart 2024 Perşembe 08:56

karabağları kaybetsinler sonra da biz ne yaptık diye düşünsünler sayın başkan...sizin ne kadar özverili çalıştığınızı biz biliyoruz...

Yorumu oyla      8      7  
Karabağlar Esnafı 7 Mart 2024 Perşembe 01:02

Başkanım sizin hakkınız yendi, siz hiç merak etmeyin 31 Mart günü sandıkta gereken yapılacak! Vatandaş chp'ye sandıkta direk kırmızı kartı gösterecektir... İçiniz rahat olsun tıpış tıpış asla oy vermek yok...

Yorumu oyla      9      6  
6 Mart 2024 Çarşamba 23:24

10 yıl yetmedi mi?

Yorumu oyla      11      9  
çakırpençe 6 Mart 2024 Çarşamba 22:44

Sevgili başkan merak etmeyin; KARABAĞLAR ı kaybettiklerinde yananı görür ALLAH.Sizin AHINIZ vursun inşallah genel merkezi. 1 Nisan dan sonra haydi KURULTAYA.

Yorumu oyla      13      9  
baran 6 Mart 2024 Çarşamba 20:10

Ranta teslim etmemiş. Hay senin rantına. Karabağalar da ne iş yaptın o nu söyle? Hiç bir iş yapmadığını gizlemek için ranta teslim etmedik sözü klişe oldu artık. Ona senden sonra gelecek iktidar karar verecek. Şu bld. binasını yanına yaptırdığınız çarşı bayağı netameli mesela.

Yorumu oyla      10      12  
Poligonlu 6 Mart 2024 Çarşamba 19:19

Sayın Selvitopu CHP ne yaptığını bilmiyor günü birlik siyaset yapıyorlar bunların hakkından Lütfü Savaş gelir...

Yorumu oyla      14      6  
SOKAK 6 Mart 2024 Çarşamba 18:20

Sorun 15. yıl mı Sayın SELVİTOPU? Bu ve benzeri yerlerde görev iki dönemden fazla olduğu zaman işin tadı kaçıyor. Size düşen, yeni döneme ve partinize artısı olacak söylem ve davranışlarda bulunmaktır. NOKTA

Yorumu oyla      15      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan Dikili'ye yeni hayat hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili Yaylayurt Mahallesi’nde ...
Bayraklılı miniklere 5'inci yuva!
Okul öncesi eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Bayraklı Belediyesi, ...
Büyükşehir depremzedelerle dayanışmayı sürdürüyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6 Şubat’taki deprem felaketinden ...
 
Karşıyaka'da İngiliz Şef ile müzik şöleni
Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde unutulmaz ...
Büyükşehir'den üreticiye can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan üreticilerine sağladığı yem ...
Selçuk'ta 8 Mart'a özel 'kadın ezgileri' etkinlikleri
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Selçuk Belediyesi ve Efes ...
 
Bozdoğan'da Çerçioğlu'na sevgi seli
Aydın Büyükşehir Belediyede Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
İzmir'de grev dalgası... Ulaşım o tarihte duracak!
İZELMAN’da çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 7 bin 500 işçi, ...
İZSU’dan Menderes'te 34 kilometrelik dere temizliği!
İZSU Genel Müdürlüğü, sel ve taşkın tedbirleri kapsamında Menderes’te ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva