HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2024 Salı - 15:36

İzmir'de grev dalgası... Ulaşım o tarihte duracak!

İZELMAN’da çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 7 bin 500 işçi, ikramiyeler, gıda yardımları ile ilgili yaklaşık 20 bin TL’lik alacaklarından kaynaklı iş bırakma kararı aldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada "Mart 11’i akşamına kadar bize haber geldi geldi, gelmezse İzmir halkı otobüssüz kalacak. Belediyeye para ayın 10'unda geliyor. 11 Mart günü akşama kadar bekliyoruz. Paranın hesaplara yatmadığını duyarsak 12 veya 13’ünde İzmir’i büyük bir grev ve direniş bekleniyor" dedi.

İzmir de grev dalgası... Ulaşım o tarihte duracak!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşmesi krizinin ardından bir kriz de Genel İş Sendikası ile yaşanıyor.

İZELMAN’a bağlı ulaşım, park bahçe, büro, fen işleri ve destek hizmetlerinde çalışan 7 bin 500 işçi arasında örgütlü DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şubeler ikramiye ve gıda kartlarında yaşanan gecikmelerin ardından iş bırakmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre işçilerin ikramiyeler ve gıda yardımları kapsamında yaklaşık 20 bin TL alacaklarının olduğu öğrenildi.

BİN 300 OTOBÜS ÇALIŞMAYACAK
İş bırakma eylemi özellikle ulaşımı etkileyecek. Sabah saatlerinde kent içi ulaşımı sağlamak için yola çıkan yaklaşık bin 300 otobüs hizmet üretmeyecek.

Diğer yandan krizin çözülmesi ile ilgili olarak büyükşehir bürokrasisi ile sendika arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

BU SEFER EKSİKSİZ İŞ BIRAKACAĞIZ
İş bırakmaya dair DİSK’te basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan DİSK Genel İş 3 no’lu şube başkanı Serap Yılmaz, “Biz en az 3 haftadır görüşmeler yapıyoruz. Bize söylenen ikramiyeleriniz sıkıntı değil gıdalarla ilgili eksik var görüşmesi olmuştu. Bugün gittiğimizde ikramiyelerimizde de sorun olduğu söylendi. Ramazan öncesi erzakları alalım dedik ama ikramiyeler ile sıkıntıların olduğu söylendi. Biz de görüşmelerimizi sonlandık. Bu sefer eksiksiz iş bırakacağız” dedi.

HER DEFASINDA ÖNÜMÜZE PİŞİRİP PİŞİRİP SEÇİM VAR GİBİ BAHANELER SUNDULAR
DİSK Genel İş 1 nolu şube başkanı Engin Topal ise yaptığı açıklamada; yapılan görüşmelerde ödeme yapılamamasını ‘bahane’ olarak değerlendirdi. Topal, ayrıca bunun siyasi bir karar olmadığını belirterek, “Yaklaşık TİS’ten önceden beri devam eden bir süreç. İkramiye ve sosyal haklarımız ile ilgili 18 bin 500 kişinin 1 ve 3 no’lu şubelerin bir görüşmesini yaşadık. Her gittiğimizde ayrı bir bahane ve ayrı bir süreç anlattılar. Bizi bu duruma getirdiler. Daha önce de görüşmelerimiz oldu; bu görüşmelerimizde ikramiyelerde bir sorun olmadığı söylendi. Maaşlara bir gün kala ikramiye ve gıda parası yok dendi. Bu da bardağı taşıran son damla oldu. 19 bin personelin olduğu örgütten böyle dalga geçirmek gibi konuşmak bizi çok üzdü. Siyasi kargaşaya alet olmamak için çok sabrettik. Her defasında önümüze pişirip pişirip seçim var gibi bahaneler sundular. Bir aydan daha fazla süredir siyasilerin söylediği emek en yüce değerdir. Lafa gelince ne güzel ama icraate gelince böyle olmuyor. ESHOT, İZELMAN, park bahçelerde güvenlikte biz bahane üretmiyoruz. Yağmur yağdı, pandemi oldu gibi bahanemiz olmadı. Alın terine gelince sıra koca lafların edildiği zamanlarda ödeyin deyince yok diyorlar” dedi.

‘BAŞKA BİR PARTİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMÜYORUZ’
Seçimler öncesinde verilen bu kararın siyasi olmadığının altını çizen Topal, “Ramazan ayı geldi diyoruz. Bizi siyasi çakışmaya çekmeleri hoş değil. Başka partinin ekmeğine yağ sürüyoruz anlayışı olmasın. Bizde böyle bir mantık yok. Sabahın 4’ünde otobüse binip sokaklara çıkıyoruz. Defalarca uyarı eylemleri yaptık. İki gün gecikince DİSK sokağa döküldü diye bir şey yok, defalarca görüşmeler yaptık. Sıra ödemeye gelince kocaman laflar unutuluyor. Biz buna muamma göstermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

‘İZMİRLİLER O GÜNLERDE YAYA GİTMEK ZORUNDA OLACAK’
Topal, Mart ayının 7’sinden sonra ücretler yatmadığı sürece her an otobüslerin duracağını belirterek, “Ayın 7’sinde ikramiyelerimiz ve gıda kartlarımız var. Ücretlerimiz yatmazsa eğer gününde yatmadığı sürece Ramazan ayında girdiğimiz o günlerde otobüsleri durduracağız. İzmirliler yaya gitmek zorunda kalacak. Ben kimsenin siyasi görüşüne veya kimsenin ekmeğine yağ sürdüğüm yok. Sorumluluğunu aldığımız arkadaşların hakkını istiyorum. Başka bir şey çıkarmasınlar, çıkarırlarsa onların sorundu. Paramızı almadığımız sürece bir sabah otobüssüz uyanacağız” dedi.

HERKES GREVE HAZIR OLSUN
Konu hakkında açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “2019 ve 2023 süreci bitti. CHP’li belediyelerde eylem yapıyorsunuz diye bize sözler söylüyorlardı, seçimlere taş koyuyorsunuz diyorlardı. Biz bu sebeple bazı eylemleri yapmadık bu bir özeleştiri. Artık dalga geçilmek istemiyoruz. Yaslanabildiğimiz yan haklarımızın ödenmemesi tercihin işçiden yana değil başka yerlerde kullanılmasına tahammül edemiyoruz. Nereye nerede sahip çıkacağımızı çok iyi biliyoruz. Haklarımız için bundan sonra hiçbir güç bizi geri bırakmayacak. Bundan sonra otobüs durması gerekiyorsa duracak. Siyasi partilere değil kendi alanlarında yaratacak. Tüm siyasi partilere ve gelecek olanlara mesajımız ücretlerimiz ödenmezse aslanlar gibi o mücadeleyi vereceğiz. Bundan sonra buna herkes hazır olsun” dedi.

12’Sİ YADA 13’ÜNDE İZMİR’İ BÜYÜK BİR GREV VE DİRENİŞ BEKLENİYOR
Bundan sonra eylemlerine devam edeceklerini belirten Sarı son olarak şunları söyledi:

Mart 11’i akşamına kadar bize haber geldi geldi, gelmezse İzmir halkı otobüssüz kalacak. Yağmur olur işçiler sokakta, pandemi olur işçiler sokakta, sular kesilir işçiler sokakta. Biz artık paranın öncelikle işçilere verilmesini istiyoruz. Belediyeye para ayın 10'unda geliyor. 11 Mart günü akşama kadar bekliyoruz. Paranın hesaplara yatmadığını duyarsak 12 veya 13’ünde İzmir’i büyük bir grev ve direniş bekleniyor. Bundan sonra mücadeleyi aynı bayrak altında dalgalanmak zorundayız. Ayrışmanın ve tartışmanın bir anlamı yok. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Bundan sonra olacak belediye başkanları; biz haklarımız için hep sokakta olacağız. Belki gece bırakacağız belki sabah bırakacağız. Bu para yatmazsa o otobüsler duracak.-

 
Ege İhracatçı Birlikleri'nden 1 milyar 580 milyon dolarlık ihracat!
 
AK Partili Kasapoğlu: İzmir'in kayıp yıllarını telafi edeceğiz
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuncer Atlatırlar 8 Mart 2024 Cuma 22:49

İzmir halkını sıkıntıya sokacak her hareket ,uzlaşma ve iyi niyetle halledilmeli.Oyle tehditvari ifadelerle bir yere varılmaz. Her calışan haklarını almalı. Ama arada halk mağdur edilemez.

Yorumu oyla      0      0  
İzmir Aşığı BB. 7 Mart 2024 Perşembe 11:37

Maaşlar cepte... İkramiyeler ve gıda yardımı ödemeleri gecikti diye İzmir''liyi cezalandıracaksınız öylemi??? Maaşlarınız ödenmemiş olsa İzmirli sizinle beraber grev nöbeti tutardı! Bu yapılan AKP hükümetinin sendika yönetimine vereceği avantayı alabilmek için İşçiyi kışkırtmaktan başka bir şey değil. Bunun aksini düşünmek de saflıktan başka bir şey olamaz!

Yorumu oyla      1      0  
şermin yolcu 7 Mart 2024 Perşembe 10:07

adamdaki tehdite bak, halk düşmanı izmirliyi tehdit ediyor, tunca müstahak.. bu adamı siz şımarttınız..

Yorumu oyla      0      0  
şahin 7 Mart 2024 Perşembe 10:05

hey gidi memiş hey... hani tunctun dağları deliyordunuz...adam size ekstradan yüzde 10 daha ek zam yaparken iyidi...sen akrabalarını belediyeye doldururken de iyiydi, eşin çocuğun..

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 7 Mart 2024 Perşembe 09:52

Bunların alayını işten çıkaracaksın her seçim öncesi aynı şarkı kime hizmet ediyorsunuz

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet 6 Mart 2024 Çarşamba 10:23

Maaşını zamanında almıyormusunuz ne bu tam seçim zamanı grev kararı durdun durdun tam da seçime giderken neyin hesabı bu hakkınızı tâbi ki arayacaksın ama zamanlama manidar

Yorumu oyla      2      0  
İzm 6 Mart 2024 Çarşamba 10:05

Adam sokak ağzıyla bizleri tehdit ediyor. Belediye ödemez ise halkın gırtlağına çökeriz der gibi Lügat yanlış çok yanlış Haklı isen haklılığını düzgün ifade et

Yorumu oyla      1      0  
Murat 6 Mart 2024 Çarşamba 09:58

Kardeşim, tamam herkesin geçim sorunu var,haklısınız..Ama hemen greve sarılmayın,hemde 20.000.tl.için..diğer mağdur olacak emekçileri de düşünün..Sendikacı hanımefendiye kabadayı dili hiç yakışmamış,resmen sokak jargonu..Devrimci sendikanın devrimci kelimesini katletmeyin..Biraz sakin olun lütfen..

Yorumu oyla      1      0  
chpli 6 Mart 2024 Çarşamba 09:30

soyer hem maaş ödemiyor hemde giderayak 1000 tane dersim bölgesinden personel alıyor.

Yorumu oyla      0      3  
Realist 6 Mart 2024 Çarşamba 09:27

Eeeh olacağı buydu.Bol keseden dağıtıldı.Şimdi de önünü alamıyorlar.Neymiste otobüsleri caliştirmayacaklarmis.Ceplerinden aldılar doğru.Halkin malını halka vergilerimizle alınan devlete ait mallar.Kendi yönetimlerden dolayı İzmir halkını mağdur ediyorlar.Durmadan grev durmadan grev.Bunedirya.Adamlar doymuyor ya.İnsanlar asgari ücretle perişan olurken.Bunlar para para da.Hizmet yok ulaşim adam gibi değil.Nerden tutsan elinde kalıyor.Ama mustehakk.Olan bizim gibi garibanlara oluyor.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan Menderes'te 34 kilometrelik dere temizliği!
İZSU Genel Müdürlüğü, sel ve taşkın tedbirleri kapsamında Menderes’te ...
Çiğli adayı Yıldız'dan 'çöp ittifakı' çıkışı!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, Evka 5 Seçim Ofisi’ni büyük ...
Aliağa Belediye Meclisi toplanıyor
Aliağa Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, bu akşam saat 18.00’de ...
 
Bakan Tekin'den Bergama'ya uygulama oteli müjdesi!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Gençlik kolları Genel Başkanı İzmir ...
Karşıyaka’da Çatı Bostanlı Stüdyo’ya yoğun ilgi
Sanatı ve sanatçıyı destekleme vizyonuyla çalışmalarına yön veren Karşıyaka ...
ESHOT’tan fuarlar için ulaşım düzenlemesi
ESHOT Genel Müdürlüğü, Fuar İzmir’de 6-10 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ...
 
Büyükşehir'de TİS krizi.. İzmir'de binlerce işçi sokağa indi!
İzmir Büyükşehir’de çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş ...
Menemen’de belediyeden miting gibi fitness açılışı!
Menemen Belediyesi Halil Alkaya Spor Tesisi, yoğun bir katılımla gerçekleşen ...
Başkan Soyer vefa gecesinde konuştu: İyi ve temiz insanlar siyasette olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Belediye Başkanları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva