HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Kasım 2015 Cumartesi - 11:50

Selçuk'un 'yardım eli' her yerde!

Selçuk Belediyesinin geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği "Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” bakım ihtiyacında olan vatandaşların kapısını çalmaya başladı.

Selçuk un  yardım eli  her yerde!

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki görevli ekip çalışanları, ilk olarak Zeytinköy mahallesinde yaşayan yaşlı bir çiftin evini ziyaret etti. Ev temizliğinden kişisel bakım ihtiyacına kadar tüm detayları gözden geçiren ekipler, vatandaşın yüzünü güldürdü. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, ihtiyaç sahibi vatandaşların yapacakları müracaat ile her ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

EKİPLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Selçuk Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Selçuk’un yardım eli” sloganıyla hayata geçirdiği "Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” bundan böyle yardıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşların yanı başında olacak. Selçuk sınırları içerisinde bakım ihtiyacı duyan vatandaşların sağlık ihtiyacının yanında barınma koşullarının iyileştirilmesi, giyinme, yiyecek ve kişisel bakım ihtiyaçlarının bir bütün olarak karşılamak için geçtiğimiz günlerde Selçuk Devlet Hastanesi ile ortak protokol imzalayan Selçuk Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların kapısını çalmaya başladı. İlk olarak Zeytinköy Mahallesi'nde yaşlı bir çiftin yardımına koşan ekipler, ev temizliğinden, kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamalarında yardımcı oldular. Yaşlı çiftin evine erzak paketi ve yemek de götüren Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Ekipleri, çiftin yüzünü güldürdü.
Selçuk Belediyesinin vermiş olduğu bu hizmetten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden yaşlı çift, Selçuk Belediyesine ve Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Ekiplerine teşekkür ettiler.



"SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DE ÖNCÜ OLACAĞIZ"
Geçtiğimiz günlerde hayata kazandırılan projelerden biri olan “Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri"ni Selçuk Devlet Hastanesi ile ortak protokol imzalayarak başlattıklarını, bunun önemli bir ayağının da Selçuk Belediyesi olarak üstlendikleri  kaydeden Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Hasta, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşın evdeki sosyal imkanlarını iyileştirmek için vatandaşların kapısını çalmaya başladıklarını söyledi. Yardım ihtiyacı duyan vatandaşların ev temizliğinden, kişisel temizliğine kadar sağlıklı bir şekilde bakım ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Karakurt, "Bu noktada biz bütün kapıları çalıyoruz ve çalmaya devam da edeceğiz. Gerçekten ihtiyacı olan, bizim tespit ettiğimiz ve vatandaşlarımızın bize müracaat ettiği başvuruları değerlendirip bu hizmeti en iyi şekilde halkımıza vereceğiz" dedi.

Evde bakım hizmetleri konusunda vatandaşlardan da destek beklediklerini belirten Karakurt; " Sosyal Belediyecilikte de öncü olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmetlerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, yakın çevresinde ya da akrabalarından yardım ihtiyacı olan kişileri, Belediyemiz Sosyal Yardım Müdürlüğüne bildirmeleridir.  Ekip arkadaşlarımız müracaat eden her ihtiyaç sahibi vatandaşın evine gidip bu hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirecekler  " diye konuştu.

Selçuk Belediyesi olarak vatandaşlardan bu konuda destek beklediklerini hatırlatan Karakurt, Sosyal Belediyeciliğin gerektirdiği bu hizmetleri artırarak devam ettireceklerinin altını çizdi.

 
FOODEX’te lezzetler yarıştı!
 
Diyarbakır’da çatışma: 18 yaşındaki genç öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaeli’nden Ödemiş’e araç desteği!
Vatandaşa sunulan hizmetin kalitesini arttırmak amacıyla belediyeler arasındaki ...
Buca’da Enver Aysever coşkusu
Cumhuriyet Haftası etkinlikleri Buca’da hız kesmeden devam ediyor. Buca ...
Bornova’da vergi ödeyene büyük kolaylık
Bornova Belediyesi, emlak vergisi ve çevre temizlik vergilerinin ikinci ...
 
Başkan Akpınar: Kadına şiddeti yeryüzünden sileceğiz
Karşıyaka Belediyesi tarafından 5-6 Kasım'da 'Kadına Yönelik Şiddet' temasıyla ...
Konak’ta dönüşüm hamlesi: Hem çevreci hem dekoratif
Konak Belediyesi geri dönüşümü yaygınlaştırmak ve çevre bilincini artırmak ...
Kaklıç’ta geleneksel aşure
Kaklıç Mahallesi sakinleri bu yıl da geleneksel aşurelerini yapıp, mahalle sakinlerine dağıttılar.
 
Kocaoğlu mülteci sorununu AB gündemine taşıdı!
İzmir’in ev sahipliğini yaptığı Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) ...
İzmir Ata’sı için yürüyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 8. kez düzenleyeceği “Ata’ya Saygı ...
Konak Meclisi’nde yüksek tansiyon: CHP’den Pekdaş’a soru yağmuru
Konak Belediyesi Kasım ayı ikinci oturumunda CHP’li meclis üyeleri Vedat ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva