HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2014 Perşembe - 10:50

Selçuk'tan güzel haber: Ayasuluk Kafe açıldı

Proje maliyeti 594 bin 760 TL, uygulama maliyeti ise 5 milyon 617 bin lirayı bulan Ayasuluk Kalesi Restorasyon Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi’nin ilk etabının açılışı Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür tarafından yapıldı

Selçuk tan güzel haber: Ayasuluk Kafe açıldı

İzmir- Açılışa Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplamda 170 bin metrekareyi kapsayan projenin ilk etabında 9 bin 500 metrekarelik alanda kalenin doğu yamacında yer alan gezi güzergahlarının, Ayasuluk Kafe’nin ve karşılama meydanının düzenlenmesini kapsayan alanın açılışı yapılarak Apasa projesinin ilk adımı atıldı.
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Özellikle  son 7-8 yıldır (bu kentte işsizliği nasıl azaltırız. Ekonomisini nasıl güçlendiririz) diye kafa yoruyoruz. Bunun içinde kentte yaşayanlarla bir yol haritası çizdik. Tarımla, turizmle ve hizmet sektörü ile Selçuk’u kalkındıracağımız ayağı yere basan projeler yapıyoruz.  Bugün bu büyük projenin ilk etabının açılışını yapıyoruz. Bu daha bir başlangıç projenin toplam uygulama alanı  170 bin  metrekare. İçerisinde Artemis tapınağını, İsabey Cami’ni, İsabey hamamları  , St Jean Bazilikasını ve  St. Jean Kilisesi’ni kapsayan gezi güzergahları yer alacak. Bu proje kapsamında kalenin içerisinde bir tane dışında ise üç tane daha kafeterya tarzında sosyal mekanlar yaratacağız. Satış yerleri ziyaret noktaları, gezi güzergahları seyir terasları da yapılacak. Amacımız şu hep beraber çalışacağız. Birimiz orada kartpostal satacak, birimiz halı, turistik eşya satacak, birilerimiz taksicilik yapacak, bazılarımız rehberlik yapacak. Belediyeye adam alarak bu işsizliğin problemini çözemeyiz. Yaptığımız bütün işler kentimizi kalkındırmak için, ekmeğimizi büyütmek için kenti gelecek kuşaklara korunmuş bir şekilde bırakmak için çalışıyoruz.  Bu proje ile birlikte İsabey Mahallesi’ndeki tüm evlerin cepheleri yenilenecek. Selçuk’un turizm merkezi olacak bir projenin açılışını yapmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum hayırlısı olsun” dedi.
Selçuk’un giriş kapısı olan Ayasuluk Kalesi’nin Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma çalışmalarını kapsayan “Apasa projesi” sayesinde İstasyon Meydanı, Kent Belleği binası, Artemis tapınağı, İsabey Camii, İsabey hamamları, St. Jean Bazilikası, St Jean mezarlığı projenin içerisinde yer alacak ve gezi güzergahları ve çevre düzenleme projeleri sayesinde yılda 1 milyon turist Selçuk’un merkezine çekilecek. 
Selçuk’un yeni kültür rotası olan Apasa Projesi uygulama maliyeti 5 milyon 617 bin lira, uygulama alanı toplam 170 bin metrekare. İlk etabı tamamlanan projenin toplam alanı 9 bin 500 metrekare uygulama maliyeti ise 600 bin lira. İlk etap projesi kapsamında kalenin doğusunda yer alan kısımda  115 metrekare kapalı alan, 120 metrekare yarı açık, 300 metrekare açık oturma alanı ve 650 metrekare yeşil alana sahip, kapalı alanda 40, açık alanlarda ise 140 kişi oturma kapasite Ayasuluk Kafe’nin yapımı tamamlandı. 9 bin 500 metrekarelik bölümünün yapısal, bitkisel çevre düzenlemesi uygulama ve sulama projeleri yapılarak. Ayasuluk Kafe’nin güney kısmında  yer alan alanda ise 40 metrekare boyutunda Selçuk’un tarihsel  dönemlerini yansıtan    semboller ve sanatsal seramikler yer aldı.
Efes’e destek olacak yeni bir turizm destinasyonu  Apasa Projesi’nin  açılışına birçok vatandaş eşlik ederken Başkan Ülgür İlçe Başkanı Özge Yıldırım, meclis üyeleri ve vatandaşlarla açılış kurdelesini keserek Ayasuluk Kafe’yi ve çevresini gezdi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da tarih öncesi yaşam müzesi
Bornova Belediyesi’nin Dünya Mimarlık Festivali’nde ilk 10 proje arasına ...
Karşıyaka’da tadilat krizi: Belediyeden TCDD’ye mühür!
Devlet Demir Yolları’nın Karşıyaka İstasyonu’nda bulunan tarihi eser nitelikli ...
Başkan Tatı kendi yaptırdığı merkeze kendi adını verdi!
2.6 milyon liraya mal olan Kültür Merkezi törenle açıldı. Merkeze Buca’ya ...
 
İl Genel Meclisi’nin son imtihanı: RES!
İzmir İl Genel Meclisi'nde yerel seçime günler kala rüzgar enerji santrali ...
Gaziemir’de ‘yeşil kutlama’
Gaziemir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle ...
İpek Nostalji Turnuvası'nda kazanan AOSB
Kanser tedavisi gören 7 yaşındaki İpek’in adını taşıyan ve 5 aydan beri ...
 
Bergama’da fidan bayramı: Kocaoğlu’ndan ‘yerelde kalkınma’ mesajları
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “20 bin çiftçiye toplam 500 bin meyve fidanı”nın ...
Konaklı 39 çifte toplu nikah
Beş yıl boyunca bine yakın çiftin nikahını kıyan Demokratik Sol Parti ...
Konak’ta Sunshine Band’den unutulmaz konser
Konak Belediyesi tepeden tırnağa yenilediği Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva