HABERLER>GÜNCEL
8 Mart 2024 Cuma - 11:32

Şehir Plancıları’ndan ‘Zorlu Gökdelen’ açıklaması… İş makineleri orada ne yapıyor?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yargıya taşınan Zorlu Konak Projesi’nin imar planı ve yapı ruhsatı mahkeme tarafından iptal edilirken projenin tüm inşai faaliyetleri durdurulmuştu. Odadan yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri tarafından işlem yapıldığı bildirildi. Açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm inşai faaliyetlerin hazırlanan Yapı Tatil Tutanağı ile durdurulduğu bildirilmiş olmasına rağmen bugün alanda iş makinelerinin işlem yapıyor olması izaha muhtaçtır” denildi.

Şehir Plancıları’ndan ‘Zorlu Gökdelen’ açıklaması… İş makineleri orada ne yapıyor?

EGEDESONSÖZ- Kent gündeminde uzunca süre yükseklik tartışmaları ile yer tutan, Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alana Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesinin imar planı ve yapı ruhsatı iptal edilmişti.

İnşaat faaliyetlerinin durduğu alanda ise bugün yeni bir gelişme yaşandı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri tarafından işlem yapıldığı bildirildi.

Yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"ZORLU GÖKDELEN" ALANINDA İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT İŞ MAKİNELERİ NE YAPIYOR? 

Kamuoyunda "Zorlu Gökdeleni" olarak bilinen Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 7491 ada 1 parsel ve yakın çevresinde 01.03.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri tarafından işlem yapıldığı tespit edilmiş, basın ve çok sayıda vatandaş tarafından Şubemize bu yönde bildirim yapılmıştır.

Söz konusu alanda yürütülen tüm iş ve işlemlerin durdurulması ve iptal edilmesine ilişkin yürüttüğümüz yazışmalar sonucunda 23.01.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "…tüm inşai ve fiziki faaliyetlerin durdurulduğunun, Konak Belediye Başkanlığının ilgili Müdürlüğünden izin alınmaksızın veya bir üst mahkemenin bozma kararı olmadan inşaata başlanmaması gerektiğinin tebliğ edildiği…" Şubemize bildirilmiş ve bu husus 13.02.2024 tarihli basın açıklamamız ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Soruyoruz! Çünkü bir kent suçunun daha hayata geçmesinden kaygılanıyoruz.

Yukarıda bahsi geçen ve mahkeme kararıyla iptaline karar verilen plan sonrası Konak Belediyesi ve/veya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak onaylanan herhangi bir 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmamasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesince alanda yürütülen iş ve işlemlerin yasal dayanağı var mıdır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu Uygulaması üzerinden yapılan incelemeden de anlaşıldığı üzere Büyükşehir Belediye Meclisince 10.11.2008 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği sınırları içerisinde yer alan park alanının (bahse konu parselin batısında yer alan) yapılan imar uygulamaları sonucunda kamuya terkinin sağlandığı anlaşıldığından iş makinelerinin çalışma yürüttüğü alanda ne tür bir inşai faaliyet yürütülmektedir?

Kamu idaresinin söz konusu alanda ilgili mahkeme kararları neticesinde plan kararlarını yeniden düzenlemesi beklenirken plansız bir alanda işlem yaptığı görülmektedir. 

23.01.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm inşai faaliyetlerin hazırlanan Yapı Tatil Tutanağı ile durdurulduğu bildirilmiş olmasına rağmen bugün alanda iş makinelerinin işlem yapıyor olması izaha muhtaçtır.

Uyarıyoruz… Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak yapılması gereken işlemlerin takipçisi olduğumuzu bildiriyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin hukuka aykırı herhangi bir işlemin parçası olmamasını temenni ediyor, konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinden kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz.

 
TTO’dan 'yeşil dönüşüm' toplantısı
 
İzmir'deki taksici cinayetinde karar
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mart 2024 Cuma 20:46

Ne gökdelenmiş arkadaş! Buraya 5 dakika mesafede yerler mülteci kampı gibi

Yorumu oyla      1      0  
Sema 8 Mart 2024 Cuma 19:17

Hulusi bey doğru yazmış yasalar değişmesi şart her yatırımına karşı çıkan odalar a karşı davalar açılmalı soruşturma başlatılması lazım izmir bunları elinde oyuncak oluyor acilen oda başkanları yargılanmalı

Yorumu oyla      1      0  
Hulusi 8 Mart 2024 Cuma 16:14

Bunlar Kim tapulu yerlere bile itiraz edebiliyor kendi işlerini yapacağına izmirin sahibi zannediyor yasal boşlukları kullanıp kendilerini haklı zannediyor valisi içişleri bakanı kaymakam bunlara nasıl izin veriyor bunları izmir izmirli zaten istemiyor inşallah kapanır bu odalar kent konseyleri gezi sevdalilari gelişimin önünde duranlar izmirde söz hakki olamaz

Yorumu oyla      3      1  
KADER ÇUKURU 8 Mart 2024 Cuma 14:15

İZMİRDE BİR ÇUKURUMUZ VARDI İKİNCİ BİR ÇUKURUMUZ DAHA OLSUN NE OLACAK ŞEHİR PLANCILARINA VEYA MİMARLAR ODASINA VE BENZERİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLERINA ZARARI YOK TABİKİ BU TÜR ENGELLEMELERİN VYA İTİRAZLARIN YAPILMASI İZMİRİN YARARINA OLMUYOR DİĞER YATIRIM YAPACAK TÜM FİRMA VE KURULUŞLAR BU ENGELLEMELER YÜZÜNDEN YATIRIMLARINI İZMİR HARİCİNDEKİ İLLERE KAYDIRIYORLAR. BENCE BU DURDURMA VE İPTAL DAVALARINI AÇAN KİŞİ VEYA KURUMLARA YATIRIMLARI ÇIKMAZA SOKTUKLARI İÇİN GÜZEL BİR TAZMİNAT DAVASI AÇILMALI VE KAZANILMASI HALİNDE DE İBRET OLMASI İÇİN KURUŞU KURUŞUNA ZARARIN VEYA GEÇİKMELERDEN KAYNAKLI FARKLARI TAHSİL ETMELİ FİRMALAR O ZAMAN BAKALIM BU KADAR KOLAY MAHKEMEYE BAŞVURU YAPABİLECEKLERMİ. BEN BİR İZMİRLİ OLARAK TABİKİ ÇOK KATLI BİNALARA KARŞIYIM FAKAT ELİMİZDE YAPILMIŞ ÖRNEKLERİ VAR KALKIPTA BU KİŞİLERE İZİNLER VB ONAYLAR ÇIKTIKTAN SONRA DAVA AÇIP PROJE DEĞİŞİKLİĞİNİN TALEP EDİLMESİNDENSE PROJE AŞAMASINDA BELEDİYE VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK OLARAK GÖRÜŞLER ALINIP ONAYLANMADAN DÜZELTMELERİ YAPILIP İŞLEME ALINSA BİZ İZMİRLİLERİ DAHA MUTLU EDECEKTİR. BİRŞEYLERİ İSTEMEYEREK YAPTIRMAYARAK İZMİR GÜZELLEŞMEZ DAHADA ÇİRKİNLEŞİR KARŞILIKLI UZLAŞI İLE BİRŞEYLERİ YAPMAK İZMİRE VE İZMİRLİYE KAZANDIRIR BUNU BU ŞEKİLDE YÜRÜTMEK EN GÜZELİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİRAZDA İZMİRLİ SİVİL ŞAHISLARIN FİKİRLERİNİDE DİNLEYİN DERİM. BİZ İZMİRLİLER SIRF ORADAN KALEYİ GÖRMÜYORUZ BASİT BAHANELER ARDINA SAKLANMAYALIM.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 motosiklet, 1 silah, panik anları... Kurtlar Vadisi Alsancak!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir iş yerini kurşunladıktan sonra uzaklaşan ...
FETÖ'nün finans yapılanmasına darbe!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
İzmir Valisi Elban'dan 8 Mart mesajı!
İzmir Valisi Süleyman Elban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 
 
Mehmet KARABEL yazdı... Dikkat! Dikkat!
Mehmet KARABEL yazdı... Dikkat! Dikkat!
Seçimlerde kullanılacak oy pusulası belli oldu
AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, 31 Mart'ta ...
Zehir tacirlerine 'Mahzen-6' operasyonu!
Yalova'da eş zamanlı düzenlenen 'Mahzen-6' operasyonlarında bir organize ...
 
Sokak ortasında 2 kişiyi yaralamıştı... Zanlı tutuklandı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde çıkan silahlı kavgada 2 kişiyi yaraladığı iddiasıyla ...
Mısır'dan ABD'ye kaçış: İadeleri istendi!
İstanbul Eyüpsultan'da 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı lüks cipin çarpması ...
Zelenskiy yarın Türkiye'ye geliyor
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yarın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva