HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2022 Çarşamba - 15:28

Satışa çıkarıp, peşinat istediler… Böyle tuzaklara düşmeyin!

İnternet üzerinden Seyrek Villakent’teki arsasının dolandırıcılar tarafından satışa çıkarıldığını tesadüfen öğrenen Dr. Emine Yılmaz, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Emniyete ve CİMER’e şikayetini bildiren Dr. Yılmaz, satış ilanının verildiği siteye de ilan koyarak, tuzağa düşürülmek istenen vatandaşları uyardı.

Satışa çıkarıp, peşinat istediler… Böyle tuzaklara düşmeyin!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Dolandırıcılar, şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle vatandaşın arsasını bile satmaya kalkışır hale geldi. İnternet üzerinden İzmirli Psikiyatr Dr. Emine Yılmaz’ın Seyrek Villakent’teki arsasını satışa çıkaran, taliplilerden arsa bedelinin yüzde 10’unun paylaşılan İBAN hesabına yatırılmasını isteyen dolandırıcıların izledikleri yöntem, şaşkınlık yarattı.

TELEFONLARA ÇIKAN YOK
Menemen’e bağlı Seyrek’te bulunan Villakent’te sahibi olduğu arsasının bazı kişiler tarafından bir gayrimenkul satış platformunda verilen ilanla satışa çıkarıldığını öğrenen Dr. Emine Yılmaz, dolandırıcıların işbaşında olduğunu fark etti. Hemen emniyet ihbar hattına online olarak başvuran Yılmaz, daha sonra CİMER’e şikayet etti. Dr. Emine Yılmaz, başına gelen tatsız olayı Ege’de Son Söz’e anlattı:

“İsminin İnan Yılmaz ve kendini eşimmiş gibi gösteren dolandırıcı, gerçek değerinin çok altında bir rakamla satış ilanı koyunca, bir hayli taliplinin başvurusuyla karşılaşmış. Bunu nasıl anladım? Bir gün beni bir emlakçı aradı, arsamın satılık olduğunu gördüğünü söyledi. ‘Yok öyle şey’ dedim. Cemil adında bir emlakçı aradı, ona da aynı cevabı verdim. Olaydan şüphelenen Cemil bey, dolandırıcının ona gönderdiği kimlik ve tapuyu benimle paylaştı. Ertesi gün bir kadın emlakçı aradı, sahibinden.com sitesinde satılık arsa ilanımı gördüklerini söyledi. Kadın emlakçı, ‘ama satıcı siz gözükmüyorsunuz, Özlem adında biri görünüyor’ bilgisini verdi. Daha sonra bir emlakçı daha arayınca, ortada ciddi bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.”

PEK ÇOK KİŞİ DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULMUŞ
Dolandırıcıların, arsanın satış fiyatı üzerinden yüzde 10’unun, İBAN numarası verilmiş hesaba yatırılmasını istedikleri bilgisini de alınca, Emniyet’e ve CİMER’e şikayetlerde bulunan Dr. Emine Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolandırıcıların iş çevirdiğini anlayınca, söz konusu siteye ilan verdim. Arsamın parsel ve ada sayılarını da vererek, o arsanın şahsıma ait olduğunu, bazı kişiler tarafından benim adım kullanılarak satmaya çalışanların bulunduğunu, hesaplarına para yatırılmasını istediklerini ve onlara itibar edilmemesi gerektiğini yazdım, uyardım. Sahtekarlarla hiçbir ilgimin olmadığına vurgu yaptım, paylaştıkları bilgi ve belgelere inanmalarını tavsiye ettim. Hakikaten bazı kişiler, peşinatı yatırmak istemişler, hesabın bir şahıs adına açık olmadığını görünce geri adım atmışlar. Benim verdiğim ilandan sonra çok sayıda geri dönüşler aldım. Pek çok kişi dolandırılmaktan son anda kurtulmuş.”

 
Jada Pinkett Smith'ten ilk açıklama!
 
Değerlerimize odaklanıyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Oktar davası sil baştan!
Adnan Oktar suç örgütü davasında haklarında tutuklamaya yönelik yakalama ...
Montrö Bildirisi davasında ara karar
Montrö Bildirisi davasında 5 emekli amiral hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.
3 ilde FETÖ operasyonu: 15 gözaltı
Trabzon merkezli üç ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 8'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.
 
Çeşme Projesi için Bakanlık ne savunma yaptı?
Çeşme Projesi’ne atanan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda Kültür ...
Postacılar Milli Takım için yarıştı!
50. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi ...
Eğitimcilerden ‘okul müdürüne’ sert tepki: Hakkınız da haddiniz de değil!
Bursa Osmangazi’deki Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, okulda ...
 
Tribün lideri cinayeti davasında karar
Genç Fenerbahçeliler tribün lideri 'Dadaş Mehmet' olarak bilinen Mehmet ...
Mahallenin teyzeleri örnek oldu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kırsal Uzundere Mahallesi halkı, çevreyi ...
Yunuslardan otogar çıkarması: 3 kişi yakalandı!
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde asayiş uygulaması gerçekleştirildi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva