HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2022 Çarşamba - 13:40

Eğitimcilerden ‘okul müdürüne’ sert tepki: Hakkınız da haddiniz de değil!

Bursa Osmangazi’deki Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulması için öğretmenlere yazı göndermesinin ardından açığa alınıp sonra görevine iade edilmesi üzerine Eğitim Sen İzmir tarafından yapılan açıklamada, “Haydar Akın’ın laik ve bilimsel eğitime meydan okuması, göz göre göre ödüllendirilmiştir. Bu ülkede yaşayan herkesin eşit değerde olduğu hakikatini sizlere öğreteceğiz!” denildi.

Eğitimcilerden ‘okul müdürüne’ sert tepki: Hakkınız da haddiniz de değil!

EGEDESONSÖZ - Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulması için öğretmenlere yazı göndermesinin ardından açığa alınmıştı. Ancak, siyasi iktidara yakınlıklarıyla bilinen Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen Bursa şubeleri ile çeşitli cemaatlerin Haydar Akın’a destek açıklamaları yapmalarının ardından Haydar Akın görevine iade edildi. Eğitim Sen İzmir şube başkanları, yaptıkları ortak açıklamayla, Haydar Akın’ın görevine iade edilmesini sert bir dille eleştirdi.

GÖZ GÖRE GÖRE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yaşanan bu durumun, sadece bir okul müdürünün değil, eğitim sisteminin bir bütün olarak tarikatların, cemaatlerin ve bunlara destek veren “eğitim” sendikalarının nasıl kontrolüne geçtiğini gözler önüne serdiğine dikkat çekilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Öyle ki, hukuka uygun hareket etmek zorunda olan bir okul yöneticisi olan Haydar Akın’ın aleni biçimde hukuka, çocuk haklarına, anayasanın en temel hükümlerine, laik ve bilimsel eğitime meydan okuması göz göre göre ödüllendirilmiştir. Hâlbuki ortada ağır bir suç bulunmaktadır. Ancak, her zulmün, her eşitsizliğin ve her haksızlığın karşısında dini kendisine kalkan etmeyi alışkanlık edinenler, bırakalım suçlarıyla yüzleşmeyi, her defasında daha cüretkâr eylem ve uygulamalara imza atmaktadır. Bunun adı açık ve nettir! Türkiye’de Haydar Akın ve onun gibi cüretkâr yöneticiler, cemaat ve tarikatlar ile onlara destek veren tüm örgütler, laik ve bilimsel eğitimi un ufak etmeye çalışmakta, dolayısıyla da açıkça anayasal suç işlemektedir.”

TÜM ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜ SEFERBER ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Eğitim Sen olarak, devletin tüm imkânlarını ellerinde tutan ve güçlünün yasasını hukuk sanan herkese bir gerçeği hatırlatmak istediklerine vurgu yapılan açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

“Hepinizi tek tek, isim sisim, örgütsel hafızamıza kazıyor, er ya da geç hukuk önünde hesap vereceğiniz günleri getireceğimizi bilmenizi istiyoruz! Unutmayın ki, çocuklarımızı iğrenç fantezilerinizin nesnesi yapmanızı ve her çocuğun haklarıyla var olduğu gerçeğini yok saymanızı engellemek için tüm örgütlü gücümüzü seferber etmekten vazgeçmeyeceğiz! Haydar Akın ve onun gibilere karşı Türkiye’nin dört yanında okul okul, sınıf sınıf tüm eğitim sistemini mercek altında tutmaktaki kararlığımızı ve çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmemekteki irademizi göreceksiniz! Bu ülkede yaşayan herkesin eşit değerde olduğu hakikatini sizlere öğreteceğiz!”

 
Tribün lideri cinayeti davasında karar
 
Postacılar Milli Takım için yarıştı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 30 Mart 2022 Çarşamba 17:58

yıllarca izmir özel türk lisesi'nde kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda hatta ayrı binalarda okudu..onu hangi emperyal güçler yaptı..açıkla da bilelim ayhan selçuk...

Yorumu oyla      2      3  
Ayhan Selçuk 30 Mart 2022 Çarşamba 14:36

Bunlar; ne müslümandır, ne insandır vede nede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir. Olsa olsa araplara ait yada afganlı şimdiki yönetimi ele alan ABD ve Emperyalist güçlerin ülkemizdeki pislikleri ve vatan hainleridir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tribün lideri cinayeti davasında karar
Genç Fenerbahçeliler tribün lideri 'Dadaş Mehmet' olarak bilinen Mehmet ...
Mahallenin teyzeleri örnek oldu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kırsal Uzundere Mahallesi halkı, çevreyi ...
Yunuslardan otogar çıkarması: 3 kişi yakalandı!
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde asayiş uygulaması gerçekleştirildi.
 
İzmir'de operasyon... Zehir serası!
İzmir'in Bayındır ilçesinde, serada uyuşturucu yetiştirdiği iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.
Solunum sıkıntısı olanlar dikkat! Afrika'dan geliyor!
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Çöl tozu, Kuzey Afrika üzerinden ...
TMO'dan buğdaya zam: Ekmeğe yansıyacak mı?
Uluslararası piyasalarda yükselen buğday fiyatı sonrası Toprak Mahsulleri ...
 
İzmir'in başarılı yönetmeni Egeli öğrencilerle buluştu
Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu, başarılı yönetmen ...
'Harem selamlık' talimatı veren müdür göreve döndü
Bursa'da kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturması talimatı vermesinin ardından ...
Su çekilmesi seferleri vurmuştu... Normale döndü!
İzmir'de kıyılardaki su çekilmesi deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. İZDENİZ'den ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva