HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2021 Cuma - 09:55

Sandal, 'bedeli neyse öderim' dedi: '99 öncesi binalar için yıkım sinyali!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1999 yılı öncesindeki deprem yönetmeliğine göre yapılan evlerin süreç içerisinde yıkımlarından yana olduklarını söyledi. Sandal açıklamasında “Ağır hasarlıdan başlayıp orta ve az hasarlıya kadar devam edeceğiz. "Yaptırmayacağız, Olmayacak, siyaseten bunun bedelini sorarız" diyenler olabilir. Soran hesabını sorar. Deprem olduğunda o evlerden yeni can kayıpları mı bekleyeceğiz? Yeri ve zamanı geldiğinde vatandaşlarımız adına bölgedeki riskli yapıların hızlı ve güvenli şekilde yıkılıp, yenisinin yapılması için bunun faturası neyse ben öderim" dedi.

Sandal,  bedeli neyse öderim  dedi:  99 öncesi binalar için yıkım sinyali!

Hafta boyunca düzenlenen deprem sonrası yol haritasının konuşulduğu toplantıları Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerinin ardından Soğukkuyu, Osmangazi, Adalet ve Tepekule Mahallelerindeki apartman ve site yöneticileriyle tamamladı. Başkan Sandal, "

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, deprem sonrası izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapmak üzere 3 gün boyunca depremden etkilenen apartman  ve site yöneticileriyle buluştu. Bu kapsamda Mansuroğlu ve Manavkuyu Mahallerinin ardından düzenlenen son toplantıya Başkan Sandal'ın yanı sıra, Osmangazi Mahallesi Muhtarı Erol Güdücü, Soğukkuyu Mahallesi Muhtarı Coşkun Bülbül, Adalet Mahallesi Muhtarı Ali Uluç, Tepekule Mahallesi Muhtarı Songül Tuğcu, apartman ve site yöneticileri, meclis üyeleri ve ilgili bürokratlar katıldı.

HER ZAMAN VATANDAŞTAN YANA GEREKENİ YAPARIM
Üç gündür devam eden toplantılarda deprem öncesi inşa edilen tüm yapıların riskli olduğunu ve yıkılıp, yeniden yapılması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Başkan Sandal, "Olası bir depremde yeni can kayıpları yaşamak istemiyoruz. Tüm riskli yapıların yıkılıp, yeniden yapılmasının faturası neyse Bayraklı Belediye Başkanı olarak öderim ve vatandaşımıza mağduriyet oluşturmayacak şekilde gerekeni yaparım. Biz binanın hasar durumuyla değil, riskli olup olmadığıyla ilgileniyoruz. Bayraklı Belediyesi olarak deprem yönetmeliği öncesi yapılan bütün binaların süreç içinde yıkılıp yenisinin yapılmasından yanayız. Ağır hasarlıdan başlayıp orta ve az hasarlıya kadar devam edeceğiz. "Yaptırmayacağız, Olmayacak, siyaseten bunun bedelini sorarız" diyenler olabilir. Soran hesabını sorar. Deprem olduğunda o evlerden yeni can kayıpları mı bekleyeceğiz? Yeri ve zamanı geldiğinde vatandaşlarımız adına bölgedeki riskli yapıların hızlı ve güvenli şekilde yıkılıp, yenisinin yapılması için bunun faturası neyse ben öderim ve Bayraklı Belediye Başkanı olarak gerekeni yaparım" diye konuştu.

KOMŞULARIMIZIN BİR AN ÖNCE YENİ EVLERİNE DÖNMELERİNİ İSTİYORUZ
Zor bir süreçten geçildiğini belirterek ekonomik sıkıntıların depremzedeler tarafından daha fazla hissedildiğinin altını çizen Başkan Sandal, "Amacımız komşularımızın bir an önce sağlıklı, güvenli ve daha nitelikli kalıcı konutlarına kavuşmalarıdır. Bayraklı Belediyesi bütün çabası, ekibi ve imkanlarıyla vatandaşının yanında. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için belediye şirketlerimizden birini aktif hale getirerek sürecin her aşamasında vatandaşlarımızın yanında olarak ücretsiz müşavirlik hizmeti vereceğiz. Belirlenecek uygun maliyetlerle, vatandaşımızın mağdur olmadan evlerine kavuşmalarını sağlamak istiyoruz. Bu konuda da yurttaşlarımızdan 0232 502 01 97 telefon numarasından belediye şirketimize ulaşmalarını istiyoruz. Anlaştıkları firmalar varsa bildirebilirler ve müteahhit listesi içine dahil edebiliriz. Bu süreci de el birliğiyle yine dayanışma içinde atlatacağız. Süreçlerin tamamında Bayraklı Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa vatandaşımızın lehine yapacağız" dedi.

DEPREMZEDELERDEN BAŞKAN SANDAL'A TEŞEKKÜR

Başkan Sandal konuşmasının ardından bürokratlarıyla birlikte vatandaşların sorularını yanıtladı. Depremin ilk gününden itibaren gerek sahada gerekse karar aşamasında her zaman depremzedelerin yanında olan Başkan Sandal'a desteklerinden dolayı teşekkür eden apartman ve site yöneticileri; özellikle zemin etüdü ücretleri, kredi faizleri, kooperatif modelleri, müşavirlik hizmetleri ve artan maliyet ücretleriyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Belediye olarak tüm depremzedelerin işlemlerinin olabildiğince hızlı çözüldüğünü belirten Başkan Sandal, "Enflasyon ve döviz artışından etkilenmemek, ruhsat işlemleri sürecini de hızlı atlatabilmek için depremzedelerimizin de işlemlerini hızlandırmasında fayda var. Bu konuda biz de tüm ekibimizle yurttaşlarımızın işlerini en hızlı şekilde çözmek için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz" diye kaydetti.

 
Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi
 
Kansere yakalanan Canan Ergüder'den haber var
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rumuz 4 Haziran 2021 Cuma 22:20

Konuşuyor ama kendide inanmıyor

Yorumu oyla      2      4  
Lombak 4 Haziran 2021 Cuma 16:58

Karot sektörü canlandı dermişim.

Yorumu oyla      2      3  
mühendis 4 Haziran 2021 Cuma 13:16

laf olsun torba dolsun, siz imar düzenlemesi yapın, biz zaten gerekeni yaparız o zaman, folkarta 40 kat, vatandaşa 7 kat sonra sorumluluk alırmış...

Yorumu oyla      3      5  
4 Haziran 2021 Cuma 12:32

Yıkılsın da; vatandaşa al sana 300 binlik fatura dersen kimse yıktırmaz.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 4 Haziran 2021 Cuma 11:51

kaldırımlar yetmedi gözü evlere diktiler..sosyal belediyecilik budur...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basmane'nin kalbine altın dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ...
Kılıçdaroğlu’dan Bornova’ya övgü
Bornova Belediyesi’nin kısa süre önce coğrafi işaret tescilini aldığı ...
Büyükşehir, Millet Bahçesi’ne neden itiraz etti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi’ni karşı karşıya getiren ...
 
Karaburun'da belediye çalışanları temizlikte öncü oldu
Karaburun Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Çevre ...
Bayraklı'da 'Ayasofya imamı' tartışması... AK Parti-CHP arasında söz düellosu!
Ayasofya Camiisi'ndeki bir programda imam Mustafa Demirkan'ın ulu önder Mustafa ...
Büyükşehir'den Bergama'daki millet bahçesi projesine itiraz! Başkan Koştu: Şaşkın ve üzgünüm!
Bergama'nın geleceğine önemli bir damga vuracak olan Millet Bahçesi Projesi’ne ...
 
İmzalar atıldı: Büyükşehir'de memurlara yüzde 27 zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube yönetimi ...
Başkasının kartını kullanırken tespit edildiler: Ceza yağdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi başkasına ait kişiselleştirilmiş kartları ...
Çiğli'de şehit ve gazi ailelerine dayanışma birimi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden şehit ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva