HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2021 Perşembe - 19:20

Bayraklı'da 'Ayasofya imamı' tartışması... AK Parti-CHP arasında söz düellosu!

Ayasofya Camiisi'ndeki bir programda imam Mustafa Demirkan'ın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sarf etttiği sözlerin tartışmaları Bayraklı Belediye Meclisi'ne taşındı.Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, “Millet İttifakı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş Atatürk’e yapılan hakaretlere biz de karşıyız. Ama bir de dönün kendinize bakın. Burada Atatürk’ü savunuyorsunuz ama arka mahallelerde hakaret edenlerle kol kola yol yürüyorsunuz" deyince tartışma alevlendi.

Bayraklı da  Ayasofya imamı  tartışması... AK Parti-CHP arasında söz düellosu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Haziran ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın başkanlığında gerçekleştirilen Meclis oturumuna Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Tek bir gündem maddesi yer alan meclis oturumuna ise tartışmalar damga vurdu. AK Parti Meclis Üyesi Osman Sağlam Haziran ayı olağan meclisin ilk oturumda geçtiğimiz aylarda vefat eden Bayraklı Meclis Üyesi Hasan Karabağ hakkında, söylediği  'Fatiha okunması' yönündeki söylemlerine, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu ikinci oturumda sert bir dille tepki gösterdi.

TUTANAKLARDAN ÇIKARILMALIDIR
Meclis açılışında söz alarak Sağlam'ın üslubunu eleştiren CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, “AK Partili meclis üyesi Osman Sağlam geçtiğimiz mecliste, ‘Hasan Karabağ’ı anmak istiyorum. Aklıma geldi, Fatiha okumak istedim’ ifadelerini kullandı. Alaycı bir şekilde rahmetli meclis üyemizin doğum ya da ölüm yıl dönümü olmaması sebebi ile ve de Hasan Karabağ’ın yerine Gökhan Kafalı arkadaşımızın mecliste olması sebebi ile yapılan açıklamanın yakışıksız olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşımızın özür dilemesini ve tutanaklardan çıkarılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KESİNLİKLE BİR ART NİYET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Polat'ın açıklamaları sonrası konunun yanlış anlaşıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Tutanaklardan çıkarılmasını biz reddediyoruz. Orada kesinlikle bir art niyet söz konusu değildir. Hasan Abi sizin için ne kadar değerliyse bizim içinde o kadar değerliydi” dedi.

'AYASOFYA' TARTIŞMALARI BAYRAKLIYA SIÇRADI
Ayasofya'da gerçekleşen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" programında imam Mustafa Demirkan'ın üstü kapalı şekilde Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okuyarak 'zalim' ve 'kafir' demesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yaşanan gerilim sonrası tepkiler üst üste gelirken, imam Demirkan'a tartışmaları Bayraklı Belediyesi'ne de taşındı. CHP'li Can Polat, Ayasofya'da düzenlenen bir hafızlık icazet töreninde konuşan imam Mustafa Demirkan'ın Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözlere teki gösterdi. Can Polat, “Atatürk’e hakaret edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Millet İttifakı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Polat ayrıca Millet İttifakı olarak hazırladıkları basın metnini okudu. 

HAKARET EDENLERLE KOL KOLA YÜRÜYORSUNUZ
Polat'ın açıklamalarının ardından söz alarak CHP sıralarına yüklenen AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Bir kez daha söylüyorum. Oturup kalktığımız konuştuğumuz arkadaşımızın vefatı sonrası onu anması ve Fatiha okunmasını istemesi ne kadar yanlış. Dinimizi özgür olan şeylerden mi çekineceğiz. Anlamakta güçlük çekiyorum. Osman Abi’nin söylemiş olduğu bir kelime art niyetli değildir. Hasan Abi ile bende 7 yıl bu masalarda çalıştım, birlikte çay içtik. Sizin için ne kadar değerliyse benim için de öyle değerlidir. Atatürk’e yapılan hakaretlere biz de karşıyız. Ama bir de dönün kendinize bakın. Burada Atatürk’ü savunuyorsunuz ama arka mahallelerde hakaret edenlerle kol kola yol yürüyorsunuz” dedi.

MİKROFONU KAPATIN
Aktaş'ın sözleri üzerine söze giren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bırakın bu işleri, bırakın bu polemikleri" diye konuştu. Sandal, Aktaş'ın sözlerine devam etmek istemesi sonrası görevlilere Aktaş'ın mikrofonunun kapatılması talimatı verdi.

BİZİM GELDİĞİMİZ YER DE GİDECEĞİMİZ YER DE BELLİ
AK Partili Aktaş'ın mikrofonunun kapatılması üzerine konuşan Başkan Sandal “Burada aslolan şey; Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e laf söyleyenin statüsü ne olursa olsun, namerttir, alçaktır. Bu söylenen şey bundan ibarettir. Sonuç itibari ile biz genel siyaset tartışacak olursak birbirimize çok şey söyleriz, size okunan basın bildirisinde rahatsızlık veren şey nedir? Bu devletin kurucusu Mustafa Kemal'in hakkında laf söylemek kimsenin hakkı değildir. Söz konusu Atatürk'ün olduğu durumda her yerde bu konuyu konuşuruz. Bizim kırmızı çizgimiz bellidir. Kimsenin tereddüttü olmasın. Bu vatanın birliği, beraberliği, bayrağı, devletin kurucusu ile ilgili çizgimiz bellidir. Kimin ne yaptığını da biliriz. Kimin ne yaptığını nerden gelip nereye gittiğini de biliriz ancak bunlar bu meclisin gündemi değildir. Bizim geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer de belli"” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK ÜZERİNDE TARTIŞILABİLECEK BİR ŞEY DEĞİL
Sandal'ın ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Gamze Gül Çamur ise, “Atatürk, siyaset konusu yapılmayacak ve konuştuğumuzda yargılanmayacak bir devletin kurucusudur. Bizim devletimizin kurucusu olan ve borç duyduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yapmış olduğu konuşmada, ‘Atatürk’ü burada konuşamayız’ tarzı üslupla cevap verilmesini ben anlayamadım. Atatürk her yer de her koşulda konuşabileceğimiz ulu önderimizdir. Bayraklı Belediyesi olarak, CHP’yi seçmiş halkın partisi olarak içinize sindirmediğimiz bir konuyu dile getirmemizden doğal bir şey olamaz. Bu üslupla konuşmamız doğru değildir. Bu davranış doğru değil. Atatürk üzerinde tartışabilecek bir şey değildir” diye konuştu.

ASIL KONUŞULMASI GEREKEN MECLİS GÜNDEMİNİN KISALIĞI
Tartışmalar üzerine söz alarak CHP'li Meclis üyelerini eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Osman Bey’in dediği sözlerden bir niyet okunması yapılarak başka tarafa çekilmesini kabul etmiyoruz. Osman Bey, gayet iyi niyetli biri. Rahmetliyi de andı. Aklına gelmiştir, anmıştır. Hem demokratik duruştan bahsedeceksiniz hem de hukukçu olarak böyle bir niyet okunması üzerinden insanları cezalandırmak görülmemiş bir uygulamadır. Bu yaklaşım doğru değildir. CHP’nin üyesi olarak değil meclis başkanı olarak yönetiyorsunuz. Elbette ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin değerlisi. Ulusumuzun kurutuluş mücadelesini veren bir lider. Atatürk’ün bizim için ne kadar önemli olduğunu burada sizlere anlatacak değilim. Bir şey ispatlamak zorunda da değilim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılmış her türlü çirkin davranış ve davranışın kınanabileceği bir ortamda bulunuyoruz. Sorun bu değil. Burada başka sorun var. Samimiyet sorunu. Yakın zamanda sizin mensubu olduğunuz partinin İstanbul il başkanı, Canan Kaftancıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “Atatürk” diyemeyeceğim ifadeleri… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik her türlü çirkin davranışın arkadaşlar tarafından samimiyetle eleştirilmesini bekliyoruz. Meclis’imize ve Bayraklımıza gelelim. Önümüzde bir sayfa bir madde var. Asıl konuşulması gereken konu bu. Biz neden geliyoruz, Bayraklı’nın sorunları tartışmak için geliyoruz. Geldiğimiz nokta bir tane gündem maddesi. Bu gerçekten Bayraklı için utanılası bir durum. 2 yıldan sonra sosyal medya hesabından bir video paylaştınız. Bayraklı’da yapılanlar diye. Video toplam 30 saniye. 15 saniyesi yapılacaklar, diğer 15 saniyesi ise proje aşamasında kalanlar. Bir dakika bile değil. Bizim tartışmamız gereken konu. Meclis üyelerinin bunu Meclis’te dile getirsin. Gereksiz işlere giriyorsunuz. Sizi ciddiyete davet ediyorum, sizin de ciddi olacağını düşünüyorum” dedi.

KARARI SİYASİ RAKİBİMİZ VERECEK DEĞİL
AK Partili Hızal'ın makam aracı konusundaki eleştirilerine 'algı' iddiaları ile yanıt veren Başkan Sandal, “Yeni yeni makam arabalarıyla dolaşmıyoruz. Mevcut aracımızı arkadaşımız bir yere vurmuş, yapılıyor. Audi 8 vardı geri gönderdik. İki yıl gezdiğimiz araç belli. Kamuoyunun kafasını bulandırmaya gerek yok. Meclisler tek günde olur biter birçok mecliste. Alışkanlık gereği meclisler iki güne çıkarılmış. Bir önceki meclisteki işlerin acil olması nedeniyle bugünkü meclis gündemini kısa tutup meseleyi bitirdik. Çalışıp çalışmadığımıza, üretip üretmeyeceğimize karar verecek olan oy verecek vatandaşlardır” diye konuştu.

BAYRAKLI İÇİN İŞ YAPALIM
Sandal'ın  ardından söz alarak yönetim şekli üzerinden Sandal'a eleştirilerde bulunan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, “Bayraklı’yı konuşuyorum, kendilerine malzeme çıkmıyor. Depremi siyasete alet etmeyeceğim, buna müsaade etmem diye paylaşım yaptınız. Sayın başkanın Bayraklı’yı algı ile yönettiğini söyledim. Meclis’te ‘siz durun ben cevabını veriyorum’ demiştiniz. Siyasette alet etmeyen taraf iki taraf. Depremi siyasete alet etmiyoruz ama bir tarafa CHP diğer taraf AK Parti. Sosyal mecradan takip ediyorum. Burada sayın başkan bir algı oluşturmuş. Meclis üyesi bir haber paylaşmış. Hiçbir zaman böyle paylaşımlar olmazsa seviniriz. Ayrıca ‘mış’ gibi yapmıyoruz. Sayın Sandal’ın ‘mış, miş, muş’la yönetiyor dedik.  O da yapmıyoruz diye iddia etti. Ama sonra bir bülten yayınlandı. Çocuk meclisimizi Symrna meydanında topladık dendi. Çocuklarımız ve gençlerimiz için manifestoda paylaştığınız hiçbir projeyi yapmıyorsunuz, yapıyor muş gibi gösteriyorsunuz. Projelerimizle alakalı ‘mış’ gibi yapıyorsunuz sayın başkan. Meclisi bir madde ile toplamak, çocukları meclise getirmek çok kolay. Bayraklı’ya dönelim. Bayraklı için iş yapalım” dedi.

SİZİN MAHALLENİZDE SİZDEN ÇOK GEZİYORUM
Demir'in eleştirilerine yanıt vermek için söze giren Başkan Sandal “Emre arkadaşımız 2 yıllık süre zarfında aynı nakaratı söyleyip duruyor. Bu kentte yaptığımız işleri görmüyorsanız, o zaman turist gibi geziyorsunuz diyorum alınıyorsunuz. Mahallenizde sizden çok geziyorum. Muhalefet partisinin doğal olarak mecliste muhalefet yapmasından daha doğal bir şey yok. Muhalefet ne kadar güçlü, sağlıklı olursa biz de o kadar diri ve işimizin peşinde oluruz. Genel hatlarıyla gündem dışı işler dışında, Özgür bey çok güzel eleştirdi-hak verdiğimiz şeyler var, asıl meclis gündeminin konusu olmayan şeyleri tartıştığımızda işler genel siyasete kayıyor. İş birazcık çığrından çıkıyor. Burada dikkatli olursa seviniriz. Deprem noktasında siyaset yapmadık sözlerimin arkasındayım. Vatandaşların temel sorunu var. Bakanlık, kolluk güçleri, büyükşehir, belediyelerimiz hep birlikte iyi koordine olduk, işi başardık. İyi iş çıkmasının nedeni aslında aramızdaki iletişim. Kavga edersek, bağırır çağırırsak sadece vatandaşa zarar veririz. Söylediğimiz şey o. Gündem, yaptığımız işle ilgili eleştiriler olabilir, eksik çalıştığımız ile ilgili olabilir. Bunların tamamına saygılıyız” diye konuştu.

 
Ömer Çelik'ten müzisyenlere destek açıklaması
 
Salgında günün bilançosu: 114 vefat, 6 bin 602 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Bergama'daki millet bahçesi projesine itiraz! Başkan Koştu: Şaşkın ve üzgünüm!
Bergama'nın geleceğine önemli bir damga vuracak olan Millet Bahçesi Projesi’ne ...
İmzalar atıldı: Büyükşehir'de memurlara yüzde 27 zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube yönetimi ...
Başkasının kartını kullanırken tespit edildiler: Ceza yağdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi başkasına ait kişiselleştirilmiş kartları ...
 
Çiğli'de şehit ve gazi ailelerine dayanışma birimi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden şehit ...
Başkan Soyer'den doğaya saygı vurgusu
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Rant değil hayat” sloganıyla ilk ...
İzmir’de ilçeler arası otobüslere yaz ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılıklı etkileşimin yoğun olduğu ...
 
Bayraklı'da Çocuk Meclisi toplandı
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
Konak'ta okullara LGS dezenfeksiyonu
Hafta sonu LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Sınavlarının yapılacağı okulları ...
Torbalı’da bisiklete ‘engel’ yok
Torbalı Belediyesi’nin hizmetine aldığı ve engelli vatandaşların da bisiklet ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva