HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2021 Cuma - 09:10

Büyükşehir, Millet Bahçesi’ne neden itiraz etti?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Millet Bahçesi projesine yapılan itirazın gerekçeleri ile ilgili olarak Büyükşehir cephesinden açıklama geldi.

Büyükşehir, Millet Bahçesi’ne neden itiraz etti?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’da bulunana 14 Eylül Stadyumu yerine yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi’ne yaptıkları itirazın gerekçelerini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada itirazın gerekçeleri olarak Millet Bahçesi’nin yapılacağı spor alanına yeni bir stadyum için eş değer bir alanın ayrılmaması ve Millet Bahçesi ile spor alanı kullanımlarının farklı statülere sahip olması ve projede yer alan park alanı statüsündeki iki ayrı parselin yüksek katlı ticaret alanına dönüştürülmesi olarak sıralandı.

Yapılan açıklama ise şöyle:

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğindeki Açık ve Yeşil Alanlar başlığı altına  08.01.2019 yılında eklenen “Millet Bahçesi “ kullanımının  halkın kullanımına yönelik aktif  büyük yeşil alanlardan olduğu  ve kamu yararı taşıdığı açıktır, bu kapsamda Belediyemiz itirazının özü  Bergama ilçesinde bir Millet Bahçesi yapılması veya belirlenmesine yönelik değildir.

Belediye Başkanlığımızca TOKİ tarafından  yapılan  Bergama İlçesi, Ertuğrul Mahallesi sınırları içerisinde 46 ada 8 parsel, 227 ada 6 parsel ve 49 ada 18 parsellerin Millet Bahçesi olarak belirlenmesin yönelik  plan değişikliğine yapılan  itiraz gerekçelerimizi şu yöndedir.:

Mevcut Bergama stadının olduğu46 ada 8 parselin tamamı Millet Bahçesi olarak belirlenmiştir, ancak bu alanın yürürlükteki1/25000 ölçekli plandan 1/10000 ölçekli imar planına kadar tüm  imar planlarında Spor Alanı (Stadyum) olarak belirlenmiş olduğu, Bergama ilçesinin  uzun yıllardır kullandığı  kentin bu önemli spor merkezi alanın korunması gerektiği, ayrıca mevzuat açısından bakıldığında  ise plan değişikliği ile Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 26. Maddesine göre eşdeğer büyüklükte kent ölçeğinde benzer bir Spor Alanının ayrılmadığı, plan açıklama raporunda da eşdeğer yer ayrılmadığının TOKİ tarafından açıkça belirtildiği, Millet Bahçesi ile Spor alanı stadyum kullanımlarının farklı sosyal altyapı alanı tanımına girdiği görüldüğünden itiraz edilmiştir.

Diğer itiraz konumuz ise mevcut Stadyumun çevresinde bulunan ve hazine mülkiyeti içindeki ruhsatsız yapılar  olduğu anlaşılan şahıslarca kullanılan ticaret yapılarının millet bahçesi yapılması esnasında kaldırılması gündeme geleceğinden bu  yapılara yer  arayışından bahisle, alanın kuzeyindeki kamuya terkli park alanı ile  49 ada 18 parselde yer alan park alanının2 ve 5 kat gibi yüksek katlı Ticaret alanına dönüştürülmesidir. Bu durumda hem kamuya terkli alanın  mülkiyete konu edildiği, bu hususun mevzuata aykırı olduğu hem de azaltılan bu kamusal  altyapı alanlarına eşdeğer alan ayrılmadığı, bu hususun da mevzuata aykırı olduğu ,davaya konu olabileceği, ayrıca oluşturulan ticaret alanlarının hangi kurum veya kuruluş eliyle, nasıl veya hangi nitelikte şahıslara verileceğine ilişkin hiçbir açıklayıcı ifade ve analizin yeralmadığı görülmüştür.

Özetle İlçeye Milet Bahçesi gibi özellikli bir kullanım getirilmek ve kamusal fayda sağlanmak istenirken mevzuata ve mevcut dokuya uygun olmayan plan kararları ile yukarıda açıklanan gerekçeler doğrultusunda hem hukuki sorunlara hem de farklı kamusal zararlara yol açılabileceği görülmüş olup, Bergama ilçesi sınırları içinde gerek lokasyon gerekse büyüklük açısından daha uygun  başka bir kamusal mülkiyette Millet Bahçesinin yer seçebileceği görüşüyle söz konusu planlara Belediye Başkanlığımızca itiraz edilmiştir.

 
773 FETÖ’cü için kırmızı bülten talebine ret!
 
Kılıçdaroğlu’dan Bornova’ya övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da belediye çalışanları temizlikte öncü oldu
Karaburun Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Çevre ...
Bayraklı'da 'Ayasofya imamı' tartışması... AK Parti-CHP arasında söz düellosu!
Ayasofya Camiisi'ndeki bir programda imam Mustafa Demirkan'ın ulu önder Mustafa ...
Büyükşehir'den Bergama'daki millet bahçesi projesine itiraz! Başkan Koştu: Şaşkın ve üzgünüm!
Bergama'nın geleceğine önemli bir damga vuracak olan Millet Bahçesi Projesi’ne ...
 
İmzalar atıldı: Büyükşehir'de memurlara yüzde 27 zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube yönetimi ...
Başkasının kartını kullanırken tespit edildiler: Ceza yağdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi başkasına ait kişiselleştirilmiş kartları ...
Çiğli'de şehit ve gazi ailelerine dayanışma birimi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden şehit ...
 
Başkan Soyer'den doğaya saygı vurgusu
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Rant değil hayat” sloganıyla ilk ...
İzmir’de ilçeler arası otobüslere yaz ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılıklı etkileşimin yoğun olduğu ...
Bayraklı'da Çocuk Meclisi toplandı
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva