HABERLER>SAĞLIK
5 Şubat 2017 Pazar - 09:28

Sağlıkta 'yeşil, sarı, kırmızı' alan dönemi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Acil Servisi’ne açıldığı günden itibaren 195 bin hasta başvurdu

Sağlıkta  yeşil, sarı, kırmızı  alan dönemi

Acil sağlık hizmetleri açısından önemini rakamsal verilerle ortaya koyan Çiğli BEH Acil Servisi, konum olarak İzmir’in Kuzey aksında yer alan Aliağa, Bergama, Dikili, Foça ve ayrıca çevre il ve ilçelerden gelen hastalara hizmet veriyor.

2016 Mayıs ayında açılan, 2800 m² alan içerisine yerleştirilmiş Acil Servis farklı hizmet alanlarıyla, konusunda uzman 14 Acil Tıp Uzmanı, 22 Pratisyen Hekim, Hemşire, Acil Tıp Teknisyeni-Paramedik, Güvenlik Görevlisi, Tıbbi Sekreter, Ebe, Sağlık Memuru, Laboratuvar Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni ve Hizmetli Personelden oluşan 142 çalışanı ile 7 gün 24 saat hizmetlerine devam ediyor.

Doğru TRİYAJ İle Yeşil Alan Hastası Kırmızı Alan Hastasıyla Karşılaşmıyor...

Geniş, ferah ve konforlu bir ortamda hastalarını karşılayan Acil Servis’in işleyişinden sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş “Acil Servis kapısından giren günlük yaklaşık 1000 hastanın hangi bölüme gideceği TRİYAJ dediğimiz birimde belirlenmektedir. Bu bölümler yeşil, sarı ve kırmızı olarak ayrılmaktadır. Kasım ayı itibarı ile YEŞİL ALAN hastası olarak adlandırdığımız ayaktan tedavi edilebilen ve tıbbi anlamda hemen müdahale gerektirmeyen hasta sayımız aylık ortalama 26.000 civarında. Yeşil alanımızda takip ve gözlem gerektiren hasta sayımız aylık ortalama 820’dir. Sarı alanımızda ve ambulansla ya da farklı şekilde gelip ilk 10 dakika içerisinde müdahale gerektiren kırmızı alan hasta sayımız ise aylık ortalama 52’dir.

Aynı zamanda Acil Servis’te 2 kapı olup ambulansla gelen, hızlı ve öncelikli tedavisi gereken kırmızı alan hastalarımız (kalp krizi, ateşli silah yaralanması, kesici-delici alet yaralanmaları vb.) ayrı kapıdan alınmaktadır. Böylece bu tarzda öncelikli hastalara daha hızlı ve kolay müdahale edebiliyoruz. Bu iki gurup hastanın birbiriyle karşılaşmaması çok önemli. Yeşil alan hastaları da bu tarzda acil ve kötü durumdaki hastaları görmüyorlar ve bu onların acil servisteki moral ve motivasyonlarını daha yüksek tutuyor. Acil servisteki bu çalışma prensibi çalışanlarımızı da olumlu yönden etkilerken oldukça yoğun olan servisimizdeki şiddet olaylarının azalmasında da etkili oluyor.

Acil Servisimize müracaat eden vatandaşlarımızdan ricamız, özellikle TRİYAJ biriminde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımızın yönlendirmesini dikkate almaları. Bu sistem hem karışıklığı engelleyecek hem de daha kaliteli sağlık hizmeti vermemize yardımcı olacaktır.

Acil Servisimiz Triyaj, Muayene, Hızlı Bakı, Travma, 3 Adet Monitörlü Gözlem Odası, 08.00 ve 23.00 saatleri arasında çalışan enjeksiyon ve pansuman odası, yine kendi içinde Tomografi, Röntgen, Laboratuvar ve Ultrason Birimleri, Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer zehirlenmeye maruz kalan hastalar için özel hazırlanmış KBRN Ünitesi ve Resüsitasyon canlandırma odasından oluşan toplam 50 yatak kapasitesine sahip.” dedi.

Yeşil Rengi Takip Ettim, Tedavi Oldum…

Çiğli BEH Acil Servise müracaat eden İsmail Çürük “Gece karın ağrısıyla birlikte mide bulantısı ve ishal şikâyetiyle hastaneye başvurdum. Giriş bölümünde bir görevli beni triyaj bölümüne yönlendirdi. Orda beni hemen hemşire hanım karşılayıp şikâyetlerimi dinledi. Tansiyonuma  ve ateşime bakarken masasının üstünde değişik renklerde etiketler dikkatimi çekti. Onlardan yeşil olanı bana verdiği kâğıdın üzerine yapıştırdı ve triyaj odasından çıkarken yeşil ayakları takip etmemi söyledi. Gideceğim yeri kolaylıkla buldum ve tedavim yapıldı. Hastane çok güzel ve görevliler hiç durmadan canla başla çalışıyorlar. Gece gündüz bize hizmet veren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Zekiye Çalışkan (65) ise “ Uzun yıllardır astım hastasıyım gece gündüz çok kez hastanelere gittim buna özel hastanelerde dâhil. Bu hastaneye geldiğimde burasının çok güzel temiz, ferah bir acil servis olduğunu gördüm. Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yıkılması iyi oldu orası çok sıkışık ve bunaltıcıydı. Birde astım hastası olduğum için haliyle iyice daralıyordum. Bu hastanede içimiz açılıyor her yer maşallah tertemiz geniş ve ferah. Çalışanlar da güler  yüzlü. Zaten hepsini Karşıyaka ve eski Çiğli Hastanesi’nden tanıyorum, hiç nefes almadan çalışıyorlar maşallah. Allah hepsine güç kuvvet versin.” dedi.

Çiğli BEH Başhekim Yrd. Op. Dr. Teoman Şen “Hastanenin açıldığı Mayıs ayı itibarı ile hızla açılan yeni birimlerimizin aktif olarak hizmete girmesi sebebiyle başka hastaneye sevk edilen hasta sayımızda bariz bir düşüş var.  İstatistiki verilerimize göre Mayıs ayında başka hastaneye sevk edilen hasta sayımız 120 iken Kasım ayında 90’a düşmüştür. Kardiyovasküler Cerrahi Servisimizin aktif olarak çalışmaya başlamasıyla, açık kalp ameliyatları, koroner anjiyografi işlemleri büyük bir titizlikle uygulanmaktadır. Yeni açılan yoğun bakımlarımız ile hastalarımız artık başka hastanelere gönderilmek yerine, hastanemizde tedavi görmeye devam etmektedirler. Acil servise müracaat ederek diyaliz ihtiyacı olan hastalarımız ise yerinde kesintisiz olarak 24 saat tedavi görebilmektedirler. Yeni doğan yoğun bakım servisi ve acil doğum gerektiren durumlarda ise acil servisimiz tüm ihtiyaçları karşılayabilmektedir. Hastanemiz bahçesinde bulunan helipet alanı sayesinde helikopter ambulans ile gelen hastalarımızın tedavisine hızlıca başlayabiliyoruz.” dedi.

 
Barış yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
 
Der Spiegel'den çok konuşulacak Trump kapağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türklere Küba'da kanser tedavisi fırsatı
Kanser gibi amansız hastalıkların tedavisi, endokrinoloji ve ortopedi ...
Mide küçültme ameliyatı hayatına mal oldu
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde camcılık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki ...
Kanserle ilgili doğru bilinen yanlışlar
Medipol Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Ölmez,"Sadece yüzde ...
 
Sigarada yeni yasaklar: 5 metre kuralı geliyor!
Sağlık Bakanlığı, sigaraya yasaklarında ikinci büyük “abluka” hazırlığında. ...
Kanserde korkunç bilanço!
Sağlık Bakanlığı'nın istatistikleri, Türkiye'de yılda ortalama 163 bin ...
Folkart sakinlerine mobil sağlık hizmeti
Folkart, İzmir’de ilk defa site sakinlerine hizmet verecek yeni bir sağlık ...
 
'Kanser hastalarını ilginizle boğmayın'
İzmir Kent Hastanesi Onkoloji Kliniği Hemşiresi Şerife Karakaş kanser ...
Ödemiş Belediyesi uyardı: Zeytinyağı alırken dikkat!
Ödemiş Belediyesi vatandaşları sahte zeytinyağı konusunda uyarıyor. Vatandaşların, ...
Kemalpaşa’da ‘sağlıklı’ gün: İki önemli açılış birden!
İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Balçova Semt Polikliniği ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva