HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2017 Cuma - 16:13

Prof. Dr. Pekünlü yeniden yargılanma için AYM'ye başvurdu

Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin derse girmesine izin vermeyip eğitim haklarını engellediği gerekçesiyle ceza alan ve bir süre cezaevinde kalan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, kendisine ceza veren 4 hakim ile 2 savcı için FETÖ kapsamında işlem yapılması üzerine AYM'ye başvurdu.

Prof. Dr. Pekünlü yeniden yargılanma için AYM ye başvurdu

Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin derse girmesine izin vermeyip eğitim haklarını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan, bir süre cezaevinde kalan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, kendisine ceza veren ve kararı onayan 4 hakim ile 2 savcı hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işlem yapılınca, yeniden yargılanma istedi. Ancak bu talebin İzmir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nc reddedilmesi üzerine Pekünlü, 'Bireysel başvuru' hakkını kullanıp, yargılanmanın yenilenmesi için Anayasa Mahkemesi başvurdu.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde görev yaptığı 2012 yılında, türbanlı öğrencilerin derse girmesine izin vermeyip, ısrar edenlerin fotoğraflarını çektiği, eğitim haklarını engellediği gerekçesiyle, Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında İzmir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sonunda verilen 2 yıl 1 aylık hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Prof. Dr. Pekünlü, cezasının infazı için 27 Kasım 2014 tarihinde girği Foça Açık Cezaevi'nden Nisan 2015'te şartlı tahliye edildi. 

CEZAYI VERENLER FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, kendisine ceza veren ve kararı onayan 4 hakim ile 2 savcının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmaları üzerine, yeniden yargılanma ve beraat kararı verilmesi istemiyle İzmir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuru dilekçesini inceleyen 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi bu talebi redddetti. Bunun üzerine Renna Esat Pekünlü, avukatı Murat Fatih Ülkü aracılığıyla bu kez de yargılanmanın yenilenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. Avukat Murat Fatih Ülkü, AYM'ye verdiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Sanık hakkında mahkumiyet kararı verilmesi hukuken olanaksız olduğu halde, mahkumiyet kararına katılmış hakimler ve yargılama sürecinde görüş beyan etmiş savcılar, içinde bulundukları yapılanmanın istedikleri doğrultusunda, tamamen hukuksuz bir karar vermişler, böylece yargı eliyle kamu gücünü FETÖ/PDY yapılanması menfaatine kullanmışlardır. FETÖ/PDY yapılanmasının devleti, toplumu ve fertleri kendi ideolojisi doğrultusunda yeniden şekillendirme amacına karşı direnecek kişilere ve kitlelere gözdağı vermek amacıyla verildiği son derece açıktır. Müvekkilim hakkındaki dava ve mahkumiyet kararı, tüm kamuoyunda, hukuksuz biçimde yürütüldüğü kabul edilen ve 'kumpas davaları' olarak nitelendirilen, masum insanların FETÖ/PDY yapılanmasının amaçları doğrultusunda cezaevine atıldıkları, görevlerinden tasfiye edildikleri, kamuoyunun gözünde peşinen mahkum edildikleri, 'Ergenekon', 'Balyoz', 'Askeri Casusluk', 'Devrimci Karargah', 'Oda TV ', 'Şike' vb. davaları ile tamamen aynı konumdadır. Sanık hakkındaki mahkumiyet kararının FETÖ/PDY yapılanmasının, amacına yönelik olduğu hemen anlaşılmaktadır. FETÖ/PDY'ye mensup olduğu ileri sürülen bazı yargı mensupları hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından disiplin soruşturmaları yapılarak meslekten çıkarma cezaları verilmiş ayrıca adli mercilerce de soruşturma ve kovuşturmalar yapılmıştır. Müvekkilim, Anayasa'yı, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamak istedi, türbanla üniversitelere girmek isteyen öğrencileri uyardı ve tutanak tuttu diye, 2 yıl 1 ay hapis cezası almış, karar kesinleşmiş, sonrasında da cezaevine girmişti. Kararı veren mahkeme tarafından yargılamanın yenilenmesine ilişkin bu talebimizin reddedilmesi ve bu red kararına yönelik itirazımın da reddedilmesi üzerine, yaşanan bu hukuksal süreçte Rennan Pekünlü'nün temel haklarının ihlal edilmesi ve son FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan 4 hakim ve 2 savcının mahkumiyet kararı sürecine katıldıkları Rennan Pekünlü dosyasında yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunuyoruz." (DHA)

 
Menemen'de tarım fuarı düzenlenecek
 
Bodrum'da ölü caretta caretta bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş karar: Doğan Holding yöneticileri serbest
FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Doğan Holding Baş Hukuk ...
Karaburun’da balık çiftliği isyanı: İmza kampanyası başladı
Karaburun’da daha önce Yunan firma Elektrosal’ın tepkiler üzerine balık ...
Adliyede 'Kahraman' yası: Eşiniz Türkiye'nin kahramanı!
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Yargıda Birlik Derneği Başkan Yardımcısı ...
 
İzmir’deki hain saldırıda o teröristin cenazesini almaya geldiler
Adli Tıp Kurumu Morgu'na gelen ve oğullarından 4 yıldır haber alamadıklarını ...
Hamile kadına tekme davasında ilk duruşma raporu
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya ...
Flaş! Haddehanede patlama: 1 ölü, 17 yaralı
Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde bir haddehanede kazanın patlaması sonucu ...
 
Feci kaza: Yayaya çarpıp, dereye uçtu
İstanbul'da buzlanma nedeniyle kontrolden çıktığı belirtilen bir otomobil, ...
ÖSYM'nin 15 yıllık soru hafızası incelenecek
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında ÖSYM’nin ...
İzmir Limanı'ndan akılalmaz soygun!
Bulgaristan’dan ithal edilerek İzmir Limanı'na gemiyle getirilen danalardan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva