HABERLER>GÜNCEL
19 Ekim 2022 Çarşamba - 10:21

Prof. Dr. Gültekin: İletişim Fakültesi, Türkiye’nin arabulucusu olmalı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Çeşme Turizm Fakültesi’ndedekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, dekan olma sürecinden fakültelerinin başarılarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Dekan Gültekin, İletişim Fakültesi’ndeki hedefinin ise dönüşüm olduğunu dile getirerek İletişim Fakülteleri’nin birleştirici misyonuna dikkat çekti. Prof. Dr. Gültekin açıklamasında “İletişimciler, Türkiye’nin arabulucusu olmalı” dedi.

Prof. Dr. Gültekin: İletişim Fakültesi, Türkiye’nin arabulucusu olmalı

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ-Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, İletişim Fakültesi’nde yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Gültekin, ‘teknolojik dönüşüm’ konusunun kritik bir öneme sahip olduğunu altını çizdi değerlendirmede “Benim istediğim şey ise dönüşüm… İletişim çağı öyle bir çağ ki bence İletişim Fakültesi teknolojik anlamda bu dönüşüme ayak uydurmalı. Benim için çok önemli olan dönüşüm ise toplumsal duruş açısından değişim” ifadelerini kullandı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ÖRNEĞİ, İLETİŞİM’İN ARABULUCULUK MİSYONU
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin köklü bir fakülte olduğunu ve fakültenin bugüne kadarki birikimini daha ileriye taşımak istediklerini kaydeden Dekan Prof. Dr. Gültekin, “İletişim fakültesi köklü bir fakülte… Ege Ajansı ve Medya Uygulama Merkezi olan bir fakülte... Benden önceki dekanlarımızın her biri bu fakültenin ilerleyişine bir katkıda bulunduğuiçinfakültemiz bu noktaya geldi. Türkiye’nin en köklü İletişim Fakülteleri içerisinde yer alıyoruz. Bana düşen geçmişten bugüne gelen bu birikimi daha ileriye götürmek. Burada şunu söylemek istiyorum mesela, Rusya-Ukrayna savaşını takip ediyoruz. Savaşta en büyük saygıyı ve itibarı Türk devleti gördü. Çünkü Türkiye bir denge politikası güderek her iki tarafla da konuşabildi. Arabuluculuk rolüyle hem tahıl sevkiyatını hem de esir değiş tokuşunda kilit bir misyon üstlendi. İşte benim İletişim Fakültesine sağlamak istediğim dönüşüm de tam olarak bu… Herkesle konuşabilen, herkese ulaşabilen, topluma dokunan ve toplumu kucaklayan bir fakülte… Fakültemizden beklediğim dönüşüm tam olarak bu. Dönüşümü bir taraftan iletişim teknolojisine ayak uydurarak sağlamalı diğer yandan ise bu yeni duruşu sağlamalı. İletişim Fakültesi Türkiye’nin arabulucusu olmalı. Bu konuda fakülte olarak bir atılımımız var. Yeni medya ve iletişim bölümü açmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz bence bu gelişme çok önemli” dedi.

FAKÜLTENİN SIRALARINDA YETİŞMİŞ İLK DEKANIM
İletişim fakültesinde öğrencilik yıllarının geçtiğini anlatan Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Ben iletişimciyim, bu fakülteden mezunum… Öğrencilik yıllarım bu sıralarda geçti. Bundan dolayı mezun olduğum fakültede dekanlık görevinde bulunmak tarif edilemez bir mutluluk ve motivasyon kaynağı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yetiştirdiği ilk dekanın ben olması ise gurur verici” açıklamasında bulundu.

FAKÜLTEYE YENİ HEYECAN, DEKAN-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI
Dekan Gültekin, İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirdiği Dekan-Öğrenci buluşmalarında öğrenciler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu aktararak “bu benim hayatımda müthiş bir dönüşüm… Bir gün boyunca öğrenciler kapımı çalıp‘sarılıp gidebilir miyiz’ diyorlar. Üniversite öğrencilerinin onların hayatına dokunan yöneticilere ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Dersler ve akademik bilgileri zaten veriyoruz, ancak bu yeni dönüşümde öğrencilere ilham verici bir yaşam öyküsü sunmak, onların hayatlarına dokunacak projeler geliştirmek bence çok daha önemli. Dekan-öğrenci buluşmalarını da bunu sağlamak amacıyla yapıyoruz. Öğrencilerimi teker teker dinleyip fikirlerini alıyorum sonrasında onlara geri dönüşler yapıyorum. Dekanlığı bir nebze de olsa öğrencilere meslek hayatlarında ilham verici bir makam olarak düşünüyorum. Artık günümüzün liderlik tarzı, şefkatli bir liderlik anlayışına doğru gidiyor. Daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı ve daha şefkatli bir liderliğe gidiyor. Bence dekanlık da böyle olmalı. Benim zaten kendi kişilik yapımda bu şekilde” şeklinde konuştu.

FAKÜLTEMİZİN GÖZ BEBEĞİ EGE AJANS
Fakültenin bünyesinde bulunan Ege Ajans ve Medya uygulama araştırma merkezi hakkında açıklamalar yapan Dekan Gültekin, “Ege Ajans harika çalışıyor ve bizlerinde göz bebeği. Ajansın bu noktaya gelmesinde çok emektar hocalarımızın emekleri var. Mesela Oğuzhan Kavaklı hocamızın çok büyük emekleri oldu. Habercilik anlamında Ege Ajans belirleyici bir kurum haline geldi. Gerçekten öğrencilerimiz haber yazmayı öğrenmek istiyorsa, Ege Ajans tüm detaylarına kadar haber yazmayı öğrencilerimize öğretiyor. Öğrencilerimiz ders aralarında dahi olsa günün her saatinde ajansın kapısını çalabiliyor. Bir yandan öğrencilerimiz haber yazmayı öğrenirken bir yandan da haber yapma imkânı tanıyoruz. Medya uygulama araştırma merkezimiz ve Ege Ajansımız fakültemizin göz bebeği” dedi.

HER BÖLÜMÜMÜZDE ZİRVEYE OYNAYACAĞIZ
Fakültenin bünyesinde bulunan dört bölümde de başarı sıralarını arttırdıklarını kaydeden Dekan Gültekin, “Ege Üniversitesi genel olarak bu sene yüzde 100 kontenjan doluluğuna ulaştı. Üniversitemizin yanı sıra, İletişim fakültemizde de tam 338 tane yeni öğrenciyi bünyemize aldık. Her bölüm yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bunun yanı sıra üniversite başarı oranlarımız da çok iyi vaziyette. Fakültemiz bölümlerinden Gazetecilik bölümü Türkiye’de Devlet Üniversiteleri arasından ilk dokuzunculuktan, dördüncülüğe yükselirken, Reklamcılık yerini koruyarak birinciliği diğer üniversitelere bırakmadı. Halkla İlişkiler bölümümüz ilk beş içerisinde beşinci sırada. Radyo Televizyon bölümümüz ise ilk üçü kıl payı kaçırarak dördüncü sırada yer aldı. Fakülte olarak hedefimiz, içerisinde bulunduğumuz senede 4 bölümümüzün de ilk 3’te yer alması. Gelecek senelerde de üzerine koyarak her bölümümüzde zirveye oynamak” açıklamasında bulundu.

ESKİDEN PROFESÖRDEN DERS ALDIM DİYE HAVALARA UÇARDIM… ŞİMDİ FAKÜLTEMİZİN YİRMİ BEŞ PROFESÖRÜ VAR
İletişim Fakültesinin akademik kadrosu hakkında açıklama yapan Dekan Gültekin, “Benim öğrencilikyıllarımda fakültemizde sadece iki tane profesör unvanlı hocamız vardı. Dersimize profesör girmesi, bizim için müthiş bir olaydı. Ben profesörden ders aldım diye havalara uçtuğum günleri hatırlıyorum. Bugün ise fakültemizin 25’e yakın profesörü var. Toplam öğretim elemanı sayımız ise 90 kişiye yaklaşmış durumda. Sayı bu kadar güçlenirken bir yandan da akademik kadromuzun niteliği de inanılmaz derecede yükseldi” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE REKORA KOŞUYORUZ
İletişim Fakültesi’nin sosyal sorumluluk projelerinde rekora koştuğundan bahseden Dekan Gültekin, “İletişim Fakültemiz sosyal sorumluluk projelerinde rekor kırıyor. Sadece Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 100 proje ile daha şu anda rekora koşuyor. Bizim en güçlü yanlarımızdan birisi bu projeleri kazandırmak. Hıdırellez’i Kültürel miras olarak inceleyen bir projemiz UNESCO tarafından destek aldı” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME’DE ÖĞRENCİLERİ İKİ DEV BİNA KARŞILIYOR
Aynı zamanda Çeşme’deki Turizm Fakültesi’nde vekaleten dekanlık görevini de sürdüren Prof. Dr. Gültekin, Çeşme fakültesindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gültekin, “Çeşme Turizm Fakültesi hikayem gerçekten bir başarı öyküsü, müthiş bir sıçrama. Dekanlığım dönemimde 3 yılı geride bıraktım şu an 4. yıl içerisindeyim. Bu 4 yılda ne oldu dersek fakültenin kapısından girdiğiniz zaman fakülte yerleşkesinden önce iki tane yükselen dev bina görüyorsunuz.Bunlardan bir tanesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün eğitim mutfağı… Bu binanın yapımında ünlü iş insanı Koç Grubu sponsor oldu. Bina inşaatını üniversitemiz yaptı, Koç Grubu içerisine 2 milyon Türk lirası değerinde eğitim materyallerimizi üniversitemize bağışladı. Bu bina şu anda Türkiye’nin en genç ve en donanımlı eğitim mutfağı. Fakültede yaptığım en büyük yeniliklerden bir tanesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü kurmak oldu. Şu anda Türkiye’deki Turizm fakültelerinde çok popüler… Bu projemin gerçekleşmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamız çok destek oldu. Ben bu fakülteyi hakkettiği yere getirmek için bir sıçrama yapmak istedim, bunu yapabilmek içinde önümün açılması gerekiyordu. Rektörümüz gerçekten de tam destek verdi” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTIK
Dekan Gültekin fakülte içerisinde gastronomi akademisi kurduklarını da kaydederek “Diğer taraftan Türkiye’de ilk defa uygulanan bir modele imza attık. Gastronomi akademisi kurduk. Belkide tarihteki en büyük bağışlardan bir tanesini aldık. 700 bin dolar bağış aldık. İnşaatımız bu hafta tamamlanıyor. Herkes akademimizin ne zaman tamamlanacağını merak ediyordu. Binamızın son mermerleri döşeniyorbu haftatamamlanacak. Burada öğrencilerimiz ders görebilecek onlar için eğitim odaları kuruldu. Mesela bir odasında ekmek yapım atölyesi var. Diğer bir odasında zeytin yağı sıkma atölyesi var. Bir bölümümüz eğitim mutfağı, orada öğrencilerimiz eğitim alacaklar. Diğer bölümümüzde iseÇeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile iş birliği yaptık onların bir mutfağı olacak. Türkiye’de benzeri olmayan 700 bin dolarlık bağışla yapılan gastronomi atağı ile birlikte Çeşme Turizm Fakültesi en çok tercih edilen devlet üniversiteleri arasında ikinci sıraya yükseldi. Gastronomi alanında Çeşme Turizm Fakültesi ideal bir fakülte olacak. Motivasyonum inanılmaz yüksek bir seviyede Çeşme turizm fakültesine bu binaları kazandırmanın heyecanı çok başka. Her fakülteye koştuğumda bugün binanın inşaatı ne duruma geldi diyerek, her seferinde daha fazla heyecanla gidiyorum. Binaların bittiğini görmek, bir eser kazandırmak çok farklı motivasyon kaynağı” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ MUTLU OLMADIKÇA…
Fakülte öğrencilerinin mutluluğuna önem verdiklerini anlatan Dekan Gültekin, “Herhangi bir fakültenin öğrencileri mutlu olmadıkça o fakültenin akademik başarı verileri istediği kadar yüksek olsun, hiçbir anlam ifade etmez. Bence bizim başarı sırrımızda öğrencilerimizin yüzünün güleç olması. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak üniversitemize öğrenci odaklılık ilkesini yerleştirdi” dedi.

HADİ İŞ BULUN DİYEMEYİZ
Fakülte ve dekan desteğinin öğrencilere mezun olduktan sonra da devam ettiğini anlatan Dekan Gültekin, “Bizler fakültemiz öğrencilerine ‘hadi siz mezun oldunuz işinizi bulun’ diyemeyiz. Burada bizim de sorumluluğumuz var. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da arkasında fakültemizin desteğini hissetmeli. Fakülte olarak öğrencilerimize iş olanakları sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencinin iş bulmasını sağlamak amacıyla, basın ve reklam sektöründe, halkla ilişkiler sektöründe dev kurumlarla protokol imzalama hedefimiz var.Protokol, öncelikle staj protokolü olur stajdan sonra öğrencilerimiz kendilerini göstererek staj yaptıkları kurumlarda kalabilirler. Ben zaten çoğu öğrencime referans olarak iş bulmalarına olanak sağlıyorum ancak bunu resmi protokollerle fakültemiz çatısı altında yapmak için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

DÖNÜŞÜM GEÇİRDİK… ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLDUK!
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile ilgili düşüncelerini anlatan Dekan Gültekin, “Mezun olduğumdan beri çok sayıda Rektör ile çalıştım. Sadece kendi Üniversitemizde değil, Çanakkale 18 Mart üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversiteleri de dahil olmak üzere görev aldım. Şunu kabul etmemiz gerekiyor ki Prof. Dr. Necdet Budak Bey’in Rektörlük döneminde üniversitemiz çok büyük dönüşüm geçirdi. Araştırma üniversitesi olduk ki bu çok önemli. Araştırma üniversitesi olmak demek bizim bilimdeki üstünlüğümüzün artık akademik anlamda tescillenmesi demek. İletişim fakültemize dönersek ise bölümlerimizin tamamı akredite olmuş durumda. Aslında bizim hiç olacağını düşünmediğimiz hedefleribiz Rektörümüzün döneminde başardık.  Benim kafamdaki çalışma modeli rektörümüzün disiplini ile birleşince inanılmaz iyi işler ortaya çıkarıyoruz” açıklamasında bulundu.

KARŞILIKLI HIRSLARI BIRAKALIM
Fakültenin dönüşüm sağlaması için, yüklenmesi gereken çalışma misyonunu anlatan Dekan Prof. Dr. Gültekin, “İletişim fakültesinde başarılı olmanın sırrı, ortak akıl kurarak karşılıklı diyalog ile birbirimizi anlayarak ve dinleyerek İletişim çağında İletişim Fakültemizin dönüşümünü sağlamalıyız. Topluma yön veren bir İletişim Fakültesiolarak çıkmalıyız. Akademik anlamda güçlüyüz. Burası bir akademi…Akademik projelerimiz elbette ki hep devam edecek ama topluma bir vizyon sunan, toplumsal projeler sunan, öğrenciyi kucaklayan ve öğrenci ile birlikte yol alan bir fakülte inşa etmeliyiz. Bence artık ön yargıları, mücadeleleri ve karşılıklı kişisel hırsları bırakıp, ortak akıl ve gönül birliği ile el ele vererek dönüşüm sağlama zamanı” dedi.

 
Valilik'ten 'zehir' raporu: 4 ilçede 14 gözaltı!
 
İzmir polisi 'ölüm içkisi' avında... 46 noktada operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik'ten 'zehir' raporu: 4 ilçede 14 gözaltı!
İzmir'de 8-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında ...
1 milyon litre ele geçirilmişti... Kaçak akaryakıt operasyonunda gelişme!
Torbalı ilçesinde 2 depoya yapılan baskında ele geçirilen 1000 ton kaçak ...
İzmir'deki '32 dakika cinayeti'nde yeniden yargılama kararı!
Anayasa Mahkemesi,İzmir’de saldırıya uğrayan bir kadına yardım etmek isterken ...
 
Devlet kurumlarına 1509 yeni kadro
"Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı ...
Doğum günü faciaya döndü... 5 yaralı
İstanbul Fatih'te 2 yaşındaki kız çocuğu için düzenlenen doğum kutlamasında ...
Yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: Ölü ve yaralılar var
Amasya Merzifon'da yolcu otobüsünün TIR ile çarpıştığı feci kazada 2 kişi ...
 
İşten çıkarıldı... Patronunu öldürdü!
Kocaeli'nde, bir geri dönüşüm tesisinde çalışan Türkmenistan uyruklu İ.Y., ...
Yargıda derece yükselme Resmi Gazete'de
Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, cumhuriyet ...
İzmir'de bir mahalleye kabus yaşatan adam... Evi yaktı, alevlerin içinde sigara yaktı!
İzmir'in Buca ilçesinde, dini içerikli kitapları ve eşyaları yakarak sokağa ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva