HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 15:07

PM Üyesi Çelik ‘Gönüllüleri' anlattı: İl Başkanı Yücel rahatsız mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Devrim Barış Çelik, gerek parti içinde gerekse parti dışındaki vatandaşlar tarafından detayları merak edilen  ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, ismi geçen grubun parti içinde kurulan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışma yürüteceğini söyledi.

PM Üyesi Çelik ‘Gönüllüleri  anlattı: İl Başkanı Yücel rahatsız mı?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik çalışmaları kapsayacak ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ birçok tartışmalara neden olmuştu. İzmir'de il yönetim kurulu toplantısında gündeme gelen ve İl Başkanı Deniz Yücel'in durumdan rahatsız olduğu belirtilen yapılanmada ayrıntılar netleşti.

Partide il ve ilçe örgütleri tarafından atamaların Genel Merkez eliye yapılması nedeniyle yaşanan tartışmalarla gündeme gelen projeyi anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Devrim Barış Çelik, SONSÖZ TV'de yeni yapılanmadan bahsetti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIK SÜRECİNE KATKI KOYULMASI AMAÇLANIYOR
Çalışmanın amacının seçimler olduğunu belirten Çelik, “Partide masa ismi altında bazı örgütlenmeler var. Bir tanesinin koordinatörlüğünü, bir tanesinin de ortak koordinatörlüğünü yürütüyorum doğu masası gibi. Doğu masasında hem örgütsel kapasiteyi artırmak hem de CHP’ye olan teveccühü yönetmek dolayısıyla da sandıkta o seçmen grubunu sandığa sevk edip milletvekili çıkarmaya yönelik bir çalışma yönetiyoruz. Saha çözüm masasında da vatandaşların sorunlarını dinlemeye yönelik kapı kapı çalarak çalışma yürütüyoruz. Kılıçdaroğlu Gönüllüleri de cumhurbaşkanlığına seçim hazırlığı için oluşturulmuş bir yapı. Cumhurbaşkanlığı kampanyası cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin üzerinden yürüyor. Bir taraftan da CHP kurumsal kimliğimizle milletvekili çıkarmak için bir çalışma yürüteceğiz. Bu çalışma cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında 6'lı masanın kararı eğer sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olursa bunun kampanyasını, alt çalışmasını yapmak amacıyla parti dışı yani parti üyesi olmayan toplum kesimlerindeki vatandaşlarımızı Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecine katkı konulması için kurulmuş bir organizasyon” dedi.

BAŞKA İLLER BÖYLE DEĞİL
İzmir dışındaki çalışmalarda akademisyenler, öğretim üyeleri gibi beyaz yakalıların olduğunu dile getiren Çelik, “Bu işin koordinasyonunu yürüten genel başkan başdanışmanı olan arkadaşımız bu konuda örgütlenme kültürünü bilen ve parti terbiyesi almış arkadaşların tercih edilmesi noktasında bir tavır aldı. Bu sadece İzmir’de böyle görünüyor ama başka illerde böyle değil. Çanakkale’de, Sivas’ta, Kayseri’de öğretim üyeleri var. Başka ilde bir kamu görevlisi var mesela. Bu arkadaşlarla görev takdim töreni dolayısıyla tanıştım. Bu arada o görev takdimine örgütlerden sorumlu Oğuz Bey Sinop’ta olduğu için ben onu temsilen katıldım. Gittiğimde de Genel Başkanımızın özel danışmanı Dr. Recep Cengiz Bey ile birlikte; 40 kişiye ben, 40 kişiye Recep Bey olmak üzere görevlerinin olduğu yazıları takdim ettik” ifadelerini kullandı.

OĞUZ BEY KATILMIŞ OLSAYDI…
Herhangi bir şema uyarlamasının olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Çelik, “Şema yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi için kurulmuş bir yapılanma dolayısıyla ben değil Oğuz Bey katılmış olsaydı, böyle bir tartışma haliyle olmayacaktı. Buradaki tartışmanın ana sebebi partili olmaları sebebiyle. Buradaki esas kriter; örgütlenmeyi bilen, CHP’nin örgüt yapılarına hakim, parti dışı organizasyonları buraya katabilecek yetenekteki arkadaşların üzerinden yürümesi. Başka illerde de böyle. Tercihleri Ahmet Nezih Yücel Bey yaptı. İzmir sorumlusu Sinan Sarıköse, İzmir’i ikiye bölmüşler. Birinci bölgenin görevlendirilmesi yapılmış biri Gözde Gruşçu hanımefendi. Ben de birçok diğer illerdeki gibi görevlendirmeleri orada gördüm. İl yönetimde gündeme geldiğini arkadaşlarım söyledi ben de izahını yaptım. Cumartesi günü il başkanımızı ziyaret ettim hem de üye katılımı için il başkanına durumu izah ettim. Belli bir kampanya yönetimi olacak bu kampanya yönetiminde Genel Başkanımız aday olursa bu adaylık sürecinde bu görevli arkadaşlarımızın organizasyonu yapabilmeleri için kurulduğunu söyledim. Sadece o değil milletvekillerimiz de soruyor. Yeni yapılanma olduğu için merak ediliyor. İlerleyen aşamalarda sorumlu arkadaş bunun açıklamasını yapacaktır. Biz de doğu masasına geldiğimizde uzun süre ne yaptığımız tartışıldı. Parti içi ve dışından bu eleştirileri alıp yaptığımız işlerle de örtüştü hem ben hem Oğuz Kaan Salıcı basına verdiğimiz röportajlarda bunlara açıklık getirmeye çalıştık. Çalışmayla ilgili sorumlu arkadaşımız da çok da deneyimli liseden beri örgütte olan bir arkadaştı. Ankara Hukuk Fakültesi kazanmış bu konu için özel çalışmış biri dolayısıyla o da kamuoyuna bir açıklama getirecektir” dedi.

 
Haziranda 142 terörist etkisiz hale getirildi
 
Altınordu'da Safa kiralık olarak imzaladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alo 4 Temmuz 2022 Pazartesi 17:29

Ne dedi ne anlatıldı,ne anlaşıldı……….

Yorumu oyla      10      3  
Partili 4 Temmuz 2022 Pazartesi 16:38

Izmır'de CHP her zaman destek veriyor keşke Dodurga da seçime girip çalışmalar yapsaydınız,her şey göstermelik lütfen bu partinin oylarını yüzde 25 bandından yukarıya doğru yükseltmek gerekir ama nasıl?...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu: Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez ...
Kılıçdaroğlu: Birileri çocuğuna iş bulamazken...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir evde 3, 4 çocuğun işsiz olduğunu ...
İçişleri'nden Özdağ ve HDP açıklaması
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, HDP kongresine ilişkin, "Şu ...
 
Tayfun MARO yazdı... Kimlik siyaseti toplumsal mutabakatın önünü keser
Tayfun MARO yazdı... Kimlik siyaseti toplumsal mutabakatın önünü keser
CHP'li Beko atık kağıt işçilerini Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, atık kağıt işçilerinin içinde bulundukları ...
AK Partili Kırkpınar: Milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
 
CHP'li Purçu: Eczacılar iflasın eşiğinde!
Hastaların ilaçlara erişim sorunu ile ilgili Sağlık Bakanlığına soru önergesi ...
Sürekli'den Karşıyaka eleştirisi: Yerel idare topu taca atıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; teşkilat mensupları, esnaf ...
Binali Yıldırım'dan sahne performansı
Erzincanfest 2022 kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konser ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva