HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 13:32

Kılıçdaroğlu: Birileri çocuğuna iş bulamazken...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir evde 3, 4 çocuğun işsiz olduğunu biliyorum. Annenin, babanın ne kadar dertli olduğunu biliyorum. Sorunların büyük olduğunu biliyorum. Birileri çocuğuna iş bulamazken diğerlerinin 4-5 yerden maaş aldığını biliyorum. Bütün bunların hepsini çözeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu: Birileri çocuğuna iş bulamazken...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka öncülüğünde CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen programda Bilecik, Bolu, Düzce ve Sakarya'dan gelen kadın kolları başkanları ile il, ilçe başkanları ve üyelerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'den ayrılıp CHP üyesi olan 2 kadına parti rozeti taktı. Parti üyesi kadınlardan stratejik çalışmayı öğrenmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Kiminle konuşmalıyız, kiminle sohbet etmeliyiz, kimi partiye kazandırmalıyız? Belki hayatında hiç politik söylemi dinlememiş veya evinde hiç siyaset konuşulmayan bir ailede, bir kadınla oturup konuştuğunuz zaman dünyanın derdini dinleyebilirsiniz. Aslında o dertleri çözecek olan siyaset; başka bir şey değil. Onlara politikalarımızı aktarmak, siyasetin ne kadar önemli olduğunu ve eğer kendi haklarını arayacaklarsa, arama yolunun da siyasetten geçtiğini bir şekliyle de anlatmanız gerekiyor. Bir evde yaşanan dramı en derinden hisseden evdeki kadındır. Şiddete uğrayan kadın var, baskı altında olan kadın var, düşüncesini özgürce ifade edemeyen kadınlar var. Bunları da sizin bir şekilde kucaklamanız ve çözümleri anlatmanız lazım. Aile Destekleri Sigortası; kız çocuğunun okuması, yurt sorununun çözülmesi, evde huzurun olması, asgari bir gelir güvencesinin eve sağlanması, o gelir güvencesi içerisinde annenin gelecekten bir endişe hissetmemesi için gereklidir. Bu görevin sosyal devlete ait olduğunun, Anayasa'nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddelerinden birisinin de sosyal devlet olduğunu, sosyal devletin de fakirin fukaranın yanındaki devlet tanımı olduğunu, bütün dünya anayasalarında da devletin sosyal devlet olması gerektiğinin yazıldığını bir şekliyle anlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.

'HEPSİNİ BERABER ÇÖZECEĞİZ'
Türkiye'de büyük adaletsizlikler yaşandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bir evde 3, 4 çocuğun işsiz olduğunu biliyorum. Annenin, babanın ne kadar dertli olduğunu biliyorum. Sorunların büyük olduğunu biliyorum. Birileri çocuğuna iş bulamazken diğerlerinin 4-5 yerden maaş aldığını biliyorum. Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Kim çözecek? Biz çözeceğiz, beraber çözeceğiz, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle beraber çözeceğiz. Bu mücadeleyi verdiğimiz zaman bu ülkeye karşı görevimizi gerçekten yapmış oluruz. Asıl hedefimiz de bunu sağlamak. Sizin gücünüz var, gücünüzü kullandığınız zaman göreceksiniz ki pek çok sorun da kendiliğinden çözülmüş olacaktır" açıklamasında bulundu.

'PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK'
Kılıçdaroğlu, iktidarlarında kırsalda her kadın ve her gencin sigortalı olacağını ve sigortasını devletin ödeyeceğini söyleyerek, "Bu önemli, bunu anlatın. Kırsal boşalıyor, kırsalın boşalması demek 84 milyonun aç kalması demek. Oradaki insanların desteklenmesi gerekiyor. Gençler çalışıyorsa, devlet her ay sosyal güvenliklerini düzenli yatıracak. Kadın zaten erkekten daha fazla çalışıyor. Özellikle Karadeniz'de bunu görüyorum. Onların da sosyal güvenliği olacak. Sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Dolayısıyla kendi emeklilik haklarını kazanmış olacaklar. Bunu sağladığınız zaman kırsalda daha güçlü bir yapılanma, kırsalda daha güçlü bir üretim ve çalışıp alın teri dökenin hakkını aldığı bir düzeni inşa etmiş olacağız" diye konuştu. (DHA)

 
Altınordu akademisi tam not aldı
 
Can olmak isterken canından oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 4 Temmuz 2022 Pazartesi 23:30

Sayın genel başkan sizin atadığınız belediye başkanları,bölgecilik yapmayı düşünmüyorum ama belediyelerde eş ve dost yakınlarını akrabalarını ve milletvekili yakınlarını işe yerleştirme yapılıyor ondan sıradan halkın çocuğuna iş gelmiyor baharın gelmesini beklemeye devam ediyor...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri'nden Özdağ ve HDP açıklaması
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, HDP kongresine ilişkin, "Şu ...
Tayfun MARO yazdı... Kimlik siyaseti toplumsal mutabakatın önünü keser
Tayfun MARO yazdı... Kimlik siyaseti toplumsal mutabakatın önünü keser
CHP'li Beko atık kağıt işçilerini Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, atık kağıt işçilerinin içinde bulundukları ...
 
AK Partili Kırkpınar: Milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
CHP'li Purçu: Eczacılar iflasın eşiğinde!
Hastaların ilaçlara erişim sorunu ile ilgili Sağlık Bakanlığına soru önergesi ...
Sürekli'den Karşıyaka eleştirisi: Yerel idare topu taca atıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; teşkilat mensupları, esnaf ...
 
Binali Yıldırım'dan sahne performansı
Erzincanfest 2022 kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konser ...
DBP'li Salihe Aydeniz savunma verecek
Polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi milletvekili Salihe Aydeniz'in ...
Dodurga'da seçim sonuçları belli oldu
Çankırı Dodurga'da 13 yıl sonra yapılan belediye başkanı seçimini 995 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva