HABERLER>SPOR
11 Ocak 2023 Çarşamba - 22:15

Pınar Karşıyaka'nın Avrupa hayalleri yarım kaldı!

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-In etabında Pınar Karşıyaka, evinde son periyoda 9 sayı farkla önde girdiği maçta UCAM Murcia'ya mağlup olarak son 16'ya kalamadan Avrupa'dan elendi: 89-96. Eşleşmede İspanya'da oynanan ilk karşılaşmayı 97-92 kaybeden yeşil-kırmızılı ekip, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki rövanşta tribünleri dolduran taraftarının müthiş desteğine rağmen mağlubiyete engel olamayıp erken havlu attı.

Pınar Karşıyaka nın Avrupa hayalleri yarım kaldı!

Kaf-Kaf, farkı 12 sayıya kadar çıkardığı maçta son periyotta 17 sayı atıp, İspanyol ekibine 33 sayı şansı tanıdı. Pınar Karşıyaka, 2021'de final oynadığı Şampiyonlar Ligi'ne geçen sezon da Play-In'de veda etmişti.  

Karşıyaka maça pota altında Delgado'nun etkili oyunuyla başlayıp 7 sayılık üstünlüğü yakaladı. Kısa sürede farkı eriten İspanyol ekibi periyodun bitimine 1 dakika kala öne geçti. İlk 10 dakikada temsilcimizden McCollum'un son saniye basketiyle 22-22 eşitlikle sonuçlandı. İkinci periyotta Murcia'nın öne geçtiği bölümlerde McCollum, Kuzminskas ve Jaylon Brown'la kritik üçlükler bulan Karşıyaka, devreyi 50-47 önde tamamladı. Üçüncü periyotta Karşıyaka, Vitto Brown ve Kenan Sipahi'nin arka arkaya basketleriyle farkı ilk kez 12 sayıya kadar taşıdı. Dördüncü periyot 72-63 temsilcimizin üstünlüğüyle başladı. İzmir ekibi, son periyotta skor bulmakta güçlük çekerken, bitime 2 dakika 25 saniye kala McFadden'in üçlüğüyle skor 83-83'le eşitlendi. Jelinek'in basket faulden bulduğu 4 sayı, son 1 dakika 23 saniye öncesi Murcia'yı 87-85 öne geçirdi. Karşıyaka, bu sayılara Vitto Brown'la yanıt verse de Jelinek yine 3 sayılık isabetle takımını son 52 saniye kala  90-87 üstünlüğe taşıdı. Bu sayının ardından topu oyuna sokarken top kaybı yapan Kaf-Kaf, Trice'ın üçlüğüyle umutlarını yitirip salondan 96-89 mağlup ayrıldı.

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-In etabında evinde İspanyol ekibi UCAM Murcia'ya 96-89 yenilerek Avrupa'dan elenen Pınar Karşıyaka'da başantrenör Ufuk Sarıca, maçın akışının son 5 dakikada değiştiğini söyledi. Şampiyonlar Ligi'ne son 2 sezonda Play-In etabında veda eden yeşil-kırmızılılarda çok üzgün olduklarını belirten Sarıca, "Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bugün kazanmamız gerekiyordu. Oyunun büyük kısmında öndeyken her şey son 5 dakikada değişti. Çok kötü tercihler yaptık. Bu bölümde oyunu bitirecek şekilde akıllıca oynamadık" şeklinde konuştu.

"DAHA AKILLICA OYNAMAMIZ LAZIMDI"
Son 5 dakikayı daha akıllıca oynamaları gerektiğini belirten Sarıca, "Kendi kendimizi ritimden çıkardık. Sahanın içinde daha akıllıca oynamamız lazımdı. Onlar son 5 dakikayı çok iyi oynadılar. Tüm taraftarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bugün salonda müthiş bir atmosfer vardı" ifadelerini kullandı. 

KENAN SİPAHİ: EVİMİZDE BÖYLE BİR YENİLGİ BEKLEMİYORDUK
Pınar Karşıyaka'da takım kaptanı Kenan Sipahi ise, "Son 3 dakikaya kadar güzel bir oyundu. Oyunun çoğunda hücumda yapmak istediklerimizi sahaya yansıttık ama son dakikalarda Murcia'ya kolay sayı şansı verdik. Bu oyunun en önemli kısmıydı. Evimizde böyle bir yenilgi beklemiyorduk" diye konuştu. 

UCAM Murcia Antrenörü Sito Alonso ise karşılaşmanın ardından, "Takımım için mutluyum. Beraber oynayıp beraber geri geldik. İnanıp kazandık" açıklamasını yaptı.

(DHA)

 
İzmir'de 59 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
6 yıldır aranıyordu... Yüzündeki 'ben' izi yakalattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Takımların transfer harcama limitleri belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 Sezonu Süper ...
Cristiano Ronaldo'nun Ballon d'Or ödülü satıldı
Cristiano Ronaldo, 2013 yılında kazanmış olduğu Ballon d'Or ödülünü sattı. ...
Beşiktaş'ta Weghorst idmana çıkmadı!
Ağrıları olduğunu söyleyen Weghorst, Beşiktaş'ın bugünkü idmanına katılmazken salonda çalıştı.
 
Yiğit Gökoğlan amatörde
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup ekiplerinden Bergama Belediyespor'un tecrübeli ...
Altay'da Ali Kızılkuyu kiralık!
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da altyapıdan yetişen genç orta ...
Göztepe'de Arslanagic'e talipler var!
Spor Toto 1'inci Lig'de cumartesi günü ikinci yarının ilk haftasında evinde ...
 
Altınordu kritik virajda!
Spor Toto 1'inci Lig'de ilk yarıyı 13 puanla 18'inci sırada tamamlayan ...
Karşıyaka'da dördüncü takviye Batuhan
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta ara transfer döneminde kadrosunu takviye ...
Ronaldo'nun sözleşmesinin detayları belli oldu
Portekizli süperstar, dudak uçuklatan maaşıyla Arabistan'da elçilik görevini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva