HABERLER>EGE
21 Temmuz 2020 Salı - 08:21

Pınar'ın katili hakkında mahkemeden karar: Cemal Metin Avcı tutuklandı!

Muğla'nın Ula ilçesinde, 5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in (27) cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan bar işletmecisi eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı (32), genç kızı kıskançlık nedeniyle aralarında çıkan kavgada elleriyle boğup, öldürdüğünü, ormanlık alanda cesedini çöp varilinde yakıp, üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Bölgede yapılan aramada, Gültekin’in, varil içerisinde üzerine beton dökülmüş yanmış cesedine ulaşıldı. Cemal Metin Avcı tutuklandı

Pınar ın katili hakkında mahkemeden karar: Cemal Metin Avcı tutuklandı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü, yalnız yaşadığı Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'ndeki evinden çıktı. Ailesi İstanbul'da yaşayan Pınar'a, ablası Sibel Gültekin telefonla ulaşamayınca paniğe kapıldı. Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Muğla'ya gelerek, Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı'na kayıp ihbarında bulundu. Harekete geçen jandarma ve polis ekipleri, Pınar'ı bulmak için arama çalışması başlattı. Pınar Gültekin'in en son Akyaka Mezarlığı civarı ile Menteşe ilçe merkezindeki AVM'de görüldüğü saptandı. Bunun üzerine buralardaki tüm güvenlik kameraları mercek altına alındı.

- SOYER’DEN ‘PINAR GÜLTEKİN’ İSYANI: BIRAKALIM BOŞ TARTIŞMALARI!

ŞÜPHELİ HAREKETLERİ VE BİDONLA BENZİN ALMASI ELE VERDİ: 16 TL’LİK BENZİN ALMIŞ
Genç kızın son görüldüğü bölgede bulunan kafe, iş yeri ve benzinliklere ait 100'ün üzerinde güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Birçok kişinin ifadesine başvuran ekipler, gözaltına aldığı genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı'nın söylemlerinin tutarsız olduğunu fark etti.

Gültekin'in kaybolmasıyla ilgili detay bulmak için Akyaka ve Menteşe ilçesindeki çok sayıda güvenlik kamerası kaydı izlendi, tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi.

Görüntülerde, Cemal Metin Avcı'nın Menteşe ilçesindeki benzin istasyonundan bidonla benzin aldığı görüldü.

Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda üst makamlara olayla ilgili sunulan bilgi notunda, ''Yapılan incelemede İl merkezinde bulunan bir petrol istasyonundan 16 TL’lik benzin aldığı tespit edilmiş, yapılan kamera incelemesinde benzini iki adet pet şişede aldığı tespit edilerek, kapsamlı yapılan sorgusu neticesinde ikrarda bulunmak zorunda kalmıştır.'' denildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Cemal Metin Avcı'nın görüntüleri izleyince suçunu itiraf ettiği, ilk ifadesinde, bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'in tekrar barışma isteğini geri çevirmesi üzerine bağ evinde olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

"EŞİNE SÖYLERİM DİYE TEHDİT EDİYORDU, PARA İSTİYORDU"
Evli ve bir çocuk babası olan Cemal Metin Avcı'nın ifadesinde, "Pınar ile ilişkimiz vardı, eşine söylerim diye sürekli tehdit ediyordu, para istiyordu. O gün de para istedi. Verecektim ama sinirlendim, tartıştık. Bir anlık öfke ile öldürdüm" dediği belirtildi.

Sözcü Gazetesi'nin ulaştığı ifadede ise Cemal Metin Avcı’nın jandarma karakolunda şu ifadeyi verdi:

“Pınar ile ayrıldıktan sonra kendime gelemedim. Yeniden onunla birlikte olmak istedim, teklifimi kabul etmedi.  O zaman son olarak çiftlikte bir akşam yemeği yiyelim diye ikna ettim. Çiftliğe gittik, yemek yedik, yine bana dönmesini istedim. Oysaki o başkası ile olduğunu söyledi, zaten bunu hissediyordum. Kıskançlık krizine girmiştim. Tartıştık, bana saldırdı, kavga ederken öldü. Cesedini yok etmek istedim. Önce yakmaya çalıştım. Olmadı, başaramadım. Sonra bidona soktum, üzerine beton döktüm, yakalanacağımı biliyordum. Onu çok sevmiştim, çaresiz kaldım. Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım. Çiftliğe gittiğimizde öldürme niyetim yoktu. Barışıp birlikte olmayı düşünüyordum”

ADLİ TIP KURUMU ÖNÜNDE BEKLEYİŞ
Gültekin'in cansız bedeni, savcı ve güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Gültekin'in annesi, ablası, yakınları ve okul arkadaşları ile bazı STK temsilcileri Adli Tıp Kurumu önünde bekliyor.

BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLACAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasına müdahil olacaklarını bildirdi.

Selçuk, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Pınar Gültekin'in katledilmesinin yürekleri yaktığını belirterek, "Bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

AĞABEYİ VE BABASI KONUŞTU
5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in vahşice katledildiğinin ortaya çıkmasının ardında cenazeyi almayı bekleyen acılı baba ve ağabey konuştu. Acılı baba Sıddık Gültekin açıklamasında ‘Sessiz sedasız kızımı götürmek istiyorum, şu anda doktor bey bana diyor ki 'DNA testi acaba kızınız mı değil mi? 15 gün sonra cenazeyi alırsınız. Ben 15 gün burada yaşayamam’ ifadelerini kullandı.

Muğla'nın Ula İlçesinde öldürülen Pınar Gültekin'in cenazesini bekleyen acılı baba Sıddık Gültekin, "Şu anda çok sinirliyim, sinirli halimle konuşuyorum bütün Türkiye'den de özür diliyorum. Maalesef 6 senedir kızım burada okul okuyor. Bir tane canavarca, adice bir katil zanlısı vahşice öldürmüştür. Ben kızımın cenazesini almaya gelmişim. Sessiz sedasız kızımı götürmek istiyorum, şu anda doktor bey bana diyor ki 'DNA testi acaba kızınız mı değil mi? 15 gün sonra cenazeyi alırsınız.' Ne zaman çıkacağı belli değil. Bizim insanlar hepsi şu anda bekliyorlar, kabristanı bile açılmış. Muğla'da bir sene içinde üçüncü vaka oluyor. Jandarma ve emniyet ekiplerine teşekkür ederim. Ben 15 gün burada yaşayamam" dedi.

KENDİSİNİ BEKAR OLARAK TANITMIŞ
İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Pınar Gültekin'in ağabeyi Vedat Gültekin ise, şöyle konuştu: "Kız kardeşim burada üniversite okurken kendisiyle arkadaş olmak isteyen kişi kendisini bekar olarak tanıtıyor. Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince bir daha aramamasını söylüyor. Adam bunu duyunca kız kardeşimi yaka paça vurarak, darbederek arabasına bindirerek, ormanlık alana götürüyor. Orada dövüyor. Bayıldığını görünce kızı boğarak öldürüyor. Ardından varilin içine koyup benzin döküp yakıyor. Daha sonra üzerine beton döküyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da zaten bizzat davaya müdahil olacaklarını söyledi. Bu olay yarın başkasının başına gelebilir. Şu an Adli Tıp Kurumu’nda vücudu deforme olduğu için DNA testi yapılacağı ve 15 güne kadar sürebileceğini söylediler. Bizim bu kadar bekleyecek vaktimiz yok. Cenaze için akrabalar yola çıkmış durumda. Mezarı bile Bitlis'in Hizan ilçesinin Kayber köyünde bu sabah kazılmıştır."

'KURBAN BAYRAMI'NDA EVİNDE OLACAKTI'
Kız kardeşinin karıncaya bile zarar vermediğini anlatan ağabey Vedat Gültekin, "Buraya üniversite okumaya gelmiş. Bu sene zaten son senesiydi. İki dersinden kalmıştı. Derslerini verip, bayramda evine gelecekti. Kimseye zararı olmayan kızdı yani. Özgecan Aslan gibi o da masum biriydi, erkek katliamına kurban gitti. Biz burada mağdur durumdayız, bir an önce cenazemizin verilip, memleketimize gömmeye gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Cenaze ailesine teslim edildi
Pınar Gültekin'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine gönderildi.

Baba Sıddık Gültekin, "Herkesten Allah razı olsun" diyerek, kızının cenazesini toprağa vermek için Bitlis'e gitmek üzere yola çıktı.

TUTUKLANDI
Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan ve jandarmada cinayeti itiraf eden Cemal Metin Avcı'nın işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildi. Jandarma ekiplerince sağlık kontrolü için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen zanlı daha sonra Muğla Adliyesine götürüldü. Zanlı, burada jandarma ve polis ekipleri tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına sokuldu. Mahkeme zanlının tutuklanmasına karar verdi. (DHA, Sözcü, Hürriyet, AA)

 
Yol çalışmasında görevli işçiye otomobil çarptı!
 
Umut yolculuğuna Yunan bariyeri!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 23 Temmuz 2020 Perşembe 23:29

Bu gençlik nereye gidiyor...

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet Hilmi ILDIR 23 Temmuz 2020 Perşembe 22:45

Yapın saçmasapan erkek hegomanyasını destekleyen filmler ve diziler,Lale devri gb anasıyla karısının kardeşiyle hatta evin tüm kadınlarıyla yatan erkeklerin olduğu diziler, karagül gibi dizileri Tekrar tekrar verin muhteşem yüzyıl’ı toplum legal saysın bu işleri sonucu bu işte sağolsun RÜTÜK dışarıda işid militanı gibi dolaşan gençlik bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete hasi hayırlısı olsun cümlemize.!!!

Yorumu oyla      2      3  
vivaldi 22 Temmuz 2020 Çarşamba 15:44

tutuklanması neye yarar? gencecik bir insan vahşice katledildi. bırakın avrupa uyum yasalarını tecavüze istismar kılıfı takanlar oturduğunuz ceylan derisi koltuklarda rahatmısınız? en ağır cezaların getirilmesi için kılını dahi kıpırdatmayan 600 kodaman hesap günü ahirette hepinizden davacıyım. nedir bu ya 70 suç kaydı olan sokaklarda can güvenlğimiz nerede?

Yorumu oyla      3      3  
Z.B_2 22 Temmuz 2020 Çarşamba 09:15

Pınar GÜLTEKİN'in babası kızının katledildiği yerde " ben burada 15 gün yaşayamam. Verin cenazemizi sessiz sedasız gideyim" diyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalanlara, müthiş ve Anadolu Halkına yaraşır ve derinliği olan bir cevap vermiş. Bu derinliğin, bu vahşet kültürünü ve bu kültürü besleyenleri yutacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

Yorumu oyla      5      3  
Özkan 22 Temmuz 2020 Çarşamba 08:51

Genç kızlar arkadaşlarını iyi seçmek zorunda evet ama aileler de erkek çocuklarını padişahmış gibi yetiştirmeyecek! Son 20 yıldır esas sorun tacizin, tecavüzün, öldürmenin, sapıklığın, vahşetin hatta normalleşmesi... Neden acaba? Biri de çıkıp yahu bu toplum niye bu kadar vahşeti kanıksamaya başladı diye sormuyor! Çünkü vahşetten, sömürüden, istismardan beslenen vampirler var bu ülkede!

Yorumu oyla      2      3  
ST 21 Temmuz 2020 Salı 12:43

Genç kızlar arkadaşlarını iyi seçmek zorunda maalesef çoğu kötü olay yanlış seçim ve çabuk inanmalar yüzünden oluyor, çok yazık.

Yorumu oyla      6      8  
Z.B 21 Temmuz 2020 Salı 09:24

Korkunç bir durum. Toplumdaki bozulmanın geldiği son nokta. Kadına yönelik saldırı ve cinayetler... Sorumluların ve karar vericilerin bunlara acilen çözüm bulmaları gerekirken, iki gündür İzmir Renkler üzerinde yürütülen tartışmalara kilitlenmiş durumda.Yazık...

Yorumu oyla      19      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik sayacı okudu, köpek saldırdı
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, elektrik sayacı okumak için gittiği evde ...
Yamaç paraşütüyle Denizli'den Eskişehir'e "rekor" uçuş
Milli paraşütçü Dora Göksal, Denizli'nin Çameli ilçesindeki Yaylacık Yamaç ...
4 gündür haber alınamayan Pınar'ın ablası konuştu
Muğla'nın Ula ilçesinde, 4 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Aydın'ın Topuklu Efe'si bunu hep yapıyor!
Muhittin AKBEL yazdı... Aydın'ın Topuklu Efe'si bunu hep yapıyor!
Ot toplarken uçurumdan düşüp öldü
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ot toplamak için çıktığı ormanlık alanda ...
Köpeği için doğum günü partisi yaptı
Denizli'de oturan Naz Yılmaz (27), 5 yıl önce, çalıştığı kliniğe terk ...
 
Aydın'da kamyonetten akü çaldığı iddia edilen şüpheli tutuklandı
Aydın'ın Çine ilçesinde bir kamyonetten akü çaldığı iddia edilen şüpheli tutuklandı.
Ege plajları tıka basa!
Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, Didim ve Çeşme ...
Doğa turizminin gözdesi Denizli yaylaları
Bağbaşı, Kefe, Taşdelen, Topuklu, Süleymanlı gibi yaylalarıyla doğa, çadır ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva