HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2020 Pazar - 16:47

Perinçek: Kasım Süleymani insanlığın şehidi!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili konuştu. Perinçek, "İran devleti ve milletinin Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Komutanı, değerli arkadaşımız Kasım Süleymani'nin ABD tarafından katledilmesi, demire demirin cevabıdır. Karşılıklı demirler, karşılıklı çelikler. Bizim şehidimiz Kasım Süleymani; aynı zamanda insanlığın, Batı Asya'nın, İran'ın şehidi" dedi.

Perinçek: Kasım Süleymani insanlığın şehidi!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'de karamsarlık, negatiflik yaymaya çalışan CHP merkezli bir kuvvetin olduğunu söyledi. 

Perinçek, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki İzmir Sanat Salonu'nda düzenlenen partisinin 11. İzmir Olağan İl Kurultayında partililere seslendi. 

Türkiye'nin ve bölgenin önemli bir tarihsel süreçten geçtiğini, Doğu Akdeniz'de suların ısındığını, ABD ve İsrail "eksenli namluların" Ege ve Akdeniz'e döndüğünü kaydetti. 

Parti olarak 50 yıldır "kuvvet topladıklarını" kaydeden Perinçek, 2020'li yılların, Türkiye'de Vatan Partisinin iktidarı paylaştığı yıllar olacağına inandığını dile getirdi. 

Perinçek, Libya'daki gelişmelere dikkati çekerek "Libya'da bir tarafta Amerika ve Suudi Arabistan'ın desteklediği Hafter güçleri var. Onun karşısında ise Libya halkını temsil eden, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin dostu olan, Birleşmiş Milletler tarafından yasal olarak tanınan bir yönetim var. Orada insanlık ve Amerikan emperyalizmi arasında bir mücadele var." dedi. 

"Süleymani, insanlığın şehididir"

ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi öldürmesine de değinen Perinçek, "İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Komutanı, değerli candaşımız, arkadaşımız Kasım Süleymani Amerika'nın terörist saldırısı sonucu katledildi. Süleymani bizim şehidimizdir, insanlığın şehididir. Ateşe ateşle cevap verildi. Amerika o cevabı almıştır ve alacaktır." diye konuştu.

- "Amerikan projelerinde görev üstlenenler hayalleri bıraksınlar" 

Hiçbir zaman karamsar ve kötümser olmadıklarını kaydeden Perinçek, Türkiye'nin önündeki sürece yapıcı bir şekilde yaklaştıklarını kaydederek "Negatif değiliz, muhalif değiliz, olumsuz değiliz, karamsar değiliz, kötümser değiliz." şeklinde konuştu. 

Manevi cephede oluşturulmaya çalışılan karamsarlık ve kötümserlikle mücadele ettiklerini kaydeden Perinçek, "Bir kuvvet var CHP merkezli. Bunlar kötümserlikten, karamsarlıktan, negatiflikten, muhaliflikten başka bir şey yaymıyor. Hiçbir iddiaları yok. Türkiye'yi yönetme iddiaları yok. Olamaz da." dedi. 

Türk ordusunun tüm cephelerde yenileceği yönündeki bir senaryonun yayılmaya çalışıldığını kaydeden Perinçek, şöyle devam etti:

"Amerikan projelerinde görev üstlenenler, vesaire, hayalleri bıraksınlar. Akıllarını başlarına toplasınlar. O CHP merkezli, CHP önderliği merkezli Amerikan projeleri; 'Doğu Akdeniz'de Türkiye yenilecek, Karadeniz'de yenilecek, Güneydoğu'da yenilecek, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde yenilecek, Libya'da yenilecek, her yerde yenilecek, bu cephelerde Amerika kazanacak, bu beyefendileri de getirip Ankara'da koltuklara oturtacak'. Bu hayal bile değil. Böyle bir senaryo yok."

Önceki dönemde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "düşmanlığına kilitlenmenin" yanlışlığını ortaya koyduklarını aktaran Perinçek, "Geldiğimiz noktada Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı Türkiye düşmanlığına ve Türk milleti düşmanlığına dönüştü." diye konuştu. 

Sosyal medyada güvensizlik aşılayan ve "Dünyada Türk milleti kadar, Atatürk'ün kıymetini bilmeyen, Atatürk'ü sevmeyen bir millet yok" şeklinde mesajların atıldığına tanık olduğunu da kaydeden Perinçek, "Atatürk'ü kendileri sevmiyor. Atatürk'ü herkes seviyormuş herkes baştacı ediyormuş da Türk milleti sevmiyormuş. Bu kadar milletine yabancılaşmış, bu kadar kendi tarihine, birikimine, Atatürk'e, halkına, halkının değerlerine yabancılaşmış..." ifadelerini kullandı.  (AA)

 
Kızı konuştu: Sonuna kadar intikam...
 
Sibel'in acı sonu: Son sözleri yürek burktu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat. 6 Ocak 2020 Pazartesi 10:39

Cumhur ittifakının 3. ortağı knuşmuş.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB: Trablus'taki saldırıyı şiddetle kınıyoruz
Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da Hafter güçlerinin Trablus'taki Kara ...
AK Parti'li vekilden Soyer'e: 'Sen kimsin, senin ne haddine'
Ankara’daki teskere görüşmeleri sonrası İzmir’e gelen AK Parti İzmir Milletvekili ...
Dışişleri'nden Trablus'taki saldırıya kınama!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Trablus’un güneyinde yer ...
 
CHP'de kıran kırana seçim: Bornova ve Bergama'da kazananlar belli oldu!
Olağan kurultay takvimi işlerken gün içinde Bornova ve Bergama’da sandıklar ...
Başkan Sürekli’den Buca çıkışı: Gereği yapılacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca’da CHP’li Belediye Başkanı ...
Fatih YAPAR yazdı... Bu fasulye kaç lira?
Fatih YAPAR yazdı... Bu fasulye kaç lira?
 
Kılıçdaroğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Kadın Muhtarlarla Buluşma' toplantısında ...
Buca krizinde yeni gelişme: O isimler ihraç mı edilecek?
Buca Belediyesi’nin meclis toplantısında kredi çekme kararı ve denetim ...
CHP’li Vekil’den çarpıcı çıkış: Cami imamından oy isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi!
İstanbul seçimlerinden örnekler veren Vekil Bayır, “Cami imamına gidip ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva