HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2022 Pazartesi - 11:55

Pekşen'in kızı: Babamı yanlış teşhis öldürdü

61 yaşında vefat eden eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ilgili iddiaların sonu gelmiyor. Pekşen'in korona aşısından öldüğüne ilişkin tartışmalara noktayı koyan kızı Ezgi Pekşen yaptığı açıklamalarla gündem yarattı. Babasının doktorların büyük ihmali nedeniyle öldüğünü öne süren Ezgi Pekşen, "Yaşadığımız bu acıyı hazmedemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. 'Size anjiyo yapalım' demek yerine 'Size endoskopi yapalım' deseler şu an Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı" dedi.

Pekşen in kızı: Babamı yanlış teşhis öldürdü

Ezgi Pekşen Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına hayatımızın en acı günlerinden geçerken bu açıklamayı yapmak zorunluluğunu hissediyorum. Kıymetli babam Haluk Pekşen ne zatürre ne Covid ne de aşı sebebiyle hayatını yitirmiştir. 15 Ağustos 2022 günü akşamı yemek yerken rahatsızlanması üzerine Acıbadem Bodrum Acil’ine gittik. “Göğsünde bir yanma hissettiğini, bu acının yemek esnasında başladığını” ifade etti. Yapılan tahlil sonucunda kan değerleri referans aralıkları içerisinde, EKG'si de normal çıktı." ifadesini kullandı. 

""AĞRI KESİCİ VERİP BİZİ EVE GÖNDERDİLER, BİR TÜRLÜ TEŞHİS KOYAMADILAR"
Pekşen şunları kaydetti: "Ağrı kesici verip bizi eve gönderdiler. Babamın acısı tüm gece devam etti ve sabah erken saatte yeniden “beni hastaneye götürün” dedi, doktorlar yine her şeyin normal olduğunu belirtseler de babam hastaneye yatmak istedi. O gece tansiyonu yükselip alçalmaya ve ateşi çıkmaya başladı.

Çarşamba günü tüm değerleri yükselmişti, vücutta enfeksiyon oluşmuştu. Babamın sorumlu doktoru ne tuhaftır ki bir sözüm ona(!) gastrologtu. Covid, zatürre başlangıcı vs türlü tahminlerde bulunsalar da bir türlü teşhis koyamadılar.

"BİR SÜRE SONRA 'İYİLEŞTİN' DİYE TABURCU ETTİKLERİ BABAM DAHA DA KÖTÜLEŞTİ"
Babam belki anlayan çıkar diye odaya gelen tüm doktorlara “göğsümde yanma var yatınca artıyor, yemek yiyince artıyor. "Reflüm var ondan olabilir mi” diye anlattı.Ama “ne olacak bu memleketin hali” diye babama dert yanan o kişilerin aklına “size bir endoskopi yapalım”demek gelmedi. Bir süre sonra “iyileştin” diye taburcu ettikleri babam daha da kötüleşti ve uçak ambulansla Ankara Güven Hastanesi’ne getirdik.

"ANKARA'DAKİ HASTANEDE YEMEK BORUSUNUN 32.CM’NDE KALP HİZASINDA DELİK OLDUĞUNU FARK ETTİLER"
Doktorlar yemek borusunun 32.cm’nde kalp hizasında delik olduğunu fark ettiler ve babama sordular. Babam da balık yediği sırada fenalaştığını ve bunu Acıbadem’de ifade ettiğini söyledi. Ancak artık enfeksiyon kalp zarına yol yapmıştı, değerleri çok artmış ve uygulanan yanlış tedavi sebebiyle bağışıklık sistemi çökmüştü. Doktorlar ellerinden geleni yapsalar da 22 gün geçmişti.

"SİZE ANJİYO YAPALIM' DEMEK YERİNE 'SİZE ENDOSKOPİ YAPALIM' DESELER ŞU AN HALUK PEKŞEN ASLANLAR GİBİ YANIMIZDA OLACAKTI"
Benim canım babam her zamanki gibi elinden gelen tüm mücadeleyi verdi ancak 1 ay dayanabildi. Yaşadığımız bu acıyı hazmedemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. “Size anjiyo yapalım” demek yerine “size endoskopi yapalım” deseler şu an Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı. Ancak babama konulan yanlış teşhis gibi yanlış bilgilerle insanların kandırılmasını kendi vicdanımıza yediremeyiz. Babamın durumunun aşı ile hiçbir ilgisi yoktur."

 
Yargı yeni sezona hızlı başladı
 
Erdoğan: Terörün karanlık gölgesini kaldıracağız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 19 Eylül 2022 Pazartesi 13:08

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun,gerçekten bu ülkede teşhis yapılması geç ve hatalı oluyor,Pekşen,milletvekili olup özel sağlık sigortası ve tam donanımlı hastanede tedavi oluyor ve malesef acıklı bir son ile vefat ediyor,tüm ailesine baş sağlığı dileriz,ayrıca acılı kızının dediklerine katılıp elinden geldiğince hukuki süreci devam ermesine destek veriyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili kadınlardan girişimcilik zirvesi
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği, devletin kadınlara ...
İYİ Partili Çıray'dan 'Soyer' çıkışı: Çarpıtıyorlar!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Başkan Tunç Soyer'in ...
CHP'li Bakan 'siber kadro' iddiaları meclis taşıdı: Soylu'ya 10 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden ...
 
Erdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York’taki BM Genel Kurulu’nda dünya ...
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin bıçak!
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin bıçak!
Kılıçdaroğlu'ndan 'TOKİ' açıklaması: İhaleler iptal!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından sosyal konut ...
 
CHP’li Pekşen'in ölümünde 'balık kılçığı' iddiası!
Eski CHP’li vekil Haluk Pekşen’in Bodrum ve Ankara’daki iki ayrı hastanede ...
Bahçeli'den Soyer'e tepki: Sultan Vahdettin'in kusurları olsa da hain değildir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen "2023’e Doğru: ...
BBP'li Destici'nden ittifak açıklaması!
Pasinler Savaşı'nın 974'üncü yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Erzurum'a ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva