HABERLER>EKONOMİ
8 Ekim 2022 Cumartesi - 18:23

Özgener’den seçim sonrası ilk değerlendirme: Sorumluluğumuzu artıran bir sonuç!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilen Mahmut Özgener, gerçekleştirilen meclis oturumu sonrası yaptığı açıklamada “İlk 4 yılda yaptığımız işlerin kabul gördüğünü sonuçlara baktığımızda gördüm.  Üyelerimiz bizi büyük bir güvenle kullanılan oyların tamamını  almamıza vesile oldu. Bu bir yandan sevindirdi bir yandan da bizim sorumluluğumuz daha da arttıran bir sonuç” dedi.

Özgener’den seçim sonrası ilk değerlendirme: Sorumluluğumuzu artıran bir sonuç!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Seçim heyecanını tamamlayan İzmir Ticaret Odası’nda 2022-2026 döneminin ilk meclis oturumu gerçekleştirildi.

26 yıl sonra ilk kez tek başkan adayı ile yönetim kurulu başkanlığı seçimi gerçekleşirken, seçimlerde ikisi geçersiz olmak üzere 185 oy kullanıldı. Geçerli 183 oyun tamamını alan Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Özgener henüz resmileşmemiş sonuçlara göre yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Meclis Başkanlığı görevine ise 182 oy  alan  Selami Özpoyraz geldi.

İZTO’nun yeni dönem Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ise Abdullah Salkım, Ahmet Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler, Cemal Elmasoğlu, İsmail Kahraman, Jülide Tutan Hergül, Mahmut Erkoç, Mehmet Şahin Çakan, Nuray Eyigele İşleyen ve Serdar Gökhan Arıkan oldu.

YÖNETİME 2 KADIN ÜYE
İZTO tarihinde ilk defa yönetimde Nuray Eyigele İşleyen, Jülide Tutan Hergül olmak üzere 2 kadın üye yer aldı.

ÖZPOYRAZ: GÖSTERDİĞİNİZ GÜVENDEN DOLAYI…
Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Özpoyraz, “Bir seçim dönemini daha geride bıraktık ve yeni meclisimiz üyelerimizin takdiri ile oluşturduk. Yeniden seçilen Özgener ve yönetim kurulu üyelerimizi kutluyorum. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Meclis başkanlık görevine seçilmemi sağlayan sizlere gösterdiğiniz güvenden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZGENER: TEKRAR GÖREV ALMAMIZ KEYİF VERİCİ
Meclis sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “pazartesi biliyorsunuz komite ve meclis üyelerimizi belirledik. Bugün de başkan, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegelerini ve akabinde de meclis başkanlık divanı seçimleri vardı. Çok güzel bir seçim süreci yaşadık. Ondan dolayı mutluyuz. İlk 4 yılda yaptığımız işlerin kabul gördüğünü sonuçlara baktığımızda gördüm.  Üyelerimiz bize büyük bir güven duydu, kullanılan oyların tamamını almamıza vesile oldular. Bu bir yandan sevindirdi bir yandan da bizim sorumluluğumuz daha da arttıran bir sonuç oldu. Yeni yönetim kurulumuz ile inanıyorum ki ilk 4 yılda yaptığımız projeleri daha da geliştirerek hizmet etmeye devam ediyor olacağız. Meclis başkanvekilliği seçimi özellikle çok güzel bir yarış oldu ve elit sayıda oy alan 9 adayımız oldu ve neticesinde iki adayımız başkanvekili seçilmiş oldu. Benim arkadaşlarım adına keyifliydi. Tekrar görev almamız keyif verici oldu. Bize duyulan güveni göstermesi açısından keyfi verici oldu. Demokrasi açısında  odamıza yakışır bir seçim süreci yaşandı” dedi.

KADIN YÖNETİM KURUL ÜYELERİMİZ OLMASINI ÖNEMSEDİK
Yönetimde iki kadın üyenin bulunması ve yarışa tek adaylı olarak girmesi yönündeki sorulara da yanıt veren Özgener, “Rakipsiz olarak giren bir tek ben değilim. Meclis başkanımız da rakipsiz girdi. Bu meclis başkanımızın meclisimizi çok doğru ve uyumlu bir biçimde yönettiğinin göstergesi. Kadın yönetim kurul üyelerimiz olmasını önemsedik. Kendi işlerinde çok başarılı iki kadın meclis üyelerimizi yönetimimize aldık. Onlar da bizim yönetimimize hem güç hem de renk katacaklardır” diye konuştu.

SEÇİM SÜRECİ BAŞKA BİZİM, HİZMET SÜRECİMİZ VE YOLUMUZ BAŞKA
2023 ve 2024 seçimlerinin hatırlatılması ve süreç içinde yaşanabilecek olası ekonomik dalgalanmalardan dolayı zor bir sürece gelip gelmediği yönündeki soruya da yanıt veren Özgener, “Bizim işimiz siyaset değil. Odalar ve STK’lar siyaset üstü kurumlar. Bizim görevimiz üyelerimizin sorunlarını çözebilmek. Çözümde rol oynayabilmek ve aynı zamanda şehrimiz ve ülkemiz için verimli, iş dünyasına katkı sağlayacak projeler yürütmek. Türkiye’yi evet seçim bekliyor fakat, seçim süreci başka, bizim hizmet sürecimiz ve yolumuz başka” ifadelerini kullandı

 
Denizli'de doğal gaz patlamasında 2 kişi yaralandı
 
Skandalı ortaya çıkarmıştı... Şok ifadeler!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 8 Ekim 2022 Cumartesi 22:59

git artık özgener git koltuğa yapıştın

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank: Enflasyon sıkıntısı yaşıyoruz
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Pandemi sonrası başlayan ...
Akbank'tan bir açıklama daha: Teknik aksaklık
Bazı Akbank müşterilerinin kredi kartı işlemleri ekstrelere mükerrer yansıdı. ...
Seçimler tamam... İZTO'da yeniden Özgener dönemi
İzmir Ticaret Odası (İZTO), meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirlendiği ...
 
O bankada hesabı olanlara şok: Borçlar ikiye katlandı!
Akbank mobil uygulaması üzerinden sorun yaşayan binlerce müşteri bugün ...
Bakan Yanık duyurdu: Ödemeler başladı...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ekim ayına ilişkin 2,1 milyar ...
Torba yasada kredi ve kredi kartı borçları detayı!
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme Meclis'e geldi. 52 maddelik ...
 
EPDK'dan 27 şirkete lisans
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) 27 şirkete lisans verildi. ...
Araç sahiplerine kötü haber: Motorine zam geliyor!
Akaryakıt ücretlerine zam gelmeye devam ediyor. Motorine salı gününden ...
İzmir'de 'kazı kazan' manzaraları... Yol parasını verenler, seyyar mafyalar!
Ekonomik krizin ve yoksullaşmanın giderek etkisini arttırması ile vatandaşlar ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva