HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2021 Çarşamba - 21:43

Özal'ın heykeline maske takılmasına tepki

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykeline maske takılmasına Anavatan Partisi'nden tepki geldi. İl Başkanı Alihan Kansu, "Merhum Turgut Özal'ın anısına ve hatırasına yapılan saygısızlıktır. Bu saygısızlığı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

Özal ın heykeline maske takılmasına tepki

Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, dünyaca ünlü tatil merkezi Side’nin merkezinde bulunan Sırma Tatil Sitesi'ndeki yazlığında hem DPT müsteşarlığı döneminde hem de başbakanlığı döneminde zaman zaman gelerek tatil yaptı. Sitede yaşayanlar Turgut Özal'ın anısını canlı tutmak amacıyla 1990'lı yıllarda sitenin bahçesine denize bakacak şekilde ayağında deniz terliği, şort ve tişörtlü heykelini yaptırdı. Geçen yıl başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en etkili korunma yöntemlerinden biri maske olurken, Turgut Özal'ın heykeline de maske takıldı. Sahilde yürüyüş yapan bir kişinin taktığı düşünülen maskenin, Covid-19 için farkındalık yaratmak amacıyla takılmış olabileceği belirtildi.

Olayı, basında yer alan haberlerden öğrendiklerini ifade eden Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu, bugün konuyla ilgili Özal heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Maske takma eylemini salgında bir farkındalık oluşturma çabası yerine, bir devlet büyüğüne karşı saygısızlık olarak değerlendirdiklerini belirten Kansu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Maskeyi takan kişinin eylemini yaparken maske takıp takmadığını da sormamız lazım. 12 Eylül 1980 askeri darbe sonrası Manavgat ilçesine bağlı Side'de merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ilk tatil yaptığı bölgede yaşayan vatandaşlarımız tarafından heykeli yaptırılmıştır. Geçen yıl başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından korunma araçlarımızdan maske, hayatımızda büyük bir yer edinmektedir. Yılbaşı nedeniyle yasakların etkin olduğu günlerde ilçemizde bulunan partimizin kurucusu ve 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın heykeline maske takıldığı görülmüştür. Haberleri okuduğumuzda sahilde yürüyüş yapan yabancı uyruklu şahsın maskeyi taktığı bilgisini aldık. Bununla beraber basında çıkan haberlerin sonucunda Covid- 19 farkındalığı için takıldığı söylenmektedir. Pandemi süreci içerisinde bulunduğumuz şu günlerde farkındalık adına çok fazla eylem bulunurken kurucumuz ve 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın heykeline takılan maske farkındalığı, heykelin yapılış amacını aşmıştır. Merhum Turgut Özal'ın anısına ve hatırasına yapılan bir saygısızlıktır. Anavatan Partisi İl Başkanlığı olarak çalışmalarımıza devam ederken üzücü bir durum ile karşı karşıya geldiğimiz için biz de üzgün durumdayız. Merhum Cumhurbaşkanımızın hatırasına ve anısına yapılan bu davranış saygısızlıktır. Asla ama asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bu saygısızlığı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu davranışı yapan şahıs ve şahıslardan özür bekliyoruz."

 
Sağlık çalışanlarına saldırı davasında 2 tahliye
 
Avrupa'ya kaçmaya çalışan 1708 FETÖ şüphelisi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık çalışanlarına saldırı davasında 2 tahliye
Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına ...
Salgında son 24 saatin bilançosu: 191 can kaybı, 13 bin 830 yeni vaka!
Türkiye'de son 24 saatte 182 bin 645 Kovid-19 testi yapıldı, 13 bin 830 ...
Binali Yıldırım'ın evinde yangın!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın İstanbul Tuzla'daki konutunda ...
 
Soylu'dan Boğaziçi açıklaması: Polis doğru yapmıştır
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına ...
Plakaya 'maşallah' yazıp 350 bin lira gasp ettiler!
İstanbul Pendik'te plakalarını 'Maşallah' yazısıyla kapattıkları araçtaki ...
Köpeğini kontrole getirdi... Veterinere saldırdı!
İzmir'de köpeğini kontrole getiren kadın, kadın veterinere tekme atarak, ...
 
Tahsis iddiası ortalığı karıştırdı: Sahte evrakla SİT alanını satmaya çalıştılar
İzmir’in Urla İlçesi’nde TCDD ve Emniyet Kampı’nın bulunduğu alanın üst ...
Diyarbakır'da facia! 2 avukat ölü bulundu
Diyarbakır´da bir evde 2 kişi ölü olarak bulundu, 1 kişi hastaneye kaldırıldı. ...
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Dayanç görevine başladı
Urla Kaymakamlığına atanan Murtaza Dayanç görevine başladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva