HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2015 Salı - 09:39

Önce HDP’yi yakmışlar, sonra kitabevini, sonra tatlıcıyı!

Kırşehir'de 8 Eylül günü, 'terör protestosu' bahanesiyle gerçekleştirilen eylemler sırasında ateşe verilen HDP il binası, Gül Kitabevi ve Diyarbakır tatlı salonuna yönelik saldırıları gerçekleştiren ve yönlendiren kişilerin aynı kişiler olması dikkat çekti.

Önce HDP’yi yakmışlar, sonra kitabevini, sonra tatlıcıyı!

Kırşehir’de, "PKK’yı protesto" gösterilerinde HDP il binasını ateşe veren grupta yer alan ve biri daha sonra tutuklanan dört kişinin aynı gün Gül Kitabevi’nin yakılıp yağmalanması olayına da karıştıkları ortaya çıktı. Bir saldırgan HDP’nin yanı sıra sırasıyla üç iş yerine daha zarar verdiklerini açıkladığı halde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre bu saldırganın, "İlkin HDP il binasına ve kitabevine taş attım. İşyeri önündeki kırtasiye malzemelerini attım. Ardından Diyarbakır Tatlı Salonu’nu taşladım. Türk bayrağı asmakta olan birine kullanması için cam parçası verdim. Sonra da Çöl Pazarı’nı taşladım. Camlar kırılınca dışarıya çıkan cansız mankeni alıp içeriye attım...” şeklinde ifade vermesine rağmen serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
 
YAKANLAR AYNI
Kırşehir’de, geçen 8 Eylül ’de "PKK'yı protesto" gerekçesiyle tertiplenen eylemler sırasında HDP il binası ateşe verilmişti. Bu soruşturma kapsamında üç saldırganın tutuklandığı öğrenildi. Bu üç kişiden biri olan, 25 yaşındaki esnaf Muhammed Eker, balkondan tırmanıp HDP il binasına çıktığını belirterek, “Tabelayı aşağıya indirdim. Kırtasiyede yangın çıktığını görünce kendi işyerime gittim” dedi. 21 yaşındaki işçi Burak Irmak ise HDP’ye taş attığını, binaya girip bazı fotoğraf ve afişleri aşağıya attığını savunurken, yangın çıkardığı suçlamasını reddetti. 30 yaşındaki Yunus Sağır da iki kişinin HDP binasına girmesine yardımcı olduğunu ve binaya taş attığını belirtti. Bu üç kişi “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, kanuna aykırı gösteriye katılma” suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
 
Üç kişiden Yunus Sağır, aynı zamanda Gül Kitabevi’nin yakılmasına karışan 16 kişiden biri olarak ifade verdi. Aynı şekilde, kitabevini ateş verdikleri için tutuklanan Öner Aslan ve Ramazan Akçaya da HDP’ye yönelik saldırı kapsamında tutuksuz yargılanıyor. 26 yaşındaki Akçakaya, ifadesinde, “zaten camları kırık olan HDP binasına taş attığını" savunarak, “Ben bunların ardından kalabalığı durdurmak için yoğun çaba sarf ettim” dedi. 35 yaşındaki işçi Öner Aslan da HDP’ye taş attığını, alkollü olduğu için yaptıklarını hatırlamadığını ileri sürdü. Bu iki şüphelinin yanı sıra kitabevi saldırısında şüpheli olarak yer alan 27 yaşındaki Gökhan Hergül de HDP’ye birkaç kez taş attığını anlatarak, “Olay sırasında zaten alkollüydüm. Ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi. 46 yaşındaki işsiz Metin Abdiş, HDP’nin balkonuna bayrak astığını kabul ederken, “Bayrağı asmamdaki amaç, topluluğu sakinleştirmekti” diyerek kendisini savundu.
 
DÖRT YERE SALDIRDI, SERBEST
27 yaşındaki kuaför Ramazan Çukuryer ise HDP ve Gül Kitabevi’nin yanı sıra iki iş yerine daha saldırdığını kabul ettiği halde her iki soruşturmada da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlkin HDP’ye taş attığını, ardından kitabevinin önüne gittiğini belirten Çukuryer, şöyle dedi:
 
“Burada iş yerine birkaç defa taş attım. Ayrıca iş yerinin önünde bulunan kırtasiye malzemelerini attım. Ardından Terme Caddesi Diyarbakır Tatlı Salonu’na geçtik. Burada da iş yerini taşladım. Türk bayrağının asmakta olan birini, kullanması için yerden aldığım cam parçasını verdim. Sonra da Çöl Pazarı isimli iş yerine gittik. Burada da taşlama eylemim oldu. Camların kırılması üzerine dışına çıkan cansız mankeni alıp içeriye attım."
 
Avukat Hatem Göksu, kitabevinin taşlanıp yakılmak istenmesine ilişkin soruşturma kapsamında altı kişinin tutuklandığı, üç kişinin de adli kontrolle serbest bırakıldığı bilgisini verdi. Göksu, altısı kitabevine, üçü HDP’ye olmak üzere, 13 kişinin saldırı ve yağmadan tutuklu olduğunu anlattı. (Radikal)

 
AK Partili vekile canlı yayında 'ses kaydıyla' suç duyurusu
 
Bornova'nın ‘iyilik hareketi’ gittikçe yayılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kırmızı plaka skandalı’nda eski başkan konuştu!
Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanlığı görevinde 6 ay bulunduktan sonra ...
'Ankara'nın yayın yasağı kalktı: Kopan ayaktan kimlik tespiti
Ankara’da 102 kişinin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin Ankara Cumhuriyet ...
Diyarbakır Baro Başkanı'na gece yarısı gözaltı!
CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında "PKK terör örgütü ...
 
Flaş! Başsavcılık canlı bombanın kimliğini açıkladı
Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombalardan birinin ...
Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'ye yakalama kararı
CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına ...
Şehit eşi yürekleri dağladı: Mehmedim burada üşür
Tunceli-Pülümür karayolunda, dün devriye görevi yaparken uğradıkları bombalı ...
 
Ankara saldırısında önemli gelişme
Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı.
Flaş! ‘Yeşil Yol’da gerginlik: Kepçeye ateş açıldı
Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Topluca Köyü ile Ardeşen İlçesi Aşağı Durak ...
Dikkat: İzmir’de sağanak haftası!
Kent hafta ortasından itibaren yağışlı havanın etkisi altında kalacak. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva