HABERLER>GÜNCEL
29 Mayıs 2022 Pazar - 09:52

Nursoy'dan Balkan göçmenlerine müjde!

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 37. Yılı Dayanışma Gecesi'nde konuşan Dernek Başkanı  Abdurrahim Nursoy, ALGÖÇ'ün önceki başkanlarından Fahriye Ersoy döneminde yapılan çalışmalarla tesisin arsasının alındığını, şimdiki yönetimin ise yakın zamanda yapı ruhsatını aldığını ve inşaatı başlattığını duyurdu.

Nursoy dan Balkan göçmenlerine müjde!

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 37. Yılı Dayanışma Gecesi gerçekleştirildi.

Geceye,onur konuğu olarak Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı Dr.Hasan Azis, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediyesini temsilen Atilla Baysak, Bulgaristan Kirkovo Kızılağaç Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, Bulgaristan Mestanlı Belediye Meclis Başkanı Ersin Ömer, Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Özkan, Menderes Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet İşler, Menderes İyi Parti İlçe Başkanı Özdemir Makas, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, Bornova Belediyesini temsilen Belediye Meclis Üyesi Ramadan Güler, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanlığı Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Erol Mutlu, İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Füsun Örük, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı yönetimi, Deva Partisi İzmir İl Başkanlığı yönetimi, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Hak ve Özgürlükler Hareketi Ege Temsilcisi İsmail Vatansever, Sivil Toplum kuruluşlarının çok değerleri başkanları ve yönetimleri, İzmir Bal-Göç Şube başkanları ve yönetimleri, İzmir Bal-Göç Genel Merkez Yöneticileri, 500 kişinin üzerinde dernek üyesi ve misafirler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan, gecenin ev sahibi, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, 37 yıl önce kurulduğu günden itibaren günümüze kadar derneğe hizmet eden başta kurucu üyeler ve genel başkanlar olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Hayatını kaybeden kurucu üyeleri rahmet ve şükranla andı.

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Abdurrahim Nursoy, tam 37 yıl önce Bulgaristan Türklerinin maruz kaldığı asimilasyon politikasına karşı haklı ama bir o kadar da güçlü bir ses çıkarabilmek için Türkiye’de yaşayan göçmenlerin İzmir BALGÖÇ’ü kurduklarını hatırlattı. Nursoy, bir dava hareketi olarak kurulan İzmir BAL-GÖÇ'ün bu günlere kolay gelmediğini, BALGÖÇ camiası ve onun mücadelesinin her şeyden önce kutlu bir davanın adı olduğunu belirtti. Bunun yanında sadece Balkanlar’da yaşayanlar değil, tarihin farklı dönemlerinde Balkanlar’dan Türkiye’ye göç etmiş göçmenlerin, muhacirlerin ve kamuoyunda bilinen adıyla "macırların" da temel dayanak noktası, sorunların çözüm odağı olduğunu ve olmaya da devam ettiğini vurguladı ve şu sözleri söyledi:

"Anavatana kavuştuk ve alın terimizle, emeğimizle, yetişmiş iş gücümüzle, vatan sevgimizle, en temiz duygularımızla ülkemizin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için canla başla çalıştık. Türk toplumunun pek çok kesimine örnek olduk. Ülkemizin ekonomisine katkıda bulunan, vergisini veren, vatan görevleri için en önde koşan, bayrak ve millet sevgisini en üst noktalarda hisseden bir camiayız biz." 

Nursoy, BAL-GÖÇ Merkez ve Naim Süleymanoğlu Sosyal Tesisleri'nin, derneğin büyük bir ihtiyacı olduğunu dile getirdi. İzmir BALGÖÇ'ün önceki başkanlarından Fahriye Ersoy döneminde yapılan çalışmalarla tesisin arsasının alındığını,şimdiki yönetimin ise yakın zamanda yapı ruhsatını aldığını ve inşaatı başlattığını duyurdu. Genel başkanın sözleri alkışlarla ve büyük bir sevinçle karşılandı. Nursoy, "Bu güzel haberle ilgili sunumumuzu ve tesisin inşaatına dair ayrıntıları birazdan sunumla paylaşacağız.Bu vesileyle bir dava örgütü olan İzmir BAL-Göç’ümüzün 37. Kuruluş yıldönümünü tekrardan tebrik ediyorum. Birlikte daha nice işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Bu güzel mekanı bizlere tahsis eden değerli işadamımız Sabahattin Vatansevere'e de teşekkür ederim. Siz değerli konuklarımızı teşrifleriniz için bir kez daha saygıyla selamlıyor, güzel bir akşam geçirmenizi temenni ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Gecede söz alan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı Dr.Hasan Azis,bu güzel gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bulgaristan'da Türklerin varlığı için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi ve Bulgaristan'dan getirdiği hediyeyi sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesini temsilen geceye katılan meclis üyesi Atilla Baysak, "Bir derneğin bir tesis inşa etmesi büyük bir güç ister. İzmir BALGÖÇ'ün bu güçle,bu birlik ve beraberlikle her şeyin üstesinden geleceğine eminim" dedi.

Derneğin 37.Yıl pastası nice yıllar dilekleri eşliğinde protokolün ve yönetimin katılımıyla kesildi.10.Yıl Marşı ve İzmir Marşı coşku içinde söylendi.

Dayanışma gecesi Gamze Martracı ve orkestrasının Balkan türküleriyle ve Balkan TEAM Müzik Grubunun hareketli şarkılarıyla sona erdi.

 
'Kelin ilacı olsa...' sözü tarih mi oluyor?
 
CHP'li Serter'den hükümete FETÖ çıkışı: Hesabını soracağız!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürsel Korkmaz 3 Haziran 2022 Cuma 08:57

Başkanımızın büyük bir özveri ile çalışmalarını takdir ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyorum

Yorumu oyla      2      3  
M.E.Aslan 29 Mayıs 2022 Pazar 10:28

Uzun zamandan beri bu yolda uğraş veren Sn. Abdurrahim Nursoy'un çabaları, her türlü övgünün üstünde.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altyapı çalışmasında göçük: İki işçi kurtarıldı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında göçük altında ...
Heyecan dorukta... LGS için geri sayım başladı!
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki sınava sayılı günler kaldı. 1 milyon ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in davetine icabetle ...
 
Seyir halinde yanan araç küle döndü
İstanbul Esenyurt'ta seyir halindeki minibüste çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
İzmir'de film gibi olay: Çaldılar, çarptılar, kaçtılar!
Aydın'ın Germencik ilçesinden çaldıkları otomobille İzmir'in Tire ilçesine ...
Mehmet KARABEL yazdı... İlk ve son kez birlikte!
Mehmet KARABEL yazdı... İlk ve son kez birlikte!
 
Ödemiş'te 130 kök Hint keneviri ele geçirildi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 130 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Pençe-Kilit operasyonunda bir asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir askerin şehit olduğunu duyurdu.
Gözaltına alınmamak için kız arkadaşını rehin aldı
Bursa'da yürekleri ağza getiren olay yaşandı. Hakkında arama kaydı bulunan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva