HABERLER>POLİTİKA
29 Mayıs 2022 Pazar - 10:07

CHP'li Serter'den hükümete FETÖ çıkışı: Hesabını soracağız!

Geçtiğimiz günlerde siyaset yasağı alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu üzerinden üzeri kapalı bir şekilde hükümete yüklenen ve paylaşımlara soruşturma açılmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 'FETÖ' göndermesi yaparak 'Hesabını soracağız' dedi

CHP li Serter den hükümete FETÖ çıkışı: Hesabını soracağız!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik verilen cezayı değerlendirdi. Geçmişte yapılan paylaşımların yıllar sonra gün yüzüne çıkarılması ve buradan siyaset yasağının verilmesine tepki gösteren Serter, üstü kapalı şekilde AK Parti hükümetini hedef alırken, seçimi kazanmaları halinde bu uygulamayı yapanların da geçmiş paylaşımlarının inceleceğini vurguladı.

HUKUK NE DERSE O OLACAK
Ellerinde dosya olduğunu belirterek CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen siyaset yasağı ile ilgili de tepki gösteren Serter, "Canan hanımın cezası şu anda çıktı... Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum. 4 yıl 9 ay 10 gün… 5 yıl verip içeri atsaydınız ya. Böyle sınırda bir ceza mı olur? Biz bütün partililerimizin yanındayız. Bütün cezaevinde yatan insanlarımızın yanındayız. Canan hanım da suçsuz. Yıllar önce yaptığı paylaşım üzerinden dava açılıyor. Dönecek bu dünya... 10-12 yıl önce paylaşım yapanların raporu elimizde. Kimlere eyvallah çektikleri, kimlerin yanında fotoğraf çekildikleri hepsi elimizde. Türkiye'de böyle yaşamaması lazım ancak herkes haddini bilecek ve cezasını çekecek. Oradaki paylaşımları biz de okuyacağız. Arenada çıkıp döngel, seni çok özledik (Fetullah Gülen'i kast ederek) diyen biri değilim. Ancak bunu diyenler belli. Canan hanıma ceza veriliyorsa onlara da vermek lazım. Biz bu cezayı hükümet olarak vermeyeceğiz, hukuk ne derse o olacak" ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ HER İLDEN MİLLETVEKİLİMİZİN OLMASI YÖNÜNDE
Yoğun bir tempo ile saha çalışmalarına devam ettiklerini belirten Serter, "Yoğun süreç devam ediyor. Biz yerel seçimlerden sonra durmak bilmedik. Türkiye'nin 4 bir yanından kendi seçim bölgelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii ki partililer yanında görmek istiyor bizi... Hafta sonları İzmir'de olduğum için bu süreci değerlendirmek istiyoruz. Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi İzmir'de oluyorum. 3-4-5-6 Haziran'da 51 ilde tüm milletvekillerimiz saha da olacak. Ben Çankırı'da olacağım 4 gün orada çalışacağız ve hazırladığımız raporları sunacağız. Çankırı için en ideal ne yapabiliriz ona bakacağız. Hedefimiz her ilden milletvekilimizin olması yönünde" dedi.

YÜKSELMEYEN HİÇBİR ŞEY YOK
Otobüs yolculuğu sırasında dikkatini çeken bir konuya değinen Serter, "Geçenlerde Ankara'dan İstanbul'a, oradan da İzmir'e araba ile geliyordum. Eskiden otobüslerde çaylar şirketten deniliyordu. Şimdi de 8 TL'den veriyorlar.  Batırdılar ülkeyi. Yükselmeyen hiçbir şey yok. Para olmadıktan sonra altın, dolar yükselse ne olacak?" diye sordu.

FABRİKA YAPMAZSANIZ YOL VE KÖPRÜDEN GEÇECEK BİRİNİ DE BULAMAZSINIZ
Cumhuriyet Halk Partili 22 milletvekili tarafından oluşturulan Ekonomi Masası'nın çalışmalarına dikkat çeken Serter, "Partimiz 2018 itibari ile ekonomi masası diye bir komisyon kurdu. Biz Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirlere gidiyoruz. Kentteki OSB, ticaret ve sanayi odalarını tek tek geziyoruz. Burada 22 milletvekilimiz var ve İzmir'den ben varım bu komisyonda. Çok güzel ortaklaşa bir çalışmamız var burada... Bütün iş dünyasının ileri gelenleri ile toplantılar yapıyoruz. Orada insanlarla birebir kalınca öyle şeyler anlatıyorlar ki bizlere inanamazsınız. Buradan çıkan sonuçları da Genel Merkezimize sunuyoruz. Muhteşem bir ekip mevcut. Burada gördüğümüz bir nokta var... İzmir'deki bakkalın sorunu neyse, Hakkari'deki bakkalın da sorunu aynı. İşlerinin olmaması, sermayesinin kalmaması… Eskiden on koli aldığım ürünü şimdi bir koli zor alıyorum diyor. 9 kolilik sermayesi azalmış durumda yani. Ortalama enflasyon yüzde 90 tavan yaptı. TÜİK'in sunduğu yüzde 70… O bile inanılmaz bir rakam. Asgari ücret şimdi 210 dolarlara kadar geriledi... Öğrenciler ne yapacak? Bir kahve 20 TL olmuş durumda. Öğrencilerimiz aç geziyor. Bunlardan performans bekleyemeyiz ki. İktidara gelir gelmez ilk dokunacağımız olaylar; tarım, denizcilik, EYT, asgari ücret ve 11 milyon işsiz gencin istihdama kazandırılması... Yol, köprü yapmak lazım ancak fabrika da yapmak lazım. Eğer fabrika yapmazsanız yol ve köprüden geçecek birini de bulamazsınız. Tayyip Bey ve ekibi çıkıp konuştuğunda sanki güllük gülistanlık bir ülke var gibi davranıyorlar" dedi.

10 BİRİME BİTECEK İŞ 110 BİRİME BİTİYOR
Yaşanan ekonomik dalgalanmanın iki yılda düzeltilebileceğini belirten Seter, "Minimum iki yılda düzelecek. Bütün kaçakları kapatacağız. Afaki ihaleler yapılıyor. 10 birime bitecek iş 110 birime bitiyor.  Bunu araştıracağız. Şu an maliyetin üzerinden inanılmaz ihaleler var... Bu halkın parası. Benim ya da başka birinin parası değil. Bunu iyi değerlendirebilmek için muslukları kapatmak lazım. Adrese teslim ihale alanlarla oturup görüşeceğiz. Belki onlarda şikayetçidir, vicdanı sızlıyordur. Onlarla oturup konuşacağız" diye konuştu.

HİÇBİR YATIRIMCI GELMEK İSTEMİYOR
İş dünyasının Türkiye'ye güvenmediğini belirten Serter, "Veriler geliyor... Genel Başkanımız görüşüyor... Türkiye, dünyadaki hiçbir ülkeye güven vermiyor. Türkiye ile hiç kimse bir masaya oturmak istemiyor. Avrupalı ya da diğer kıtalardan insanlar gelip burada yatırım yapmak istemiyor. Çünkü 15 Temmuz sonrası iflahları kesildi... Bazılarının ortakları FETÖCÜ çıktı, mallarına devlet el koydu. Almanya'daki ortağı bir daha gelir mi? Bundan dolayı hiçbir yatırımcı gelmek istemiyor. İktidar değişecek, hükümet bizden olacak ve bütün sermaye akışı olacak. Bu olunca Dolar ve Euro da fiyat düşüşleri olacak. Türkiye ağlama duvarı gibi. Siyasetlerini savaş, top, tüfek ve algı operasyonları ile götürmeye çalışıyorlar. Tabii ki uçak ve savaş gemileri yapacağız ancak sadece bunlar ile kalkınmaz ülke" dedi.

600 BİNİN ÜZERİNDE İNSAN GELDİ
İstanbul'da gerçekleşen Millet Mitingi ile ilgili konuşan Serter,  "Bizim bir sistemimiz var... Mitinglerimizde uyguladık. Kapıda misafirlerimiz karşılıyoruz. Düğün gibi... Bir tek elimizde kolonya ve çikolata eksik. Bunları yapan milletvekilleri… Bebeğiyle, bastonu ile gelenler… Kendimizi tanıttığımızda gözleri parlıyor. Bizi kurtarın diyor. Bir arkadaşla denk geldik üzerinde gömlek var sadece. Rica etti bayram ikramiyelerini 5 bin TL yapın dedi. Üstünde 2'nci el gömlek olduğunu söyledi. İnsanlarla iletişim kurarak onların moralini yükseltmeye çalışıyoruz. Bir kadın geldi, bebeğine bez alamadığını söyledi... Biz burada birçok sıkıntı ile karşı karşıya geldik. Mitingimizin ismi de millet mitingiydi… Orada halk ve millet vardı. 600 binin üzerinde insan geldi. Sadece Türk Bayrağımız vardı" ifadelerini kullandı.

BİZİM AÇIMIZDAN NETLEŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'değişmeyeceğim' sözlerinin ve yapılan miting sonrası Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşip kesinleşmediğinin sorulması üzerine konuşan Serter, "Biz uzun zamandır gönlümüzün cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemiştik. Kendisi ile çalışmalar yaptık ve inançla yürüyoruz bu yolda. Biz partililer ve halk olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacağız. Bugünkü Kılıçdaroğlu neyse 10 yıl önceki Kılıçdaroğlu aynısı. Biz iktidara geldiğimizde Çankaya Köşkü'nü kullanacağız ve kapısını tüm insanlara açacağız. Oradan tüm Türkiye'ye çare bulmaya çalışacağız. Tunceli'nin köyünden çıkan Anadolu'nun Kemal'i, Cumhurbaşkanı olunca yine Anadolu'nun Kemal'i olacak. Hiçbir şey değişmeyecek. Bizler yetiştiğimiz yerlerdeki insanlarız, sonradan görme insanlar değiliz. 2009'dan bu yana Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yol alıyoruz ve hiçbir değişiklik yok. Hatta belki bugün daha fazla mütevazidir. Mitingimizde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bizim açımızdan netleşti, 6'lı masadan da yine Kılıçdaroğlu çıkacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tutumunun nasıl olacağını da değerlendiren Serter, "Sayın Yavaş ve İmamoğlu da şehirlerinde 5 yıl boyunca şehri emin olmak istiyorlar ve onlar da kenetlenmiş bir biçimde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için canla başla çalışıyorlar" diye konuştu.

BİZİM İŞÇİYE İHTİYACIMIZ YOK
Tartışmalara neden olan Suriyeliler konusunda da net konuşan Serter, Türk işçilere öncelik verilmesi gerektiğini belirtirken, "Türkiye'de gayri resmi bir ticaret dönüyor sığınmacılar üzerinden. Yüzde 5 istihdam civarında. Yani o kadar büyük rakamlar yok. Bu insanlar sığınmacı olarak gelmiş durumda. Kendi ülkelerindeki savaş barışa döndüğünde onlar da dönecektir. Türkiye'de 11 milyon işsiz arkadaş var ve hiçbir iş alanında boş yer kalmaz... Burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını çalıştırmak is dünyanınsın borcudur. Afganların, Suriyelilerin kayıt dışı çalıştırılması AB'ye girmeyi hedefleyen bir ülkeye yakışacak bir durum değildir. Bizim işçiye ihtiyacımız yok. Sığınmacılar geldiği için bizim vatandaşımızın işsiz kaldı, Suriyeliler işe girdi. Bizim vatandaşımız asgari ücret ve sigorta istiyor ancak Suriyeli istemiyor bunu... İşveren de maliyetini böyle düşürmek istiyor. Bu da hükümetin problemi. Bazı kamplar kurulup orada istihdama dahil edilebilir ve devlet eliyle ve kontrol altında tutulurdu... Ancak Türkiye'ye dağılmış durumdalar. Ben 62 il gezdim her ildeki ana sorun Suriyeliler…" dedi.

Suriyeli işçilerin çıkması halinde sanayi biter gibi sözlere de karşı çıkan Serter, "Suriyeliler giderse sanayi asla bitmez. Bizim vatandaşlarımıza istihdam açılacak, hiçbir alan boş kalmaz. Mezarlıklar ben olmasam dünya dönmez diyen insanlarla dolu" diye konuştu.

BUNLARIN MİLLİYETÇİLİĞİ TARTIŞILIR
Resmi Gazete'de yayımlanan ve yabancı uyruklu vatandaşların 250 bin Dolar karşılığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmesi şartının 400 bin Dolar'a çıkarılmasına tepki gösteren Serter, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bu kadar ucuz mu? Bir milliyetçilik, vatanseverlik değil bu... Bu para bütçe açığını nasıl kapatabilirim çabası. Sokaktaki 10 yaşındaki çocuk bile bunun farkında. Çocukla karşılaştık, '400 bin dolar getiren nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olur' diyor... Çakma Türk vatandaşı nasıl gurur duyacak vatandaş olmakla? İstiklal Marşı'nı ruhen okuyabilir mi? Bu milliyetçiliktir. Bunların milliyetçiliği tartışılır... Para ile vatandaşlığın verilmesi mümkün değil. Kanada aile istiyor... Neden? Nüfusu az çünkü. Bizim nüfusumuz genç... Kendi kendimize yeteriz. Yeter ki 84 milyona bakan bir iktidar olsun. Bunu yapacak olan da CHP ve Millet İttifakı'dır" açıklamasında bulundu.

 
Nursoy'dan Balkan göçmenlerine müjde!
 
Filipinler'de gemi kazası: 8 kayıp
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 29 Mayıs 2022 Pazar 22:58

Bedri bey layetdayin bir ekil olmusun hepsi bu...

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 29 Mayıs 2022 Pazar 10:21

10 yıldır seçim kaybeden birini tekrar aday göstermek de büyük cesaret.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de saha çalışmaları tam gaz... Yeni durak: Ödemiş
“Karınca Modeli” saha çalışmasında adresi Ödemiş olan AK Parti İzmir teşkilatı, ...
Erdoğan ve Aliyev Solo Türk ekibinin gösterisini izledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Havacılık, Uzay ...
CHP Menemen'e Kılıçdaroğlu'ndan mesaj!
CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından “Biz yürüdükçe yaklaşır aydınlık” ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da TEKNOFEST'te konuştu. Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu, Van'dan yüklendi: İzmir'deki başkanlara baskı yapılıyor!
Van'da gerçekleştirilen çalıştayda belediye başkanlarıyla yan yana gelen ...
O platformun ziyaretine Kaya'dan ilginç tepki: Celladına aşık olmak gibi!
Buca'da yıkım süreci devam eden Cezaevi ile ilgili kurulan platformun ...
 
PM Üyesi Çelik’e önemli görev: Önce doğu sonra çözüm masası!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla parti örgütlenmesi ...
CHP'li Başkanlar Çalıştayı'ndan mesaj seli!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Belediye ...
AK Partili Nasır Bakan Kurum'un o sözlerini hatırlattı: Mağrur değil, mağdur İzmir!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hükümet tarafından İzmir’e yapılacak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva