HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2021 Çarşamba - 15:27

Normalleşme sonrası yeni kurallar: Düğün var, göbek atmak yok!

1 Haziran'dan itibaren düğün ve nikahların yapılmasına izin verilmesiyle, binlerce genç çift, salon veya kır düğün bahçesi aramaya başladı. TÜDİFED Başkan Yardımcısı Vayhettin Dokak, çiftlerin de mağdur olduğunu, bu nedenle tüm işletmecilerin zam yapmadan kapılarını düğünlere açtığını bildirdi, "Sektörümüz 1.5 yılda sadece 55 gün çalıştı. Yeni süreçte de genelgeye harfiyen uyacağız. Düğün var. Halay çekmek, göbek atmak yok" dedi

Normalleşme sonrası yeni kurallar: Düğün var, göbek atmak yok!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  - 1 Haziran günü başlayan yeni normalleşme sürecinde düğün ve nikah törenlerine izin verilmesi üzerine, evlenmek isteyen çiftler soluğu evlendirme dairelerinde ve düğün salonlarında aldı. İzmir Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı ve Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Vahyettin Dokak, gelişmeleri Egedesonsöz'e değerlendirdi.

DOKAK: SEKTÖRÜMÜZ, BU KARARLA MORAL BULDU
Telefonların susmadığını, mekanı görmeye gelen çok sayıda çifti ağırladıklarını anlatan Başkan Dokak, 17 aylık pandemi sürecinde sadece 55 gün çalışabildiklerini hatırlattı. "Bizim sektör, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında iş yapar, 8 ay yatar. Biz bu 4 ayı kaybettik mi, bir yılı kaybetmiş oluyoruz" diyen Başkan Dokak, "30 kişiyle, 50 kişiyle düğün yapın dediler, kimse bu şartlarda düğün yapmak istemedi. Düğün, bir eğlence değildir; gelenektir, görenektir, sosyal dayanışmadır. Düğünlerin tekrar başlamasına izin verilmesi, sektörümüze büyük moral oldu" açıklamasında bulundu.

Dokak, şu bilgileri verdi:

"Fiyatlara hiç zam yapmadık. Pandemi öncesi fiyatları uyguluyoruz. Çünkü çiftlerimiz de, aileler de çok mağduriyet yaşadı. Hafta sonunda pastalı, meşrubatlı 300 kişilik bir düğün için salon veya kır bahçesi, 5 bin liraya da var, 15 bin liraya da... İsterseniz, daha lüks bir düğün yaparsınız, 150 bin liraya mal edersiniz. Türkiye'de yılda 575-600 bin, İzmir'de ise 28-32 bin arasında düğün yapılıyor. Bu rakamlar çerçevesinde İzmir'de 30 bin çiftimizin bu yaz evleneceğini varsayabiliriz. İznin çıkmasından sonra çok yoğun bir talep başladı. Biz gençlerimize diyoruz ki, bir an önce düğün salonunu, kır düğün bahçesini tutun, yoksa bir süre sonra salon bulamazsınız. Çünkü düğün yapma kararını yeni alanların dışında, pandemi nedeniyle düğünü erteleyenlerin olduğu da unutulmamalı. İşletmeciler olarak, birbirimize destek olalım, çiftler de aileler de mağdur oldu dedik ve bu yıl hiç zam yapmadık."

3 BİN LİRAYA DA MEKAN VAR, 15 BİN LİRAYA DA
Hafta içindeki salon ve kır düğün bahçesi tarifelerinin daha düşük olduğuna dikkat çeken Başkan Vahyettin Dokak, "İnciraltı, Kaynaklar, Pınarbaşı gibi yerlerde her keseye uygun mekanlar var. Hafta içinde 3 bin liraya da yer bulunabilir, 15 bin liraya da" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'deki düğün salonlarının yüzde 90'ında açık havada da düğün yapılıyor. Kır düğün bahçelerine rağbet çok fazla. Pandemi nedeniyle genellikle açık hava organizasyonları tercih ediliyor. İki günde yüzlerce telefon aldık, telefonlara yetişemedik. 50'den fazla çifti ağırladık, en az 25'inin kaydını yaptık. Geçen yıldan tecrübeliyiz; önümüzdeki süreçte de genelgeye harfiyen uyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 1-15 Haziran arası düğünlerde ikram yok. Halay da yok. Göbek atmak da yok. Sadece gelin-damat oynayacak. Çok dikkatli davranmak zorundayız. Her mekanda HES kodu sorgulaması yapılacak, her masaya dezenfektan koyacağız. Tuvaletler, lavabolar, hijyenik olacak. 12 kişilik masalar, 7 kişilik oldu. Masalar arası mesafeyi 3 metre olarak artırdık."

 
Büyükşehir'den yüzleri güldüren destek
 
Baransu için 67 yıla kadar hapis istendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz mesajı
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla video konferans ...
Sanayi, büyümede lokomotif görevini görüyor
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Salgın süreci de bir kez daha ortaya koymuştur ...
Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı
Bakan Muş, "Mayıs ayı ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde ...
 
Dolarda 'faiz' dalgalanması!
Dolar/TL dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faiz' açıklamalarının ardından ...
KDV indiriminde süre uzatıldı
Konaklamadan yeme içmeye, işyeri kiralamadan bakım onarım işlerine kadar ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sümerbank'ta neler olmuş neler!
Mehmet KARABEL yazdı... Sümerbank'ta neler olmuş neler!
 
Mobil kümes: Gezen tavuk yaylaya çıktı
Çorum'da bir besici tekerlek takarak mobil hale getirdiği kümesiyle yüksek ...
Kapalı hamamcının isyanı: Elini yıka diyorsunuz, biz adamı komple yıkıyoruz!
Bugün başlayan yeni normalleşme kapsamına hamamların alınmamasına tepki ...
Dünya Süt Günü’nde isyan… Yakında kesilecek hayvan bulamayız!
Arpa ezmesi, süt yemi, pamuk küspesi gibi yemlerin 10 ayda yüzde 100 arttığına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva