HABERLER>EKONOMİ
1 Haziran 2021 Salı - 13:32

Kapalı hamamcının isyanı: Elini yıka diyorsunuz, biz adamı komple yıkıyoruz!

Bugün başlayan yeni normalleşme kapsamına hamamların alınmamasına tepki gösteren İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, "Otellerin altındaki hamamlar, saunalar çalışıyor, dışarıdan insanlar gidiyor. Biz neden kapalıyız, anlamakta zorlanıyoruz.  Osmanlı döneminde salgında hamamlar kapatılmadı, tam aksine yararlanıldı. Bilim kurulu elinizi sık sık yıkayın diyor, biz adamı komple yıkıyoruz. Şaşkınız, üzgünüz" ifadelerini kullandı

Kapalı hamamcının isyanı: Elini yıka diyorsunuz, biz adamı komple yıkıyoruz!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayan yeni normalleşme kararları kapsamında hamamcıların olmaması, hamam işletmecilerinin isyanına yol açtı. İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, Osmanlı dönemindeki salgınlarda hamamların tam kapasite çalıştığını, kesinlikle kapatılmadığını öne sürerek, "Osmanlı döneminde bile kapatılmayan hamamlar, korona salgınında kapatıldı. Oysa hep açık kalması gereken bizim hamamlarımızdı. Çünkü Bilim Kurulu elinizi sık sık yıkayın diyor, biz insanı yıkıyoruz, temizliyoruz. Her yer açıldı, biz yine kapalıyız. Bu karara itiraz ediyoruz" dedi.

ÜYELER, ANKARA'YA YÜRÜYELİM, EYLEM YAPALIM, ÇAĞRISI YAPIYOR
Sadece üyelerinin değil, Türkiye'nin dört bir yanından hamamcıların kendisini aradığını ve yardım istediğini anlatan İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, "Arkadaşlar, Ankara'ya yürüyelim, eylem yapalım diyorlar. Ankara'ya gidip biber gazı, cop mu yiyelim? Bilim Kurulu üyesi Prof. Ateş Kara'yı arayıp derdimizi anlatacağım, destek isteyeceğim" dedi.

Hamamcı esnafının 1,5 yıldır iş yapmadığını, normal çalışma ortamında en iyimser rakamla 10 kişiyi ağırlayabildiklerini hatırlatan Başkan Nafi Karaca, şu değerlendirmeyi yaptı:

SEN ELİNİ YIKA DİYORSUN, BİZ İNSANI KOMPLE YIKIYORUZ
"1 Haziran'da başlayacak normalleşmede hamamların açılacağını ümit ediyorduk ve ne yazık ki, yine hayal kırıklığına uğradık. Devlet, 2 bin 500 lira verdi, şimdi de 600 lira geldi. Bu para, sadece elektriğe bile yetmiyor. Sen bana diyorsun ki, temizlik, maske, mesafe... Biz adamı komple yıkıyoruz.  Kese tek kişilik, peştemal tek kişilik, her yer tertemiz. Hamamlarda koronaya yakalanan bir kişi bile yok. Varsa göstersinler, hamamları açmayalım. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara hocamızı arayacağım, siz hayatınızda hiç hamama gittiniz mi, diye soracağım. Ateş hocadan destek isteyeceğim. Çünkü dayanacak gücümüz kalmadı. Bize sahip çıkan kimse yok."

HAMAMLARDA TEK KİŞİ BİLE KORONAYA YAKALANMADI
İzmir'de 1100 üyesi bulunan bir odanın başkanı olduğunu belirten Nafi Karaca, "Türkiye genelinde 6 binden fazla hamam var. Bizim günahımız ne?" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısında, hamamların da açılmasının gündeme gelmesi için girişimlerde bulunacağız. Osmanlı döneminde hamamlar salgında şifa merkeziydi. Koronanın en büyük düşmanı olan temizlik, bizde. Üyelerimize, meslektaşlarımıza, haydi Ankara'ya yürüyelim, desek, yürüyecekler. Eylem yapmayı düşünmüyoruz ama hakkımızın iade edilmesini bekliyoruz. Benim üyelerimden bir kişi bile korona olmadı. Hamamcılar ekonomik ve psikolojik olarak çökmüş durumda. Türkiye'de iki tane hamamcılar odası var, biri İstanbul'da, biri İzmir'de. Bizim odamızdan medet umuyor meslektaşlarımız. AVM'lere giren çıkan belli değil. Hamamlara gelecek müşterinin HES koduna bakılacak, her yer hijyenik olacak, sosyal mesafeye uyulacak ve tüm kurallara uyulacak. Buna rağmen hamamların kapalı olması, akıllara zarar bir şey"

 
Altay'da Poko kalacak
 
İzmir atlamada madalyaları topladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Süt Günü’nde isyan… Yakında kesilecek hayvan bulamayız!
Arpa ezmesi, süt yemi, pamuk küspesi gibi yemlerin 10 ayda yüzde 100 arttığına ...
JP Morgan CEO'su: Bitcoin'den uzak durun
Amerikan bankacılık devi JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, yatırımcıların Bitcoin'e ...
Nakdi ücret desteğinde tarih belli oldu!
Nakdi ücret desteği ödemeleri 8 Haziran'da gerçekleştirilecek.
 
Makarna, bulgur ve buğday irmiğinin ihracı kayda bağlandı
İhracı kayda bağlı ürünler listesine makarna, bulgur ve buğday irmiği dahil edildi.
Normalleşmenin ilk gününde İzmir manzaraları
Normalleşmenin ilk gününde İzmir manzaraları
Mevduatta stopaj indirimi devam edecek
Hazine kaynakları TL mevduata uygulanan stopaj indiriminin haziran ve ...
 
Bitcoin'de piyasa etkisi: Hacim artıyor
ABD'den, kripto varlık piyasalarına bir "düzenleyici çerçeve" oluşturulacağına ...
Kahve, yatırımcısına altından çok kazandırdı!
Geçen hafta, 1,6315 dolarla Kasım 2016'dan bu yana en yüksek seviyeyi ...
İlk çeyreğin büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisi, 2021 yılının ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva