HABERLER>SEÇİM 2015
19 Kasım 2013 Salı - 15:36

Muhtarlardan Kılıçdaroğlu’na Uzunbay çağrısı

Konak İlçesi’nde görev yapan mahalle muhtarlarının Konak Belediye Başkan adaylığı için aday adayları arasında Sedat Uzunbay’ı desteklediklerini ve aday görmek istediklerini belirten dilekçelerini Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.

Muhtarlardan Kılıçdaroğlu’na Uzunbay çağrısı

İZMİR - Muhtar temsilcilerinden yapılan açıklamaya göre Konak’taki 113 mahalle muhtarı arasında 102 muhtarın Uzunbay’ın aday olması yönünde dilekçeye imza verdiği ve dilekçeyi teslim etmek üzere 25 kişilik bir muhtarlık heyeti ile Ankara’nın yolunu tuttukları öğrenildi.
 
İzmir’den Ankara’ya çıkarma yapan Konak İlçesi muhtarlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerinde ziyaret ederek isteklerini dile getirdiği ve Konak Belediye Başkan aday adayı Sedat Uzunbay’ı desteklediklerini ve aday görmek istediklerini belirten dilekçeyi elden teslim ettikleri öğrenildi. Yakın çevreden elde edilen bilgiye göre Ankara’ya giden 25 kişilik heyetin sözcülüğünü Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Hasan Baykal ve Mehtap mahalle Muhtarı Ayhan Çan’ın yaptığı ve farklı siyasi görüşlerde olan muhtarların dahi Uzunbay’ı desteklediği ifade edildi.
 
Muhtarların Kılıçdaroğlu’na bir süredir yaptıkları tespit ve teşhisler sonucunda yerel seçimde başarıya ulaşabilecek ve kendileriyle uyum içinde çalışabileceğini düşündükleri bir aday adayı olduğunu ve bu kişinin gerek kişiliğiyle gerekse diyaloglarıyla 22. Dönem Milletvekili olan Sedat Uzunbay olduğunu ifade ettikleri öğrenildi. Yine edinilen bilgiye göre dilekçede yer alan görüşlerin ve imzaların muhtarların özgür iradesini yansıttığı söylenirken görüşmede Kılıçdaroğlu’nun muhtarları dikkatle dinlediği ve dilekçede yer alan görüşlerin kendisi için önemli olduğunu ifade ettiği belirtildi.


 
FARKLI SİYASİ GÖRÜŞLERDE BİLE “UZUNBAY” İSMİ VAR
Muhtarların Kılıçdaroğlu’na sunduğu dilekçede belediye başkanı ve bürokratlarıyla yeterli ölçüde diyalog kurulabildiklerinde sorunları çözebildiklerini bu nedenle aday gösterilecek belediye başkanını çok önemsediklerini ifade ettikleri, Konak İlçesi’nde Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan kişiler arasında Sedat Uzunbay’ın bekledikleri ilişkiyi kurabilecek, sürdürebilecek ve uyumlu çalışabilecek kişi olduğunu gördüklerini belirttikleri öğrenildi. Dilekçede ayrıca birbirinden farklı siyasi görüşleri bulunan muhtarlar olarak da ortak talebin Sedat Uzunbay olduğu, yaptığı mahalle çalışmalarıyla vatandaşın büyük çoğunluğunun desteğini aldığını gördüklerini ifade ettikleri öğrenildi.
 
Muhtarların Kılıçdaroğlu’na “Sedat Uzunbay’ın aday olması halinde inanıyoruz ki, yerel seçimde elde ettiği başarı genel seçime de yansıyacak hatta bu süreçte bizler de mahallelerimizde görev edinerek Sedat Uzunbay ile beraber çalışacağız. Burada çeşitli mahallelerde muhtarlık görevini yapan diğer arkadaşlarımız çeşitli kültürel özelliklere sahip bölgelerde görevlerini sürdürüyorlar. Bu tür mahallelerde bile Sedat Uzunbay ismi öne çıkıyor. Biz bu süreçte diğer tüm aday adaylarına başarılar diliyoruz. Ancak, 113 mahallemizde kendi aramızda yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 102 mahallemiz içinde Sedat Uzunbay’da karar kıldık. Bizim bu düşüncemiz sizler tarafından dikkate alınırsa hem mahallelerimizdeki sorunların sona ereceğine hem de önümüzdeki seçimlerde başarıya ulaşılabileceğini düşünüyoruz.” dedikleri öğrenildi.
 
KILIÇDAROĞLU “SİZİN İRADENİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Kılıçdaroğlu’nun muhtarların görüşlerini dikkatle dinleyerek not aldırdığı ve ortak iradelerini ifade ettikleri için muhtarlara teşekkür ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun görüşmede “Şu anda aday adaylarımız ile ilgili her türlü çalışma aday belirleme komisyonumuzda aday adaylarımızın dosyalarına yerleştiriliyor ve değerlendirme sürecinde bu dosyalar bizim için çok önem arz ediyor. Bu sebeple bana vermiş olduğunuz dilekçe dosyasını ayrıca inceleyecek ve bilhassa kendi elimle komisyona teslim edeceğim. Yaptığınız çalışma bize değerlendirme sürecinde yol gösterecektir. Özellikle yapacağımız kamuoyu yoklamaları da önemli yer tutuyor. Sizler ilçenizin önemli temsilcileri olarak şayet Sedat Uzunbay’dan yana karar aldıysanız ve arkasındaysanız bizim yapacağımız değerlendirme sonucunda Sedat Uzunbay aday adayı olmadığını açıklasa bile biz tutar kolundan onun adayımız olmasını sağlarız. Önemli olan sizlerin de iradesidir. Ancak aday adaylık süreci halen devam ediyor. Ben bugün bu iradenizi samimiyetle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim” dediği öğrenildi.
 
UZUNBAY’DAN MUHTARLARA DAYANIŞMA KAHVALTISI
Konak İlçesi’nde görev yapan 102 mahalle muhtarının Konak Belediye Başkan adaylığı için Sedat Uzunbay’ı desteklediklerini ve aday görmek istediklerini belirten dilekçelerini Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmalarının yankıları sürerken, Uzunbay muhtarların büyük çoğunluğunun katıldığı kahvaltılı toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Ankara yolunu tutan ve iradelerini ifade eden muhtarlara teşekkür etti.
 
Kültürpark Ada Gazinosu'nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda mahalle muhtarlarıyla birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirmek maksadıyla bir araya gelen Uzunbay muhtarlara katkı ve katılımları için teşekkür etti. Kent yönetiminde birlikte yönetme anlayışını tam anlamıyla uygulamak üzere yola çıktıklarını belirten Uzunbay “Amacım sizlerle çok daha sık bir araya gelerek muhtarlar arasındaki birliği, beraberliği ve dayanışmayı pekiştirmektir. Gönlünde hangi parti olursa olsun kent yönetiminde muhtar kimliğiyle, bütün muhtarlarımızla birlikte Konak'ı yönetmeye talibiz. Bunun en güzel örneklerini Konak'ta göstereceğiz. Muhtarlarımızla birlikte kol kola ve omuz omuza, onlarla birlikte yürüyen, muhtarlarımızın kent yönetimine katılan bir yerel yönetim anlayışının nasıl olması gerektiğinin örneklerini tüm Türkiye'ye hep beraber göstereceğiz.” diye konuştu.
 
UZUNBAY’DAN MUHTARLARA TEŞEKKÜR
Konak Belediye Başkan adaylığı için Sedat Uzunbay’ı desteklediklerini ifade eden dilekçelerini Ankara’ya taşıyan muhtarlara kendi özgür iradeleriyle böyle bir karar verip harekete geçtikleri için çok teşekkür eden Uzunbay “Muhtarlarım bu göreve talip olmuş arkadaşlarım içinde biri olarak bana muhteşem bir güven gösterdiler ve bunu dillendirmek adına Ankara'ya gittiler. 102 muhtarımızın imzasıyla 113 muhtar arkadaşımızı temsilen yollara düşen 25 muhtar arkadaşım, parlamenter sistemin en büyük ocağı olan TBMM’ye gidip Konak ilçemizin selamlarını iletmiş, 102 muhtarımızın imzasını Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmuşlar ve sonunda bir talepte bulunmuşlar. Ben bu 25 arkadaşıma tek tek hepinizin adına çok teşekkür ediyorum. Farklı siyasi görüşlerde olsalar bile Konak için bir araya gelebilme hareketini muhtarlarımız başlattı. Bana göre bu çok önemli bir harekettir.” diye konuştu.
 
“MUHTARLAR BAŞTACI YAPILMASI GEREK İNSANLARDIR”
Muhtarların bir partiye mensup olarak seçilmediklerini ve parti siyaseti yapmadan mahallesinin sorunlarına sahip çıkan ve sorunların çözülmesi için gayret eden insanlar olduğunu ifade eden Uzunbay “Muhtarlarımız mahallenin önderidir. Bana göre baş tacı yapılması gereken insanlardır. Bugüne kadar muhtarlarımızı tek tek makamında ziyaret ettim, sıkıntılarını dinledim. Mahallelerinin sorunlarının farkında ve bilincinde olduklarını da gördüm. Umarım, muhtarlarımızın yaşadığı sıkıntıların sona ereceği günleri hep beraber yaşayabilme ve kenti birlikte yönetme imkânına erişebiliriz. Bugün düzenlediğimiz bu kahvaltı benim kahvaltım değil, bizim kahvaltımızdır. Bizi bir araya getirme amacını taşıyan bir kahvaltıdır. Bu davet hepimizin daveti, bizim davetimizdir.” şeklinde konuştu.
 
“KONAK’TA YAŞAYAN HERKES EŞİTTİR”
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Uzunbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Konak çok eski bir kent, eskimiş bir kent. Tarihi değerleri bizim zenginliğimiz, ancak bu zenginliğimizi ön plana çıkaramamışız, çıkaracağız. Eski ve sorunlu evlerde yaşayan insanlarımızı daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilecek duruma getireceğiz. Konak’ta Alsancak’ta Kadifekale’de Güzelyalı’da Gültepe’de yaşayan herkes eşittir. Gerçek Konak’ı görmek istiyorsanız Dibekbaşı’na çıkalım, Kadifekale’ye, Çınartepe’ye, Çobançeşme’ye çıkalım. Gerçek Konak burası ve hizmete buralardan başlayacağız. Biz İzmir'in kalbi olan Konak'ı; Kadifekale’si, Gültepe’si, Alsancak’ı ve Güzelyalı’sıyla, birlikte yaşamaktan onur ve gurur duyan bir ilçe haline getirebilmek ve bundan sonra da hep dayanışma içinde olabilmek adına yeni bir yerel yönetim anlayışını başlatacağız.”
 
Bazı muhtarların da söz alarak katkı sağladığı toplantı birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları eşliğinde sona erdi. Toplantıda Uzunbay katkı ve katılımları için muhtarlara teşekkür ederken bundan sonraki süreçte de aynı duyguları paylaşmaya devam etmek istediğini ifade etti.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak aday adayı Karataş'tan öğrencilere güvence
CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, Buca’da birlikte yaşayan ...
İlginç seçim yarışı: Baba-kız Aliağa’ya talip!
İzmir’in Aliağa İlçesi’nin mahalleye dönüştürülen beldesi Helvacı’nın ...
AK Parti’nin Büyükşehir adayları belli gibi: İzmir’den kim olacak?
Yerel seçim heyecanı yaşanırken kulisler hareketlendi. Edinilen bilgilere ...
 
Baran'la engelsiz hizmet Karşıyaka'da filizlenecek
AK Parti İzmir İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Karşıyaka ...
Güzelbahçe aday adayı Gürkan’dan tam gaz Ankara mesaisi
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Mustafa Gürkan, Genel Başkan ...
Murat Haluk Öncel ev ziyaretlerine hız verdi
Bayraklı’nın CHP’li genç belediye başkan adayı Murat Haluk Öncel ev ziyaretlerini ...
 
Aslan’dan 5.büyük İzmir projesi: Tarım Kampüsü
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Ege-Koop Genel Başkanı ...
Güzelbahçe aday adayı Gürkan, Günaydın’a hedeflerini anlattı
Mustafa Gürkan, Başkent’te CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan ...
Piriştina’dan Buca’ya engelleri kaldıracak proje
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, engellilerin yaşamda ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva