HABERLER>SEÇİM 2015
18 Kasım 2013 Pazartesi - 14:23

Aslan’dan 5.büyük İzmir projesi: Tarım Kampüsü

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop Proje Merkezi’nin beşinci projesi olan Tarım Kampüsü’nü İzmir kamuoyuyla paylaştı.

Aslan’dan 5.büyük İzmir projesi: Tarım Kampüsü

Bornova Çiçekliköy’de medyanın üst düzey temsilcileri ile bir araya gelen Aslan, kampüs projesi ile hem İzmir hem de Ege Bölgesi’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki payının ciddi şekilde arttırılacağını, teknolojik yeniliklerin sektöre anbean uygulanarak, köylüye rekabette öne geçme fırsatı yaratılacağını belirterek, “ Bütünşehir Yasası İzmir’in tarımsal yapısını ve alanını genişletmiş ve böylece Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni örgütlenmeyi ve yeni proje üretimini ihtiyaç haline getirmiştir. 

Bu durum aynı zamanda 5216 sayılı yasanın 7. Maddesindeki “görev tanımı” değişikliğini de zorunlu kılmıştır. Böylece gelir kaynağının büyük bölümü tarım ve hayvancılık olan Dikili, Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Tire, Ödemiş, Karaburun ve Çeşme ilçeleri ile bunlara bağlı belde ve köylerde üretimi, verimliliği ve kaliteyi artırmak, bu konuda yeni projeler ve stratejik plan hazırlamakla görevli bir ”Genel Sekreter Yardımcılığı” ya da “Gıda, tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı” oluşturulması da aynı şekilde ihtiyaç haline gelmiştir” dedi.


 
İzmir’in kentsel ve toplumsal sorunlarına gerçekçi, uygulanabilir ve kalıcı çözüm getirmeyi amaçlayan ve bu kapsamda hazırladığı 200 projeden dördünü belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşan Ege-Koop Proje Merkezi’nin beşinci projesi ‘Tarımsal Dönüşüm: Tarım Kampüsü’  oldu.  Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Aslan, aday olup seçilmeleri halinde belediye bünyesinde 10 hektarlık alanda Tarım Kampüsü kuracaklarını, bu kampüsün tarım ve hayvancılık alanında Araştırma ve Geliştirme Merkezi (AR-GE) işlevi göreceğini belirtti. Projenin teknik kapasitesi yüksek, yurt içi ve yurt dışı geniş tecrübeye sahip, bilgili ve birikimli uzmanlardan oluşan Ege-Koop Proje Merkezi’nce hazırlandığını tıpkı büyük beğeni toplayan Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol, EGEM35 ve Yeni Nesil Ulaşım Sistemleri kadar dikkat çekici olduğunu kaydederek, “ Proje İzmir’in tarımsal potansiyelini harekete geçirecek, kaliteyi, üretimi ve verimliliği artıracak, modern tarım için de eğitim ortamı hazırlayacaktır.  Tarım Kampüsü ile tarım ve hayvancılık alanında teknolojik gelişme ve yenilikler araştırılacak, kurulacak modern kongre merkezinde ulusal ve uluslararası kongreler düzenlenecektir.  AB’deki kredi ve fonlar araştırılacak elde edilecek sonuçlar kooperatiflere, birliklere ve üreticiye anlatılacaktır. Araştırma ve analiz birimleri kurulacak, üreticilerin yanı sıra üniversite öğrencileri ve bilim adamları bu birimlerde çeşitli araştırmalar yapacak, yeni stratejiler geliştirilecek ve uygulamalar yapacaklardır. Öte yandan Tarım Kampüsü’nde, Tarım İl Müdürlüğü, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası, üretici kooperatifleri, birlikler, ziraat odaları, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektörün birlikte çalışacağı bir “Proje Atölyesi” kurulacaktır. Bu arada üniversitelerle işbirliği yapılarak kampüs içinde Tarım Meslek Yüksek Okulu’nun kurulması sağlanacak, bu okuldan tarım ve hayvancılık konusunda ara eleman yetişecektir” dedi.



İZMİR SERACILIK İÇİN DE ÇOK UYGUN
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, küçük işletmelerin işgücü ve sermaye konusunda sorun yaşadığını, teknolojik gelişmeleri izleyemediğini, modern tarım uygulaması yapamadığını ve tüm bunların sonunda verimlilik, kalite ve üretimin düştüğünü belirtti. İzmir’in uygun iklimi, güneş enerjisi ve termal zenginliyle seracılık için de çok uygun olduğunu kaydeden Aslan, “ İzmir; uygun iklimi, güneş enerjisi ve termal zenginliğiyle ve sera kurulabilecek alanlara sahipliği açısından seracılık için çok uygundur. Jeotermal seracılığın projelendirilip uygulanmasıyla hem meyve ve sebze üretimi ve ihracatı artacak, hem de elde edilecek yüksek gelirin diğer sektörlerde yatırım ve üretime aktarılmasıyla İzmir’in ekonomisi canlanacaktır” dedi.

ORGANİK TARIM İÇİN BÜYÜKŞEHİRDE YENİ BİR BİRİM OLUŞTURULMALI
Hüseyin Aslan, organik tarımın özendirilmesi amacıyla büyükşehir belediyesi içinde özel bir birim oluşturulması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:  “ Gelir kaynağı önemli ölçüde tarımsal ve hayvansal üretime dayalı olan ilçe, belde ve köylerin Bütünşehir sınırlarına alınması, İzmir’de genelde tarımsal ve hayvansal üretimin; özelde de organik tarımın yeni bir stratejik planla ele alınması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.Bunun için organik tarımı özendirmek; üretimi, verimliliği ve kaliteyi artırmak ve bu konuda çiftçileri eğitmek için Büyükşehir bünyesinde yeni bir birim oluşturulması gerekmektedir.” CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan, daha sonra medya organlarının temsilcileriyle Çiçekliköy’deki çiftliklerde incelemelerde bulundu. Aslan, koyun ve keçilere yem verdi, buzağılara süt içirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan Yılmaz 18 Kasım 2013 Pazartesi 18:12

Ege-Koop kuruluş amacı dışına taşmamalı.Yıllar önce dar gelirlileri ev sahibi yapmak üzerfe kurulmuştu ve bu konuda çok başarılı olmuştu.TOKİ İzmir'de dar gelirliler için fazla konut üretmiyor bu açığı mutlaka Ege-Koop kapatmalı.

Yorumu oyla      18      5  
Nadir Ahıskalı 18 Kasım 2013 Pazartesi 16:59

Seracılık dışında;arıcılık da bu proje'ye dahil edilmeli.Bugün;50 kovan ile bir aile geçimini sağlayabilir.Arıcılık;Ege insanına hem istihdam,hem de gelir anlamında büyük katkılar sağlar.Gelecek TARIM'da....

Yorumu oyla      20      9  
YENİ YÜZ YENİ KAN 18 Kasım 2013 Pazartesi 16:08

BAŞARILAR H.ASLAN SANA BÜYÜK ŞEHİR ASLANLAR GİBİ YAKIŞIR

Yorumu oyla      22      24  
murat taşkın 18 Kasım 2013 Pazartesi 15:40

bu projeyi sayın çakmur 4sene önce konak ilçe örgütünde yapılan toplantı esnasında anlatmıştı

Yorumu oyla      34      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe aday adayı Gürkan, Günaydın’a hedeflerini anlattı
Mustafa Gürkan, Başkent’te CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan ...
Piriştina’dan Buca’ya engelleri kaldıracak proje
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, engellilerin yaşamda ...
Soylu'dan sorunları engellilerle birlikte aşma sözü
CHP Çiğli Belediye Başkan A.Adayı Birol Soylu, Görmeyenler Kültür ve Birleşim ...
 
Hasan Arslan Çiğli'de çalmadık kapı bırakmadı
CHP Çiğli Belediye Başkanı Aday adayı inşaat mühendisi Hasan Arslan gezmedik ...
‘Sessiz çoğunluk’ Baran'ı başkan gibi karşıladı
AK Parti İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Karşıyaka Belediye ...
Gürkan Güzelbahçe projelerini Kılıçdaroğlu'na anlattı
Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday ...
 
Piriştina’dan su baskınlarına karşı şantiye projesi
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, Zeytintepe mahallesinde ...
Gaziemir aday adayı Kar’dan İZAKS’a tatlı ziyaret
Gaziemir İZAKS Gaziemir Spor Kulübünü ziyaret eden CHP Gaziemir Belediye ...
Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den Sertel’e ziyaret
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli Türkiye Gazeteciler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva