HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2013 Perşembe - 08:07

Mobil devrim: İzmir cebe girdi!

Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya aldığı “Mobil Kent Rehberi”, adres bilgilerinden toplu ulaşım güzergah ve duraklarına, nöbetçi eczanelerden eğitim kurumlarının adreslerine kadar çok sayıda yararlı bilgiyi cep telefonlarına taşıyor. Ücretsiz uygulama, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda kullanılıyor.

Mobil devrim: İzmir cebe girdi!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini ekledi. Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında giren akıllı telefonları kapsayan “İzmir Mobil Kent Rehberi”, 1 Ocak 2013 tarihinde itibaren  internet üzerinden sunulmaya başlandı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yayınlanmasının üzerinden henüz 40 gün geçmesine rağmen yoğun ilgi gören mobil uygulama, 2 bin 508 kullanıcı tarafından indirildi.

Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda çalışan uygulama, beraberinde bir çok kolaylığı sunuyor. Hem sözel hem de grafik verilerin aynı anda cep telefonlarından sorgulanmasına olanak veren ücretsiz uygulamadan, İzmirlilerin yanı sıra kente gelen turistlerinde yararlanması da hedefleniyor. İzmir Mobil Kent Rehberi uygulamasıyla aynı zamanda, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan 21 ilçedeki önemli yer bilgilerine, ilçe ve kategori bilgisi seçilerek ulaşılıyor. 
 
NELER VAR NELER!
İnternet üzerinden her türlü güncel bilgiye ulaşılabilecek uygulamada, “Rehber” başlığı altında bulunan ve “ekrana en yakın”, “bana en yakın’’ seçenekleriyle; kullanıcının bulunduğu bölgedeki eczane, metro, vapur veya otobüs durakları harita üzerinde gösteriliyor. Uygulamadaki otobüs durakları ikonuna dokunulduğu zaman ise,  o duraktan geçen tüm otobüs hatları görülebiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı uygulaması, konumsal sorgulamanın yanı sıra konumsal sorgulama ile ilişkilendirilmiş otobüs, metro, vapur v.s. sefer saatlerine de güncel bilgilerle ulaşılmasına olanak veriyor.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s808368.jpg
 
İZMİR PARMAKLARINIZIN UCUNDA
İzmir Mobil Kent Rehberiuygulamasıyla, aynı zamanda sağlık, eğitim, konaklama, ödeme vezneleri, nöbetçi eczane gibi pek çok sorgulamayı tek platformda buluşturuyor. Kullanıcının sorgulamak istediği veriler, uydu görüntüleriyle desteklenerek kolayca bulunabiliyor. 
 
ADRES BULMAK ARTIK ÇOK KOLAY
Büyükşehir Belediyesi mobil uygulamasının sunduğu diğer bir hizmet de adres sorgulama. Kullanıcı gitmek istediği adresin bilgilerini girdiğinde, telefonun ekranında yine uydu görüntüleriyle desteklenerek ayrıntılı bilgiye ulaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil kent rehberi, istenirse uydu görüntüleri açılıp kapanabilir şekilde tasarlandı. Özellikle “ekrana en yakın” özelliği turistlere büyük kolaylık sağlayacak. Bu seçenek uydudan konum bilgisi alarak kullanıcının bulunduğu bölgedeki bilgileri ayrıntılarıyla listeliyor.
 
TAMAMEN ÜCRETSİZ
İzmir Mobil Kent Rehberiuygulamasının sunduğu hizmetler bununla da sınırlı kalmayıp, uygulamadaki alt menüden yararlanılarak “Haberler”, “İletişim” ve “Yardım” menüleri sayesinde ihtiyaç duyulan bir çok veriye de ulaşma olanağı sağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kullanıcılarına büyük kolaylık sunan becerikli uygulamasına, Android Market’ten “İzmir Mobil Kent Rehber” adıyla erişiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir cebe girdi! 14 Şubat 2013 Perşembe 15:20

Küçüle küçüle olacağı buydu sonunda!

Yorumu oyla      14      7  
narlıdere 14 Şubat 2013 Perşembe 14:31

istanbulda kendi pisliklerinde boğuluyolar izmirde fiberoptık devrim yaptı heryere döşendi ankarada istanbulda kaç km fiberoptık var sorarım

Yorumu oyla      14      7  
private35 14 Şubat 2013 Perşembe 12:05

ak partili arkadaşların yorumları neden bu denli sığ.Açık söylemek gerekirse CHP nin ankara versiyonunu ak parti izmirde yaşıyor.Neymiş nokia 3210 yetermiş, bu laf partine bişey kazandırıyor mu?Yapılan iş bir ihtiyaç, elbette kullanan var kullanmayan var ama sonuçta vatandaşların işine yaramayacak mı?yarayacak.Ozaman ne karalamaya çalışıp kendini küçük düşürüyorsun.Ak partinin izmirde en büyük sorunu eğitimsiz tabanı olsa gerek.

Yorumu oyla      19      8  
@hasan 14 Şubat 2013 Perşembe 11:44

Mobese kamerası kurmak aziz'in görevi değil, valilik ve emniyetin görevi. Buna rağmen belediye mobese maliyetinin yarısından fazlasını oluşturan fiber iletişim sistemini ücretsiz kurdu. Sevmeyin istediğinizi, karşı propaganda yapın istiyorsanız. AMA,BUNU YAPARKEN HAK YEMEK İNSAFSIZLIKTIR.

Yorumu oyla      23      8  
AK Partili Yorumcu 14 Şubat 2013 Perşembe 11:34

Üç beş iş yapılıyor, bunu için, tablete telefona ne gerek var. Kulaktan kulağa yeter. Olmadı nokia 3210 yeter de arta bile. Bir de hakikaten İstanbul belediyesinin uygulamalarını görüp bunu İzmirliye duyurmak tuhaf.

Yorumu oyla      14      17  
sak 14 Şubat 2013 Perşembe 10:46

10:06 hasan isimli yorumcu..İstanbul a sen git ama yazı bekle.Kışın gidersen yağmurda sel sularına kapılıp ölürsün.Yada kar atıştırırsa sokağa çıkamaz oralarda perişan olursun.O çalışan sisteme bakar durursun.

Yorumu oyla      21      7  
hasan 14 Şubat 2013 Perşembe 10:06

bu ne kargalar güler buna sen git birde istanweb e bak nasıl calışıyor 7 yıl oldu halen mobese kamaraları kurulamadı köyden beter ettin azız

Yorumu oyla      18      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupalı öğrencilerden İzmir'e EXPO desteği
İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı ...
Kritik haftada 3.gün: BIE heyeti EXPO alanında
İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çerçevesinde 4 boyunca İzmir ve Ankara'da ...
Karşıyaka Sahilleri KARBİS'le renklendi
Karşıyaka Belediyesi’nin “Akıllı Bisiklet Kiralama” sistemi KARBİS Karşıyaka ...
 
Birsen Şenol’dan ‘İyilik Bankası’na destek çağrısı
Sosyal yardımlaşmanın markası haline gelen ve halk arasında ‘İyilik Bankası’ ...
Büyükşehir 400 milyonluk yükün altına giriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi çeşitli projelerde kullanmak üzere toplam 395 milyon TL borç alacak.
Sındır BMC işçileriyle omuz omuza...
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yaklaşık 10 aydır ...
 
Büyükşehir’den köy açılımı: 500 bin kişiyi sevindiren karar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yaşayan özellikle tarım ve hayvancılıkla ...
Efes'in UNESCO yolculuğunda sıra Bakanlık'ta
Dünyaca ünlü Efes’in Unesco Dünya Mirası Listesine girebilmesi için yıllardır ...
Başkan Solak’tan örgüte brifing
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nın öncülüğünde yürütülen örgüt ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva