HABERLER>GÜNCEL
10 Kasım 2022 Perşembe - 09:40

Minik Sarya Zeynep, kanseri 3 kez yendi: Diğer hastalara umut oldu!

İzmir'de 6 yıl önce nadir görülen Langerhans Hücreli Histiyositoz (LHH) kanseri teşhisi konulan Sarya Zeynep Yardımcı (9), aynı hastalığa 3 kez yakalandı. Her seferinde tedaviye olumlu cevap veren Sarya Zeynep, şimdi kanserle mücadele eden çocuklar ile ailelerine hikayesiyle umut oluyor. Baba Adem Yardımcı, "1 milyonda 4 kişide görülüyormuş. Nadir görülen hastalıklardan biri. Aynı hastalık 3 kez nüksetti ama 1 yıldır hiçbir kemoterapi almıyor" dedi. 

Minik Sarya Zeynep, kanseri 3 kez yendi: Diğer hastalara umut oldu!

Adem (33) ile Aycan (30) Yardımcı çiftinin kızları Sarya Zeynep'e, 3 yaşında nadir görülen LHH kanser teşhisi konuldu. Ailesi ile Ağrı'dan İzmir'e yerleşip, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Sarya Zeynep, 2017 yılında beyin ameliyatı oldu. Kemoterapi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Sarya Zeynep, aynı hastalığa 3 kez yakalandı. Her seferinde tedaviye olumlu cevap veren Sarya Zeynep, şimdi kanserle mücadele eden çocuklar ile ailelerine umut oluyor.

'BAŞINDAN KEMİK ÇIKARILDI'
Sarya Zeynep'in idrar yanması gibi şikayetleri olduğunu, teşhis konulana kadar birçok ili gezdiklerini belirten Adem Yardımcı, "Bir dizi ilaç kullandık. Teşhis konulmadan İzmir'e geldik, 2,5 yaşındaydı. Sıcak bir iklim olduğu için buraya yerleştik. Behçet Uz'a gidiyorduk. Şikayetler sonlanmadı. Bir gün başında şişlik fark ettik. Bir yere çarpmıştır diye düşündük. Doktorlarla paylaşınca Dokuz Eylül Üniversitesi'ne sevk ettiler ve teşhisi konuldu. 2017'de beyin ameliyatı oldu. Başından kemik çıkarıldı. Bir kanser türü olmakla beraber, kemik iliğinden kaynaklanan ve deriden lenf düğümlerine göç edebilen LHH teşhisi konuldu" dedi.

'1 MİLYONDA 4 KİŞİDE GÖRÜLÜYORMUŞ'
Zorlu bir süreci geride bıraktıklarını anlatan baba Yardımcı, "Şu an tedavimiz bitti fakat defalarca kemoterapi gördü. Bu hücrenin çokluğundan dolayı karaciğerde büyüme; dalakta, kemikte, yumuşak dokuda tutulma oldu. Hastalığı ilk duyduğumuzda internetten baktık. 1 milyonda 4 kişide görülüyormuş. Nadir görülen hastalıklardan biri. Tedavi geçen seneye kadar devam etti. Aynı hastalık 3 kez nüksetti. Kafasında şişlik, deride döküntü oldu ama 1 yıldır hiçbir kemoterapi almıyor" diye konuştu.

'İLAÇ KADAR MORAL DE ÖNEMLİ'
Bu süreçte özellikle Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) kendilerine çok yardımcı olduğunu kaydeden Yardımcı, "Yeni teşhis konulmuş ailelere morallerini bozmamalarını öneriyorum. İlaç kadar moralin de iyi geleceğini bilsinler. Her zaman mücadeleye devam etsinler. Sarya, şu an 3'üncü sınıfa gidiyor. Derslerinde oldukça başarılı. Teşhisin konulduğu zaman hastalıkla ilgili hiç bilgimiz yoktu sonradan bu hastalığı yenen ailelerle tanıştık. Bize de moral oldu ve daha çok mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik" dedi.

'LÖSEV İLE İYİ Kİ TANIŞMIŞIZ'
Başlangıçta çok zorlandığını anlatan anne Aycan Yardımcı ise "Nefes alamadığımı hissettiğim zamanlar oldu. Hep ağlıyordum. İyileşen hastaları görünce nefes almaya başladım. Etkinliklere katıldık, umudumuz arttı. Bize moral oldu. LÖSEV ile iyi ki tanışmışız. Şimdi biz de başkalarına umut olmak istiyoruz. Sarya hastalık süresince çok değişti. Hastanede de en yakınında ben vardım. Çok şükür, bugünlere geldik. Yapamadıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Birlikte dışarı çıkmak, bir şeyler yemek gibi etkinliklere hasrettik. Sürekli hastanedeydik" diye konuştu. 

LÖSEV Sosyal Hizmet Yönetmeni Gözde Altıner de Sarya'yı ziyaret ettiklerini belirterek, "Biz de aileyi yerinde görmek istedik. İyi ki varlar. Çocuklarımız, yetişkinlerimiz için destek veriyoruz, psikolojik olarak ailelerin yanındayız. Ne kadar çok teması artırırsak o kadar iyi" dedi. (DHA)

 
Bakan Çavuşoğlu: Asya yeniden öne çıkıyor
 
Eniştesini sokakta vurdu... Başında bekledi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saat: 09.05… Gözler yaş dolu
Saat: 09.05… Gözler yaş dolu
Mustafa Kemal Atatürk, Dolmabahçe’de anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Dolmabahçe'de ...
Devlet erkanı Anıtkabir'de!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi ...
 
84 yıllık matem...
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, yalnızca ...
Bitlis'te art arda deprem meydana geldi!
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFET ve Acil Durum Yönetimi ...
'Atatürk Türkiye'dir, Türk milletinin ortak değeridir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl ...
 
Okullarda ara tatil yarın başlıyor
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın ...
Kırmızı bültenle aranan Salih Akkurt Türkiye'de
Firari olarak kırmızı bültenle aranırken Arnavutluk'ta yakalanan Salih ...
Macaristan'a vize muafiyeti Resmi Gazete'de
Macaristan vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva