HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2019 Cumartesi - 14:48

Minibüslere veda... İZTAŞIT yola çıktı!

 İZTAŞIT Seferihisar'dan yola çıktı. Genellikle minibüslerle hizmet veren motorlu taşıyıcılar kooperatiflerini İzmir’in toplu ulaşım ağına dahil eden proje, İzmir’in tüm çevre ilçelerinde de uygulanacak.

Minibüslere veda... İZTAŞIT yola çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent merkezinin dışındaki ilçelere toplu ulaşım olanaklarını artıracak önemli bir projeye imza attı. Genellikle minibüslerle hizmet veren motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, İzmir’in toplu ulaşım ağına dahil edildi. Hazırlık çalışmaları ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin ilk adımı Seferihisar'da düzenlenen tek tip 28 yeni aracın tanıtıldığı törenle atıldı. 

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer projenin, kentin ulaşım tarihindeki köşe taşlarından biri olacağını vurguladı. Soyer, "Çevre ilçelerde kooperatiflerin verdiği toplu ulaşım hizmetine daha fazla kalite, daha yüksek standart ve kurumsal kimlik getiriyoruz. Minibüsler gidiyor yerine son teknolojiyle donatılmış, konforlu, çevreci, engelli dostu, klimalı, kameralı ve alçak tabanlı İZTAŞIT otobüsleri geliyor" dedi.

Yakın gelecekte tüm çevre ilçelerde

İZTAŞIT projesi kapsamında yakın gelecekte İzmir’in tüm çevre ilçelerinde toplu ulaşım hizmetinin verileceğini söyleyen Soyer şöyle konuştu: “Bu hizmet, 76 yıllık toplu ulaşım çınarı ESHOT’un güvencesi ve denetimi altında yapılacak. Bireysel taşımacılarımız, kurumsal kimliğe ve prestije kavuşacak. Vatandaşlarımız için ciddi bir rahatlık ve konfor sağlanacak. Daha fazla konforlu aracın, çok daha sık çalıştığını; hemşerilerimizin bekleme sürelerinin çok azaldığını göreceğiz. Ayrıca İZTAŞIT'lar, daha önce ESHOT otobüslerinin gidemediği, yalnızca minibüslerin çalıştığı mahallelere de hizmet verecek. Araçların ESHOT denetiminde olması ise kaliteli ve kurumsal hizmetin garantisi olacak".

Bu hatların özel halk otobüslerinde olduğu gibi ihale yoluyla satılmayacağını dile getiren Soyer, “Bu işi yıllardır yapan gerçek sahiplerinin, şoför esnafımızın işlerini geliştirip ekmeklerini büyüteceğiz. Çünkü biz halk belediyeciliği yapıyoruz. En temel hedeflerimizden biri İzmir’in her yerinde refahı artırmak ve bu refahı şehrin tümüne adil bir şekilde dağıtmak" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, kent ulaşımında milat olacak projenin Seferihisar’dan başlayacak olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Yetişkin, “Projenin başarılı olması ve hemşerilerimizin memnuniyeti için biz de belediye olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.  

Törenin sonunda İZTAŞIT otobüsleri, kurdele kesilerek hizmete alındı. Başkan Soyer, protokol üyeleri ve vatandaşlar İZTAŞIT'ları şehir turu atarak tanıttı.

Törene Seferihisarlı vatandaşların ve İzmir genelindeki pek çok motorlu taşıyıcı kooperatifinin temsilcilerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Güzelbahçe Belediye Başkan Mustafa İnce ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da katıldı. 

 
İzmir'in Lezzet Şöleni'nde Hatay tatları
 
Foça yeni yılı karla karşılıyor
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahadır Ersoy 31 Aralık 2019 Salı 10:41

Başkanım ilçelere dağıtımı alfebatik yapsak lütfen

Yorumu oyla      4      5  
İsmail YENİLMEZ 30 Aralık 2019 Pazartesi 11:05

Çevre ilçelerdeki ulaşım kalitesinin artırılması adına çok güzel bir proje. Başta Sn.Tunç Soyer Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bunun yanında Seferihisar, Menemen, Kemalpaşa, Torbalı vb. 5216 sayılı kanunla İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilen metropol ilçelerde faaliyet gösteren ticari taksilerin "T" plaka sorununu da çözmenizi talep ediyoruz Başkanım. Taksici esnafı olarak başarılı çalışmalarınızı gururla takip ettiğimizi belirtir, saygılar sunarız.

Yorumu oyla      4      5  
Gönül inceoğlu 30 Aralık 2019 Pazartesi 09:36

sevdamız atatürk izmir grubu daima yanınızda baskanim saygılar izmir menderesten

Yorumu oyla      4      5  
Zeki 29 Aralık 2019 Pazar 19:41

Çok güzel oldu.

Yorumu oyla      5      5  
Sabahatin yesiltepe 29 Aralık 2019 Pazar 12:35

Teşekürler başkan izmir trafigine rahatlik konfor getirdiginiz icin her sey guzel cok güzel olacak

Yorumu oyla      5      6  
Lombak 29 Aralık 2019 Pazar 02:51

Başkan TOGG almayı düşünüyor mu? Otoparklar da araç şarj yerleri yaygınlaşacak mı?

Yorumu oyla      6      5  
özgür 28 Aralık 2019 Cumartesi 17:51

şimdi bu hattı kullanan bir insan olarak ne anlama geliyor dolmuş şoföleri belediye otobüsünü mü kullanacak tek çatı altında eğer durum bu ise 65 yaş kartı kullanan insanlara karşı zaman içinde düşmanlık tohumları ekilmiş oluyor gibi yani tüccar mantığı ile yerel yönetim hizmet anlayışı birbiriyle çelişmez mi tüccara emanet bir politiyakı kabul etmiyoum ...tüccar kendi sorunlarını kendi çözsün bugün kemeraltının odası var esnaf sanaatlar odası var ticaret odası var belediye niye tüccarın derdine düşmüş anlamıyoum siz önce kemer ve şirinyer arası 4 km lik duraksız bölgeye neden hizmet götüremiyorsunuz onu düşünün esnaf yalakalığını bırakın ki bunu sağ partiler yıllardır gayet profesyonelce güzel yapıyor bu tuzağa düşmeyin ve bu şehre hizmet edin

Yorumu oyla      10      7  
mahmutt :))) 28 Aralık 2019 Cumartesi 17:33

bazı troller iztaşıt kelimesini bile sevmedi adam düzene soktu ama nafile..çünkü kendı ıktıdarı izmiri hiç yonetemediği için hazımsızlıgı var

Yorumu oyla      11      8  
Gürkan 28 Aralık 2019 Cumartesi 16:20

Bu sistemde gelir-gider nasıl olacak? Şehir içinde de benzer bir uygula devreye girip, buradaki gibi ESHOT bazı hatlardan çekilecek mi? ESHOT'un zararı bu şekilde mi kapatılmaya çalışılacak? http://www.egedesonsoz.com/haber/Buyuksehir-Meclisi-nde-gundem-ESHOT-Kapatilacak-mi/912578 yıllar önce bu konu gündeme gelmişti. Şimdi çevre ilçelerde projenin hayata geçtiği görülüyor.

Yorumu oyla      6      6  
Cavit akça 28 Aralık 2019 Cumartesi 16:11

Manisa bu uygulamayı yapalı 15 yıl oldu.izmir bunu şehir içi minibüslerede uygularsa eminum herkez memnun olur..

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in Lezzet Şöleni'nde Hatay tatları
Bu yıl ilk kez düzenlenen Lezzetli Kış Şöleni; Onur Konuğu İl olarak UNESCO tarafından ...
Konaklı öğrencilerin hayvan sevgisi
Konak Belediyesi’nin sokakta yaşayan minik patiler için araba lastiklerinden ...
Özkanlar Pazarı yeniden ‘merhaba’ dedi! Haftada 4 gün açık olacak
Açılan davalar sebebiyle geçtiğimiz yıl kapatılan Özkanlar Pazarı, Bornova ...
 
Temizlik seferberliğinde son durak Güzelbahçe
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 3 Ağustos tarihinde başlayan ve ...
İzmir'in iki ilçesinde 12 saatlik su kesintisi!
İzmir'in Narlıdere ile Güzelbahçe ilçelerinde 12 saatlik su kesintisi yapılacak.
Çeşme yılbaşı öncesi Ayhan Sicimoğlu ile coştu
Yaklaşan yeni yılın coşku ve heyecanını sokağa taşıyan Çeşme Belediyesi, ...
 
Geleceğin yıldızları Torbalı'da sahne aldı
Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine ...
Başkan Selvitopu halay çekti, net mesaj verdi: Rant halkın olacak!
Karabağlar Belediyesi semt merkezlerinin kursiyer kadınları 2020 yılını, ...
Karşıyakalı kadınlardan yılbaşı zumbası
Yıl boyunca devam eden ücretsiz sabah sporu etkinlikleriyle binlerce kişiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva