HABERLER>EKONOMİ
29 Eylül 2022 Perşembe - 09:03

Minibüsçülerden odaya 'eylem yapalım’ baskısı!

UKOME’den zam aldıkları halde, toplu ulaşıma zammın engellemesi nedeniyle yeni tarifeyi uygulayamayan İzmirli minibüsçüler, Oda’nın önünde bu karara isyan etti. Yönetim kurulu üyeleri ve “Eylem yapalım” diyen minibüsçülerle toplantı yapan Kayışdikici, "Ben ve kanaat önderi arkadaşlar, bazı durak ve hatlarda çalışan arkadaşların eylem yapmalarını engellemek için çalışıyoruz. Bazı arkadaşlar, eylem olmayacağının sözünü verdi ama bazı provokatörler var, onları kontrol etmemiz kolay olmayacak" dedi.

Minibüsçülerden odaya  eylem yapalım’ baskısı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmirli minibüsçüler kazan kaldırdı. Son yapılan UKOME toplantısında, devlet kanadındaki kurumların ret oylarıyla İzmir Büyükşehir’in metro, İZBAN, otobüs, vapur, tramvay ve otobüsle yolcu taşıma ücretine zam isteği reddedilmişti. Toplu taşımamada ilk biniş ücreti 6,5 lirayken, vatandaştan 10 lira indi bindi ücreti ve hatların uzunluğuna göre 12, 14 veya 16 lira almalarının mümkün olmadığını belirten minibüsçü esnafı, İzmir Minibüsçüler Odası’nı bastı. Minibüsçüler, Başkan Mehmet Kayışdikici üzerinde, “Eylem yapalım. Tüm minibüsleri AK Parti İl Başkanlığı’nın önüne çekelim” baskısı oluştururken, yönetim kurulu ve isyancı minibüsçüler toplantıda bir araya geldi.

YÖNETİM KURULU VE MİNİBÜSÇÜLER BİRLİKTE TOPLANTI YAPTI
Başta TCDD olmak üzere UKOME’nin devlet kanadındaki temsilcilerinin katı tutumu nedeniyle İzmir Büyükşehir’in toplu ulaşım zammı alamadığını, bunun kendilerine direkt etki yaptığını anlatan Başkan Kayışdikici, “Bugün toplu ulaşımda ilk biniş, 6,5 lira. Büyükşehir, sadece 1 lira zam istedi. Büyükşehir’e bunu çok gördüler. Eğer o 1 liralık zam verilmiş olsaydı, 120 dakika içinde ikinci ve üçüncü binişlerle birlikte 12 lira olacaktı, toplam ücret. Biz de o zaman 10, 12, 14, 16 liralık kademeli yolcu taşıma tarifesini uygulayabilirdik” dedi.

Odanın önünde buluşan yüzlerce minibüsçünün isyanı sonrasında yönetim kurulu ve minibüsçü meslektaşlarıyla toplantı yaptıklarını anlatan Başkan Kayışdikici, alınan kararla ilgili şu bilgileri verdi:

KAYIŞDİKİCİ: PROVOKATÖRLERİN DEVREYE GİRMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUM
“Çok sayıda arkadaşımız, eylem yapmamız gerektiğini düşünüyor. Ben başkan olarak, öfkeyle kalkan, zararla oturur misali, enine boyuna konuyu tartışıp bir karar verilmesini istiyorum. Arkadaşlar, AK Parti İl Başkanlığı’nın önüne minibüsleri yığmak istediklerini söylediler ve ben böyle bir eylemin zamanı olmadığını belirterek durdurdum, engelledim. Pek çok arkadaşı ikna ettim, böyle bir eylemin olmayacağının sözünü aldım. Ancak bazı arkadaşlar var ki, söz dinlemeyecek gibi. Onlar, bugün olmazsa bir başka gün mutlaka araçlarıyla AK Parti İl Binası önüne gidip kontak kapatacaklarını söylüyorlar. Çünkü Büyükşehir Meclisi'nde toplu ulaşımda yolcu taşıma ücretinin artırılmasına karşı çıkanlar, AK Partililer. Dosya UKOME'ye geldiğinde de, toplantıda söz sahibi olanları etkileyenler de onlar. Bu sorunu kısa zamanda aşmak zorundayız. Farklı eylemler de olabilir çünkü işin içinde provokatörler var. Kanaat önderleri arkadaşlarımız, isyanı büyütmek, çeşitli eylemler gerçekleştirmek isteyen arkadaşlara hakim olmaya çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi, dava açıyormuş. Haklılar. Biz minibüsçüler, Büyükşehir'in haklı davasında yanındayız. Odamız, İzmirlilerin mağdur olmasını istemiyor, Büyükşehir'in de zararını kısmen de olsa azaltmasından yana. Bu tavrımızı da özellikle belirtmek istiyorum."

 
İzmir'in oda başkanından kara rapor… Her gün 10 tanesi kapanıyor!
 
Menderes'te mahalleler yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayrancılar ilçe izmir 29 Eylül 2022 Perşembe 14:31

705 ayrancılar hattı gaziemir esbaşa kadar gelsin artık

Yorumu oyla      5      3  
gültepeli 29 Eylül 2022 Perşembe 09:50

bütün dünyada brend petrol 85 dolar seviyesine düştü bu düşüşü devlet yansıtsaydı mazot şuan19 tl civarı olacaktı ulaşınla geçinenler biraz nefes alacak ve zam yapma ortadan kalkacaktı tabiki hükümet bu düşüşe hala sessiz kalıyor

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in oda başkanından kara rapor… Her gün 10 tanesi kapanıyor!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan Kılıç, “Geçtiğimiz ...
'Yeni rezerv bulma çalışmaları sürüyor'
Bakan Dönmez, "2020 yılında Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğal gaz ...
EBRD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), beklenenden daha güçlü iç talep ...
 
İzmir’de minibüse ve servise zam… Büyükşehir’e ret!
UKOME kararıyla, Servisçiler Odası’nın Esnaf Birliği’nden onay alarak ...
Sayıştay’dan SGK’ya 'İzmir' uyarısı: 76 milyon tl'yi bakanlıktan iste!
Sayıştay tarafından açıklanan SGK denetim raporunda 2012 yılında imzalanan ...
Türkiye'nin, hizmet ihracatı 34,8 milyar dolar!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı uluslar arası hizmet ticareti istatistiklerini açıkladı.
 
Açlık sınırı 7 bin, yoksulluk sınırı 23 bini aştı!
Türk-İş Konfederasyonu, Eylül ayı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasının ...
Kartlı ödemeler ağustosta 346 milyar lira oldu!
Kartlarla ağustos ayında yapılan ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine ...
EİB'den gelir vergisi çağrısı: Düzenleme şart
Son bir yıldır ülkemizi etkisi altına alan yüksek enflasyon sebebiyle, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva